Jak vznikají drby?
Ahojte! Chci se vás děvčata zeptat, zda jste se na sebe dozvěděly nějaký drb či pomluvu, i když si myslím, že se s tím setkáváme. Ovšem, co je podle mně téměř vrchol, - co se stalo né mně osobně, ale švagrové mojí švagrové. Dnes mi volala úplně vyšťavená. Zazvonil u ní předseda výboru, že by bylo pro ni dobré, kdyby teď, co je rozvedená, aby to nahlásila u správce, že bude platit méně za odvoz odpadu a že si může i snížit zálohy. Jen mu to odkývala, protože nebyla schopná ničehož jiného. Její manžel změnil zaměstnání a je přes týden mimo domov s tím, že už od května se každý víkend jezdí na chalupu, ovšem tak, že on jede rovnou tam a ona taky. Nebyl viděný sousedy a hned z toho vzniklo, že jsou od sebe! To ovšem není všechno. Její muž má z prvního manželství dospělého syna, který žije v zahraničí. Mají moc hezké vztahy a on jí volal, že je v ČR a že přijede na návštěvu. Tak se také stalo a když se svezl výtahem, pozdravil sousedku, tak se mu dostalo odpovědi : Nooo, dobrý den!!!! 😒
@mon_88017 ta konspirace - to někdy ani chytrej člověk nedokáže, co vesnický gang: u nás je tutovka, že majitel autodílny (kterému se daří, protože je fakt dobrej a maká jak blázen) má tolik zakázek proto, že dělá blbě a ty lidi mu tam musej dávat ty auta na reklamaci....to když jsem slyšela, tak jsem defiinitivně přestala řešit, co se tu řeší.
Konecne spravny tema. Tady se clovek zarucene pobavi 🙂
At zijou vesnice a malomesta 😀 v malomeste sem byla umirajici, pak ochrnuta a v zaveru tehotna co sla na potrat (jeden jediny uraz a nastiply obratel) 😀 nemluvim o tom s kym vsim sem chodila a spala 😀 tady na vesnici sem tyrala nasi kobylu, byla jsem tehotna s nasim panem domacim.. 😀 sme strasne prachaty, rpotoze mame 2 auta, platime najem a stavime barak (ze nemame prakticky co do huby uz je vec dalsi 😀 ), pak sem taky cekala dvojcata a mohla bych vypravet dale...... su ale clovek, ktery misto toho, aby se snazil drb uvest na pravou miru, tak ho spis jeste prikrmi..... jen at si povidaji, kdyz se nudi 😀 alespon vim, ze su stale jeste v kurzu 😀
@sleepers Děkuji
Holky, ta švagrová mé švagrové mi před chvíli psala sms, doteď se z toho nevzpamatovala. Ale abych taky přispěla do mlýna i tím, co jsem slyšela o sobě.... . Jsem anorektička hubená a nosím velké věci, a aby to nikdo nepoznal, tak vařím jen koření ve vodě, aby se domem nesla vůně z vaření, nakonec to prý jen vyliji do WC
Na naší svatbě před pár lety jsme se "dozvěděli", že moji rodiče se rozvádějí. Důvod byl ten, že sousedka slyšela, jak tatínek zahradě řve (údajně) na mamku: "Ty svině jedna černá já Tě zabiju!" Mamka má sice tmavý vlasy, ale tenhle výlev patřil našemu černému buldočkovi, který zrovna nechal tatínkovi v pracovně výstavní smradlavý kabel.
Někde jsem četla dvacet důvodů proč bydlet na vesnici, jeden z nich byl: NEMUSÍTE HLÍDAT MANŽELA DESÍTKY PÁRŮ OČÍ TO DĚLAJÍ ZA VÁS...Opravdu není nad to.
O mě už se neslo tolik drbů, že si nedovedu vzpomenout ani na desetinu z nich. Dřív jsem si to hodně zabírala a byla jsem z toho smutná, ale zjistila jsem že to nemá cenu, přešla jsem do útoku. Když se ke mně nejaký drb o mě donese tak ho ještě přikrmím a pošlu znovu dokola. Například se o mě vykládalo že jsem divná že ještě nechci děti a že věku už bych na to měla po svatbě jsem taky.... (je mi 25 a tehdy jsme začínali jsme stavět dům) Tak jsem řekla že je to pravda že opravdu teď nechci děti, že je chci až v roce 2022, počít musím přesně v první dekádě některého z jarních měsíců, až bude nějvětší zastoupení Merkuru vůči planetě zemi... 🙂 No a pokud i tohle některá drbna roznáší dál tak se akorát sama ztrapní tím jak je blbá... 😀 To nemluvím o tom kolikrát se říkalo že jsem těhotná ( jedna drbna za mnou dokonce přišla a gratulovala mi k mateřství - tak jsem na ni hleděla jak na zjevení a říkám, ale já nejsem těhotná.... to jste měli vidět, byla červená až na prdeli) Manžel si mě vzal kvůli tomu že jednou zdědím zemědělský statek a tak... No dnes už se tomu fakt jenom směju. Hloupost některých lidí je nekonečná.
