icon

Názor na sdílení fotek dětí na FB, insta., sem. apod. Co si myslíte?

95newmommy2020
28. led 2020

Ahojky, tak mě tak napadlo, jaký máte postoj ke sdílení fotek miminek, dětí, soukromí na sociálních sítích ?
Mě se má za chvilku mimčo narodit. Chci se s ním pochlubit, jsem v hodně maminkovských skupinách na FB, chci ho pak dát i sem. Jen si nejsem jistá, jestli je správně ho dát třeba veřejně na svůj FB profil mimo tyhle skupiny.
Jak se k tomu stavíte a proč ? ❤️

astyna88
31. led 2020

@journals

To jsem delavala jako hr taky. Zadala do googlu jmeno a uz jsem videla,kde se ceho zucastnil, jak hral, kdy se ozenil apod. Ale me treba fb pri poslednim vlastnim hledani prace pomohl,lajkla jsem inzerat, dostala jsem od nich zpravu, a do dvou tydnu jsem zacala u nich pracovat. Pry se jim libil muj profil, verejne tam mam zakladni info,aby me lidi mohli napsat,ze jsem fakt ja jako ja, ale vidi se,kde ceho jsem clenem a kam pisu.

krtcice
31. led 2020

@journals sjíždět profil uchazeče o práci? To fakt? 😯 u mě by nebylo co zjišťovat když fb nevedu 😀

krtcice
31. led 2020

@journals fotku jsem do životopisu nikdy nedávala

veronikav31
31. led 2020

@astyna88 a myslíš,že přítel Google ví všechno?Nevím zkoušela jsem to já sobě,jsem asi na 10 stránce a o sobě jsem ještě nic nenašla,na to že mám FC,Mk,Vinted, Bazoš,Sbazar, hojně na FC diskutuji a nikde o mě ani zmínka.A pochybuji o tom že zaměstnavatel bude projíždět 20 stránek googlu kvůli jednomu člověku

kami1984
31. led 2020

@krtcie mám kamarádky z HR a opravdu se dívají i na FCB apod, samozřejmě ne u dělnické pozice, ale u vyšší a už se jim stalo, že na základě fcb dotyčného nevzali.

krtcice
31. led 2020

@kami1984 no dobře, ale co když dotyčný ten fb fakt nemá? Nebo pod smyšleným jménem? Třeba u mého muže by fakt narazili, nemá žádnou soc.síť, má jen gmail a ještě pod přezdívkou. Email na Seznamu používá můj a ani já tam nemám úplně přesně pravé jméno. Když zadám jeho jméno do Google vyhledávání, vyjede mi jen odkaz na stránku, kde je napsáno kolik počet obyvatel v ČR nosí stejné příjmení...
Vezmou pak takového člověka, nebo ne?

knuffel
31. led 2020

@krtcice Tady jde spíš o to, že vyřadí ty, kteří se jeví jako naprostí idioti na první dobrou z profilu. Ty, kteří nejsou na xichtknize, si spíš pozvou na osobní setkání (u mě by získali plusové body za to, že neslepičí každý prd veřejně).

krtcice
31. led 2020

@knuffel děkuji za objasnění 🙂 fakt mě to zajímalo, ptž když jsem se zamyslela a schválně zkusila muže vyhledat, nenašlo to fakt nic. Já taky nikde nejsem, jen tady na Koníkovi, Emimino ale tam už nechodím a ještě jedny stránky pro maminky. Na každé mám navíc jinou přezdívku, nikde nemám obličej a tak. Takže taky podle jména nedohledatelná.

knuffel
31. led 2020

@krtcice Spíš to beru podle sebe, když je někdo nedohledatelný, budu stát o osobní setkání.
Manžel kdysi hledal nějakou výpomoc a přihlásila se ženská, která ze sebe udělala naprostou blbku v jednom tv pořadu (protivná a nesnášenlivá, křivá...), tak neměla šanci už předem 😀

kami1984
31. led 2020

@krtcice tak samozřejmě, že pokud se nic nedohledá, tak je to jako nulová informace, prostě se s tím neoperuje. Většinou tohle dělají už ve vyšších kolech výběrka, kdy toho člověka vidí osobně.
supr vše popisuje tady: http://denisasikorova.cz/

