Mají lidé rádi kočárky v MHD?
Ahojky, další moje emoční zamyšlení, mám PMS a asi jsem precitlivela, ale zabolelo to.Každopádně jsem jela přes celou Prahu MHD -tramvaji, bus, bus. Dítě hodné, v klidu, spalo.
A stejně jsem měla pocit, ze ty lidi obtěžuji. “Twl ne zase kočár” “se taky naserou všude” to jsem zaslechla.
Je fakt ze jely 3 kočárky, ale na druhou stranu, já se snažím být maximálně ohleduplna. Dokonce jsem i vyměnila obr tank za pidi midi mestkej model, kterej sama odtaham, takže nepotrebuju ani pomoc do schodů.
Tak by mě zajímalo, jestli jsou pro ostatní ty kočárky, tak moc obtěžující. Pro mě totiž nebyly nikdy, ani za mlada. Ty místa co jsou pro ne vyhrazena mi stejně přijdou nejpitomnejsi a je pohodlnější jít se posadit do zadu.
@mourovatakocka 6? Wau a jak se poskladaly?
@michaela666 Ty brdo fakt jo? Jinak já mám někdy pocit ze u nás dělají řidiči trochu naschvál, ze občas s tím jedou jak kdyby to ukradli a zastaví metr od obrubniku.
@klokanka31 Hehe to jo. 😂 A přitom jsou tak cute. ❤️
@olsett Ju, ve Vídni jsem parkrat byla. A připadá mi ze jsou mentalitou úplně jinde. A máme se co ucit, byli milí vždy a všude.
@95newmommy2020 já to mám stejně jako ty. Autem je to stokrát složitější. Navíc v zimě: dát ho bez bundy, pak na něho venku v zimě bundu rvat...pak zas vyslict... strašnej opruz to auto.... proto bych strašně chtěla bydlet v nějakým aspoň menším městě, abych nemusela autem VSUDE....ale jako fakt všude....
@me_druhe_ja Jo no přesně bunda ještě. 😁
@95newmommy2020 Byly všude. Jako fakt. Tři na vyhrazeném místě, další v uličce a poslední stál velmi nejistě přímo ve dveřích. Byl to ten nízkopodlažní, ale i se schodama bychom si kolektivně poradili 💪
To byl hodně extrémní Tetris, bus do Zoo, tak to řidič přešel, dodnes si myslím, že to byl Ježíš, nebo aspoň frajer. Řiditel autobusu by se bez debat osypal.
@nita1984 Ale to jo, když jde takhle o větší děti a neumí se chovat, např.v restauraci, taky mě to štve. Nebo tuhle ve městě, šla jsem s kočárkem a u krámu stála skupina asi 10-12 letých smradů. Omlouvám se za ten výraz, ale je to tak. Nejen že blokovali chodník, ale křičeli, plivali na sebe, a když jsem je už míjela, tak jeden hodil po druhým jablko, ten ho odpálkoval ke mně, a vychrstnul na toho prvního lahev limonády. Kdybych kočárek rychle nestrhla do strany, tak mám malou politou. Jako kde je nějaká výchova? Ale když někomu vadí miminka s kočárky, tomu nerozumím.
@95newmommy2020 Mě vadí zas total prázdnej bus, ale každej se musí vesrat to prostoru pro kočárek
Já si pamatuju, jak jsem si ve 4.mesici rada sedla v metru vzadu na sedadle a před sebe batole v kočárku a přistoupila dáma, která mi řekla, že jsem trapná, proč jako sedím, že jsem mladá a mám stát 😀 nejlepší bylo, že se mi zrovna v ten moment chtělo zvracet, tak jsem jen capla sáček a hodila to tam. Asi v ten moment něco pochopila, rychle vystoupila. Občas ten život má smysl pro černý humor 🤣🤣🤣 jinak, za 5let života v kočárkem v MHD už jsem si toho taky vyslechla... Paradoxně lidé lépe reagují na nositko, to jsem se snad s nějakým blbeckem ještě nesetkala...
@95newmommy2020 Ja bydlim primo na Nadrazi Libeň v Praze a jezdím s dcerou denně autobusem, tramvaji. Nikdy jsem neměla problém s řidičem nebo jinými lidmi v MHD🙂 myslím že je to spis o tom, v jaký cas jedete, jestli tam je vice kočárku, vozíčkář apod. Řidiči dokonce poušti hlášení, aby lidé uvolnili prostor pro kočárek, takže všichni automaticky ustupují, za což jsem vděčná.
@jjasmina Klasika, to znám často. 😁
@astyna88 Juuu, tak to bych si trochu ublinkla i na ni. 😂 No tak to jsem zvědavá co nás ještě čeká. 😁😁😁
@elsy3 Hele jela jsem tramvaji na nádraží liben tam to bylo okej a šla sem tam dole jak jezdí busy směr Haje, opatov, atd. A tam už byl velkej kumul lidi. Bylo teda půl 6.
Tak jako... Nemaj 😅
@tinaprofi upřímné. 😂
Já s kočárkem moc nejezdím, protože mi to přijde jednodušší s nositkem, ale s nositkem je zas ta nevýhoda , že tě ne vždy pustí si sednout. S kočárkem mi zatím pokaždé uvolnili místo v kocarkove zóně, což bylo fajn. Asi jednou jsem zažila protivnou důchodkyni, které bylo zatěžko se posunout, jak jsem vystupovala 🤦♀️
S kocarem chodim jen obcas, vetsinou mam dite v manduce - a i tak mam obcas pocit, ze lidi obtezuje dite svou existenci a to i v pripade, ze spinka, misto jim nezabira..... Proste cira nenavist ke vsemu.
