icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

elencze
autor
4. bře 2022

V Rusku se v uplynulých dnech rozšířily spekulace, že vláda prezidenta Vladimira Putina nechá brzy zavřít hranice, přinejmenším pro muže, na které se vztahuje povinnost sloužit v armádě https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-r...

elencze
autor
4. bře 2022

@sudylichozrout koukám na video z toho útoku na tisk, strašidelné, řvou na ně, že jsou journalist a stejně střílí dál

hojda
4. bře 2022

Polštářek v předprodeji pouze 3 dny , výtěžek jde Ukrajině🙂 https://www.tmbk.cz/obchod/polstar-volodymyr/

elencze
autor
4. bře 2022

Množí se případy, kdy ruští vojáci u Charkova opouští své pozice a nechávají za sebou tanky i zbraně.

sudylichozrout
4. bře 2022

@elencze Jop, říkám. Pár týdnů a vrátí se do 70. let, kdy v tom Rusku prostě fakt vůbec nic nebylo. Ale vůbec nic.

hojda
4. bře 2022

@sudylichozrout Zajímavý sociální experiment.....

elencze
autor
4. bře 2022

@sudylichozrout a to mezitím prostě zlikvidovali i výrobu, co měli, protože konkurence Číny v levném zboží, u lepšího zboží zase všichni chtěli západní věci. Končí třeba i lego, adidas, minolta, dokonce čínské značky - Huawei, korejský Samsung...

elencze
autor
4. bře 2022

Rusko chce další jednání s Ukrajinou. Mluvčí prezidenta doufá, že Ukrajina vezme v potaz ruské požadavky.

sudylichozrout
4. bře 2022

@elencze To je strašný. Prostě válka vymknutá z kloubů. Každá válka je kurva, ale prostě i v ní existují pravidla. Rusům se za týden podařilo porušit úplně všechna.

lazuli35
4. bře 2022
jolana24
4. bře 2022

Jakože zavře sebe na 15 let? 👏🏼

eviicka
4. bře 2022

@pe_tu_ss_ka hele to je válka, bohužel. Ve válkách se vždycky znásilňovaly ženy, takových případů nebude jen 11 a 5 ☹. Vojáci jsou chlapi, zabíjení, stres a všechno okolo udělá z hodně z nich zvířata... navíc některé národy k tomu mají ještě trošku blíž...

psya
4. bře 2022
elencze
autor
4. bře 2022

Jdu spát, zatím, díky bohu, nechodí zprávy o dalším bombardování a ostřelování, snad i Ukrajina zažije klidnější noc.

sebestka
5. bře 2022

Holky, a co se stane pak ..., když Rusko válku prohraje? Napadlo vás to některou? To zase ty sankce postupně pominou? Nebo bude záležet na tom, kdo bude prezident a jaký režim tam bude?

bigbig
5. bře 2022
ilci
5. bře 2022

vždycky ráno mrknu ;)

europa00
5. bře 2022

Co mi vadi je jak se pořad tlačí na zapojeni NATO vlastně nás všech do války. Zelensky mi přijde jsko skvělý prezident o řečník, Ake v tomto ho nechápu…. Copak mu nedochází ze zapojením NATO máme okamžitě 3 světovou jadernou válku ??? Ze by ve srovnání d tom byla válka na Ukrajině opravdu jen prkotina ??? Putina zná osobně moc dobre musí vědět co tím sleduje a co by se zapojením NATO stalo…. Navíc zo je přesně zo co Putin chce mu nejde o blbou Ukrajinu na mnohem větší plány s to zlikvidovat celou Evropu, trepe se na zapojeni NATO aby mohl oficiálně vyhlásit válku Evropě… proto i provokuje, a mimochodem kdyby chtěli trefit přímo elektrárnu tqk trefí… zs ne zo opět byla provokace k zapojeni NATO, Js už nenam žádné iluze, on neustoupi chce 3 světovou nechce Ukrajinu. Doléhá to na mě tsk silné ještě jsem těhotná bojím se o své nenarozené dítě i o sNa té he nemám šanci uchránit… kdybych mohla seberu teď prachy a letim ba měsíc mimo Evropu, kdo má prostředky ať to vazbě udělá. Já mám nízko položenou placentu di letadla nesmím hrozí mi vykrvaceni 😭 zůstanu tady s budu se treoat strachy… manzel se navíc vrací za měsíc, jestli vůbec bude kam… je mi hrozné a opravdu si uvědomuji ze to není sranda jsme přímo na orahu 3 světové války

sebestka
5. bře 2022

Jenže já věřím tomu, že Putin prohraje, nebudou mít peníze a ruský lid se začne bouřit.

sarkasv80
5. bře 2022

@europa00 tak horké to nebude, buďme optimisté ❤️ věřím,že Rusko prohraje.

anetka1701
5. bře 2022

@europa00 Zelensky to vidí z úplně jiný perspektivy. Je už 9 dní zavrenej v krytu, nad hlavou mu lítají bomby a umírají mu obyvatelé jeho země... To pak vidí ten svět jinak a nějakej pohled s odstupem na následky pro celej svět prostě nemá... Je to naprosto logicky a nelze mu to zazlivat, musí být strašně pod tlakem a myslím že opravdu myslí jen na svoji zem - jak ji pomoct, co pro ni udělat. Takže ma pocit že západ nedělá dost a z jeho pozice fakt nedělá... Ale z pozice západu toho víc udělat nejde...

