Jak často pijí ženy víno každý týden?
Zdravím dámy, jak často pijete víno.🙂
Zajímá mě kolikrát v týdnu(třeba flašku).
Děkuji 🙈😅
@mysh_me Taky se může stát, ale je rozhodně rozdíl jestli nemůžu odvézt protože není jak, než že je člověk opilý.
@klokanka31 A to je zase pravda 😀 Ale myslela jsem to tak, že mě to v životě nijak neomezuje, nekomplikuje ho a neovládá. Kdybych zítra otěhotněla, neměla bych problém utnout to ze dne na den.
@l_ jasně, to já nemyslím, že by si člověk nemohl dát skleničku večer, to vůbec ne, ani nad tím takhle nepřemýšlím, když si otevřu to svoje pivčo jednou za.. jen píšu, že se může stát, že je prostě potřeba vyjet a ne vždy je třeba volat záchranku.. já mám rodinu daleko, nemáme ve městě nikoho, sousedi by pomohli, to je jasný, kdyby byla fakt nouze
Jsem těhotná, takže smůla, ale jinak třeba 2x za týden. Možná i častěji, nikdy jsem to nesledovala. Většinou jde o pivo/víno v restauraci.
Dáme si s manželem někdy o víkendu láhev,dvě bílého vína.Ale ne každej víkend.A v zimě panáka na vypálení bacilu.Pres léto ke grilování nesmí chybět pivo.
Když přijedou kámošky ,tak podle nálady dáme víno nebo Aperol nebo Bohemku.Zavisi podle nálady.
víno nepiju, dám si pivo. Většinou jedno k obědu nebo k večeři
Nepiju téměř vůbec. Jen hodně výjimečně (třeba jednou nebo dvakrát za rok) nějaký alko koktejl.
@klokanka31 člověk který občas příležitostně pije alkohol není po 2dcl vína nebo po jednom pivu opilý. V případě nouze a jízdy do nemocnice můžeš klidně řídit i s tím jedním pivem/ deckou vína. Ale samozřejmě se nesmíš do ničeho připlést, protože nadejcháš. V plno státech Evropy není nulová tolerance alkoholu jako u nás , ale i řidiči mají povoleno nevím kolik desetin promile (0,3 ‰ ?) což odpovídá zhruba tomu jednomu výčepnímu pivu.
@klokanka31 No vzhledem k tomu, že neřídím, tak tenhle problém fakt neřeším. V případě urgentního vážného problému bych volala záchranku. Pokud bychom potřebovali třeba na pohotovost, tak nám zavolám taxík (bydlím v Praze, do půl hodiny ho seženu vždy).
@konidana Asi taky záleží jak kdo má jakou toleranci, moje známá kdysi vypila jen jedno pivo, a byla na šrot 😄
Nepiju víc než půl roku téměř vůbec. Jeden svařák a dvě deci bílého jsem za tu dobu vypila. Nejlepší rozhodnutí, je mi lépe 👍
Měla jsem i období, kdy láhev vínka 3x týdně byla normálja, ale ne, opravdu to v pořádku nebylo. Propila jsem se k pijáctví a nechci se propít až k alkoholismu... Většina pijáků si myslí, že jsou ok a oni isou, ale k závislosti je tam už jen kousíček.
@klokanka31 Tohle se mi vždycky líbí 🤣 Hele a co lidi, kteří nemají auto nebo řidičák? To se nebojí, že nebudou moct sednout do auta a odvézt dítě k lékaři? 🤔 Naštěstí existují celkem spolehlivé taxislužby 😉
@klokanka31 Tady ve Francii můžeš řídit s 0,5 promile. Vyřešeno. 😀
Já třeba alkoholismus neberu podle množství a četnosti piti, ale podle druhotných veci. Pokud například nemas doma ani kapku a nevahas večer v dešti vyrazit do večerky jen aby sis koupila láhev vína, asi máš problém. Pokud otěhotněnís/onemocnis a nejsi schopna se vzdát aspoň občas alkoholu, máš problem.
@martinka_33 Jasně že existují taxíky, ale copak by se člověk pak nestyděl sám před sebou, že ho musel odvézt někdo jiný, protože on sám chlastal? Chápu že jsou lidi co chtějí pít, ale tak ať na tu dobu dají dítě na hlídání...
