Šok na procházce. Stalo se něco takového i vám?
Já vám musím říct co se mi dneska stalo. Šli jsme s manželem a malou po městě. V klidu jdeme, kus naproti nám šel chlap s dvěmi dětmi. Všichni bez roušky... Otočila jsem se na manžela, abych to nějak okomentovala, ale... Najednou k nám letěla ta jedna holka, mohlo jí být 7-8let. A bez nějakého varování se nám vrhla do kočárku na malou 😮Já v šoku uhýbala kočárkem, a manžel jí ruku vytáhnul naštěstí dřív, než se stihla dotknout naší princezny, stihla jen sáhnout na deku😨 A její otec, místo aby se omluvil, tak se ještě smál, prý že jeho dcera má teď období, že krade dudlíky. Jako vážně??!! Tohle by mě vykolejilo i v normální době, ale teď v době korony mě to vytočilo fakt maximálně😠. Já měla sto chutí toho chlapa nakopat někam. Stalo se něco takového i vám?
Tak pro všechny co si myslí že jsem hysterka - pokud bych opravdu byla, tak bych tu holku odstrčila, nebo ji přes tu ruku praštila.
Pokud vám se zdá opravdu normální že k vám někdo cizí přiletí a sahá vám na mimino, nebo mu chce něco ukrást, ok, neberu vám to. Ale já si svoje dítě jako normální máma budu chránit. Všichni, ať už dospělý nebo dítě má právo na svůj osobní prostor.
Rady ať na něčem pracuju si nechte pro sebe, já se o ně neprosím. Nechci být máma ve stylu, že ať si dítě zvyká na tvrdý život, a nechat ho napospas osudu. Dítě má cítit u mámy jistotu a bezpečí. Obzvlášť takhle malinký, který se rozpláče i u babičky kterou dost dlouho nevidělo.
A řeči že co až malé bude někdo krást lopatičku na dětském hřišti, nebo až nastoupí do školky... Pokud vím, účast na veřejném pískovišti fakt není povinná. Moje kamarádky mají několik dětí, pískoviště mají na zahradě, a nezdá se, že by děti strádaly. Školka je povinná až v předškolním věku.. . Bude mi milionkrát milejší, aby se malá stýkala s dětmi mých kamarádek, než s cizími (mnohdy) spratky na veřejném hřišti.
@klokanka31 Myslím, že je škoda, že jsi mnoho příspěvků zde vůbec nepochopila a věřím, že časem pochopíš, co ti tu mnoho holek psalo.
Podle toho co píšeš, tak spratek pro tebe může být i dítě kamarádky 😉 ale tak... časem pochopíš. Ona matka se někdy může třeba na hlavu stavět, ale dítě má jiný názor. To platí jak pro dítě vlastní, tak pro ty cizí 😉
Tak až do posledního autorčina příspěvku jsem si myslela, že není hysterka...
Všechny děti na hřišti jsou spratci? Do školky pro jistotu až v povinném ročníku, aby princezna náhodou bez maminčiny péče nestrádala mezi dalšími spratky? A k babičce asi jen za odměnu, když u ní pláče. Sorry jako!
@klokanka31 Ty jsi fakt mimo, chudák tvé dítě, bude z ní skleníková panenka. A nazývat děti spratky, to taky něco říká o tom, co jsi zač.
@klokanka31 Tak tímhle příspěvkem jsi mě utvrdila v tom, že hysterická jsi a minimálně psychologa bys potřebovala jak sůl.
@klokanka31 hlavne se uklidni. Vystresovana matka skodi decku vic nez cokoliv jineho. Klid a nohy v teple, jestli sklenikova princezna prezije tvoji peci, pak uz vsechno, nemusis se bat.
@klokanka31 Nechtěla jsem už reagovat, ale jak říkal můj bývalý šéf: Tohle není na prášky, to už je na injekce.
