icon

Jak byste utratili peníze?

24. čer 2021

Jen takový dotaz. Kdybyste mohly utratit cca 200tis, co byste si koupily? Do čeho ty peníze investovaly? Mě nic moc nenapadá. ☹️ Dovolená v nějakém exotickém ráji, to jsem si vždycky přála, ale děti jsou ještě malinký takže s níma dovolená nee a bez nich bych si to zase neužila. Tak prostě nevím. Možná auto, to by se hodilo... Co vy. Jak byste si ty peníze užily?

Strana
z3
orisek56
24. čer 2021

V mém případě : doplatila bych tím hypo na nás stávající domek a tím ho kompletně vyvazala a připravila na ručení k další hypo. Ale kdybych to měla utratit za hovadiny... Buď deckam kola a sobě taky pěkného Gianta do terénu (ne elektrokolo to nesnáším) a nebo na kompletní renovaci mazlika (Brouka) a nebo bych to prostě rozdělila na více části a projezdila postupně Čechy (až na Rumunsko - kořeny a rodina manžela) tak mě zahraničí netáhne.

barmil
24. čer 2021

Ja jsem si za takový peníze na léto koupila ameriku, uz je na cestě v kontejneru. Přes léto si s ní pojezdim a pošlu dal. Přála jsem si ji tak od 15, tak si plním sen.

zelenaesmolda
24. čer 2021

Hypoteka

mourovatakocka
24. čer 2021

Zajímavá otázka. Na něco pořádného je to málo peněz, na nějaké dělání drobných radostí zase hodně. Píšeš, že investovat nechceš, přitom to by byla nejjednodušší varianta, pokud sama vlastně nevíš. Za mě snad investice do nějakého vybavení bytu, klimatizace, nová kuchyň, gauč a tak podobně, zkrátka něco trvalého. Za normálních okolností bych řekla ještě nějaká pěkná zahraniční dovolená s rozmazlováním místo šetření valut 🙂, ale momentálně alespoň pro mě nejsou normální okolnosti.

garpova
24. čer 2021

Dobrý večer, přítel by si koupil asi malý les, topíme doma dřevem, takže jako zásobárna paliva. 🙂 Já osobně bych koupila něco do domu, obměňujeme vybavení domu, ale větší část bych uložila na účet, není potřeba mít vše hned a když se něco posr..., tak jako když najdete.😊

sonaxoxo
24. čer 2021

ja bych ty penize pouzila na "vsechno"..👌neco na obleceni,do domacnosti,na zahradu,na zajezd,pro deti darecky, dobra restaurace, jezdecky vycvik..no poradila bych si hned..😂😂
tezka otazka,kdyz clovek nevi,co mas rada atd.

bassetlady
24. čer 2021

Vzala bych maminu na nákupy do New Yorku.

dandaa
24. čer 2021

Částka není nijak závratná. Osobně bych si koupila další šperk a luxusní kabelku, která drží hodnotu. Plus domů nové porcelánové nádobí.

marketa11112
24. čer 2021

koupila bych si kousek lesa 🙂

ruzova_pastelka
24. čer 2021

Pokud to nejsou finance, které máš běžně k dispozici a exotická dovolená je tvůj sen, tak bych si rok či víc počkala. Pokud peníze chytře investujete, budete si moct dovolit velmi slušný zážitek. A můžete s sebou vzít i chůvu, abyste si to pořádně užili.

Další možností je začít nějaký vlastní projekt, rozjet malý byznys, cokoliv, co by tě bavilo 😊

berenika39
24. čer 2021

Slíbila bych synovi, že může pokračovat v British council s angličtinou do té doby, dokud ho to bude bavit. třeba do 18🙂)))) To by asi tak vyšlo🙂)).

mollyweasley
24. čer 2021

Japonsko. Bez debat. Máme takhle s manželem už vymyšlenou cestu kam a jak, kdyby šla náhoda kolem a peníze nechala ležet na zemi 😊

westie
24. čer 2021

To strasne zalezi na celkove situaci. Mne osobne by bylo lito to jen tak rozfrcat, kdyz vlastne nemam zadne mege prani, ktere si tim muzu splnit, ale jen hledam zpusob, jak to utratit, protoze tak by to melo byt. Pokud bych i tak mela penez dost a mohla si dovolit cokoliv a mela si temito penezi udelat radost, tak bych si koupila zlato od Cartiera nebo od Tiffany. A pokud bych nebyla “nechutne bohata”, pouzila bych je na rozjezd podnikani.

