Miminko trápí bolesti bříška, blinká, má vyrážku
Ahoj holky, potřebuji se někam vypsat, omlouvám se za román, ale třeba někoho potkalo to samé a uklidní mě.. Mám doma holčičku, v neděli jí bylo 7 týdnů. Na mateřství jsem se strašně těšila, ale od začátku nás provází jen samé problémy. Malá hodně trpí na bolesti bříška a nic nám nezabírá (biogaia, espumisan, babycalm, nahrivani pecickama, cviceni...), trpí tak, že pláče x hodin a nemůže spinkat klidně celý den, úplně usíná vyčerpáním a za 5 min ji vzbudí bolesti a křeče.. Do toho máme problém s blinkáním. Špatně si odříhává a hůř tráví a mlíko se jí pak vrací pořád nahoru, to je další příčina jejího nespaní. Ublinkává a občas hodí i pořádnou šavli. Na to máme sirup Gastrotuss ale nevím, zda to pomáhá. Včera se jí objevila vyrážka na bříšku a krku takové podi pupínečky, je posetá. Prášek na praní jsme nezměnili, kojím plně a v jídle se hlídám.. Také má opruzeniny už 3 týdny, kterých se nemůžeme zbavit.. Mažu Avirilem a sudocremem, od doktora máme Clotrimazol na kvasinky to mám mazat 3x denně. No prostě mazec, jsem vyčerpaná, a hlavně je mi jí líto, jak trpí. Každý říká, že to časem přejde, ale kdy? Už to moc nedávám, všichni kolem mají spokojená miminka co spinkají, kakají a papají pořád dokola, naše stále pláče, nespí, u kojení se vzteká a já jen čekám, co nás ještě potká, protože to vypadá, že osud nám chce dát sežrat všechno.
Na imazol, clotrimazol a canesten se vykašli.. Jediné co nám zabralo a to hned byl fungicidin mast.. Zkus koupit stojí okolo 70kc
S krmením neporadím, leda snad odsoouhlasím, že u všech tří dětí na bolesti bříška zabíralo hopsání na gymnastickém míči a nošení v šátku. Ale na vyrážku kdyžtak zkus do vody na koupání přidat ovesnou koupel, to pomáhalo všem dětem ohromně. Já to kupuju v dm, ale nejspíš to seženeš i jinde. A vydrž, ono se to zlepší. 🍀
Asi budu za magora, ale neco ti poradim, jestli to vyzkousis uz je jen na tobe. S tim bolenim briska vim o cem mluvis. Nam mala takto rvala prvnich 14 dni v kuse, pak vzdy denne od 16 do tech 21 hodin kdy odpadla unavou. Zkousela jsem vsechno. Nic nepomahalo, az mi kamaradka poradila normalne pit odvar z kminu. Tak jsem zacla, kazdy den jsem pila hrnek svareneho kminu, hrozne se to zlepsilo. Od 3. Mesice, kdyz mela pak zase boleni kvuli tomu ze ja neco snedla blbeho, tak jsem svarila kmin v kojenecke vode, vychladla a ji dala lzicku.
No dcera měla hodně stejně problémy, neustále plakala, neklidne spala, nejdřív vyrážka, postupně šílenej atopického ekzém. V půl roce vyšlo z krve nekolik potravinových alergii, vysadila jsem lepek, sóju, vajíčka, kuřecí maso, bílkovinu kravského mléka. A byla to do 14 dnů spokojená holčička 😍 ekzém jsme zalecily a od té doby je klid. Jinak jsem přestala dávat kapky až trošku za dyl dávala na lžičce biopron. bříško cvičila a mazala pupikem.
Nam zabiral pusteny fen, nejen opatrne nahrivat brisko, ale hlavne ten zvuk, spali jsme s pustenym fenem, sice jako u blaznu, ale zabiralo.