@klokanka31 ajo, izolovaná komunita "nadlidí"😂, super plán👍. Akorát trochu lituju Vaši princeznu, až se setká s tvrdou realitou ve škole, až jí nějaký spratek třeba podkopne nohy.....ale to u vás možná bude probíhat domácí výuka, tak to je cajk👍
@bruckner Teď jsem si zrovna vzpomněla, jak jeden chlapeček bral mojí třetí dcerce míč v akvaparku, bylo to těsně před koronou (někdy v únoru). Druhorozená ho stihla zpacifikovat dřív, než jsem stihla cokoli udělat já, a důrazně mu vysvětlila, že na ségru si dovolovat nebude (kluk byl o hlavu větší). Není nad to, když se děti naučí řešit si konflikty samy co nejdřív 😀
@klokanka31 ale no tak,nepřeháněj. Kontakt se známými je sice fajn,ale asociace i na cizí je taky důležitá. To je jako bys dítě chtěla vychovávat na principu,že svět je buď černý,nebo bílý. Máš malé dítě,hormony jedou ještě na plně obrátky . Ale přeci nechceš mít do budoucna doma maminčin ocásek,co se bez tebe ani neuprdne?!
Jo,holka přestřelila,ale nic zas tak závažného neprovedla,spíš otec,že se tomu jen smál.
Řeknu ti to z pozice matky,která na své dítě čekala několik let,o pár dětí jsem přišla a od sourozenců mám kopu neteří a synovců. Já se někdy se synem fakt neseru. Zahodíš sušenky,jsou čisté,dáš si je později (chodíme hlavně po lese,takže opravdu žádné civilizační bakterie),nebudeš z rozmaru plýtvat. Triskas hračkami,máš rapla,hm,tak se vztekej,když tě to baví. Uklouzl si na pití,co si úmyslně rozlil,hm...něco špatného se ti zdálo,pojď ke mě zlatíčko! Neporodila jsem ovci,co půjde se stádem a nechá se sežrat od ovcackeho psa,ale budu ho vychovávat jako samostatného,plnohodnotného jedince! Zrovna teď mi tu zlobí a když mu vycinim,zavře oči a dělá,že se ho to netýká. A to je mu 16měsíců. Kdybych ho vedla od počátku stylem,kterým smerujes ty,dopadnu jako švagrová,kterou tehdy 3letá dcera propleskla a dnes v 15letech ji klidně řekne "i hovno" když se jí na něco ptá 😟
Účast na veřejných pískovištích sice není povinná, ale dítě pak půjde do školky a školy a tam je to teprve vzrůšo... Já měla předškolní léta v pohodě, ale ve škole mě pak od 3 třídy do 9 třídy šikanovali a to je teprve "škola života". Nikdo s tím nic nesvedl, učitelům a rodičům jsem to říkala pořád, učitelky krčily rameny a aby děti napomenuly, nebo nedejbože aby mi zaplatily zničené věci, tak to už ne. Tohle teprve děti vycepuje, tenhle reálný život, a je to v něčem naopak dobře, když zažije dítě podobné situace. Když zažije "hádky" na pískovišti, handrkování o hračky, strkanice, samostatné řešení situací, když je máma daleko, čelení nepříjemným pocitům, křivdy, nespravedlnosti... o tom vše potom reálný svět je a když to děti poznají, daleko lépe se s tím potom žije. Mě takové situace hodně daly, mám dost nadhled, máloco mě rozhodí, vidím vše v hodně barvách a ne černobíle. Je jasné, že matky chtějí děti hlavně chránit, taky by se mi nelíbilo, když by někdo dceři "ubližoval", ale naštěstí jsem takovou situaci skoro nezažila a to chodíme na hřiště často. Ale na jednu stranu chci, aby se v životě otrkala, naučila se to řešit sama a poznala, že život není vždy růžový. Ale člověk to pozná, až když děti více rostou, to pak jako rodič často mění názory na nějaké věci.