Ale jak se říká, o kom se nemluví, jako by umřel!!! 😀
@cottie Mnooo, pamatuju, když mi máma říkala, - Magdo, už je půl devátý a ty jsi ještě nebyla venku!!! Jdi ven!...a to jako proč? No, jinak si budou všichni myslet, že ještě spíš!!! 😲
Nesnáším vesnici a teď se tam mám snad odstěhovat, to bude něco.., sice né vyloženě vesnice, ale městys
Mě fascinuje zas rychlost šíření drbů a cesty, kterými se šíří. Mě kdysi přepadla v práci fakt ošklivá střevní chřipka, musela jsem zavolat tátovi, ať pro mě přijede. Druhý den mi volala nejlepší kamarádka, že prý jsem těhotná a ona o tom neví, zato prý tuto informaci přinesl jeden kolega od ní z práce. Takže cesta drbu byla tato: můj taťka dělá v družstvu, dále tam pracuje pán, který má dceru, ta je přítelkyní kluka, který dělá s mou kamarádkou v práci. Ta holka pověřila svého kluka, ať od mé kamarádky na tuty zjistí, jak to se mnou je, jestli jsem fakt těhotná. Smutné na tom bylo to, že o dítě jsem se snažila tři roky a podobných drbů, že jsem těhotná bylo asi víc, nejspíš stačilo, i když jsem se třeba jen víc najedla 🙂 Vím však že když těhotenství pak konečně přišlo, tak jsem všem drbnám vypálila rybník, protože se to provalilo až v 5. měsíci 😀
@lenicka07 jé, tak to moje těhotenství se na vsi provalilo brzo, stačilo si dát třikrát po sobě v hospodě limču místo piva, protože co jinýho by se mohlo stát, abych přestala pít a kouřit 😀 Jenže asi do pátýho měsíce na mě nebylo skoro nic poznat, takže drbny řešily, jestli eště furt těhotná sem nebo se stal nějakej průser a těhotná už zase nejsem.
Nuda, nuda, nuda... drbou nejvíc ti, kteří nevědí co se sebou. Ještě jsem neslyšela drb od člověka, který neví kam dřív skočit - možná proto se to víc týká seniorek...
myslím, že to není věc věku, ale spíš toho životního stylu a filozofie. Lidi, co jsou sami hrozní drbou nejvíc 🙂 Místo aby se starali o sebe ,starají se o ostatní. O sebe se starat stojí víc námahy. A oni jak jsou hrozní, tak už na sebe nemají sílu 😀
O mě se u nás povídá, že jsem děvka, co dá každému. Jen proto, že mám spoustu kamarádů. Rozumím si s nimi líp než s holkami, navíc tu ani moc holek nebydlí. Dost mě to štve, protože se manželovi už nejednou doneslo, že ho podvádím. Ještě se o mě říká, že jsem s ním jen pro peníze a nechám se živit (přitom jsem oba pořád v práci a bereme skoro stejně a platíme vše na půl).
Docela závidím všem, co se těmhle věcem dokážou smát, protože mě je to líto a těžko budu někomu dokazovat, že to tak není...
@dokument souhlasím, i když ony ty drby jdou i od mladých, což o to, když šíří pravdu, tak se to ještě dá, i když to leze člověku krkem, ale potom fakt nesmysly a to kolikrát takové, že člověk neví, jak se tomu bránit, to pak stojí za to...
U nás v práci jsem se celkem svěřovala svým dvěma kolegyním. Jooo, už vím, proč se říká "tvůj přítel je nejhorší nepřítel". V květnu 2013 jsme koupili byt a já se v práci zmínila, že se budeme pokoušet o miminko. Bohužel to nešlo, v lednu a únoru jsme byli doma na 60% (přechodně) a teď v květnu mi volala moje mamka. Dozvěděla se, že jsem na pracáku a že máme obrovský problémy s mým otěhotněním. Vjel do mě strašný vztek. Nic jsem té kolegyni neřekla, ale jestli se někdy něco stane, tak jí to vpálím do očí. Je mi z takových pomlouvačů a drben na zvracení...Chudáci se asi hodně nudí.
Ps.: na pracáku jsem v životě nebyla a ano, s početím dítěte to není žádná procházka růžovým sadem, ale přeci se to neroztrubuje dál...