Jejda jak ja ti rozumim! Mela jsem to same se synem az na tom,ze on byl na UM. Snad od 3tydne kolika, holky kolem me tiche spokojena miminka a ja mrucici a neklidne. Kolika trvala az do 4.mesice...Pote se k tomu pridal reflux. Pak nechtel mleko vubec. K tomu nesestoupene varle... No porad neco. Ale casem to bylo cimdal lepsi,chce to vydrzet. Ted uz ma rok a na utrpeni zvane kolika si ani nevzpomeneme. Hodne sil preju!🙂
Já vím, že v tom mikrosvětě na mateřské ti tyhle problémy připadají jako nesnesitelné, ale zkus se nadechnout a podívat se na to trochu s nadhledem, že i když je to teď náročné, pořád máš zdravé dítě, které z těchto otravných potíží za chvilku vyroste. S miminy je to prostě těžké, nespí, brečí, někdo víc, někdo méně, někdo má pohodové mimino a vyroste mu z něj vzteklé batole a naopak, vždycky je co řešit. Já taky nevzpomínám na první rok života srovná s velkou láskou, měli jsme stejné problémy, pořád jsme řešili čím to je, pak už jsem skoro nic nejedla a vždycky když jsem si chtěla stěžovat, vzpomněla jsem si na ty tisíce nemocných dětí, jak rádi by jejich rodiče řešili prdíky a ekzém... U nás se nakonec v roce zjistila velmi vzácná nesnášenlivost na MM, resp. na nějaký enzym který obsahuje. To byla příčina našich potíží 🙂
Ahoj holky.. tak vyrazka se vytratila, potrela jsemcji cernym cajem a pak zmizela znicehonic.. Opruzeninky jsou take uz lepsi, mazu jen zadecek uz weledou tak uvidim, snad to tak pujde dal.. zato to brisko. Vcera mala nespala od 8 rano do 2 rano!!! Vecer jen plakala hlady, bylo videt ze chce jist, hledala a sala mi ruku, ale u prsu silene rvala a ze zoufalstvi usem zkusila i um z lahve a tez rev. Nevydrzeli jsme to a v 11 vecer jeli na pohotovost. Tam ji doktorka vyrourkovala (ja ji rourkovala doka dvakrat!!) a stejne tak stale dost bylo.. Doporucila nejake kapky ani nevim jake, koupi pritel cestou z prace, mam davat male po lzickach fenyklovy caj pro miminka.. A proste rourkovat. Jsem z toho dost nestastna, mame temer 8 tydnu a misto toho aby se to lepsilo je to horsi a horsi :(
@mnau_m Ja to taky tenkrat resila hlavne rourkou. Automaticky jsme ho kazde rano a vecer rourkovali a byl klid. Kapky nepomahaly zadny. Koliku mel az do 4.mesice, doktorka rikala,ze toto jeste nezazila🙄 Chce to vydrzet no, nam pomahala hlavne rourka a noseni na tygrika. Od toho 3.mesice to bylo o moc lepsi a s prikrmy od 4.mes. kolika uplne zmizela. Drzim palce!
Necetla jsem vse ale co kminovy odvar,noseni v satku a bezplenkovka?
