Omezujete kontakty kvůli vysokým covidovým číslům?
Ahojte, zajímalo by me, zda skrz vysoka covidova čísla jste dobrovolně nějak omezili kontakty? S manželem uvažujeme, že bychom si zase trochu dali odstup od spolecnosti, hlavne skrz děti, ktere jsou malé. Máte to někdo podobně nebo neresite? Prosim, bez hadek. Děkuji.
Ne, zijeme stale normalne navzdory tomu silenstvi kolem.
Ne.
Ne.. Čísla nečtu, na zprávy se nedíváme asi 15 let. Jsme šťastní a v podstatě žijeme pořád stejně. Jde to mimo nás.
Já kontakty omezují , manžel má na to jiný názor . Ale už jsme si jednou covidem prošli v únoru .
Ne. Ale my nejsme moc společenští, i bez omezování těch kontaktů moc nemáme.
Ani ne kvůli covidu, ale celkově kvůli virozám, kterých je teď na podzim všude plno 🤷♀️
Ne, neomezujeme. Syn to stejně přinesl ze skoly, tomu se vyhnout nedá.
Ano. Stýkáme se v podstatě jen výjimečně s rodinou.
My omezili kontakty, a vůbec nám nic nechybí. Manžel chodí jen do práce, na nákupy taky teď jezdí sám, na procházky chodíme hlavně dopoledne když jsou lidi v práci...pohoda 🙂
Moc neomezujeme, jsme očkování, do divadla, kina, restaurace zajdeme, ale nechodíme moc na nějaké návštěvy nebo tak. Ale to ke dané i tím, že nejsme takoví ti společenští extroverti, co se pořád musí s někým setkávat, takže to je pro nás celkem normálka...
Samozrejme,snad proboha kazdy trochu soudny clovek se snazi,aby to peklo co nejdriv skoncilo.A kdo se neomezuje,tim myslim absolutne nedodrzuje to,co se v teto dobe ma,nemyslim zavrit se doma,tak je nezodpoednej sobec.Az mu umre nekdo z rodiny na covid,az uvidi umirat mlade lidi,az uvidi srdcervouci plac a smutek pozustalych,tak snad pochopi.Je to totiz obrovskej pruser a co jeste bude.
Spíš ne. Kontakty jsme omezili už před pár lety kdy jsme si pořídili dítě 🤣 jelikož většina kolem nás je bezdětných...
Zrovna jsme byli na tři noci ve velkém hotelu, kde bylo hodně lidí, sice jsme se trochu rozmysleli, ale nakonec jsme jeli, jsme tedy všichni po covidu a krom syna jsme ockovany, ale říkali jsme si, že teď už to omezíme, ale s rodinou se budeme určitě stýkat i nadále
Jsme spis introverti, tak nevyhledavame masove akce bez ohledu na covid, ale jinak žijeme normalne - kroužky, plavání, setkávání s přáteli, občas i nějaká ta kultura... psychická pohoda je podle mě důležitá a třeba má i vliv na imunitu 🙂
Ne, ale moc jich nemáme teda, tak ani není třeba. A rodinu si vzít nenechám.
Neomezujeme
Mám to stejně jako @ireniq . Nad velkými akcemi typu Lights festival, velké koncerty, veletrhy, bychom dříve uvažovali, zda to za ty davy stojí, teď ani neuvazujeme. Ale jinak normálně, neřeším. Návštěv moc nemáme nikdy, a když, tak jsme za ní rádi. Kroužky, výlety, nutně potřebuji, jsem člověk (= tvor evolucí k potřebě sociálního kontaktu stvořený)
Ne, dělám všechno celou dobu stejně, maximálně nejdu ve špičce na nákup.
Ne, ale my se obecně setkáváme jen s velmi úzkým okruhem lidí a nechodíme na hromadné akce, takže pro nás se nic moc nemění. Pokud mně teda jako zatím neočkované za chvíli nezakážou jít i ven na procházku s kočárem. Jinak si myslím, že omezování kontaktů, pokud jich je více, je na místě, stejně jako karanténa očkovaných po kontaktu s nakaženým a jejich testování. Nic z toho se ale bohužel neděje, těžko se tak situace bude lepšit.
