Tykání a tchyně. Jak to máte vy?
Týkáte si s tchýní? Žiju s partnerem 4 roky, máme spolu dům a plánujeme miminko. Se všemi jeho příbuznými si tykám, ale jeho matka mi ani po 4 letech vztahu s jejím synem tykání nenabídla. Moji rodiče mému partnerovi nabídli tykání téměř okamžitě. Když jsme celá rodina pospolu, včetně jeho matky, mých rodičů a příbuzných, cítím se dost blbě, když si všichni tykáme a jediná já jeho matce "musím vykat". Jak to máte vy?
Vykám a manželovo tetě tykám, ta mi kvůli tomu před tchýní několikrát vynadala, ať jí nevykám. Mně z úcty ke stáří to vykání sedí víc.
Memu manzelovi, tehdy jeste priteli, nabidla rodina tykani po par letech vztahu stejne jako cast jeho rodiny me 😉 Ale tchanovci mi nabidli tykani az po 8 letech vztahu po svatbe. Pry to driv nebylo na místě, protoze jsem jeste nepatrila do rodiny ?! 😂
Tchýně s tchánem jsou o víc než 40 let starší než já, tchán s jeho přítelkyní mi nabídl tykání hned, až mi to bylo trapný. Tchýně mi to nabídla po 6 letech na svatbě, dobu jsem si nemohla zvyknout 🙂. Kdysi jsem měla na brigádě kolegu, se kterým jsme se dost kamarádili, ale nikdy tykání nenabídl (je starší a dělal nám vedoucího). Bavili jsme se stylem "vy jste ale dobytek, když vám ta tatarka připomíná sperma" (je gay), znělo to dost vtipně. Nakonec jsme si potykali taky na mojí svatbě (znali jsme se 10 let), kde mu to nabídl můj i jeho kamarád, tak jsme se s kamarádkou přidali. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem mu zvládla tykat 😅.
No to chápu, to si fakt člověk případně blbe
S tchánem jsem si tykala hned a s tchýní asi po měsíci? Už nevím přesně. Dnes už jim řikám mamko a táto 😅
Taky jsem se takhle cítila blbě (vztah 10 let, svatba, dítě) a manžel se zeptal rodičů o Vánocích, proč mi vlastně nenabídli tykání a tchyně na to, že to je přece na mně, že jim můžu tykat od začátku, že by jim to vůbec nevadilo. Zůstala jsem s otevřenou pusou, asi máme jiné představy o tom, jak by to mělo probíhat podle etikety. Každopádně od té doby jim tykám 🤦♀️
Mně tchyně nabídla tykání na svatbě po 2 letech.
Muž mým rodičům tyká tak nějak od začátku našeho vztahu, já tchýni a tchánovi vykám, tchýně mi tyká, tchán mi vyká. U nás v rodině je normální tykání, u nich v rodině je normální vykání, nemám s tím nejmenší problém, mám tchána i tchýni ráda a nijak odstrčeně ani méněcenně si nepřipadám.
Mám to stejně jak ty.. S partnerem jsem 5 let, skoro rok manželé... Manžel celé mé rodině už léta tyká. Já musím tchanům vykat. Hlavně oni mi automaticky tykají jak nějaké malé holce, přitom je mi 30. Bohužel jsem to nezarazila hned na začátku. Čekala jsem že mi tykání nabídnou minimálně na svatbě a furt nic.. Je mi to hodně nepříjemné, jsme teď už jedna rodina a hlavně že si ještě v dnešní době hrajou na nějaké vykani, je jim 50 nejsou tedy ani nijak staří..
Můj muž si s mými rodiči tyká. Já si tykala s tchánem (nedávno zemřel na rakovinu), ale tchýně mi taky nenabídla tykání. Jsou tedy rozvedení. V lednu budeme s chlapem 10 let a máme spolu dítě. Ale nijak mi to nevadí. Ani bývalého máma mi tykání nenabídla a tak nějak mi to ani nepřijde divný. I švagr tchýni vyká, ale je z věřící rodiny a tak by mu to asi ani nešlo přes pusu. Ono je to o nastavení daného člověka. Například se sestrou tchýně si tykám. ALe je o 5 let mladší než tchýně a navíc taková víc free 🙂
Tchyni i tchanovi vykam, jsme spolu 10 let z toho 6 let manzele. Moji rodice manzelovi nabidli tykani hned pri prvnim seznameni. To, ze jim vykam mi neprijde nijak divny a neresim to.
U nás to bylo vtipné, já jsem vlastně začala tchýni tykat sama od sebe. Ona je taková malinko potrhlá, ale moc hodná, tykání nabízí hned každému, je velmi přátelská. Ale u mě prostě nějak zapomněla, že mi to nenabídla a docházelo k divným trapným momentům, kdy jsem ji oslovila (můžu vás poprosit ještě o čaj....) a ona na mě koukala jakože proč jí vykám. Tak jsem jí jednoho dne řekla ahoj, ona nic a tak jsem jí začala tykat. ... tchánům oběma - vlastnímu i nevlastnímu - tykám téměř od začátku vztahu, respektive vlastní manželův otec mi to nabídl velmi velmi brzy na jeho poměry a nevlastní otec hned při prvním setkání. Ale to je "mlady kluk", od manžela sotva patnáct let starší. Moji rodiče manželovi tykání nabídli cca po roce, co ho znali. Z jejich strany velký krok, protože nikdy žádnému mému příteli to nikdy nenabídli ani ho moc nechtěli znát, manžela si hned zamilovali. Tykám i jedné manželově babičce a on jedné mojí.