Nevím jestli ti to pomůže, ale prošli jsme si tím vším taky 🙂 až na ty opruzeniny, ty měl jen když jsme namísto pampersek dali jiné značky, takže jsme se zase k pampers vrátili (na zadeček jsem mazala imazol)..a taky jsem se ještě od porodu nevyspala na dýl jak 3 hodiny😂 s kožním výsevem jsme se potýkali snad víc jak měsíc, takové ty rady jako potírat černým čajem a řepíkem byly k ničemu, to vůbec nepomohlo, zabraly masti z lékárny... malý má teď skoro 4 a půl měsíce..chce to vydržet, rodí se moc brzy, naše hormonální nestabilita jim většinou způsobí ty vyrážky, bříško mají taky nezralé a dozrává okolo 3-4 měsíce..my vyzkoušeli snad všechny kapičky, všechny masáže, vynechat mléko a lepek a kde co (mimochodem kapky biogaia a espumisan mu bolesti zhoršovaly)...a stejně pomohlo prostě jen počkat, okolo těch 3 měsíců se to razantně zlepšilo, přestal tak tlačit, začal se usmívat, víc kopkal nohama a prdíky vytlačil dobře, používali jsme už jen babycalm, teď nic=) moje jídlo mu prdíky vůbec neovlivňovalo, to jsem si vyzkoušela a jím všechno už skoro od začátku, měl prostě lepší a horší dny, i když jsem baštila furt to samé 🙂 teď už má jen asi hodinku v noci, kdy si popláče/pofňuká, potlačí a pak zase spinká. Takže to vydrž, ono to bude časem lepší a lepší...s miminkama to tak prostě je ;) jen málo z nich (spíš skoro žádné:D) je tak děsně v pohodě, že nemají ani kožní problémy, ani opruzeniny, ani bříško a ani potíže se spaním a s kojením...🍀🌹
jinak nám až do toho 3 měsíce protlačil klidně celou noc a vydržel nespat a řval a kroutil se...to byly fakt občas chuťovky v noci🙂 pak se to změnilo k lepšímu, začal pravidelně až okolo 4 hodiny a trvalo to cca do 8mi, pak se to postupně hooodně pomalinku vytratilo a teďka zase pokňourává okolo 23h, ale to už pomůže zacviči, vyprdět a spinká (zas na ty svoje 3 hodinky, pak kojím:D teď měl týden co jsem kojila ve dne v noci po hodině) je to zkrátka pořád něco🙂 ty začátky jsou těžké 😘 jsi určitě skvělá maminka🙂
Úplně ti neporadím, z čeho to všechno je, ale bohužel jsme zažili něco podobného. Malá stále plakala kolikou, naštěstí nejdéle 4 hodny, ale i tak ty 3 měsíce byly nekonečné. Plakala u koupání, když jsem jí oblíkala. když jsem jí vložila do kočárku. Třema měsíci a změnou UM přešly akorát koliky, zato se objevil pláč při nočním krmení. když jsem jí chtěla vrátit zpátky spát, tak při položení hrozný řev ... od nového roku se objevil celodenní hysterický pláč, který přestane ve chvíli, kdy jí uspím - uspávám v náručí ... Za ty 4,5 měsíce mám odrovnaný záda, zápěstí a jsem psychicky hodně vyčerpaná. Nedokážu ti říct, kdy to u vás skončí, snad v těch 3 měsících, ale určitě v tom nejsi sama 😉
Chápu, že je to náročné období, ale Já bych to asi brala vlažněji. Některé děti ublinkávají dost, ale navzdory tomu krásně prospívají a do roka se to srovná samo. To byl třeba můj nejstarší. Jinak si myslím, že u nás bylo třeba nadýmání dané hodně tím, že mi teklo hodně mléko a děti musely hltat, občas se i pouštěly, že nestíhaly. Pokud je to váš případ, zkuste třeba kojit v polosedě, pak mléko teče pomaleji (ale i to u nás moc nefungovalo).
U mých dětí fungovalo na bolavé bříško a potřebu si často odříhnout nechat je spát na bříšku, pak se nebudily. Speciálně u dvojčata sice už od dvou měsíců skoro neblinkala, ale jídlo se jim stále vracelo a budilo je to co 15-20 min ze spaní. Když byly na bříšku, dokázaly si samy odříhnout a spaly 2-3 h v kuse. Taky nosítko, jak psaly i další maminky, moc pomáhalo. Jen když jsem navázala brzy po kojení, tak se někdy trošku vztekaly a propínaly, ale pak si říhly a spokojeně se přitulily.