@klokanka31 takze samozivitelka bez hlidani nema narok si dat pivko v lete na zahradce? Decku vina po narocnym dni? 😳
Ty jo, dle komentu jsem alkoholicka jak vysita. 😀 ano, ja i muz si vecer dame vino ci pivo. Nekdy mam chut i na mimozu nebo gin s tonikem, proto jsme si poridili vinnou lednicku do kuchyne🤘🤘🤘
Co se tyce nehody u deti. V baraku jsou dalsi 4 lidi co by to do nemocnice odridili. 😀
Dlouho jsem si davala sklenku někdy i dve vina vecer. Ted uz mi to neprislo dobre, protože po ceste z prace jsem premyslela, jestli mi zam jeste zbylo a vlastne se na tu vecerni pohodu u vina zacala tesit. Tak jsem to utla. Ne uplne, se znamyma, ba akci nebo nekdy s manzelem si dam. Ale ne kazdy vecer jako driv.
@klokanka31 😁😁😁 ted jsi me pobavila. Jednou u nas byla navsteva a pili jsme vino. Syn pak spadl a rozsekl si hlavu o stul, volala jsem segre, jestli by nas odvezla a fakt jsem se nestydela. Spis se tomu smejem. Stejne jako mamka, ktera kdysi volala, ze ma defekt, ale tatka, ja s manzelem i segra s manzelem jsme zrovna kostovali novou vypalenou slivovicu 🤭😁 tak musela volat znamym, to jsou vtipne historky. Ne stres z toho, co by kdyby...
Je to nebezpečný, když se z toho stane pravidelnost, norma, mně samotné přijde, že se o tom mluví málo, rizika, varovné příznaky, osvěta, chlast je u nás obecně moc společensky tolerovaný
@g_m trestni zakonik:
§ 28 Krajní nouze
Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému trestním zákonem, není trestným činem.
Nejde o krajní nouzi, jestliže bylo možno toto nebezpečí za daných okolností odvrátit jinak anebo způsobený následek je zřejmě stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil, anebo byl ten, komu nebezpečí hrozilo, povinen je snášet.
To plati jak pro rizeni pod vlivem tak treba překročení rychlosti. Ale pak, jak jsem psala, to musis obhajit. A kdybys byl jak cyp a srazil cestou do nemocnice tri lidi, tak to asi neobhajis. Jak jsem psala, jde treba o pripad kdy mas nizkou nenulovou hladinu a POTREBUJES ze zavaznych duvodu jet.
@klokanka31 hele kdybych do toho taxiku vlezla našrot s nemocnym dítětem, to bych se hambou propadla 😲 A nyslim, že i lékaři na pohotovosti by pak kontaktovali sociálku.
@martinka_33 většina z nás tady píše o skleničce vína, z toho nejsem na šrot ani já, která má 50kg a pije výjimečně (takže výdrž malá). Ale podle klokanky, si stačí loknout a nevíš o sobě.
@eviicka výjimečně může nekdo mít tak nízkou toleranci, že bude po jednom loku opilý, ale takový človek to obvykle ví a nepije. Cítit z dechu je sice i ta jedna sklenička, ale alkohol je u nás natolik společensky tolerovaný, že to bych jako ostudu nevnímala. To až zcela viditelně podnapilou matku, to už ostuda je, ale jak píšeš, takhle se po jedné sklence nikdo nemotá.
Asi mám velký odpor k alkoholu no 🤷♀️ ale když pak na nějakých akcích vidím jak otec po pár pivech přiblble mžourá na svý děti, nebo máma jednou rukou veze kočárek s miminem a v druhý drží pivo, přijde mi to prostě hnusný 🤷♀️
@klokanka31 tak snad se tady bavíme o normálních lidech a ne o sockach co chodí do hospody s kočárem.....srovnavaš nesrovnatelné....
@klokanka31 no taky na mne v porodnici asi koukali dost blbě, kdyz mi kamoska po porodu dovezla jednu lahvovou plzen🤣. Mela jsem ji nadvakrat k obedu a bylo to dokonaly🤗. Po 9 mesicich abstinence a hlavne nesnášenlivosti i nealkoholickeho piva to bylo fakt za odmenu a ostatni jsem fakt neresila😎

@patypresdevaty ano.. v osm večer, před spaním upadl, rozrazil se celý ret, tak jsme jeli na pohotovost do nemocnice.. pak starší přivřel dveře mladší, když už měli spát a rozražená hlava nad okem, tak taky výjezd... jasně jsou to výjimečný situace, který se stávaj jednou za x let, ale tak jen píšu, že se může stát 😉 ale manžel v obou případech měl skleničku, tak jsem řídila já