Uz od tehotenskym dob mam vysledovanou jako nejhorsi skupinu zensky 55 - 75 Naopak mam same dobre zkusenosti s mladyma klukama - vzdycky se nabizeji, ze pomuzou s kocarem, utikaji (obcas doslova :D ) z vyhrazeneho mista. Starsi panove se povetsinou chovaji opravdu galantne (min. tyden, kdyz jsem vystupovala, mi z kocarku vypadla nejaka blbost a nez jsem se pro ni stihla sehnout, tak snad 90 lety pan mi ji podaval 🙂 A s usmevem!! Ale ty zensky na me obcas koukaji jak na odpad. Az pak zase starsi rocniky se na dite usmivaji
(jasny, ze vsude jsou vyjimky, ale obecne to vnimam takhle 🙂 ) Stanovuji si kolem 50 nezapomenout na to, ze nemam zkysnout! :D
Taky nesnáším kočárek v MHD, ale ten svůj, jsem z toho vždycky vyřízena na zbytek dne. Blbý kecy mi nevadí, ale zato mi vadí, když mi nad kočárem stojí nějakej expert, co se nedrží a ještě čumí do mobilu. Což se stává z 90% a je jedno jestli je bus plnej, nebo poloprázdnej. Pokud je to jen trochu možný beru šátek, nebo nosítko.
Jinak co se týče vypruzenejch lidí, tak mě sprdla asi padesátiletá ženská, ať si to dítě laskavě uklidním. Trochu brečel z únavy. A za ten "litý dav" co se na ní obořil, bylo trochu stydno i mě.
@malenka3
@newmommy2020 mne v MHD jeden duchodce rikal, ze driv matky chodivaly s kocarky pesky a ne ze se SRALY do autobusu. Tak jsem mu s usmevem odpovedela "dekuji ti soudruhu za tvuj prispevek a kulturne-historickou vlozku." Lidi se smali, on rudej az na zadku. 🙂
@teeerez to je hezký napsáno 👍taky doufám, že po 50 nezatrpknu... Možná je to závist, že ony už děti doma nemají a třeba je moc často nenavstevuji, tak nesnáší všechny kolem? Netuším... Co se hezkých zážitků týče, úplný souhlas, starší pánové jsou super. Jeden, který seděl jednou vedle mě, mi těsně před výstupem popřál hezký život pro mě i malého 🥺😍
@sudylichozrout obdivuju Tvoji pohotovost 😂😉
@sudylichozrout Tak to je dobra odpověď. 😁 Třeba to býval clen uličního výboru nebo lidových milici.
@95newmommy2020 No, to je klidne dost mozny 😆
Jooo, jezdím skoro denně. V tramvajích ještě OK, přeci jen nejezdím ve špičce a v těch nízkých je místa dost, ale jak jedu busem, no to je řečí a protočených očí... A to fakt se snažím uhýbat, hned vyskočim a hýbu s kočárem, aby se dalo bez problémů projít... Ale ty sklápěcí židličky jsou nejoblíbenější, takže i kdyby jela v autobuse jen jedna jediná babča, bude na nich sedět a já tím pádem budu překážet. Jo, a to bys měla vidět, jak se lidi tvářili, když jsem jela já + kočár s miminem + dvě starší děti + jejich dvě kola. No tvl! 😀
Taky nechápu, když lidi venku vidí, že nastupuji s kočárkem, a rovnou a megarychle si nastoupí a stoupnou na místo vyhrazené pro kočárky... a pak se děsně otráveně diví a poooomaličku uhýbají, já pomalu zadkem venku přiskříplá dveřmi 😀 Já odtamtud vždy předem utíkala, jakmile jsem na zastávce viděla nějaký kočárek.
Další věc, co nechápu, proč všichni sedí jen v uličce - u okna je přece lepší výhled, nejsou hned na ráně v uličce, kde by se lidi o ně otírali (no oni někdy nadávají, že se jich člověk dotkne, protože v 10cm se nedá protáhnout, ale tak co straší napůl vylezlí v uličce a neposunou se k oknu)? Zvlášť v těhotenství mi to vadilo - vejdu do busu a reálně si nemám kam sednout, i když je obsazený z 30% - jedině se s pupkem protáhnout k oknu a za pár zastávek se zase protahovat zpátky a snažit se to udělat rychle, aby člověk stačil vystoupit, ještě nejlépe přes plno jejich tašek.
Jinak mě ale v pokročilém těhu příjemně překvapili, dost mě pouštěli sednout, všechny sorty lidí 🙂 Ale na mě to bylo vidět až 8-9 měsíc, takže zas ne taková výhra 😀 Nyní v 6m jeden mladík pustil sednout "oplácanou" netěhotnou slečnu a já vedle ní stála s pidi pupíkem a ničeho si nevšiml 😀
Jo, je to někdy vtipné to MHD 😀 Naštěstí jsem jezdila vždy málo a nyní s kočárkem vůbec.
@panihk To mas pravdu, přitom mě ty sedadla pripadaj nejblbejsi ze všech. 😂 A jéje to muselo být jak hadr na býka.

@jannym Já jsem jela z Prahy 9 a ano souhlas. Nejhorší to bylo na nádraží liben.