Ještě k tomu rourkování, u nás také bříško bolelo protože dětem nešlo se vykakat v pozici v leže. Sice se říká, že jen kojené děti nemusí kakat třeba týden, ale ty moje potřebovaly skoro denně. S dvojčaty jsem místo rourkování od pěti měsíců praktikovala takovou odlehčenou verzi bezplenkové metody jen na kakání. Když se začaly propínat, sundala jsem plenku, chytila je v pozici do klubíčka a podržela nad mísou. Vždy se vyprděly, často i vykakaly.
Ahoj, malemu je dneska 7 tydnu a taky ho trapi prdy. Hodne pomohl satek a na noc pevne zavinuti, od te doby spi mnohem lepe. Je to boj, ale musime vydrzet.
Ahoj. Zkus dát spát do ještě víc zvýšené polohy než je jen klinek a na bříško. Jasny je ze ze zacatku u toho hlídat jestli je vse OK 🙂 měla jsem náběh na podobné trápení s druhou dcerou, ale byla jsem od první zvykla dávat spát na bříško kvůli prdikum, tak jsem jen zvedla postel a dala na bříško na vyhratou muchlavou deku s plenou pod hlavičku a stal se zázrak! Moje bolavé refluxove dítě spalo krásně a budilo se jen na jidlo 🙂 jinak jsem nechavala spat i v naruci na mem hrudniku v pololehu na břiše a melo to podovnej efekt...
Hlavne si nerikej, ze vsichni okoli maji spokojena miminka. Neni to tak. Nas malej nam taky kazdej vecer rval, hodne spatne v noci spal, pres den jen v kocaru, jedine s cim nebyl problem bylo to jidlo. Kdyz mu byly asi dva mesice oprudil se uplne do krve, byla jsem z toho uplne na nervy a bulela u doktora. Tim jak je pro cloveka vse nove, je unaveny a o to mini miminko se boji, tak se rychle uvede do stresu. Nadechni se a rekni si, ze je to jen obdobi. V lete bude sedet na decce u bazenku, bude se na Tebe smat, nebude opruzena ani uz nebude blinkat. Ted zatni zuby a vydrz, vyraz si o vikendu treba sama na hodinku sednout na kavu, at ziskat trosku nadhledu, tou peci 24/7 se clovek strasn rychle dostava do takovych klesti, kdy ma pocit, ze neexistuje nic jineho nez opruzeniny a ublinkavani, je potreba si od toho chvili odfrknout. Sama to moc dobre znam.
Opruzeniny hodne vetrej, ja vzdy maleho rozbalila a nekdy mu i zadecek fenovala (samozrejme opatrne), aby byl dokonale suchy. Take nam pomohla Aloe Vera ve spreji, od LR.
Drzim palce, neni to lehke, ale zenska vydrzi vic nez clovek 😌.
Nejhorší na tom je, že ono to fakt přejde a pak na to člověk pomalu zapomene. Malá měla taky šílené problémy s bříškem a ublinkávala. Na zadeček kup roli Perlanu - nebo v lékárně se dá koupit už nastříhaný (ale je to dražší) a zadeček otírej perlanem namočeným ve vodě, ne ubrousky. Na ublinkávání jsme měli podloženou z jedná strany postýlku, existuje i klínový polštářek. Bude mít hlavičku výš a nebude tolik ublinkávat.
No a s tím bříškem to fakt chce zatnout zuby. Taky jsem přečetla spoustu informací o intoleranci a alergii a nakonec to po 3. měsíci přešlo. Ale tady nechci moc radit, malá byla na UM...
