1. Vánoce s miminkem. Jaké byly? Zvládly jste napéct?

klokanka31
13. črc 2020

Možná mě tady některé vynadáte že je brzo myslet na Vánoce, ale přesto mi to nedá... 😊 Jaké byly vaše první vánoce s miminkem? A nejen samotný štědrý večer, ale i ty přípravy... Zvládly jste napéct cukroví, vánočky, apod.?

terla
13. črc 2020

Cukroví si každý rok s rodinou prohazujeme, takže ho bylo dost. Vánočku jsem taky stihla upéct a dárky jsem objednávala převážně z e-shopů. Dárky ale nějak extra neřešíme,takže kvůli tomu jsem se nestresovala. Dceři byly tři měsíce, takže celkem spavá, tak to šlo vše vpoklidu i přímo ve štědrý večer. Večeři jsme přizpůsobili spánku dítěte. Ve výsledku se jich to moc netýká. Co jde připravit dopředu, tak jsem si připravila a ty dva řízky jsem večer stihla. Občas mi přijde, že jsou tyto svátky hooodně přeceňovaný a vše musí být dokonalý. V tom koloběhu kojení a péče o miminko jsem ale moc rozdíl nepocítila.

victress
13. črc 2020

cukroví jsem moc nepekla, 2 druhy stačí, vánočku jsem dostala od tchýně, dárky koupila přes e-shopy, akorát kapra smažil manžel, jinak bylo vše při starém, večeři jsme časově přizpůsobili dítěti, jestli večeříme v 5 nebo o půl 6 je už jedno...

zirafka11
13. črc 2020

24.12. mi akorát končilo šestinedělí. Zvládla jsem asi 8 druhů cukroví, dárky jsem nakupovala před porodem a pak na eshopu. Štědrovečerní večeři dítě řvalo, takže jsme si ho střídali a vždy jeden z nás jedl jednou rukou. Rozbalování dárků prospala.

podestatka
13. črc 2020

Já pekla cukroví a praskla mi voda... 1.12,prvorodicka. Cukroví jsem nějaké dopekla, zbytek test dala do lednice. Upřímně mi tyhle první vánoce nějak utekly.... Syn hodně plakal, špatně jedl. Ale cukroví bylo, stromeček i večeře 😁

chrystyanna
13. črc 2020

já byla na Štědrý den v porodnici, malý se rozhodl ten den narodit... takže chlap sám doma s řízky salátem.. a příští už bude mít rok, takže reklamní úklid a pečení nehrozí 😉

gracinka7
13. črc 2020

Syn se narodil 12.12., dárky jsem nakupovala dopředu, takže ty byly zabalené. Pekla jsem vánočku, 14 druhů cukroví. Klidně i s miminkem v šátku. O štědrovečerní večeři jsme se s manželem podělili jako každý rok.

somalicats
13. črc 2020

Když tak vzpomínám na první Vánoce s prvorozenou - té bylo půl roku - tak to bylo v poklidu, stihla jsem normálně napéct i navařit a dárky jsem taky posháněla. Dřív jsme na Štědrý den jezdili k našim, toto byly první Vánoce ve třech. Druhorozená se narodila až po Vánocích, ty svátky byly trochu i o tom, kdy začnu rodit 😀, tímpádem si ale svoje první Vánoce už zvládla trochu užít. Třetí dcerka je velikonoční, takže svoje první Vánoce už taky trochu vnímala a čtvrtá dcerka si musí na svoje první Vánoce ještě chvíli počkat. Jinak co se příprav na Vánoce týče, tak zlaté jedno dítě 😀, teď mi obě mladší chtějí vždycky pomáhat a výsledkem je kuchyň jak po výbuchu. Dárky už hezkých pár let řeším po netu, nemám nervy na ty předvánoční nákupy.

kakba
13. črc 2020

Doma mesicni mimino. Nepecu, nedelam vecere, takze pohoda. 😀

inka02
13. črc 2020

Vůbec není brzo myslet na Vánoce, já se na ty letošní moc těším. Loňské Vánoce byl dceři akorát rok a byly úžasné. Napekla jsem cukroví bez problémů, v klidu jsme si dali s manželem večeři. Malá zvládla rozbalit své dárky i si s nimi pohrát. Stromeček se jí moc líbil a nad mé očekávání nepřišel k úhoně. Jinak dárky objednávám z eshopů, ale to jsem dělala i jako bezdětná.

