icon

Jak bezpečně nakupovat s dětmi? Tipy a triky

12. led 2025

Ahoj,
jak si berete své nejmenší, když jdete do obchodu nakoupit?
Doteď jsem brala ve vajíčku na nákupní vozík… ale teď už sedí, stojí a chodí kolem nábytku.. a ve vajíčku jsem ráda, když vydrží tu jízdu autem…
Ale bojím se, že by mi z vozíku ještě přepadnul 😳

Strana
z2
kristyn86
12. led 2025

Na nakupy jsem chodila s kocarkem,takze byly deti v kocarku. A nebo,kdyz uz sedely,tak v sedatku v kosiku. Nikdy mi neprepadly 😀 Kocarek je lepsi v tom,ze dite nemusi sahat na to fuuj madlo kosiku,ale s kocarkem bych zase neudelala velky nakup. Prezily to bez ujmy a to dcera byla v tomto veku,kdyz byl covid...

autor
12. led 2025

Taky se mi příčí ho dávat do košiku kvuli madlu .. asi bych to nejdřív musela přejet dezinfekčním ubrouskem… ale já jedu autem na nákup, kočárek nesnáší normálně, natož v obchodě 😀🙈
@kristyn86

marketa1218
12. led 2025

Rohlik. cz🤣

sarihy
12. led 2025

Nákupy u nás řešil a řeší manžel. Já jen drobnosti.

emillyhk
12. led 2025

Souhlasím s @marketa1218 - Rohlík.cz 😁
Nákupy mě nebaví ani normálně. S dítětem, které všechno zajímá, všechno chce a zatím nespolupracuje jsem to absolvovala jen v nouzi nejvyšší 🫣😅 Co začal chodit, odmítal kočár, chvíli měl i období, kdy řval a zdrhal i z vozíku. Takže s dítětem do obchodu ne, ne a ne 😆

kristyn86
12. led 2025

Aha,tak jestli nema rad kocarek,tak ten vozik a v tom pripade to muzes prejet desinfekcnim ubrouskem nebo proste bude budovst imunitu. Hlidala jsem hlavne,aby to necucaly nebo pak otrit rucicky. Ale jak rikam,prezily bez ujmy. No a jinak bud manzel nebo dovoz. Starsi uz ma 8 let a v te dobe byly rozvozy pro me scifi...

lenerka1
12. led 2025

Nosítko. Prtě mi nikde necouralo, nešmatalo.

klokanka31
12. led 2025

Naše když začala sedět, tak jsme ji dávali do toho sedátka na košíku. Vždycky jsme to otřeli dezinfekčním ubrouskem, a pohoda.

biciklissie
12. led 2025

Dcera, když už byla taková aktivnější, tak nerada kočárek. Občas jsme absolvovali nákupy s ní a já ji ve vozíku poutala těmi ksiry jako v kočárku. Protože ona byla hrozně malá a přepadla by jako nic.

elesse
12. led 2025

Taky Rohlik, male nakupy s kocarkem. Kdyz neni zbyi, mam dezinfekcni sprej, postrikam na co dosahne, posadim a hotovo. Neprepadne, hluboke je to dost, navic casto je tam i pripoutani

eviicka
12. led 2025

V tomto věku kočárek nebo nosítko.

autor
12. led 2025

Objednávám na Rohlíku, bez toho bych byla v háji… ale i na malé nakupy musim autem , jsme z vesnice a teď mě čeká právě výjezd za hranice pro drogerii 😀 jinak bych to taky neřešila. Většinou hlídá manžel a já jezdím koupit když je potřeba něco, co neberu na Rohliku.. ale teď je to na mě , tak buď ho nechám ve vajíčku a nebo ho dám do nosítka , uvidíme jak se mě bude chtít svlékat v zimě u auta 😀🙉

me_druhe_ja
12. led 2025

Obě děti a krát olizovali to madlo a dokonce cucali i ten kram na zamčení vozíku a nikdy z toho nemocní nebyli. 😀 jako samozřejmě že jsem je za to vždycky buzerovala, ale stalo se no. 😀
U nás se olizovali houpačky, klouzačky, zábradlí... všechno možný. 😀 nejsem úplně ten typ dezinfekční matky 😀

cherie24
12. led 2025

Zvládala jsem to líp než s těma velkýma. 😄 Normálně byly ve vozíku v sedátku. Samozřejmě, že jsem nikdy neodcházela od košíku a prostě měla dítě neustále v takovém dosahu, abych ho mohla kdyžtak chytat. Nákupy řeším u nás jen já, takže nákupy s dětma a nebo rohlík.cz

moudivlacek
13. led 2025

buď objednat, nebo jet na nákup, až bude někdo doma a netahat s sebou, jinak to bude vždy o nervy ;)

zmrzlinka
13. led 2025

Měla jsem nosítko.

