icon

Večerní posezení a vstáváni k mimču. Jak to máte doma vy?

martinatd
20. čer 2021

Ahojte maminy, jen tak ze zvědavosti, jak to mate doma vy? Porad jsem si říkala že se těším až maly 3M začne spát celou noc a já budu moc I posedět u TV s manželem, pustit si nějaký film apod .. ne jako teď že hned jak usne maly valím taky protože vím že budu 3 krát vstávat, ale až teď mi došlo že spát celou noc mi klidně do 2 let nemusí 🙈😅porad nemam nějak odvahu posedět treba 2 hodinky s manželem, bojim se pak že budu úplně nepouzitelna na druhý den, ale neumím si představit tak fungovat i rok, dva😅

marelle
20. čer 2021

@martinatd ono časem si to tak nějak sedne. Když byly holky malé, tak jsem také chodila spát s nimi, byla jsem unavená. Nyní je mladší 18 měs, budí se každé 3 hod, ale večer jsem schopná jít spát pozdě. Tělo si zvykne na vše. 😊

lentilkah
20. čer 2021

@martinatd 3x vstavat je jeste dobry, me syn v noci kolikrat par hodin v kuse probrecel + se x-krat budil.
Myslim, ze tak prvni pulrok jsem chodila spat hned s nim, pak jsem se postupne vratila k normalnejsimu fungovani 🙂
Mimochodem- prvni noc komplet prospal snad az ve dvou letech, kdyz mel vsechny zuby venku a zrusil si odpoledni spanek.

lachtanice86
20. čer 2021

No dcera má 2,5roku a na vstávání 3x za noc jsem se dostala až teď. Od narození je prostě nespáč.

malinkaelinka
20. čer 2021

My jsme to s manželem delavali tak, že jsme miminko uložili do hnizdecka, dali vedle sebe v posteli a buď se spolu pritulili a povidali si a pokud jsem usnula, tak buď manžel třeba ještě šel něco dělat nebo usnul taky 😃 anebo jame si vzali do postele noťas a něco si potichu pustili. Teď jsem těhotná, večer mrtvá, chodíme si spolu taky lehnout brzo ,povídáme si, poustime si audio knihy. Je to jen období, tak proč si to neudělat hezké jinak.

g_m
20. čer 2021

Syn bude mít 3 roky a spát celou noc začal až teď. Oba s dcerou jsou ranní ptáčata a vstávají mezi 5:30 a 6h ráno. Za těch 5 let jsem si zvykla. Večer upravuju fotky (jsem fotografka) nebo si v klidu dáme s manželem víno a chodím spát po 22h. Prostě jsem si zvykla 😉 Ale u malého mimča jsem chodila spát taky dřív 😉

konidana
20. čer 2021

Ja to mela naopak. Do roka starsi jsem chodila spat az po prvnim nocnim kojeni, kokem pulnoci az 2.rano ( mala jsem i brigadu, tak jsem pracovala kdyz spala v noxi protoze pres den to neslo) a pak jsem zjistila, ze to takhle uz nedam... snazim se spat co nejvic, ale přes den to fakt neumim, takze ten spankovy dluh jsem si nesrovnala ani za 12 let🙈

lenerka1
20. čer 2021

Podle mě se o to postarají hormony. Já bývala megaspáč, klidně 12 hodin jedním vrzem, pod 7 jsem brala jako týrání, teď za 5 let jsem spala 8 hodin v kuse tak 3x a necítím se vyčerpaná, někdy taky odpadnu s dětma, jindy jdu spát třeba ve 2 ráno, vínečko u filmu si s mužem dopřáváme pravidelně. To si sedne samo.

95newmommy2020
20. čer 2021

Zlepší se to. Ty první 3 měsíce jsou nejhorší. To se budil nějak po 4-5 hodinách. Po 6 měsíci jednou. Od 8 spal celou noc. Teď v 16 spi asi nejlíp. Tak od 7 do 7. A přes den mezi 10-12:30.
Jinak se normálně dospi klidně přes den.

kafr
20. čer 2021

První rok určitě, spíš dokud jsem kojila (20 měsíců) jsem se s večerním programem mohla rozloučit... Spánek je přednější, horší to bylo s "manželským životem".

zrzinda
20. čer 2021

My máme taky tříměsíční mimco. Vstává teda jednou/dvakrát, ale i kdyby víc, nevadilo by mi to. Myslím si, ze je hrozne důležitý, aby spolu manžele trávili čas. Takže každý večer spolu sedíme na terase/povidame si/koukame na seriály. Když se v noci blbě vyspim, dospim to přes den, žádná věda 😊

tridvajedna
20. čer 2021

Mám 17 měs. dítě, do 10 měsíců se budila 5-10x za noc, většinou pomohlo jen kojení. Byla jsem fakt unavená. Pak se to trochu zlepšilo, jsou noci, kdy se dcera kojí jen 2-3x, jindy třeba 5x. Spát chodím kolem 11 a vstávám v 7 a cítím se čile.