Stává se i tohle děvčata:
Můj muž seděl u zubaře v čekárně a tam dvě dámy rozebíraly třetí, sice né nějak ve zlém, ovšem jmenovaly. Hovořily o mé sestřenici
Mě naposledy vytočila jedna slovenská baba na dovolené. Byli jsme na líbánkách na jednom malém řeckém ostrůvku, ale k naší smůle byla přímo pod apartmány diskotéka. Hudba hrála dost hlasitě až do 6. hodiny ráno. My chodili spát asi tak ve 22 hodin, max ve 23 hodin. A byli pěkně naštvaní, že kvůli diskotéce se nevyspíme. Dokonce jsme i zájezd reklamovali, protože jsme na hluk nebyli upozorněni. Třetí den ráno jsme si šli půjčit skútr a ona když nás na něm viděla, tak prohlásila: "Celú noc tu robili bordel a už si išli požičať skúter. Kedy spí?"
K její smůle nám to na ní práskli kamarádi, kteří bydleli pod nimi a slyšeli to. Pak když jsme ji potkali a kamarádi se ptali, zda půjdeme večer s vínem k bazénu jsem před ní řekla: "No to nevím, ještě by nás tu někdo pomlouval, že děláme bordel, i když chodíme ve 22 hodin spát!" Kráva čuměla a neřekla ani ň.
Nás dlouho něměli proč pomlouvat, protože jsme na baráku moc času netrávili, a navíc jsme tu ani neznali nikoho, kdo by to k nám donesl.
Pak jsem si na vrata dala cedulku "Střeženo pitbullem" a už to jelo. Soused, že se k němu doneslo, že budeme chovat osm RTW, ale že ví že to je pomluva, protože o tom by ON přece musel něco vědít, ne? (Ne, dodes nechápu jak k tomu přišel 😀 ).
Pak manžel začal kamarádům opravovat auta, takže každých pár dní jezdil domů jiným autem, do toho naše tři... A jsme hned zbohatlíci, samozřejm...
Další perly jako že nám psi utíkaj, útočej na školku když je venku, skáčou na školní plot a snažej se dětem utraht ruce... Hádla se školníkem, ať okamžitě přestanu na vlastní zahradě trénovat vlastního psa, protože přes plot na to koukaj děti... Letos jsme měli štěňata. Přes prázdiny šli do nových domovů, jen jednu čubinku jsme si nechali. A reakce? "Víš proč už nemaj tolik štěňátek, ale jen jedno? Nestarali se o ně a nechali je v bolestech umřít! " "Jo, maminka to taky říkala, ale prej když maj těch psů tolik, tak budou mít štěňátka pořád." "Jak to víš? " "Byl jsem se tam podívat." "To jsou ale hloupí lidi. Přitom podívej, stačilo by aby ten pes skočil a proboří ten plot a všechny nás tu zabije..." - nedělám si srandu, rozhovor dvou dětí ve školce, zatímco seděli na prolejzačce a sledovali jak si chovám naši nejmladší fenku v náručí. Mě to nepozdraví, ale na psy to štěká, mňouká, píská a kde co. Jo, a ten plot je 170cm zeď nad kterou je do tří metrů ještě natažené pletivo. Na žádost obecního úřadu, který by nám jinak "mohl jen nerad dělat problémy, až budeme chtít něco budovat"... A to s náma ty naše bestie chrápou v posteli.
Drby vznikají kombinací nudy, závisti a nižšího IQ nebo EQ 🙂
osobně si myslím, že drbům (včetně bulváru) se tak bezvadně daří především proto, že je mnohem jednodušší "řešit" problémy druhých než řešit ty svoje, a taky určitá nenaplněnost vlastního života...do dneška nechápu, co by mě mělo zajímat na tom, že se nějaká baba známá z televize do někoho zabouchla nebo se rozvádí nebo má střevní potíže aj. 😲 úplně stejně je mi to jedno u souseda, pokud se mě to přímo netýká...ale jelikož sem ze vsi velice důvěrně to znám... 😝 leckdy se taky o sobě něco dozvím, zvlášť od lidí, kterým to řekli lidi, který sem asi 10 let neviděla 😀
@naty To je normální, - vždycky o člověku ví ti, kteří zpravidla neví nic. Teď jsem si zrovna vzpomněla, jak jsem před xxx lety měla na schránce cedulku "kosmetika", po několika měsících jsem tam měla připsáno - hlavně plaťte daně...., a pak jsem se dozvěděla, že za mnou chodí lidi, že mám v bytě obchod a mám podle toho vytírat chodbu. Nic se nezakládalo na pravdě, ta cedulka tam byla vlastně jako minireklama, protože jsem dělala dealeřinu 😀

@pupickova to je taky možný, páč jak teď nechodim pořádně do hospody, taxem úpe mimo 😀
@edeltraut po čuni si nedali, to byla "dopravní nehoda", to zas tady každej ví 😉 A já se nad těma vesnickejma konspiračníma teoriema taky pěkně bavim, aspoň je vidět, že sem pro ně důležitá, dyž si mě každej musí brát do huby 😀