Nesouhlas s dáváním 7měsíční dcery babičce, která bydlí přes 50 km daleko.
Ahoj, spíš než řadu chci jen názor.
Máme s přítelem 7 měsíční dceru. Ve vztahu nám to pokulhává hlavně co se týče jeho matky.
Když jsme bydleli blízko, zvykla si si malou brát třeba na zahradu, když jsem uklizela. Což o to, já byla ráda, že jsem měla třeba 2 hodiny čas pořádně uklidit, ale to jsem asi neměla dovolit. Začala si ji privlastnovat, že ona přece ví nejlíp co je pro ni nejlepší, že já mám držet hubu, protože vychovala 3 děti. Poslední 2 měsíce jsme se s ní neustále hadaly, protože rypala bezdůvodně do mojí rodiny, do mě a že malá je chudák. Přitom má vše. Pak jsme se stěhovali do mého rodného města a tím to nabrali větších obrátek. Přítel je samozřejmě při ní a jedou oba proti mně. Teď přišel s tím, že jeho mamka chce malou na noc na víkend. Tak jsem řekla, že to nehrozí, že je moc malá na to, aby byla přes 50km ode mne přes noc. To se strhla hádka, že je to přece jeji babička a s čím mám jako problém, když nekojim. Nenechá si vysvětlit, že je v období, kdy mě potřebuje nejvíc, že jeho matka ji za mými zády dávala to, co ještě nesmí nebo co jsem řekla, že ji prostě dávat nebudu (krupice, zmrzliny, kupované slazené pití atd.,o). A hlavně mám strach toho, že mi malou nevrátí, protože sipárkrát řekla, že si ji privlastni. Jaký na to máte názor? Jsem už úplně v koncích, nechci ji tam pustit, ani na otočku s přítelem. Já tam nepojedu, nebavím se s ní a tak to taky zůstane. A
@j.a.n.i jde o to, že on není věčně doma, odjede na 3 dny chlastat, neví co jí a ani ho to nezajímá.. On řeší jen peníze a ne jestli malá něco potřebuje, co všecko ji.. Bohužel tady je problém, že jsem měkká na to ho poslat. Vím, jaká je jeho rodina a přesto všecko, co dělá a já jsem 24/7 s malou sama by na mě hodili takovou špínu jen aby mi ji vzali. Ať je přesnější to, proč nechci malou a jeho pustit k jeho matce
@jako_mala_holka asi tak, obvykle jsem hodně benevolentní, ale tak malému dítěti zmrzlinu???? To je úplně šílenství...
@inkheart no ja jsem zustala uplne cumet... 😂
Na noc bych tak malé dítě nikam nedala, na to je prostě příliš brzy. Já osobně jsem hodně benevolentní vůči babičkám , ale tohle fakt ne. Nemluvě o tom přístupu ke stravování...
A ty jsi jako co? nějaký němý pozorovatel nebo jak??? TY JSI HLAVNĚ MÁMA a veškeré tvé rozhodnutí je SVATÉ!!! ať se tchyně třeba staví na hlavu, nedala bych, moje dítě, ať si pořídí psa nebo kočku jak má tendenci si něco přivlastňovat!!!
@klokanka31 neporodila by ho bez toho muže snad, ne? 😉porod není žádné právo navíc, to je dobré si uvědomit... Nicméně, jak jsem psala, tady není primárně špatná přehnaně ambiciózní a drzá babička, ale vztah rodičů
Viz to co si psala Jani - to není měkkost, ale blbost. Promiň.
Hledej pořádně argumenty, proč ji nedat v takovém věku.
Já bych se hádala do krve. Takhle malé dítě bych babičce nedala. Hlavně, pokud bych ho kojila😐😐
Přidávám názor - nedávat. Je moc malá a to bez ohledu na to, že nekojíš. Je prostě moc malá. Tečka.
