icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

lijurena
9. pro 2017

@rosalline AMH 3,5 a FSH 10

luciebx
9. pro 2017

@lijurena tak to mas krásný amh. Já měla malinký.

lijurena
9. pro 2017

@luciebx kolik jsi měla?

chiara75
9. pro 2017
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@rosalline Ahoj! Promiň, já jsem se nedostala k netu, protože jsem furt někde lítala, třeba po klinice 🙂 Teda to jsem netušila, že jedno zakrvácení tohle udělá! To mě mrzí, ale ty víš, že máš kvalitní embryjko, které to prostě dá 😉 Odpočineš si teď do Vánoc a pak znova! Na udržení růst sliznice se doporčuje kontryhel, na udržení ten drmek, se kterým jsi ale neměla dobrou zkušenost. Jenže ono s těmi umělými hormony asi moc nejde dohromady.
U mne nakonec byla včera dvě dobrá embrya, ale vůbec mi nevolali...To byly nervy. To břicho se malinko lepšilo, ale přidal se průjem. Jela jsem na kontrolu kvůli hyperstimuláku, ale testy dopadly dobře (až na jaterky a ještě jednu hodnotu, snad albumin - ale nic dramatického). Doktor doporučil zavést jedno hned, dvě by hyperstimulák mohl zhoršit. Na přípravce na ET za mnou přišla genetička a říkala, že to druhé se malinko zpožďuje, ale že mu dají šanci a kdyžtak zmrazí. Dnes volali, že nevydrželo. Ta mám jednu morulu se známkou 1-2, možná, že v době ET už to byla skoro raná blastocysta. No a břicho mne dnes v podstatě úplně splasklo a nebolí. Tak se prostě uvidí..

chiara75
9. pro 2017
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@juliia Ahoj, děkuji! No hyperstimulák je tedy lahůdka, ale tys ho měla horší. Fakt by mě zajímalo, jestli to má na uhnízdění vliv, protože zase jinde píší, že naopak pomáhá. Je to prostě alchymie. Také ti držím palce, věřím, že třeba nějaká ta minimálka by ti mohla vyjít... nebo nečekaně přirozeně (někdy se to po těch stimulacích stává).

chiara75
9. pro 2017

@fanunka Ahoj, tak jsme na to stejně (teda ty máš ještě zamrazené, já jen jedno zavedené)! Také mám od včerejška morulku, vypadala dobře. Mně teda říkali, co všechno nemám dělat - jako mýt okna, dobíhat bus apod., ale myslím, že to je přehnané. Tak přeju hodně štěstí!

chiara75
9. pro 2017

@antoaneta Ahoj, to je tedy fakt blbé, že nelze přijmout nevyužitá embrya... Tolik se jich vyhodí a oni raději zvou dárce, aby vytvořili embrya úplně nová... Zřejmě jde o problém anonymizace, ale kdyby se to legislativně ošetřilo, bylo by to ok. To vůbec nechápu. Jinak mi nakonec zbyla dvě embyra do včerejšího ET, ale kvůli hrozícímu hyperstimuláku mi dali jen jedno. To druhé ale do dnešla na zamražení nevydrželo... takže sázka na jediného koně...

luciebx
9. pro 2017

@lijurena myslím ze 1.29

lijurena
9. pro 2017

@luciebx No,ale povedlo se 🙂 Za jak dlouho jsi měla ET?

luciebx
9. pro 2017

@lijurena no cely ivf bylo v koncem září minulého roku. Et nevyšel a pak na Velikonoce byl ket a vyšel.

martulaz78
9. pro 2017

Holky ja nevim ale test porad stejny duch.dnes 12den od ovitrelle a 7od et.nemel by uz zacit sílit?a nebo zkusit jinou znacku?do ted mamatest a dnes cameo vypadaji stejne.citlivost 10.uz si nedavam nadeje 😔

juliia
9. pro 2017

@chiara75
Určitě nabeh na hyperstimulak zvysuje sanci uhnízdění, ale me po uhnizdeni zacaly hrozne bolesti vaječníků a 11.den po ET jsem zacala v noci akutne zvracet a nakonec pro me prijela zachranka, protože jsem se bolesti nemohla pohnout. HCG bylo 49 11.den po ET 5bunecneho embrya. 13.den po propuštění jsem si teprve udelala test a byl pozitivní.

