icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

eva267
15. bře 2022

@tahejhula já bych akorát řekla, že je to z pohledu ochrany premiéra nebezpečné. Ale jinak je to důležitý a správný krok. Prostě Ukrajinu nehážeme přes palubu.

tahejhula
15. bře 2022

@eva267 samozřejmě, na svůj ryze subjektivní názor máš nárok, já také.

viridie
15. bře 2022

@tahejhula je to právě naopak velice důležitý krok, podpořit bližního svého a ukázat,že se Rusů nebojíme ! Plus tohle právě může opravdu velice pozitivně ovlivnit morálku tam a u nás ! Že nejsme připosranci a zvládneme i těžké věci.Za mne pecka.Ale bát se o ně budu, to jo.

tahejhula
15. bře 2022

@viridie i ty máš nárok na svůj subjektivní názor. Já tvrdím, že to vyšle takový signál o tamní situaci, který bude poněkud službou medvědí.

odula
15. bře 2022

@tahejhula hm... 🤔 zajímavý. Jet na schuzku do válečný zóny je opravdu nestandardní, zvlášť pokud se rus snaží
kyjev obklicit jak slyšíme/čteme. Ale předpokládám ze to maji nějak bezpecnostne podchyceny a zrovna kyjev ještě odriznuty není... zajimavej uhel pohledu každopádně.

viridie
15. bře 2022

@tahejhula jaký signál to podle tebe vyšle ?

odula
15. bře 2022

@tahejhula
@viridie jinak damy kdybyste to chtěly rozvijet, připomínám vlákno off topic ;)

eva267
15. bře 2022

@viridie obě jsme holt subjektivní. Tím bych to uzavřela.

viridie
15. bře 2022

@odula diky za upozornění, kde že ho najdu ? 😊

ilci
15. bře 2022
tahejhula
15. bře 2022

@viridie stačí sledovat nálady a postoje společnosti (ovšem nikoli pouze té české).
@odula já to rozvíjet nebudu, jsem zvyklá uvažovat v trošku větší šíři a lidem se to obvykle nelíbí. Kdo chce, hodí myšlenkou, kdo nechce, jeho právem jest.

tahejhula
15. bře 2022

@eva267 já taky. Objektivní pravdu neznáme nikdo. Pokud něco takového vůbec existuje.

tahejhula
15. bře 2022

@ilci proč tam nejede někdo z Německa? Otázky, samé otázky. Odpovědi se nikdy nedozvíme.

odula
15. bře 2022

@tahejhula to je trochu skoda. Ja taky rada veci rozvíjím a vidim je ve větší šíři, takze mam rada dobrej argument pro(i proti), pac to jaksi člověku ty obzory dal posune. Ale jak myslíš. Skoda každopádně.
@viridie tady 🙂 https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/proc-se-diskuze-casto-odklaneji-od-tematu/#post-80962740

simix22
15. bře 2022

Teda klobouk dolů před Fialou 😳
Je to nebezpečné ale asi to splní nějaký účel..spíš nerozumím proč právě Slovinsko a ne právě Slovensko 🤔

sebestka
15. bře 2022

Hackeři se snaží prostřednictvím SMS zpráv, WhatsAppu a e-mailu informovat Rusy o tom, co se skutečně děje na Ukrajině. V pondělí večer se pochlubili, že rozesláno bylo již 20 milionů zpráv. Číslo je tak vysoké, neboť se do rozesílání zapojují i běžní uživatelé.

hojda
15. bře 2022

@sebestka Na ruském fóru píšou, že odstaví i WhatsApp.

mmmk
15. bře 2022

@aliishaa Vcera jsem to resila s kolegynemi, ze jich tu neni tolik. Za par dni bude hotova rekonstrukce bydleni pro azylanty, kde bydleli Syrani, co ale zas odesli zpatky. Pry se ale zatim nikdo neozval. Jenze oni je tu skoro nikde nechteji ubytovat bez ockovani nebo PCR testu apod. Ja doufam, ze to po tom 20.3. skonci, protoze v tehle situaci mi testovani, ockovani, rousky a cely omikron prijdou stejna povrchnost jako perfektni uces ve valecnem pasmu😔

sebestka
15. bře 2022

@hojda 😀 jak jinak.

sudylichozrout
15. bře 2022

@sebestka Take jsem jich par poslala. 😁

mmmk
15. bře 2022

@hojda Rusum v Nemecku nefunguje pry pristup do ruskych emailovych domen. Zjistili vcera rano.

aluskaasimon
15. bře 2022

Za mě klobouk dolů před Fialou. Poslouchám BBC a tam jsou z té návštěvy paf, že velmi nestandardní krok. Tak ještě ať se taky v pořádku vrátí.🙏

sebestka
15. bře 2022

@sudylichozrout šikulka 🙂

sebestka
15. bře 2022

V běloruských márnicích se hromadí těla Rusů, lékaři nesmí o ničem mluvit.
Těla ruských vojáků, kteří zahynuli v bojích na Ukrajině, zaplňují márnice v Bělorusku. S odkazem na očitá svědectví to uvádí Rádio Svobodná Evropa (RFE). „Mrtvé Rusy přivážejí nákladní auta do márnic a poté jsou posláni zpět do vlasti vlakem nebo letadlem,“ uvedli svědci.

odula
15. bře 2022

@marketa11112 mas chybu v linku ;)

marketa11112
15. bře 2022

http://.https//www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/na-ukra...

Snad to ted bude ok.

sebestka
15. bře 2022

Lhal, lže a lhát bude dál
Rusko nevyloučilo, že jeho armáda začne obsazovat velká ukrajinská města. V pondělí to tvrdil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov s tím, že na začátku operace vydal prezident Vladimir Putin pokyn, aby jednotky neútočily ihned na místa s velkou koncentrací obyvatel, včetně Kyjeva.

hojda
15. bře 2022

Jak je to s připojením přes ty VPN? To v Rusku pořád funguje? Pokud ano, tak jsou ty restrikce celkem o ničem, ne? Lidé si řeknou, jak to všechno obejít.

Strana