Venčení psa v parku, zastavení policií

5. bře 2021

Dobry den
Dnes me stavela policie kvuli rousce ze jestli nebudu mit priste nic tak mi daji pokutu , vencila jsem psa a v kocarku spalo me dite .. nikde nikdo nebyl tak nechapu proc jsem ji mela mit ,, kdyz i ja jdu ven se nadychat vzduchu vyvencit psa a uspat male ..
chodit ven ted postrada smysl ...
a jelikoz to rikaji uz pres rok ze jeste par dni prodlouzi stav atd .. tak pochybuji ze to na konci brezna skonci
Divim se ze nas jeste nezbiraji na ulici a neodvazeji nekam a nezaviraji.
Pak jsem sla domu a videla x lidi mezi lidma co nemaji rousku nic ale je nikdo nezastavi - zastavi me kde jsem jen ja...

Rikam narovinu ze nebyt meho ditete zabila bych se .
I kdyz strasne mi je lito meho ditete do jake doby jsem ho privedla

leniczka23
5. bře 2021

Jsou okolo baráky? Pokud ano, tak bohužel, je to tvoje povinnost ji mít. Pokud si byla v přírodě tak pokud kolem sebe nemáš lidí není nutnost ji mít. Příště by jsem si nacvičila přesné znění a hezký jim to pánům rekla. Bože díky za naše normální policajty.

luckamatylda
5. bře 2021

Nemusíte ji mít jen mimo zástavbu. Jinak ano. Policie má právo to po Vás vymáhat.

glimmer
5. bře 2021

Pokud jsi byla v zastavěné části obce, tak si měla mít roušku.

leniczka23
5. bře 2021

A víte někdo jak přesně je formulována zastavena část? Jak daleko je třeba od posledního domu?
Jinak já se na rovinu přiznám, chodím s dětma do parku asi by se to dalo považovat za zastavenou část, domy jsou od parku asi 300m ale když tam nikdo není nejsem magor abych to měla já a moje děti na puse. To je pořád udržujte imunitu a pak máš mít v parku roušku 🤦

petulkadodo
5. bře 2021

Pokud jsem na ulici sama, nikde nikdo, tak si jí taky sundavám. Taky se potřebuji nadechnout. Chodím s kočárem většinou v poledne a to nikde nikdo není. Mezi lidmi ji jinak nosím, ale na prázdné ulici je to buzerace. Domy ani stromy nenakazím.

lv
5. bře 2021

Ty by ses zabila, protože ti vadí omezení, která nás všechny mají vyvést z této noční můry? Jo, některá postrádají smysl (třeba i ty roušky v parku, když okolo sebe nikoho nemáš), o tom nepolemizuju.

zuzkasim
5. bře 2021

Když se na jaře měly nosit roušky u venku, spousta odborníků se shodovala v tom, že to nemá smysl, že na čerstvém vzduchu je přenos možný v podstatě jen při velmi blízkém kontaktu (prskám druhému do obličeje), navíc dýchat přes roušku venku opravdu spíš škodí. Pak se to tedy zrušilo. A teď, po necelém roce, zas máme mít cosi venku přes obličej? To už si nikdo nepamatuje, co se řešilo loni? Nikdo není schopen používat vlastní rozum? Vůbec neřeším uzavřené prostory, nebo shluk lidí na zastávce. Bohužel, nařízení je takové, jaké je, ale je nesmyslné. Nechodím nikam na návštěvu, do žádný nelegálních akcí a podniků, pracuju na HO, do obchodu s respirátorem, ale ven chodím na čerstvý vzduch bez ničeho. Bohužel, nebydlím na samotě u lesa, ale na sídlišti, ale i tady je dost místa pro to, abych se kolemjdoucím obloukem vyhla. Jestli mě zastaví policie, bude to nepříjemné, ale když jsem se narodila se zdravým rozumem, byl by hřích ho nepoužívat. Nejsem žádný bojkotář, ale toto si skutečně vzít nenechám.