me_druhe_ja
13. črc 2020

Malej měl měsíc a půl na Vánoce. Upekla jsem jen linecký a perníky, co mám nejraději. Dárek jen pro přítele objednala na netu, rodiče dostali kalendář s jeho fotkama. 🙂 Na Štědrý den jsme byli u přítelove rodiny a bylo tam milión lidí a hluku (tady se to slaví trochu jinak) a to se mu nelíbilo a probrecel celej večer.🙈 Naštěstí usnul někdy v půl desáté a spal až do rána s jedním jídlem.🙈

merope
13. črc 2020

Něco jsem upekla - takové ty druhy, co se hodí na plech a pak nakrájí na kousky.

klokanka31
autor
13. črc 2020

Já jsem právě zvědavá jestli zvládnu upéct... Ale malé bude 7 měsíců tak snad něco bude 😊 dárky taky kupuju po internetu, člověk tam sežene vše, ne jako v kamenných obchodech. Jsem strašně natěšená, určitě to bude kouzelné u stromečku s mimčem ☺ A jsem ráda že jsem loni koupila lucerničky na stromeček, pro mě to je obrovský symbol vánoc+dětství, a jsem ráda, že to bude mít i moje dcera.

inkheart
13. črc 2020

Já se taky už hrozně těším, budou to naše první Vánoce s miminkem. Na cukroví si vždy potrpím, i když dělám tedy jen 3 druhy, ale z více dávek a na víckrát. Když ho ale člověk peče dopředu, dá se to hezky rozložit, podle mě i s miminem. Jinak stejně jak mnohé tady nakupuji téměř výlučně online, člověk tím ušetří spoustu času a nervů.

bemo
13. črc 2020

První Vánoce s miminkem jsme měli krásné . Dárek malá rozbalovala asi půl hodiny, měla v té době 8 měsíců. Udělala jsem jen štědrovečerní večeři a nepekla jsem vůbec nic. Měla jsem pocit, že nemám na nic čas 😀 Teď máme dětí 5 a pečeme asi 12 druhů cukroví, vánočku a spoustu dalších připrav s tím spojené. Ale abych odpověděla, první Vánoce jsem si užila bez nějakého spěchu a užili jsme si to krásně a nijak mě netrápilo, že nemáme vše tak jak jsme byli zvyklí. Babičky nám tenkrát asi i nějaké cukroví dali. Pak všechny další Vánoce už jsme pekli, každý rok o nějaký ten druh cukroví víc a víc, vánočku, atd.

klokanka31
autor
13. črc 2020

@bemo To muselo být sladký když si rozbalovala dárek sama... Jsem zvědavá jestli to zvládne moje beruška ☺

lachtanice86
13. črc 2020

Dcera se narodila 27.11, 4.12 nás propustili domů a já řekla, že na cukroví a vše kolem kašlu. Nakonec to stejně nikomu nevadilo.

bemo
13. črc 2020

@klokanka31 nejspíš jí bude zajímat víc balicí papír než to co je v něm 😀 ty první a samozřejmě všechny další Vánoce jsou nejkrásnější, s dětmi má ten Štědrý den úplně jiný rozměr. Když u nás rozbalují dárečky naše děti tak je to nádhera a strašně se na ty Vánoce těším. Už máme různé tradice na které se děti těší a ty vznikly postupem let. Dělám všem velké perníčky s jejich jmény, pak dělám churros s čokoládou a máme takovou krásnou vánoční snídani. Mám tyto tradice moc ráda a to naše první miminko, které má už 11 let mi říká, že až bude mít svoji rodinu, tak to chce dělat úplně stejně. (ps: pernicek s nápisem maminka, mi dělal syn) 😀

klokanka31
autor
13. črc 2020

@bemo krásný perníčky 👍

madbetka
13. črc 2020

Na první Vánoce bylo nejstarší 5m, to byla pohoda, měla jsem napečeno, uklizeno.. naše prvorozená byla zlaté miminko. Pod stromečkem roztrhala papír na jednom dárku a libila se jí světýlka, jinak jí to bylo celkem jedno.
Zato letos jsem na sebe fakt zvědavá, první Vánoce se třemi dětmi, kdy nejmenší bude mít 9m, to bude sranda. Při představě pečení se všemi třemi jsem zpocená až na zadku a nervní už teď 😀 Ale za ta rozsvícená očka u stromečku to fakt stojí 😍

normalnimatka
13. črc 2020

od tý doby, co máme děti, byly zatím každý vánoce na pendrek..:( :D jako je to blbý říct, a je to paradox trochu,ale je to tak. máme prvorozenýho děsnýho pruda, věčně uvztekanýho, nespokojenýho......... o to je to složitější. my máme vánoční čas moc rádi, a tak nějak prostě očekáváš, že když se to snažíš udělat dítěti hezký, že ti to nebude furt kazit nějakejma svejma výlevama..aspon na ty vánoce, že...ale chyba lávky. takže já se vždycky těšim na to těšení, a pak je ten prosinec takovej kolotoč, že sem ráda,, že sem ráda. a nějaký stíhání uklízení a pečení, to jako vůbec do toho posuzování netahám. stíhám, co stíhám. nějak to není pro mě téma. naladěnost na vánoce je spíš v nitru pro mě. ale jinak peče se hlavně v noci, žejo, a nejde pořád odbíhat podávat kozu, když máš v troubě cukroví:D ale to nic. já spíš doufám, že to bude čím dál lepší. zatím to ale nějak nenastalo...to zlepšení.