Přes noc bych ji nedala a přes to nejede vlak, za mě se tak malé dítě prostě přes noc k prarodičům nedává. Kdyby by tchýně řekla že mi ho nevrátí tak už by dítě neviděla dokud by se nemluvila a i pak bych byla sakra opatrná, po téhle větě bych jí nevěřila. Jak se tu probírá že porod není žádné právo navíc, porod sám o sobě ne, někdo to být musí, ale... Když pominu to že matka (normální, ne nějaké fetky a podobně) ho v sobě nosí, někdo u toho fyzicky docela trpí, dále ho porodí, tak pak je to matka která v noci nespí při krmení, když je dítě nedonošené je s ním ona v nemocnici, když je nemocné je to hlavně ona kdo kolem něj lítá. Matka figuruje ve spoustě případů jako hlavní, na mateřské je v drtivé většině taky ona. Takže pokud manželství není v pořádku a chlap se takhle seká a tchýně se chová jak se chová tak by matka měla mít poslední slovo. Nechci tímto utiskovat otce, znám x manželství kde se otci na všem podílejí a děti milují a taky znám otce kde by bylo lepší aby se o děti starali jen oni protože matky jsou na h... Ale tak obecně pro mě matka znamená víc.
Hele, vztah ani tchyni komentovat nebudu, to asi vis sama, ze to neni ok. Jedina moje rada zni: snaz se pripadne vyhruzky z obou stran mit zdokumentovane, at mas nejake strelivo, az se po rozvodu budete o malou hadat.
Necetla jsem vsechny komentare. Asi nejvetsi problem vidim v tom, ze nejste s pritelem jeden tym. Je fajn, ze babicka ma zajem, ale taky to musi mit nejake meze. A tvuj muz by te v tom mel umet podporit. Tchyne at se uklidni. To, ze vychovala tri deti jeste neznamena, ze ma patent na materstvi. Jinak teda se nenech odradit komentari, ktere te osocuji z uzkostlivosti. Kazda mama je jina.
Hele a když vychovala tři děti to nemá víc vnoučat ? U nás to bylo taky vyhrocené ale moje dcera byla první vnouče že všech stran a ten tlak byl pro mě neúnosný. Teď ma moje mamka 5 vnoučat a tchýně taky a to moje poslední miminko už nikdo nechce ani povozit 😁😁😁 takže záchranu vidím v tom že ji někdo vyrobí ještě jedno vnouče....jinak já bych teda 7 měsíční dítě na noc dala svoji mame, tchýni tak 3 letý. Ale mám dva syny tak si myslím, že mi to nevěsty vrátí 😁
@popelka1984 Přesně, ženská to dítě nosí, porodí, pak 24 hodin kolem něj běhá a stará se. A většina chlapů slízne jen tu smetanu - užije si sex, pak v těhotenství se vůbec nemusí v ničem omezovat, postava se jim nezmění, není jim blbě, nelítají po doktorech, když je mimi na světě, tak ho mají víceméně jen na hraní... Takže ať se to někomu líbí nebo ne, podle mě je matka o kousek víc než otec.
@klokanka31 🙂 nic není černobílý
A jsou tatínkové, kteří přijdou z práce domu, unavení po celém dni a mezi dveřmi si rovnou přebírají brecici miminko s kolikou, také jim to obrátí život vzhůru nohama (pokud tedy funguji jak by měli), né že ne
@klokanka31 vy to pisete tak, jak kdyby vas k tomu nekdo nutil. Tu ulohu jste si vybrala dobrovolne. A vubec nezminujete, jak je uzasne citit v sobe pohyby miminka a dalsi uzasne veci. Muj muz mi je ve vsem uzasnou oporou a podili se na peci o syna rovnym dilem (dokud jsem se synem byla doma, tak ne - to ani mozne neni). Nedokazu si predstavit, ze bych mu rekla, ze jsem mama a proto mam hlavni slovo ja. Nekdy je dobre se na to podivat i jeho pohledem. Protoze mne by se rozhodne nelibilo, kdyby to bylo naopak a on se k tomu stavel jako vy. A co kdyz par dite adoptuje - tam jsou si rodice rovni? Mama a otec maji o diteti stejne rozhodovaci pravo (minimalne z toho pravniho hlediska by to tak melo byt), at se vam to libi nebo ne.