Nikdo nemá jen usměvavé,spokojené miminko. To jen některé maminky nechtějí přiznat barvu 🙂 my máme od začátku problémy s jídlem. Nejdřív nechtěla pít kvůli žloutence,pak se to celkem srovnalo a začala pěkné pribirat a teď zas nechce pít. Pije mi hlavně v noci (po 3-4 hodinách),ale přes den se hrozně vzteká a netáhne. Vždycky se přisáje jen na chvilinku a pak řev. Hlady teda nerve (pocurane plínky má taky),ale ja jsem na zhroucení. Tak jí dávám kdykoliv se jen koukne,ať aspoň něco sní. A jsem připravena s odsavackou,ze proste budu muset dávat z lahvičky. 😔
Na bolení bříška kapu od začátku espumisan a nosime do klubicka (muž i tygrika,ale ja mám asi krátké ruce) a naštěstí dobrý. Taky ji pomáhalo koupání. Ta teplá voda jí to bříško taky pěkné uvolnila.. pak měla bublinkovou koupel 😄
A zadeček.. mě se paradoxně jednou oprudila právě po weledě. Mazu bepantenem a často prebaluju,ať v tom neleží dlouho
Zkuste vysadit Vigantol, nektere deti s nim maji silene koliky
@micimutr nasi male jsem taky davali od narozeni a krece. Vysadila a ok. Pak jsme zkusili za mesic a to atejne. Ted v 7m a opet krece. Takze misto vygantolu baby-D od Jamieson a supr.
@v_erunka to se pletete, pridte k nam. Ten nas smisek, jen ji, papa, smeje se. Breci jen kdyz se bouchne 🙂 v noci bez jidla spi 11 hodin v tahu, pres den 4. Je za odmenu.
@mnau_m necetla jsem vse, ale kazde dite je jine. Mladsi dceri delala zle biogaia, zvraceni, navalovani. Babycalm jsem ani nedavala po zkusenost u starsi. Jedine obcas infacol. Vysad kapky vitaminu D vigantol, male se ulevi. Pokud mas monitor, nech ji spat na brisku, vyzkousej bily sum. Pomaha i dudlik, protoze aktivni sani rozpohybuje strevo a dite se vyprdikuje. Zadna satky atd jsem neaplikovala.
Dcerka měla obdobné problémy,řvala jak tur,vyrážka,ublinkávání,potíže se stolicí...když jsem vyřadila mléko a mléčné produkty,tak bylo vše ok.Ale opravdu radikálně,mléko je opravdu všude..oplatky,sýry,jogurt..asi měsíc jsem jela bez.. poté pomalu přešla na bezlaktozové a vše dobré.Nosila jsem v šátku a časem se upravilo.Hodně holek to tu píše..něco na tom bude🙂
@absintka19 presne tak, Baby-D naprosto bez problemu, jen ten Vigantol jsem vyzkousela jen jedinou kapku a vickrat jsem nemela odvahu zkouset znovu. 6 hodin hrozneho revu, az pak usnul vysilenim. Samozrejma reakce vsech kolem - to je nahoda, asi jsi snedla neco s cibuli. Nastesti maly nemel se zazivanim jinak sebemensi problem, blinkani nebo boleni jsme nezazili predtim ani potom, takze bylo jasno. Jen mi je lito, ze musi byt urcite spousta deti, u kterych si to rodice nedaji do souvislosti a zbytecne se trapi (samozrejme nerikam, ze by vsechny boleni bricha byly zpusobeny Vigantolem)
@mnau_m to,co zazivas,zaziva kazda druha z nas:( miminka toto snasi mnohem lepe,nez maminky.Briskom si musi projit,zkus popremyslet,zda ji nedela neco spatne z tve stravy.
Moje blinkala do 7.mesice,az zacala prijimat pevnejsi stravu (ne jen kasicky a kasovite prikrmy).Vyrazka muze byt jeste cisteni telicka od tvych hormonu,mala to take mela.A take mozno neco od tebe-citrusy a pod. Na alergii na mlecne mi to prijde brzo.
Nutriton zkus,u nas nepomohlo.
U nas pomohlo opravdu jenom vydrzet.

Na opruzeniny potupkavat tamponem namocenym v černém caji pri kazdem prebaleni, hodne vetrat dupku a trikrat denne oplachnout v repiku lekarskem. Namazat od weledy kremem na opruzeniny mesickovym, zadna chemie. Co plenky, treba nesedi znacka.