cherie24
20. čer 2021

@martinatd malá začala lépe spát až kolem roka a půl, teď v roce a 3/4 jsem ji odstavila na noc a dá se říct, že už spí skoro celou noc. A buď ještě ráda za to jak ti spí. Mě malá snad do 3/4 roka skoro nespala beze mě, jak jsem se od ní hnula, byla hned vzhůru. Ani zuby jsem si nevyčistila. A kolem roka měla ještě takovou krizovku, že se budila každou hodinu někdy i víckrát do hodiny celou noc! Tenkrát jsem měla čerstvě nového partnera, fakt se hrozně divím, že neutekl. Já jsem pak už občas přemýšlela, že ji dovezu otci a uteču do zahraničí 😂😂

jjasmina
20. čer 2021

@martinatd 3x vstávat se mi zdá v pohodě, mě se malá budí 3x až v 16 měsících, ale i tak chodim kolem 22' hod., pomohl noční odstav

me_druhe_ja
20. čer 2021

Dcera 4,5m a od narození spí příšerně. Sice už asi dva měsíce usíná 19:30-20:00, ale pak se budí až do rána (7-9h) co 1-2h. Paráda no. Ale i tak chodím spát po 23h. Sice jsem unavená, ale prostě chci aspoň 3h sama pro sebe, bez jednoho nebo druhýho dítěte (syn chodí spát 20-20:30 a spí nonstop do 7 cca, ten je zas dobry spáč od narození). Jsem unavená, ale prostě tohle potřebuju psychicky. Jinak bych buď spala nebo byla s dětma. To nejde.

mamio
20. čer 2021

@martinatd je to psycho... jakmile tady tomu nočnímu teroru odrostl starší 4 a půl,mám teď mimino dva měsíce a začalo vše nanovo 😂 snažím se ho uspat na 23 hodinu neboť dřív neusnu , vydrží spát do 3,pak mlíko,pak v 6,9.... vzpomínám na těhotenstvi kdy jsem mohla chrnet

janinasm
20. čer 2021

@martinatd Mam malou) holcicku která spí celou noc od jednoho roku, kdy jsem ji přestala kojit. Do té doby se mi budila taky dost často a nespala jsrm ten rok skoro vůbec. Teď máme další miminko, cca 2 mes. Také k němu vstávam cca 3x za noc. To by mi teda jako nevadilo, jenže já mimčo nakrmim, a ono pak třeba hodinu až hodinu a půl po každém krmení nemůže zabrat takze ho tu nosím a uspavam.... A právě proto jsem nevyspala a chodím spát jakmile to jde. Na film s mužem zatím musím zapomenout, protože bych se tsk připravila o pár hodin spánku a to bych pak vypadala hrozně. ☹️ Taky bych si chtěla udělat fajn večer, peknej film, dobrý jídlo, a pak si jít lehnout a spát až do rána, ale to se zřejmě ještě dle nestane....

felixfelicis
20. čer 2021

3x za noc je jeste docela dobrý skóre🙂 Já chodím spát pozdě, i kdyz jsem unavená. Vidím na sobě sice, o kolik víc energie a trpelivosti mám, když pofackuju to nejnutnější a jdu si lehnout taky, ale životně nutne potřebuju i čas jenom pro sebe, kdy po mně nikdo nic nechce. Poslední dítě odpadá ve 21:30😬

cherie24
21. čer 2021

@felixfelicis taky to tak mám, potřebuju aspoň chvilku večer než jdu spát. Sice je to mrháním času, protože když poklidím, tak pak už nedělám nic užitečného a jen koukám na blbiny v telce nebo v mobilu, ale jde o ten čas sama. To by bylo lepší jít spát že ...

martinatd
autor
21. čer 2021

Všem děkuji za odpovědi ❤😊opravdu to máte každá jinak a jak čtu, může to být daleko náročnější než to mam ja , proto si raději vůbec nestezuju a snad brzy vezmu odvahu a budu si moct udělat čas nejen pro sebe ale i manžela 😁🙏doufám že dřív jak za 2 roky 😅🙈

oplatecka
21. čer 2021

Třikrát za noc je opravdu luxus 😀 Moje dcera se skoro do tří let budila co hodinu, hooodně výjimečně spala dvě hodiny. Teď bude mít tři a půl a pořád je minimálné třikrát v noci vzhůru. Starší syn byl to samé v bleděmodrém, spát celou noc začal až kolem čtyř let.