tady se porad nejak zapomina na to,ze tchyne prohlasila,ze si dite privlastni a otec toho ditete i presto stoji za ni a ne za svou zenou.to by zadne z vas nevadilo??? kdyz tady kolikrat ctu stesky na tchyne jake to jsou malichernosti,tak se nestacim divit ale tohle je asi v poradku😉
@rezusesmichy jo, však jsem to v prvním příspěvku psala. Že primární je, aby oni drželi spolu, pak jsou na ně trhlí příbuzní krátcí 🙂 ale toho se nejspíš nedocili tím, že bude na chlapa vykřikovat “já jsem matka, kdo je víc” ;)
Správně by si mámu měl srovnat chlap. Tady to vypadá podle popisu dost bídně, jediná rada je, zapracovat na tom partnerským vztahu...
@mateju_sm Manžel to ale sám tak bere, že máma je ta hlavnější... Jo je mu líto že nepoznal jaké to je porodit, mít tak nejbližší vztah s miminkem, ale chápe, že prostě máma je máma...
A jednou když jsme se bavili tak nějak o všem, řekl mi, že kdybych se na něj někdy vykašlala, tak doufá, že bych mu umožnila se stýkat s malou. Ale že by nikdy nechtěl střídavou péči, protože vzít dítěti mámu, to se prostě nedělá. Takový je pohled chlapa...
@klokanka31 ale jo, vždyť je to krásný číst o spokojených vztazích! 💙 ale paní potřebuje poradit JAK na to, nepotřebuje teď asi moc číst o tom, jak se to jinde daří - spis jak by to mohla zlepšit u nich. A vždy platí to, že po dobrém se nejdál dojde. No a když to nepůjde ....ale asi to ještě zkusit chce, jinak by nezakladala diskuzi, nesnazila se ....
@michaela_2 To je tak když je diskuze moc dlouhá, vždy to spadne daleko od hlavního tématu 😁
@klokanka31 jj 😁
@klokanka31 Hele, tak tata od mojich deti je jenom na hrani nema, taky beha a stara se. Ale ja mam takovou zvlastni zasadu, ze si nerada delam deti se sobeckym hovadem, tak ty zivotni zkusenosti jsou potom zase jine no.
@klokanka31 můj muž by nechtěl střídavku ani kdybych na ni já trvala 🤣🤣🤣
@ai30 Ale já nemluvím zrovna o tobě 😄 A ani já nemám doma sobecký hovado, manžel chodí do náročné práce, a doma když vidí že malá potřebuje přebalit, udělá to, donese vaničku, atd... I v noci k ní rád vstane, i když třeba ve 4 vstává do práce... Ale prostě zastává názor, že ženská je důležitější...
@krtcice Ona střídavka je na houby, mám ve svém okolí pár takových případů, i v blízkém příbuzenstvu. A chudák děti, každý týden jinde, jiná škola, jiné děti, jiné město... Z toho příbuzenstva o tom se mnou mluvila 7 letá holčina - a nešťastná, že vlastně nemá normální domov, že žije "v kufrech". A prý i když tátu miluje, radši by bydlela jen s mámou a s tátou se jen stýkala.
Sedmiměsíční bych na noc nedala ani nejlepší babičce na světě a takovéhle už vůbec ne. Jen z té představy je mi zle a je mi moc líto, že to zažíváš. Je úplně jedno, jestli kojíš nebo ne, takhle malé miminko patří k mamince, nonstop. Ať přijede babička za vámi a dodržuje vaše pravidla, pokud chce malou vidět.

@krtcice To my taky máme stejné názory, ale v něčem co jemu je jedno, tak to nechá na mně. Nebo rozhodnutí zda očkovat nepovinné vakcíny nebo ne... Diskutovali jsme o tom, ale konečné rozhodnutí je na mně. Ale i v tom jsme za jedno... On naší malou miluje nade vše, v práci kolegům nemluví o ničem jiném, ale zastává názor, že máma je máma...