klokanka31
5. bře 2021

Je to buzerace, hlavně že ve městě kolikrát chodí lidi bez roušek, shlukují se, ale to nikdo nevidí... 😖 Jsem moc zvědavá jestli někdy vůbec přijdem do normálního fungování.

jjasmina
5. bře 2021

Přesně jak píší holky, me stačí když vidim z balkonu, park, hřiště a tam 30 maminek bez rousek, po ulici ani nemluvě

klokanka31
5. bře 2021

@zuzkasim Měli by to odborníci znovu přezkoumat, jestli nosit roušky/respirátory venku má smysl. Jako když já jdu na menší procházku s kočárkem a pak je hned respirátor mokrý, tak nevím jestli to není spíš zdraví škodlivé...

jjasmina
5. bře 2021

@klokanka31 na jednu stranu souhlasim, podle mě se řeklo, že dvě rousky nebo respirator v obchodě, mhd apid, pak se teda došlo k názoru , že dvě rousky nemají smysl, jenže co všechny rousky lidi vykoupili, tak co vláda neudělá, aby ludi nevyli tolik naštvaní, když je už koupili? Udělají povinnost je nosit teda aspon venku, no comment.Ale za mě můžu říct, že policajti zastavili sousedku i před barákem, když ji neměla, takže náhoda je blbec

zuzkasim
5. bře 2021

@klokanka31 Ale odborníci to zkoumali a shodli se na tom, že venku, pokud fakt nejsi v blízkém kontaktu, je to nanic. Nařízení nevydali odborníci, vydala ho vláda, a zrovna toto nemají skutečně ničím podložené.

klokanka31
5. bře 2021

@jjasmina Já nosím všude to co se má, ale už mi začíná připadat že tady nejde ani tak o zdraví lidí, jako o peníze. Lidi utrácejí za roušky, respirátory, ale nějak zlepšení situace nevidím...

klokanka31
5. bře 2021

@zuzkasim Taky to podle toho vypadá, nařízení vydává vláda, co snad odborníky vůbec neposlouchá. Ti i říkají ať se zavřou konečně továrny, ale ne...

keksik002
5. bře 2021

V zastavenem prostoru - jsou tam domy, ji mit musite (nano rouska, respirator), na polich v lese aj kde dokazete udrzet rozestup 2m nemusi byt..

My ji teda nosíme jen na navsi, jinak chodime vedlejsima ulicema tak abychom nepotkali davy ;)

darkwitch
5. bře 2021

Tak vláda přiznává, ze to nařízení je hlavně proto, aby lidi zůstali doma a nikde netrajdali. To ze je to padlé na hlavu je pravda, ale rozcilovani na sociální síti vám stejne nepomůže.
A taky když vidím ze ke mně někdo jde zvlášť policista tak si tu roušku nasadim, při kontaktu ji máte mit i mimo zastavenou oblast a pokud s vámi daný policista nežije ve společné domácnosti tak je to cizí kontakt a může po vás vyžadovat roušku

zuzkasim
5. bře 2021

@klokanka31 Ono by asi stačilo v práci testovat, ale muselo by se s tím už dávno začít. Co tak slyším teď všude kolem sebe, lidi to tahají z práce (odkud jinud, když děcka jsou doma, že) a roznesou pak nevědomky po celé rodině.

klokanka31
5. bře 2021

@zuzkasim Já myslím že testování je k ničemu. Protože např. v pondělí se zaměstnanec otestuje, ještě odpoledne se nakazí, a ten týden to může vesele roznášet dál. A stejně se nakonec zjistí že ve firmách je tolik nakažených, že nebude mít kdo dělat, a bude se muset zavřít tak jako tak. Akorát kdyby se zavřelo hned, ušetřilo by se hodně peněz za testy, ušetřilo by se hodně nakažených, co můžou skončit v přeplněných nemocnicích... Na jaře to zabralo, nechápu proč to nejde teď. Prý ekonomika... Ta stejně šla do kytek už dávno.