Tchán mi nabídl tykání hned když jsme se poznali, a musím říct že mi to není příjemné,jz skoro o 40let starší, a necítím se když mu tykam, tchyně mi nenabidla. Jinak můj si s mojí mamkou týká jsou od sebe o pár let 😁
Tchyne mi tykani nabidla, ale me to nejde. Vim, ze vsichni ji i tchanovi tykaji (myslim zeti), ale ja se na to necitim. Bydlíme v jednom dome, mame super vztahy, ale ja radeji vykam, citim se v tom lip 🙂
Tchán i tchyně mi nabídli tykání na svatbě, moje mamka si s manželem taky potykala na svatbě. Chvilku mi to trvalo, než jsem si na tykání zvykla, ale je to fajn 😉
Od manžela babičce tykám, je to asi měsíc co mi to nabídla, byl to pro mě docela nezvyk, ještě teď se s tím peru. A tchanovcum budu vykat pořád, ikdyz být to na tchánovi tak tykám, ale mě to nevadí, manžel našim tykal snad už po měsíci, ale on je i taková držka na tohle.
S partnerem jsme spolu 13 let, on mým rodičům tyká, tchánovcům vykám, bydlíme v patře rodiče v přízemí, vztahy máme dobré, ale oni nejsou moc kontaktní k nikomu, beru to v pohodě, neřeším to. Prckovi je 9, co začal rozum brát, řeším to Babi, Dědo, Vy... prcek samozřejmě tyká.
My jsme spolu 9 let,2 roky svoji a máme 2 děti. Taky mi to nenabídla, tak ji vykám. Nějak mi to ani nevadí, máme takový celkem normální vztah. Když ro někdy nabídne,klidně. Ale nějak to nehrotim.
Tchyne a tchan, dokud byl ziv, si nechali vykat. Driv me to taky zralo, ale byli ve veku mych prarodicu a dneska o to s tchyni uz ani nestojim.
Vykám oboum, jak tchýni tak tchánovi 🙂 a to jsem s partnerem 6 let 😁
Tykani mi bylo nabídnuto před svatbou. Ve vykani se obecne cítím komfortne, ale asi by mi přišlo zvláštní tykat prarodicum i tchanovi, ale byla tchyni. Nemohl by to pri nějaké příležitosti nadhodit partner?
Vykam, ač mi několikrát nabízela tykani. Ale vykanim si udržuju určité hranice, "vy vole" se rika hur nez "ty vole".
Tykáme si. Vykala jsem docela dlouho, i když mi nabízela tykání, ale nešlo mi to přes jazyk. Až ve chvíli, kdy se náš vztah přehoupl na kamarádský jsem to zvládla. Třeba má tak tchýně potřebu si udržet hranice, nebo je to “stará škola” a není to nic proti Vám, prostě to bere jako základ. Osobně by mě to asi trochu mrzelo, že si mě “nepustí k sobě” ale kdo ví, jak to vlastně myslí.
Jsem s manželem 13 let, z toho 10 let manželé,dvě děti a bydlíme ve stejném domě a nikdy mi to nenabídli!Ráno jim říkám dobrý den🤦 Beru si to osobně hlavně proto,že manželovi kamarádi tchýni normálně tykaji,i jejich ženy, strašný kamarádi všichni a já jediná jak debil ji musím vykat😐 Ovšem kdyby mi to teď nabídla stejně bych už odmítla
U nás není běžné tykat tchánům, tcháni mi tykají i můj muž mým rodičům netyká. Jeho rodiče mi to nabídli jak se nám narodil syn, s díky jsem odmítla, mám to prostě tak nastavené a dnešní trend hned každému tykat mě nechává chladnou
tykáme si, trvalo mi, než jsem si zvykla, ale je to super 🙂
Týkám
Tchýně s tchánem mi nabídli tykání hned po svatbě, já jsem tenkrát byla tak vykulená že jim pořád vykám 😀 ale je to takový tykovykání 😀 manžel mojí mámě vyká, s tátou si tyká
Mne nabidli tchan s tchyni tykani po porodu. Ne ze bych si to jako v tu dobu porodem "vyslouzila" 😁, ale vic se kvuli detem stykame, volame, obcas hlidaji, tak jsme presli na tykani z praktickych duvodu. Pul roku mi trvalo si zvyknout, obcas i ted vyknu. Jen mam problem je nejak oslovovat. Jano, Jirko, to bych jim proste nikdy nerekla 🤷♀️. Takze se to snazim nekdy az komicky obchazet

@maxulekapcule Mě tchýně právě taky týká, nikdy se mě ani nezeptala zda může, ale ani bych nechtěla aby mi vykala. Jde spíš o to, že opravdu nastávají ty trapné situace, kdy mi to ujede a já ji omylem řeknu "ty" a místo toho, aby řekla, tak hele tykej mi, tak to přejde "úsměvem". Dokonce i partnerovi kamarádi jeho matce tykají, protože jim to nabídla, o to víc se pak cítím blbě.