malinkaelinka
14. črc 2020

Naopak, na mateřské jsem konečně před Vánoci měla na něco čas. Ať jsem pracovala kdekoliv, vždycky to bylo před Vánoci infarktove, jeden rok jsem byla tak vyřízena, že jsem Vánoce úplně odpiskala. Loni? Vyráběla jsem jedlé dárky, stromek ozdobený od začátku prosince, upekla jsem cukroví, navštívila veškeré pribuzenstvo... Dceři bylo půl roku.

miba10
14. črc 2020

@klokanka31 dcera je listopadova, takže jsem se ten rok na to vyprdla. Navíc jsme byli na Štědrý den u tchanovcu, takže jsem měla pohodu.
Syn je v květnu, a to jsem napekla, uvařila... Všechno v pohodě

areh
14. črc 2020

@klokanka31 měla jsem 2 m prcka. Byla jsem připravená, že to může být katastrofa, že je celý probrečí nebo ho budu muset celou dobu chovat. Malý byl zlatý. U štědrovečerní večeře s námi vklidu ležel na dece na stole a koukal na nás. Upekla jsem to co každý rok. Sladkého mívám tak 3-4 druhy, protože jiný nikdo moc nejí. Takže Vánoce jako každé jiné, jen o jednoho člena hezčí 🙂
Letos budou druhému prckovi 4 měsíce a trochu se děsím, jak to se dvěma zvládnu. Ale ikdyž něco nebude, tak Vánoce budou 🙂

editah222
14. črc 2020

Cukroví pečeu s maminkou, dřív i s tchýní a stejně tak hromadně připravujeme štědrovečerní večeři, takže žádný stres jsem nepociťovala ani po narození dětí 🙂 Teď už pečeme i s dětma a Vánoce jsou opravdu nádherné.
Den před Štědrým dnem nazdobíme s manželem a dětma stromeček a u toho popíjíme svařák a koukáme na pohádky. Na Štědrý den jdeme ráno na hřbitov, já pak jdu k našim pomáhat s vařením a děti s manželem koukají na pohádky, hrají hry, chystají cukroví na talíř, aranžují stůl.... Jen to píšu tak se už Vánoc nemůžu dočkat :D

jancabr
14. črc 2020

první Vánoce jsme se vrátili 21.12. z porodnice, cukroví jsem měla napečené a dárky nakoupené už před porodem. Uklizeno bylo přiměřeně od listopadu. Na Štědrý den přijeli tchánovci s hotovu večeří, dítě většinu dne prospalo.

druhé Vánoce byl dceři rok, týden před tím se slavily její narozeniny. Dárky jí moc netankovaly a ani stromku si extra nevšímala. Cukroví jsem stíhala v mezičase upéct, úklid taky proběhl, pár dárků nakoupeno. Na Štědrý den jsme byly u našich, takže večeře opět bez starostí.

Letos nás čekají vánoce s pupkem a termín porodu kolem přelomu roku.

klokanka31
autor
14. črc 2020

@jancabr Tak třeba pod stromeček přinese Ježíšek miminko 😉

klokanka31
autor
14. črc 2020

@areh Mimčo na štědrovečerním stole? ☺

areh
14. črc 2020

@klokanka31 máme velký stůl (2m),takže se tam bez problému vešel a nic nehrozilo. Houpátko/sedačku dostal až pod stromeček. Bylo to kouzelný, krásně koukal a byli jsme všichni spolu 🙂

klokanka31
autor
14. črc 2020

@areh to muselo být kouzelné😊

andelka
14. črc 2020

S miminkem jsme měli už troje Vánoce. Prvnímu bylo 7 měsíců, druhému 9 měsíců, třetímu 11 měsíců..no cukroví jsem hodně zkrouhla, dárky kupovala většinou přes net a úklid moc neřešila. Letos si nejmladší dojde pro dárečky sám. Vloni ho to ještě moc nebralo. Stromek sice vždy byl,bez nějakých opatření,ale většinou šel z domu ještě před Silvestrem. Každopádně advent a vánoce s dětmi jsou krásné.