petulkadodo
5. bře 2021

@keksik002 v zastavěném území bohužel 2 metry nestačí, má se tam nosit vždy. A zastavěné území je dle definice v zákoně v katastru obce skoro vše, mimo lesa, vinice, orné půdy apod. Tedy i parky, jakákoli komunikace, stavební proluky aj. A mimo katastr obce se na procházky nesmí. Taky mi to přijde jen jako snaha znepříjemnit nám jakékoli chození ven.

zuzkasim
5. bře 2021

@klokanka31 Možná máš pravdu, rozhodně mi to dává víc smysl než to pitomé nošení čehokoliv na obličeji venku🙂

keksik002
5. bře 2021

@petulkadodo vzdyt to pisu ;) jen to chce trochu rozumu. Kdyz mam nekoho potkat, obzvlast policistu tak si dam na tu chvili respirator a az zajdu nekam kde nikdo neni, zase ji sundam..

barmil
5. bře 2021

Taky jsem byla na ulici sama, 100m ode mě nikde nikdo, okraj obce. Přijelo auto, majáky, prirazilo k chodniku, vyskočili 2 policajti, ja tam sama s kocarkem, a začali "okamžitě si dle nařízení vlady nasaďte roušku, nebo..".
Musím přiznat, že jsem se bála. Ve městě ji nosim, kdyz je někdo kolem i mimo, nosim, ale abych šla sama po ulici a nemohla mluvit na miminko v kocarku, které kouka a ja rikam pejsek haf, auto pa, jdeme tap tap, to uz je na hlavu postavený. Navíc se pak nemůžu nadechnout, vsude to tady je do kopce, jsem zvykla sportovat, ale tlacit kocar do kopce s rouskou na hubě, to prostě neudycham. Funim pak jak prase.

jjasmina
5. bře 2021

@klokanka31 já myslím, že to pomáhá já jsem min 5x do roka mívala třeba anginu a už rok nic, spíše to vidím v lidech , kteří na to serou, což tady v Brně se mi zdá, že je to většina bohužel

darkwitch
5. bře 2021

@klokanka31 Jojo všechno zavřeme a pak se půjdeme všichni past, bohužel se obávám ze na sídlištích se moc nenapaseme

benjik
5. bře 2021

A měli jsi roušku, když s tebou policie mluvila? Jestli ne,tak se nediv. Jinak doporučuji ji mít na krku,pod bradou. V případě potřeby jen natáhneš. Je to teď těžké.

klokanka31
5. bře 2021

@darkwitch Stejně ekonomika šla do kytek už dávno. Co milionů se už vyházelo za testy, hlavně že zaměstnanci z uzavřených obchodů/služeb nemají co do pusy. Nebo ať se teda nezavírají obchody, školy... Protože k čemu je že děti sedí doma, když si koronu stejně donesou jejich rodiče z továren.

petulkadodo
5. bře 2021

@barmil Vyskakovat z auta na osamělé chodce je opravdu jen buzerace. Přitom u nás v parku nebo na hřišti je půlka lidí bez roušky. Ale není tam vidět ze silnice. Když už musí konat, měli by se aspoň chovat slušně a ne hned vyhrožovat ženským s kočárkem.

klokanka31
5. bře 2021

@petulkadodo Copak jsi neviděla ve zprávách jak ženskou hodili na zem, a její 5 letý dítě na to muselo koukat? Jako jo, je to teda nařízený, ale tak mají policajti dát pokutu, a ne používat násilí, ještě když u toho je dítě 😖

elencze
5. bře 2021

@petulkadodo to samé u nás na sídlišti, měla jsem ji pod bradou na hřišti, kde jsme byli sami, viděla jsem že jdou měšťáci, nasadím, na protější straně ulice minimálně 10 m od mě, starší paní a hned se na ni vrhli a jak nepříjemně. A jinak nikde nikdo.

zmrzlinka
5. bře 2021

Zabít se kvůli roušce?Vyhledej odbornou pomoc.Spousta lidí je bez prace,má nemocné dítě nebo im někdo umřel ....máš kromě roušky ještě jiné trápení?