europa00
5. bře 2022

@sebestka opravdu si myslíš ze s tím Putin nepočítal? Ze to jako skončí ze dojdou peníze a ultra egoista Putin si řekne tak jdeme domu? Já si to bohužel nemyslím a chci se strašně mýlit… navíc zatím to vypadá tak ba 70 % podporu běžných Rusů, kteří jsou úplně mimo zhypnotizovani a přeji si smrt cele Evropy. Když jsem včera viděla nějaké TV vysílání Rusů o nás Evropanech zvedl se ki kufr jak se tito lidé baví, dospěli lidé a v nich takový zvraceny nenávistný humus běžel h toho mráz po zádech… nebo když jedna Ukrajinka volala svy rodičům do Ruska, co se tqm děje, její maminka ji nevěřila a řekla Zr je to nesmysl ze lze… vlastní dceři. Podívejte v jaké desinformqcni maširce se žilo 2 roky při covidu a to Hané si mohli brát info neomezeně… teď si představ v čem jsou vychovávají Rusové a co jim je předkládáno. Putin má neustále obrovskou podporu

levandule_k
5. bře 2022

@europa00 Já bych na místě Zelenského také chtěla zapojení NATO, protože vojenská síla NATO je obrovská. Ukrajina nyní cedí krev, tak bych také lobovala za vojenskou pomoc. NATO nechce, protože by to byla eskalace konfliktu.

Btw. Mít velkou armádu je jistá výhoda, když ji máte, málo kdo si na vás troufne, protože porážka by byla jasná a zdrcující.

Putin si dovolí jenom to, co mu ostatní tolerují. Putin zas není tak geniální stratég, ale tím, že v Evropě jsou dost slabí lídři, tak vypadá jako génius😉 Nezapomeň, že je to jenom rétorika, aby dosáhl svého.

A určitě chce Ukrajinu, protože bez Ukrajiny je Rusko jen asijská velmoc s Ukrajinou je euroasijská velmoc a Putin chce být i evropská velmoc, chce, aby mu lídři Evropy šli na ruku. Na likvidaci Evropy nemá vojensky. Jasně mohl by tady poslat atomovku, ale to mu ji určitě někdo pošle zpátky, nic by tím nezískal.

Jinak gratuluji k těhotenství ❤ Vypni koně, pusť si romantický film, relaxační hudbu a věnuj se sobě a dítěti.

Omg. Už zase přispívám, a to jsem si dneska chtěla dát od zpráv pauzu🙉

sarkasv80
5. bře 2022
sebestka
5. bře 2022

@europa00 Samozřejmě tak lehké to nebude, to je jasný. Ale věřím, že ho sesadí samotní Rusi, ona jim dojde trpělivost. Momentálně se ho bojí. Včera jsem viděla nějaký rozhovor, kde nějaký odborník říkal, že je to otázkou nějakých 3 týdnu, kdy mu dojdou peníze. Pak začne chytat na peníze obyčejných lidí a to se jim určitě líbit nebude. Navíc, se tam vše raketové zdražuje, úroky jsou 20% a plno lidí bude bez práce. Je jasný, že Putin neřekne, tak jsem prohrál, záleží do smrti pod kobku, ale ti občané, ti to tam musí změnit. Už teď tam jsou nějaký protesty. Je to pořád málo, ale jsou.

tahejhula
5. bře 2022

@europa00 mám se opakovat? Pokud by ti hrozilo, že skončíš někde na Sibiři a to ještě v tom lepším případě, tak budeš taky klapat, jak ti řeknou. Samozřejmě indoktrinace tam hraje roli zásadní, ale oni zase tak mimo nejsou. Informace tam nebyly omezené natolik jako v KLDR. Žiješ tam, možnosti emigrace takřka nulové z mnoha důvodů. Zato je všude dost očí a uší. Nikdy nevíš, kdo s tebou ten rozhovor ve skutečnosti točí, netušíš, zda to není provokace. Žiješ v zemi, kde zatýkají školáky proto, že drží papír. Kde zatýkají přeživší druhé světové války, protože drží papír.
Puťka dle všeho počítal s finančními sankcemi, pravděpodobně nepočítal s tak velkou pomocí Ukrajině ve formě zbraní a zcela jistě nepočítal s tím, že Rusku zablokují sportovce, umělce a to i na nejvyšších úrovních.

78marcela
5. bře 2022

@europa00 kdyby mi někdo bombardoval barák, taky budu prosit celý svět, aby mi pomohl.
Zelenskeho chápu. A navíc si myslím, že má pravdu v tom, že když padne Ukrajina, padne Evropa. Putin půjde dál. Chce zpět SSSR. Věřím, že chce vyprovokovat NATO, aby začalo jako první. Věřím, že po Ukrajině chce pobaltské státy.

sarkasv80
5. bře 2022

Tady se vyjadřují ruští občané k válce na Ukrajině 🤔
Oni fakt nic neví?
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/doma-v-tv-...

martinau5
5. bře 2022

@europa00 zkus si to otočit a představ si, že Rusko jde po naši zemi. Taky bychom prosili cely svět o pomoc. To samé s humanitární, finanční a jinou pomoci. A bylo by nám jedno co bychom tím způsobili, hlavně přežít a zachránit co nejvíce.

natilla
5. bře 2022

Coca-Cola a Daňové končí v Rusku.

Strana