Ctyrmesicni mimino se rozplakalo u babicky, protoze ji dlouho nevidelo. 🤣 Tvl...😳🤭 To uz nema smysl dale komentovat.
@klokanka31 ty si fakt mešuge 🤦 pokračuj a jednoho přesně takovýho spratka budeš mít doma 🙈
@daasqua mě sikanovali už ve školce a rovnou učitelka. Komunistická důra a já levák 😣
@somalicats 🙂tak to už je tatínek taky trochu extrém no. Já se snažím bolístky nezlehčovat ale ani z toho nedělat tragédii. U syna je největší problém náplast 😂 ta se musí nechat samovolně odpadnout, jinak nastává hysterie. Ale odběry, očkování, odřený kolena apod...to drží a ani necekne (slzičky teda má). Teď ho čeká test na koronu, tak jsem zvědavá, jak to dá...
teda....chudák holčička....podle toho posledního komentu je mi jí líto...předem předurčena být rozmazleným spratkem. :(
@mimi1004 "Promiň, ale žádnou princeznu nemáte" se pos.ru 😂
@klokanka31 Prej "nejsem hysterka", no... 🙈
Tyhle sklenikove deti to pak nemaji moc jednoduchy, ale delej, co uznas za vhodne, ty jsi mama... Jasne, ted je dcerka malinka, ale casem je socializace "pomerne" dulezita. Ale pokud k ostatnim ("cizim, mnohym") detem uz ted rikas "spratci", tak to neni uplne fajn pristup k socializaci. Lepsi je o nich mluvit treba jako o "detech" ci "kamaradech" 😅
sem se uz dlouho tak nenasmala jako z odpovedi tady :D :D :D
Tak ten poslední příspěvek to zabil 😀 Nezbývá než popřát hodně štěstí při výchově a při socializaci v kolektivu s cizími dětmi 🙂
Nečetla jsem všechno, ale mě mě by to taky vadilo. Covid nekovid, pána bych "s obdobím" poslala do prdele. Jít k naprosto cizímu člověku a lést do kočáru je úplně mimo.
@klokanka31 Přečetla jsem jen začátek, ale:
1. Ne, nestalo se mi to.
2. I kdyby se mi to stalo, asi bych neměla potřebu na Modrém Koníku kvůli tomu zakládat DISKUZI. Ještě co pochopím je nějaký "povzdech" na své zdi.
3. Tatínkovi od holky bych možná něco řekla, jako - prosím mohl byste si hlídat svou dceru? Už by mohla ve svém věku vědět, že do cizích kočárků se nesahá...
Toť vše, krásnou mateřskou (rodičovskou) vám přeji a těšte se až vás dcera začne tahat na hřišťátka mezi ostatní děti, to teprv budete koukat. 🙂
@daisymaminka paní na hřiště mezi ty spratky prý chodit nebude🙂
@drep No jo, máš pravdu, já úplně zapomněla, že existují soukromé školky a školy, individuální výuky a soukromí učitelé a že dítěti v dospívání plně vystačí maminka, tatínek a děti jejich kamarádů pod dohledem rodičů 😉
A néééé, děti kamarádů prostě nemůžou být spratci, těm se rodí jen samé sladké princezny a gentlemani.

@purplerain no.. Moji starší dceři třeba takhle jeden kluk zlomil ruku. Prisel k ní a chtěl si hrát, tak jí postrcil a jak to nečekala a byla oproti němu drobná, spadla. A tak blbě, že si zlomila loket. A taky jsem to nepsala na koně 🤷♀️ ruka se zahojila a jedeme dál. Neříkám, že mě to nemrzelo. Mrzelo a jak, zvlášť v momentě, kdy ji to bolelo. Radši bych si tu ruku zlamala několikrát já sama, kdyby to šlo vyměnit. Ale snažím se na to koukat i z druhé strany. Kluk má poruchu chování. Příště si prostě budu dávat větší pozor, až ho zas potkáme. A to je celý.