alubif
13. led 2025

Buď kočár anebo velký nákup ve vozíku. Když bylo ve nejhůř, dostaly do ruky rohlík. Upřímně byla to zábava pro nás obě, horší je teď jít s oběma a dohadují se kdo bude tlačit vozík, kdo pipat a kdo vážit 😅

felis
13. led 2025

Nosila jsem dceru v šátku. Byla jsem bez auta tehdy a velký nákup dávala do krosny na záda. Teď jsem těhotná, auto máme, ale na šátek nedám dopustit. Tohle období trvá jen chvilku, tak se to dá nějak zvládnout a pak už šup na to sedátko u vozíku. Při příchodu domů pak umýt ruce stejně jako já. Vzdy vše v pohodě.

misha31
13. led 2025

Madlo prejedu desinfekci a od 8 mesicu je proste v kosiku, libi se mu to. A ne, fakt neprepadava, kdyz ma pevny sed

petulkadodo
13. led 2025

S kočárem, případně posadit do košíku. Pomáhá rohlík do ruky. Větší nákupy jsem objednávala.

cilkat
13. led 2025

Do menších krámů s nosítkem, do větších posadit do košíku (mimochodem malej to miloval a hrozně ho to bavilo). Jasně, že se od košíku s dítětem pomalu ani neotočím, ale malej sám neseděl snad do dvou let (fakt seděl podstatně později, než chodil), přesto jsme s tím, že by v košíku nějak "vlal" nebo vypadával, nikdy neměli problém. ... jen to často stálo nějaký balíček otevřených keksů v ruce, protože jinak se po nich sápal do košíku.

dashyyy
13. led 2025

@marketa1218 jsou ještě stále řiťky kam košík ani rohlík stále nezaváží 🙈🙄😢😢

marketa1218
13. led 2025

@dashyyy Jooo, vím. K nám také dlouho nejezdil a musím říct, že to byl objev roku co začal 😄. Třeba se taky dočkáte!

martulka88
13. led 2025

Když syn seděl, byl už v sedátku. Když vyrostl z vajíčka, ale neseděl (máme dlouhou žížalu), tak jsme brali kočár. Ale s manželem jezdíme zásadně na nákupy spolu jednou za týden, takže to ti asi nepomůže, když jedeš sama s prckem. Jestli máš nosítko, vzala bych ho do toho, pokud prcek nesedí, jinak do sedátka.

dashyyy
13. led 2025

@marketa1218 máme tu lokální rozvoz, tak alespoň něco, ale úplně mě to rozčiluje, když vidím, jaká je boží taková služba.. my nejsme úplně malý město ale jsme přesně na hranici rozvorů

ninive211
13. led 2025

Kočárek a nákup jsem dala do korbičky. Větší nákupy jednou za x týdnů manžel autem (u dcery jsme ještě auto neměli do jejích 18m, tak to se svezl s tchánem, když jeli na nákup oni anebo naopak jsem jela já a on doma hlídal dítě), ale my jsme vždy dělali spíš každý den/každý druhý den menší nákup než nějaký velký. jak byly děcka větší a už seděly, tak jsme jezdili na nákupy všichni a dítě do vozíku. Stejně jsme se vždy snažili ty nákupy urychlit, co to jen šlo.

aedoss
13. led 2025

Heh, no bylo to peklíčko. Dokud byla jen starší, zvládala jsem monitorovat, kam sahá, kam jde, jestli něco olizuje nebo ne. Košík jsem utírala. Dovoz jídla byla vzdálená budoucnost a kočár + nákup se do auta nevešel (do obchodu nutno jet několik km). Pak přišel hyperaktivní syn, který jakékoliv dobře míněné rady od útlého věku ignoruje. Vždycky jsme to nakonec my i obchod přežili. Občas se vztekali, občas někde utekli, občas byli v košíku v sedátku, občas jsem je nosila v ruce. Pokud jsem úplně nechtěla umřít hladem, tak jsem si s nimi musela poradit i sama, když byl manžel na dlouhých služebkách. Neříkám, že nebyly situace, kdy jsem byla spocená až víte kde. Třeba, když máte půlku nákupu a tříleté dítko si vzpomene, že chce kakat a do toho mimino a tak podobně. 😁 Naopak čím častěji měli možnost do obchodu jít, tím líp to tam zvládali.

autor
13. led 2025

No on je pak průšvih, když mi ve vajíčku usne… a to se prostě děje pořád. Kolikrát se vzbudí po spánku cca 1,5h dáme jídlo a vyrážíme.. a on je schopný po 5min jízdy vytuhnout 😀🙈 prostě to má rád. No a pak ho musíte vzbudit, když zastavíte a to je pak ródeo… protože rozespalý ikdyž vyspaný z domova dítě, je fajn když potřebujete “v klidu” nakoupit

ladyhacek
13. led 2025

nosítko nebo seděl ve vozíku, případně objednat. Nbeo když je manžel doma hlídal a jí jela sama .

marimanta
13. led 2025

To mi připomnělo jeden nákup s klukama, tehdy asi dva a sedm. Potkali jsme kamarádku, její chlapeček, neco přes dva roky, vzorně sedí ve vozíku, moji lítají jak šílení, věší se na vozík, až ho nakonec převrhnou, celý nakup se rozsype a rozkutali po okolí. A kamarádka s pohledem na vzorně sedícího syna dramaticky pronese: "Já tak nerada nakupuju s dětma."

Strana
z2