icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

zuzekk
15. bře 2022

ladyhacek
15. bře 2022

@brunetka11 no ta poslední věta trochu pobavila. Ale jinak to napsal moc hezky.
Nevím jestli naší politici by se takto zachovali. Ale diskuze o tom sem nepatří 😂

sebestka
15. bře 2022

Ukrajina dosáhne dohody o příměří s Ruskem nejpozději v květnu, uvedl podle agentury Reuters vojenský poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Oleksij Arestovyč. Poradce zároveň sdělil, že přichází v úvahu několik možností dalšího vývoje závisejících na tom, kolik vojáků se Rusko rozhodne na Ukrajinu vyslat.

sebestka
15. bře 2022
martt
15. bře 2022

@ladyhacek Dělám ve školní jídelně. Co vidím od pátku co se děje kolem dodavatelů pěkný není. Teď je největší problém s masem. Nejen, že se ty ceny na kg mění ze dne na dne (jdou na horu) , ale mají ho i malo. Což včera byl třeba problém sehnat někoho, kdo by nám dodal 50 kg veproveho masa.Kolem jiných potravin ty ceny jdou na horu také, ale zatím mají udělané zásoby. Samy dodavatelé říkají, že bude ještě hůř hlavně s cenami. Doufám, že to je jen lokální problém, ale bohužel tomu moc nevěřím.

aliishaa
15. bře 2022

@mmmk O plenkách jsem taky slyšela, ale ty naštěstí už nepotřebujeme. Tady a v okolí vše pryč, známí po Německu říkají zatím to samé, dovážejí si z Čech. Prý se snad i olej dává do starších aut místo dieslu, lidi prostě šílí.
Je fakt, že u nás jich přišlo max po stovkách, přičemž většina šla prý za někým konkrétním, kdo už tu žije a pracuje. Co mi ale přijde hrozně nefér oproti uprchlíkům z minula (Sýrie, Afghánistán atd.) - prý nedostávají žádné "kapesné" - tím, že jim usnadnili příchod, když nemusí podstupovat klasický proces, aby získali status uprchlíka, tak přišli i o finanční podporu. Nevím, jestli to nahradí něčím jiným, každopádně ti lidi nemají fakt nic, přitom podle mě ekonomických uprchlíků bude mezi nimi minimum (ve srovnání zrovna s tou Sýrií a Afghánistánem určitě). Jestli si tohle dají vědět mezi sebou tak věřím, že už Německo najednou není tolik lákavé. Navíc řeč je úplně jiná, je to prostě daleko... ti lidi se chtějí zase co nejdřív vrátit domů.
@hojda To můžu potvrdit, ještě ten cukr, těstoviny...

aliishaa
15. bře 2022

@ladyhacek Já jsem zvědavá, snad je to zase jen nějaký výkyv jako to bylo při začátku covidu. To tady zase nebyl toaleťák, toho je zatím všude dost 😀.

elencze
autor
15. bře 2022

Dobré ráno, tak noc úplně klidná nebyla. Záběry z Charkova zase vypadají jako peklo.

elencze
autor
15. bře 2022

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve videoposelství vyzval ruskou armádu, aby se vzdala. Zároveň děkoval Rusům v Rusku za protiválečné protesty.

elencze
autor
15. bře 2022

The Times s odkazem na ukrajinskou administrativu: Ruský dron vletěl do polského vzdušného prostoru. Nejdříve měl mapovat následky předchozího ruského útoku na Javoriv. Pak se ale dostal nad Polsko.

Po cestě „zpět“ byl Ukrajinci sestřelen.

elencze
autor
15. bře 2022

Izraelský ministr zahraničí řekl, že Izrael neumožní Rusku obcházet sankce vyhlášené USA a západními zeměmi.

elencze
autor
15. bře 2022

Delegace Ukrajiny a Ruska budou pokračovat v on-line jednání. Vojenský poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Oleksij Arestovyč věří, že se podaří vyjednat dohodu nejpozději do května.

elencze
autor
15. bře 2022

V odstavené černobylské jaderné elektrárně byly opět obnoveny dodávky elektřiny poté, co ruské jednotky poškodily vedení, uvedla agentura Unian.

elencze
autor
15. bře 2022

Včera stačily fámy o čínské pomoci Rusku, a strach ze sankcí přivodil čínským akciím propad cca 52 miliard dolarů. Rusko si to asi bude muset vyžrat samo.

elencze
autor
15. bře 2022

Do 10 dnů Rusko ukončí svou aktivní válku

Uvedl to generálporučík Ben Hodges, který dříve velel americkým pozemním silám v Evropě. Věří, že k pokračování opotřebovací války Rusku chybí tři věci: čas, lidská síla a munice.

elencze
autor
15. bře 2022

Japonsko uvalilo sankce na 17 Rusů.

elencze
autor
15. bře 2022

Mezi pomocí, kterou Rusko žádalo po Číně, bylo i jídlo pro vojáky (hotové příděly, které se rovnou jí, ready to eat). To jediné možná od Číny opravdu dostane, protože nejde o zbraně. Dokazuje to obří logistické problémy, kterým ruská armáda čelí.
https://twitter.com/nexta_tv/status/15035437903...

elencze
autor
15. bře 2022

Včera se nepřiložil odkaz k nefunkční šifrované komunikaci. Dávám znova
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technol...

elencze
autor
15. bře 2022
tahejhula
15. bře 2022

USA jsou přesvědčeny, že Čína Rusku poskytne pomoc hospodářskou i finanční.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...

marketa11112
15. bře 2022

Mam takovy dotaz. Proc ukrajina nepošle par strel primo do ruska? Aby i tam pocitili, co se u nich deje?

pampeliska1313
15. bře 2022

@marketa11112 byli by stejný svině a přerostlo by to. Teď je to pořád o tom, že se “jen brání” si myslím..

marketa11112
15. bře 2022

@brunetka11 kez by to pochopili i ti stari.

eva267
15. bře 2022

Premiér Fiala spolu s premiérem Polska a Slovinska se dnes v Kyjevě! sejde s prezidentem Zelenskym.

odula
15. bře 2022

@elencze prosim co je to za článek z toho flashnews? Přesměruje se mi to na aj a je tam prd

tahejhula
15. bře 2022

@eva267 to mi přijde jako poměrně nešťastný krok.

viridie
15. bře 2022

@eva267 mne to přijde jako úžasný krok a konečně pociťuju hrdost a nejen stud, hanbu a trapas..

odula
15. bře 2022

@tahejhula proč?

tahejhula
15. bře 2022

Zeptám se jinak, jaký signál tohle vysílá světu? Hrdina Zelenskyj obývá město, kde se na něj údajně páchají atentáty jako na běžícím páse, lidé skoro nemají kudy utíkat, ale někdo si tam klidně jede na schůzku.

sebestka
15. bře 2022

@viridie každopádně je to pozitivní zpráva a hrdinský krok, to ano, ovšem z hlediska bezpečí... bych se bála.

Strana