Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@sudylichozrout tvl co jim ty mauripolsky matky s detma udelaly ze je nenechaji odejit? 😭🤬
@sudylichozrout A u Kyjeva stříleli přímo na evakuační autobus. Furt čekám kdy už bude to dno a každý den je o trochu hlouběji.
Další příspěvek k Šojguovi
Slíbil Putinovi rychlé vítězství. Nyní by se mohl stát obětním beránkem za chybnou ruskou strategii na Ukrajině.
Z Wall Street Journal, v chromu to přeloží překladač
https://www.wsj.com/articles/russias-military-c...
Tohle celkem odpovídá tomu, co píšou na těch diskuzích. Ten generační rozpor je tam znát, starší generaci se stýská po SSSR, nemít nic, je pro ně normální, ale mladým se to moc nelíbí, Řeší se tam, kam odejít (Švédsko) a jak to říct rodičům, kteří Putina podporují.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-j...
Dolar se blíží hodnotě 200 rublů
Nové sankce nic moc
Evropská komise kvůli ruské invazi na Ukrajinu připravila nový balík sankcí, které jsou namířené na další ruské oligarchy a politiky a také na tři běloruské banky.
Společnost Shell postupně ukončí veškeré nákupy ruské ropy a plynu v návaznosti na kritiku svých obchodů s touto zemí.
@amenophus Netusim. Vcera jsem premyslela nad tim, kolik matek zemre v evropske zemi 21. stoleti po porodu na horecku omladnic, protoze nemaji v ukrytech pristup k poradne hygiene, ani lekum. Kolik nedonosenych deti zemre jen proto, ze porodnice funhuji ve sklepich jen s tim nejnutnejsim vybavenim. A kolik lidi zemre po zasahu raketami. Dnes jsem videla video, ktere bych radeji nikdy nevidela a od rana se ve mne micha soucit s nenavisti. Nikdy jsem k nikomu necitila nenavist, tak nevim, jak s tou emoci pracovat.
@sudylichozrout máš odkaz na video ? Poslala bych pár volům...dík.
Jinak taky jsem přemýšlela dost nad tou zdravotní stránkou..co například takové ženy co je čekalo přerušení těhotenství z důvodu vážně nemoci dítěte a podobně .to sú vůbec nedovedu představit, že pokud na to nešly co se bude dít.. přerušené léčby, operace...
@odula poradce Milouška. Nic nemá a má vše
@simix22 Mam, ale hodim ti to do soukrome zpravy.
Holky já jsem se předevčírem rozbrečela, když jsem si přečetla o dětech, co jim to utrhlo ruce a trvalo mi dvě hodiny než jsem se dala trochu dohromady. Když si představím, kolik lidí tam musí potřebovat lékařskou péči a bohužel se jim jí nedostane..
Tolik zbytečně zmařených životů.
K poslechu:
"... naději mám, kdybych neměl, tak to vzdám."
https://www.dvtv.cz/video/nechavame-ukrajinu-vy...
(případně s reklamami na aktualne.cz)
@odula Martin Nejedlý má různý kšefty v Rusku a vazby na Kreml, snad dokonce přímo na Putina (měl svýho času i Putinovu fotku na krytu mobilu). Sehnal prachy (z Ruska) na Zemanovu prezidentskou kampaň a dostal za to místo prezidentova poradce. Je to on, kdo směřuje Česko a hrad do Kremlu. Snažil se fakt hodně aby prošel ten Rosatom na dostavbu Dukovan například. Nepochybně měl tajnou zprávu o Vrběticích v ruce dřív než Zeman a nepochybně o ní informoval ruskou stranu. Je to prostě takovej kremelskej červ. Jo a do Vrbětic měl diplomatickej pas.
@odula jak pisou holky, je to poradce MZ, oficialne neni zamestnan Kancelari PR, nema bezpecnostni proverku, ale donedavna vlastnil diplomaticky pas, ma nejlepsi kancelar na Hrade, rozhodoval o tom, kdo se s MZ setka. Vazby na RF a Lukoil, v jeho zivote je asi 5 let, kdy se nevi, co presne delal, pravdepodobne neco vramci RF. Spolu s Mynarem se ucastnil setkani Milose Zemana s Putinem (standartni by bylo misto techto sasku vzit ministra zahranici)
Hodne dopodrobna to popisuje Kmenta v knize Rudy Zeman.
Bulvarni perlicka - jeho manzelkou byla sestra Andrey Veresove.
Koukám na to ruské mateřské fórum. Komentáře u článků zakázány, fórum úplně mrtvé, asi promazané a ženské tam raději nepíšou. Celkem mazec.
@sudylichozrout prosím taky o odkaz na video. Přemýšlím o tom samém. Kolik lidí se nedostane k lékům, k lékaři... A zemře na banality. Ach jo, ach jo 😔

@elencze To jsem cetla. teda jestli je to ta sama zprava. Nekazal jenom o nezabijes, kazal primo proti valce, ukazoval snad i nejaky obrazky... asi tak par hodin po tom, co patriarcha pravoslany cirkve zase lezl putinovi do prd*le a rozhlasoval, ze zapad chce podrobit genocide staty, ktere zakazuji organizovat gay pride... to nepochopis.