zuzineckah
24. čer 2021

když nechceš dovolenou, tak bych si koupila nějaký průměrně drahý investiční šperk 😉 na ten by to mohlo stačit👍

aniea
24. čer 2021

Rekonstrukce bytu či domu nebo zahrady amebo ta dovolená. Na auto je to málo.

alilali
24. čer 2021

100k bych nechala na dovolenou až děti povyrostou. A 100k - bych utartila za ošacení, kadeřnici, kosmetiku, děti a muže.

gracinka7
24. čer 2021

Koupila bych si koně. Při dnešních cenách by mi už ani nic moc nezbylo 🙈
Ale kdyby jo, nechám si zmenšit a vymodelovat prsa.
A kdybych to chtěla utratit s rodinou, tak jednoznačně dovolená. Nejlíp bez dětí. Nebo chůvu s sebou a letět všichni.

biciklissie
24. čer 2021

Asi bych si chtěla větší část těch peněz ulozit a těšilo by mě, že si víc mužu/můžeme dovolit průběžně. Nebo prakticky bych to dala do vybavení domu a zahrady. To vy mi taky udělalo velkou radost, asi největší. Kdybych to měla utratit, tak nějakou moc pěknou dovolenou tady v ČR, v moc pěkném hotelu. Pak dárky pro manžela (notebook, nějaké nářadí, gril, atd.) a děti (hracky, oblečení, knížky, věci do pokojicku). A pro sebe bych dovybavila šatník, pěkně basic kousky, kvalitní prádlo, ponožky, věci na doma i ven, fajn boty, nějaká ta kabelka, kabát. Nějaký lepší kadeřník. No a pak asi něco do kuchyně. Rucniky, povlečení, to staré vyhodit. Já jsem taková prostě nějaká praktická. Jo a pro manžela kolo, pro mě elektrokolo. Ale jako když to vezmu kolem a kolem, tak nejraději bych to fakt usporila nebo dala do hypotéky či toho domu.

hojda
24. čer 2021

Určitě bych část dala na nějakou charitu a když vidím teď to Břeclavsko, tak bych ani nemusela moc přemýšlet na jakou. Jinak cestování a třeba den s osobním stylistou by byl taky fajn🙂.

loylii
24. čer 2021

No to jsou starosti…. Já dávám přebytečné peníze do podílových fondů… když nejsou potřeba teď, budou později…

monique9754
25. čer 2021

Já bych si udělala doma podlahy a celkově bych si to vybavila jak se mi líbí, něco bych koupila dětem, oblékla bych nás všechny od hlavy k patě. Nafutrovala bych ledničku... a někam se jeli podívat nemuselo by to být hned k moři i tady v Čechách je hezky. Myslím že by mi ještě zbylo

michaela666
25. čer 2021

@hojda Po videích, které jsem teď viděla bych taky něco poslala potřebným. Úplně je mi z toho zle a smutno za lidi, co přišili o všechno.

editah222
25. čer 2021

Na měsíc bych si pronajala vilu u moře😂. Kdyby to neslo tak bych koupila značkovou kabelku a troje čtvery brýle a peníze jsou fuč

lamiaaa
25. čer 2021

Na nějaké opravy v bytě, nový nábytek, atd. A nešlo by počkat, až budou děti větší a jet na tu dovolenou později?

konidana
25. čer 2021

Na obytnak to je malo, tak by to asi sezrala generalka naseho auta. Konecne by zase bylo trochu k svetu

felixfelicis
25. čer 2021

Tahle otázka mi pomohla si uvědomit, že vlastně všechno mám🙂 Radost si dělám prubezne a netouzim po nicem drazsim, co bych si teď nemohla dovolit...(pokud se bavíme o tom, že by se ty peníze neměly utratit za nic "uzitecneho" ani ulozit).

lennus
25. čer 2021

Dobré jídlo a cestování, i s dětmi to jde

te_reza
25. čer 2021

Nevím,jak si k nim přišla,jakou máš finanční situaci. My jsme průměr a peníze bych uložila"na potom a na pak"

zrzeckas
25. čer 2021

A musis to utratit hned? Kdyz mas vysnenou dovolenou, nechces jet bez deti, ale jsou male... Tak to uloz nekam s nejakym dobrym urokem, setri k tomu a jedte pak i s detmi na exotickou dovolenou bez premysleni, co vse si muzete dovolit, vybrat si opravdu to nej atd..

janina92
25. čer 2021

Já bych jela hnedka do Skotska a Velké Británie...můj sen, který je ted stále bohužel díky COVIDu nemožný ☹

Strana
z3