journals
31. led 2020

ach jo... 🙄
@krtcice Samozřejmě, že když nemáš FB, tak není co dohledat (většinou je to jen plus). A to, že někdo FB má neznamená, že bude automaticky vyřazen z řízení! Já nevím, co se tu holky tak divíte. Je vidět, že jste nikdy nic podobného nedělaly. To víš, že je hromada lidí co FB nemá nebo se jmenují jinak, jsou nedohledatelní. Neberte to jako bernou minci, trochu nadsázky 😉
Příklad - sejde se Vám 30 životopisů. 5 z nich vyřadíte na základě toho, že neodpovídají požadavkům, mají šílenou úpravu, chybí v nich podstatné věci. Zbyde vám krásných 25 životopisů. Dáte si na stranu ty TOP které vás zaujaly a co dál. Zbyde Vám 10,15 CV. Prostě kouknete na FB koho má cenu zvát a koho ne. Není čas a energie trávit další měsíc pohovory. Potřebujete někoho okamžitě a potřebujete se trefit do černého.
CV se nevyřazují na základě toho, že někdo na FB napíše, že se mu nepovedla bábovka. Ani ten Ortel by až takový problém nebyl. Problém byl třeba s paní, která se hlásila na místo kde měla komunikovat s klienty a měla zelené vlasy, problém byl s pánem, který se na FB zmínil že je na antidepresivech a v životopise invalidní důchod neuvedl, problém byl s dotyčným který se po party rád hodil marod, vyřadíte i slečnu která se všude prezentuje téměř nahá... takové lidi mezi sebou nechcete. Teď si tu vyhrabu hrob, ale nevezmete ani paní, která si stěžuje, že je její dítě neustále nemocné a ona je víc doma než v práci. Chápete jí, ale ta práce stojí a potřebujete někoho kdo jí bude aktivně likvidovat.
Nevím, co se zde všechny pohoršujete nad tím kdo lustruje a nelustruje Facebook. Však to tam dotyční dávají svobodně a veřejně. Pak se následkům nesmí divit.

journals
31. led 2020

A životopis, kde fotografie nebyla jsem snad ještě nepotkala. Dnes se už snad automaticky přikládá na všechny pozice. Nebo já to beru jako samozřejmost...

journals
31. led 2020

Pro pobavení - těch životopisů jsem už pár přečetla. Viděla jsem takový, kdy ani své jméno dotyčný nenapsal dobře a dokonce mi jednou přišel životopis SMSkou!

krtcice
31. led 2020

@journals ano podivila jsem se protože jsem to fakt nezažila. Tak jsem se jen zeptala, jestli jako fakt. Přijde mi to jako šmírování no... ale ber to jako můj osobní názor 😉
A k životopisu jsem fakt nikdy fotku nedávala. A že jsem jich po škole rozeslala...

krtcice
31. led 2020

@journals ale smska je TOP 👍😂😂

journals
31. led 2020

@krtcice tak jako fakt 😎
Smska pobavila vsechny. Posilana byla nekdy v jednu rano 😄

krtcice
31. led 2020

@journals no ještě lepší 😀 to psal zrovna cestou domů z hospody ne 😀

journals
31. led 2020

@krtcice Dost to tak vypadalo 😀

alcar
31. led 2020

@journals ty jo, tak to je pro me taky zajimava informace, ze se doklada do zivotopisu foto. Je to uz par let, co jsem si zjistovala info, jak ma zivotopis vypadat a vsude psali, ze davat do nej foto neni obvykle, pokud se clovek nehlasi vylozene treba na nejakou reprezentativni funkci. Tak jak to je?

maargit
31. led 2020

@alcar Kdyz jsem posilala v roce 2011 zivotopis na pozici praktikanta pri VS, tak jsem tam taky dala foto. Mozna to neni povinnost, ale je asi pro druhou stranu prijemnejsi, ze se snadneji zorientuji a vedi, kdo jim tam prijde. Mozna i uroven foto o necem vypovi (profesionalni/z kalby). Ja tam mela foto z kalby, ale vypadalo to profesionalne, jen ta ocicka trochu postelovat😁

alcar
31. led 2020

@maargit 🤣

maargit
31. led 2020

@alcar vzali me, tak asi nouze😁

knuffel
31. led 2020

@maargit Tak to zjevně nebylo poznat, že je to z kalby, přece nevyřadí zájemkyni kvůli ujíždějícímu očičku? 😀

maargit
31. led 2020

@knuffel Byla tam naopak pekna jiskra v ocicku. Tu sklenicku s vinem jsem samozrejme orizla😉

kamino
31. led 2020

Když jsem hladala práci v roce 2008, tak už tenkrát po mě ve čtyřech firmách chtěli fotografii - jednalo se vesměs o péči o zákazníky a marketing.
@alcar

journals
31. led 2020

@alcar fotku u zivotopisu povazuju za samozrejmou

eviicka
31. led 2020

Taky jsem přikládala fotku, byl rok 2006 a pozice nebyla reprezentativní a nepřišlo mi to divné.
Tak je každého věc, co do životopisu dá, stejně tak na internet.

lenoulinkaa
31. led 2020

Za mě nemám jednou za čas s přidáním fotek na fb. Rada se pochlubim, kde jsem byla a zároveň se nechám inspirovat, kde byli přátelé. Nepridavam osobni fotky, jen neutrální. Nepridavam ani fotky příbuzných a známých, ani oni je nepridávají s námi. Je to vzájemný respekt. Ale jsou lidi, kteří dávají na facebook každý prd. Kde byli, kdy byli nemocni.. Takže když by chtěli vzpomínat, co ten a ten den dělali, tak nemají problém si vzpomenout. S facebookem apod. nemám problém, ale sdílet život na facebooku... za mě opravdu ne.

olga_
1. únor 2020
eviicka
1. únor 2020

@olga_ tak chápu, že to slečně může vadit, ale pokud je článek pravdivý (spíš mi přijde jako reklama na mikinu), tak je to už extrém, neboť normální rodič pochopí a respektuje co dítěti vadí.

Strana