jeanne_g
9. pro 2017

@martula78 Ještě je brzo,ještě nedělej žádný závěry. Zesílí až tak 10, 12 den po transferu.

lijurena
9. pro 2017

@luciebx aha...no ale hlavně, že se chytlo 🙂 já mám ve 20:45 píchat Ovitrelle ☹ staci, když ho vytáhnu v půl?Bojím se, že bude ledový ☹

fanunka
10. pro 2017

@chiara75 no parada to jsme na tom stejně. Kak se k sobe chovas? Omezujes se nejak? Ja chci dnes gruntovat 🙂 rozhodne se pozoruju nikde nebeham neskacu ale jinak normalka

fanunka
10. pro 2017

@chiara75 ja jeste nemam zmrazeno nic to mi reknou zitra zda se nejake probojovalo prodlouzenou kultivaci

fanunka
10. pro 2017

@luciebx muzu se zeptat co je to za hodnotu?

luciebx
10. pro 2017

@fanunka moje amh minuly rok

fanunka
10. pro 2017

@luciebx jj ale co to je to amh?

luciebx
10. pro 2017

@fanunka to je hladina co vykazuje jak pracuji vaječníky myslím jaká je pak kvalita vajíček nebo tak něco. Tobě nedělali??

martulaz78
10. pro 2017

Tak.mam jasno do vcera to byl ovitrelle na testech i dle priznaku.dnes uz sotva neco viditelneho skoro nic.prsa prestali bolet jsou jen vetsi.takze vas zkusenych se chci zeptat mam sanci?dnes 8den po et 6 bunecny embryjko.mrcha by mela dorazit zitra nebo utery..mam strach,ze to nevyslo☹

jeanne_g
10. pro 2017

@martulaz78 Tak to ještě fakt nemůžeš mít pozitivní test, jestli jsi nemela prodlouženou kultivaci. Opravdu s testama počkej, ještě není nic ztraceno.

martulaz78
10. pro 2017

@jeanne_g nemela jsem PK.zustalo nam jediny embryjko a to nam 3 den zavedli.tak ja hlavne testovala kvuli ovitrelle a drzel se me 12 dni...

jeanne_g
10. pro 2017

@martulaz78 Tak ted uz mas aspon jistotu, ze je pryč 😊

juliia
10. pro 2017

@martulaz78
Ja mela taky transfer 3.denniho embryjka, test jsem mela pozitivni odpoledne13.den po ET, ale driv jsem netestovala, jen krev, ta byla 11.den pozitivni. Drzim palce🙏

uzivatelkapetra
10. pro 2017

Ahojte všem, dnes večer píchám pregnyl a v úterý ráno punkce tak mi držte palec. Mám tam toho prý hodně, tak se bojím hyperstimuláku🙂

martulaz78
10. pro 2017

@juliia a muzu se zeptat kolikati bunecny bylo?ja mam strach,ze bylo prave brzy na transfer.a priznaky tehu jsi mela?dekuji

hanyas
10. pro 2017

@fanunka
@luciebx AMH neboli antimülleriánský hormon je u žen produkován granulózovými buňkami vaječníků. Řídí proces dozrávání vajíček. Jeho hladina přímo souvisí s počtem vajíček. Podle jeho množství v krvi se dá poměrně přesně odhadnout, kolik vajíček ženě ještě zbývá a jakou má šanci na přirozené početí, nebo kolik se povede získat vajíček při IVF 😉

fanunka
10. pro 2017

@luciebx asi delali me toho delali hodne a vse bylo v cajku tak jse vic nepatrala a o mych vajecnicich mi dr rekl ze je mam jak kdejaka petadvacitka ze mam pry plade vajecniky

chiara75
10. pro 2017

@fanunka No, nepřeháním to. Mně teda říkali, že nemám dělat prakticky nic, což stejně nejde. Spíš mě trápí, že řeším nějaké pracovní konflikty a jsem z toho ve stresu.

Strana