kacenka1111
21. čer 2021

mam tri deti...devet let bnejstarsi...nezlepsilo se nic...nepamatuji si na jediny vecer s partnerem...neusnou sami, nejmladsiho koim cca 8x....

zrzeckas
21. čer 2021

Popravde ani nevim 😃 neresila jsem to, vedela jsem, ze proste vstat musim tak jsem vstala... Jak k jednomu tak druhemu (jsou dva roky od sebe) sla jsem spat kdy jsem chtela, potrebovala... A kdyz to slo zdrimla jsem si s nimi odpo.. Mala teda od roku a pul malo kdy usnula odpo, ale ja si zdrimla i kdyz si ona hrala 😃 nevadilo ji to. Sem tam me obudila ze neco, ale v pohode

michelle_01
21. čer 2021

Urcite vydrz, zlepsi se to. Ja si nemuzu moc stezovat. Maly spi od 6 tydnu komplet celou noc jako parez 😁 Ted ma rok a nejhorsi je ho vecer uspat. Neusne uz sam jako driv, potrebuje spolecnost, takze rikam basnicky a pohadky zhruba hodinku a nez se dostanu za manzelem na gauc, je 21:30 a to uz se mi nechce ani koukat na film 😁

eithelwing
21. čer 2021

No, dcera vstávala do 2 let. Syn má rok a stále se hodně budí, je ještě kojený, usíná u toho. A teď třeba dvě noci vstával jen třikrát cca a poslední noc snad milionkrát. Když jdu s ním spát, neřeším to, spíme spolu, takže noční kojení mám v polospánku a závratně mě to neomezuje. Jinak bych nepřežila. 🙂 Večer mě to někdy mrzí, nemůžu dodělat, co potřebuji, protože stále běhám k němu, nemůžu si promluvit s mužem. No, snad bude lépe.

cherie24
21. čer 2021

@martinatd trošku mi to připomíná mojí kamarádku. Jsme se jednou sešly, obě takové přejeté s tím, že byla divoká noc. A ona malý dneska hůř spal, vstávala jsem dneska 3x a já na ni koukala a říkala jsem jí, že po 10 probuzení už jsem to přestala počítat 😄 s námi bylo někdy přečkání noci hrůznější zážitek než strávit vikend na strašidelném hradě 😀 Ale člověk rychle zapomíná na tyhle trápení, pamatuji si, že to bylo hrozný, ale už mi to ani nepřijde a to je to jen pár měsíců zpátky 🙂

sisi87_87
21. čer 2021

@martinatd dcera má rok a třičtvrtě. Do sedmi měsíců jsem měla večer celkem i čas pro sebe a partnera, tzn. uspavala jsem kojením od sedmi do osmi, položila jsem do postýlky a pak jsem měla cca 2-3 hoďky, tedy sprcha, jídlo, film, pokec s partnerem 🙂 potom už se mi po uložení do postýlky budila a plakala, nemám to srdce ji nechat dlouho brečet, takže jsem si chodila lehnout s ní, kojila jsem vleže a od té doby konec, usínala jsem s ní nebo jsem musela ležet u ní, protože zůstala pricucla 🙈 a spí se mnou v posteli, takže jídlo a sprchu jsem musela stíhat dřív.... A vlastně je to do teď, už se teda i pustí dřív, ale zase usíná až po deváté teď jak je dyl světlo, takže večerní program nula🙄

elodii
21. čer 2021

@me_druhe_ja pod to se podepisu, jen s rozdílem, že mne druhý syn vstává jen 2x za noc, ale taky chci večer aspoň chvilku toho klidu užít a ne prospat 😅😂

eviicka
21. čer 2021

Tak ono je taky vstávání a vstávání. Moje děti se obě budily často, měla jsem je ale v posteli a stačilo vyndat prso. Takže naše 8x mohlo být mnohem jednodušší než třeba u někoho jiného 2x.

Jinak já jsem sova a chvilku pro sebe potřebuji taky, takže když děti usnou tak ještě hodinu (dvě, tři) normálně funguju.

lucca35
21. čer 2021

@martinatd ahojky, taky mám 3 měsíčního syna. Vstávám co 3 hod někdy i více, měsíc je bez plen a na curani se budí a cca 2x za noc kojím. Neboj, zvykneš si. Chlap nevstává k malému, do cca 18hod je v práci a pak si sem tam s malým prohraje, nakoupí, s něčím pomůže, takže jsem na vše sama a fakt si tělo zvykne. Prcek spí pravidelně od max 21 hod a já cca od 24hod. Časem si to sedne a pospat můžeš jako já když malý spí přes den.