My se neomezujeme, stýkáme se s přáteli normálně, protože člověk je tvor společenský😁 Děti chodí do školy a školky, my do práce, takže to stejně můžeme donést.
Neomezujeme, stejně jeden syn chodí do školky a na krouzky, s druhým chodím do dětské hernicky, takže přinést to muzeme odkudkoliv, ale nehodlám je druhý rok držet zavřené doma, bez kontaktu a bez kamarádů, loni to stačilo. My s mužem jsme očkování a u dětí se nákazy trochu bojím, ale pořád jsem spíše s to připustit riziko, že se kluci nakazí, než je držet nejbližší měsíce nebo možná spíše roky zavřené a izolované doma...to myslím, že by na ně mohlo mít dopad větší.
Dodrzujeme opatreni, necpu se tam, kde cekam hromady lidi, ale jinak ani ne. Jenze my tech kontaktu zase tolik nemame... A jinak omezujeme na minimum jeste vic, kdyz jsme nachlazeni/mame rymu. Coz je ted ale skoro furt. V pondeli jsem sice dala urymene dite do jesli, na svou obranu ale uvadim, ze v nedeli byla naprosto cajk a rano taky nevypadala, ze kdyz pro ni v poledne dojdu, bude to jedna velka nudle... 🤷
Já bych se i omezila... Ale... Čtyři děti = tři různé kolektivy ve dvou obcích, jezdí tam autobusy. Nejmladší má pro změnu pravidelné zábavy typu psycholog, neurolog, raná péče, logopedie (tam chodí v jiném termínu ještě jedno z dětí). Dvě starší mají kroužek, dvě mladší vozím pravidelně na kontakt s jejich biologickou matkou, což je v podstatě přenesený kontakt s prapodivnými individuy jednoho menšího města. K tomu ještě moje kontroly na gyn a v porodnici.... Ale třeba na koncerty a do hospody nechodím 😎
V omezeným módu jedem 2 roky, co nás ty co prodělali covid a nejsou očkování vystrnadil systém na okraj. Ale až tak si nestěžuju i když mě to kafe v cukrárně mrzí ( protože "to nezakazali ani komanci... Je tu bordel" cituji babičku, která komunisty nesnáší) ale vlastně v nějakým módu jedem i tak uzv4 roky... Stačí nemít hlídání. Ale my jsme spíše introvertní rodina a naši vášní je picknik v přírodě a to i několikrát do měsíce a kdekoliv. Za živnostníky mi srdce krvácí, ale nedá se svítit. Mravencum je covid ukraden.
Po loňských (špatných) zkušenostech letos neomezuji, ale vybírám si s kým a kde. Jsem extrovert a zavřít se doma bez kontaktů je pro mě nejrychlejší cesta k depresím a problémům. Takže lítám mezi lidi ve velkém, ale vybírám si kolektivy. A stejně jsem měla už kontakt s covid+ osobou - ve skupině, kde až na jednu osobu byli všichni očkovaní. Ta pozitivní byla taky očkovaná. Ale už při pozitivním antigenu jsme měli info - a o tom to je - že to chce kolektivy, kde se člověk dozví, když se něco bude dít.
Letos ne. Nemělo by to cenu, protože jsme počítali, že jedno z dětí nám přinese covid ze školy nebo školky. Splnilo se, bohužel.
Neomezuji, žiju normálním životem včetně cestování. Jediné co nemusím jsou fakt velké akce typu koncert, divadlo, různé hokejové a fotbalové stadiony. To mi přijde zbytečné. Ale já tyto akce ani normálně moc nemusím. Bar a párty do rána si ale třeba vzít nenechám 😀
Ja omezuji, manzel moc ne-prace,sport, kamaradi. Obcas se kvuli tomu chytneme. On je mezi ctyrma stenama jak lev v kleci. Kino jsem dala pred mesicem a do pristiho cervna me tam nikdo neuvidi. Do obchodu musim, ale uz neberu deti. S kamaradkou max prochazka s kavou v ruce po predchozim ujisteni, ze neni marodna. Rodinu jsme omezili na prarodice a se sirsi rodinou jsme ted setkani prozatim odpiskali.

Ano, kontakt omezujeme a snažíme se stále chránit.