Zametáte doma?

pilzzee
14. dub 2024

Napadla me takova myslenka, jestli lide doma jeste pouzivaji smetak, nebo vsechno sjedou vysavacem? Kdyz jsem byla mala, tak byl vysavac vyhradne na koberce a zbytek se zametal. Moje mama to tak dela furt. Ja jsem zase smetak do ruky nevzala ani nepamatuju, ani ho snad doma nemame 😀 Jak to delate vy? Kde se lame ta generace, co jeste zametala a co uz nezameta?

llluckaaa
14. dub 2024

Ano, občas zameteme. Hlavně u nas ale funguje roboticky vysavač. Koberců máme minimalne.

misa_pise
14. dub 2024

@pilzzee občas kuchyn, když se mi nechce vytahovat vysavač.

ines76
14. dub 2024

Kde se to lame nevim, jsem rocnik 1976 a nezametam 🙂 krome hrubych necistot kolem morcat, ktere by zbytečně plnily vysavač. Pritom koberce taky skoro nemáme, to by me zajimalo, kde se lame "koberce skoro vsude" vs. "koberce skoro nikde"? V detstvi pamatuju v pokojich koberce, v kuchyni lino, v predsini napůl... pak prisla do mody plovoučka a koberce mam pocit ze hodne ustoupily. Mozna jen v moji socialni bubline panelakovych bytů?

pilzzee
autor
14. dub 2024

@ines76 My mame mensi koberec jen kvuli deckam, casem pujde pryc. Jinak mame parkety, lino, dlazbu, ale to je vsechno puvodni a brzy to sjednotime na skoro vsude vinyl a nekde dlazba.

zlataberta
14. dub 2024

Drobky kolem linky ručním vysavačem, jinak vysávám, moc nezametám, koberec máme jen jeden v pracovně.

martt
14. dub 2024

@pilzzee Kvůli morčatům , kteří dělají bordel a lita jim seno i mimo klec zametam a kdyz uz mám koště v ruce zametu celý byt🙈, vysavač mi ty stébla sena neveme.

monaluza
14. dub 2024

@pilzzee
Co máme centrální vysavač, dělám už velké plochy jedině s ním. Navíc máme na několika místech (kuchyň, chodba, zádveří) ještě takovou tu sací štěrbinu, takže tam vezmu občas do ruky i koště, když se mi nechce vyndavat celou dlouhou hadici. V kuchyni vlastně zametám i několikrát denně. U běžného zametání mi vadí to nametání na lopatku, nikdy se mi nepodaří sebrat 100 % toho nejjemnějšího prachu, v tom je vysavač mnohem lepší. (A centrální nejlepší, protože nevíří prach.)

adelisss
14. dub 2024

Dlouho jsem zametala dlažbu, ale pak se mi pokazilo koště :D A od té doby vysávám. Maximálně malým smetáčkem smetu např. drobky kolem stolu nebo linky po vaření.

gdpr
14. dub 2024

Veľmi nie mame robota ktorý u nás chodí každý deň ale keď sa niečo vysype a treba to narýchlo dať preč tak pozametám

jane46
14. dub 2024

Pravidelne venkovni schody, nekdy chodbu, kdyz uz ho mam treba v ruce... jo a kostetem okraj silnice pred domem, ale to tak 2x za rok 😆

bejuna29
14. dub 2024

Zametam na balkoně akorát 😀

barumrallyebum
14. dub 2024

Zametam kdyz pes neco rozkouse a muj vysavac by to nevzal. Jinak mi prijde rychlejsi a pohodlnejsi tycak. Moje mamka ma jeste modernejsi domacnost nez ja.

kupi
14. dub 2024

@pilzzee pouze luxuju, smeták doma ani nemáme

jaja01k
14. dub 2024

@pilzzee Používám jen vysavač. A co si pamatuju, i moje máma vždycky jen vysávala.

lv
14. dub 2024

Jo, v mezičase mezi luxováním, hlavně kuchyni, chodbu a obývák, drobky. Je to pro mě rychlejší, než vytáhnu/schovám vysavač.

eviicka
14. dub 2024

Vše zametám, vysavač jen na koberce a kolem kamen (a pak tak jednou za čas roku rohy, pavučiny a tak).

Třeba kuchyň zametám tak 2x denně, zbytek jednou. Smetá(č)kem mi to přijde rychlejší a pohodlnější. Až před nedávnem jsem zjistila, že to má někdo jinak a teď koukám jaká jsem výjimka.

Navíc ty kabely x nabíjení x výměna pytlů... na koberce úplně stačí 😀

neomenia
14. dub 2024

Jsme výjimka, nemáme vysavač , jen ten robotickej a připadá mí, že než on to vysaje, tak to trvá děsně. Občas ho pustím, hlavně aby vysál ten jemný prach, co koště nevezme, ale jinak zametám, i 2x denně ( ne celý byt, jen kuchyně a obývák) a mám to hned. Nemáme žádný koberec.

betelgeuzz
14. dub 2024

Vysáváme 1x týdně, mezi tím zametu, když je moc drobků v kuchyni, nebo v chodbě. vytahovat vysavač by se mi nechtělo. Ještě máme ruční vysavač, ale s tím zas vezmu třeba drobky kolem gauče.
A koberec máme v obyváku a pokojíčku, bez koberce mi příjdou pokoje studený.

neomenia
14. dub 2024

@eviicka taky koukám tady, že jsme výjimka 🙂

konidana
14. dub 2024

Stridam to. Pred vysavanim vetsinou i zametu, protoze jinak ten bordel ucpava i nas prumyslovy vysavac😅.
Jo a fakt si neumim predstavit pouzivst vydavac na vysypane veci jako slupky od brambor nebo hlina z kvetinace na podlaze...to proste vzdy hned smetu.

ele_nka
14. dub 2024

Kuchyň a chodbu běžně zametám.

konidana
14. dub 2024

@martt od kraliku to samy... nejdriv zametu koberec rejzakem a pak teprv vysavam. On by to i ten vysavac vzal, ale to seno vzdy casem ucpe hadici.

heidi_z_hor
14. dub 2024

Já zametam a kusové koberce vysavam.
Holky, zeptám se vás, jaký máte doma vysavač na lino/vinyl? Dejte mi, prosím, tip, s jakým jste spokojené? Díky, mějte hezkou neděli ☀️

pilzzee
autor
14. dub 2024

Ja teda ty vetsi veci posbiram rucne a zbytek vysaju. Mela jsem i tycovy, ale byl dost naprd, tak jsem stejne vytahovala velkej vysavac a zvykla jsem si na to.

me_druhe_ja
14. dub 2024

Teda vůbec. 😀 a docela koukám, že někdo zametá. 😀 mám ten tyčový vysavač 2v1 a tím vyřeším všechno. 😀 i pár drobků kolem stolu. 🙂
Akorát zametam venkovní terasu 😀
Máme všude v bytě dlažbu.

krisstina93
14. dub 2024

@pilzzee nezametam, to akorat víří prach :D smetak vlastně ani nemáme :D max malý smetacek s lopatkou, když děti něco lokálně rozsypou, jinak jede vysavač každý den.

konidana
14. dub 2024

...ale je pravda ze u nas to je napul kuchyn a napul dilna. Doma v normalnim byte, kde se jenom bydli, bych si asi vystacila s vysavacem a malym smetackem. V baraku ne. Chodba a schody se proste zametaj.

j.a.n.i
14. dub 2024

Zametam, mame dost zvirat a jak couraji, tak nosi spouru mini kamínků a ty mi prijde jednodušší zamest.

lentilkah
14. dub 2024

Zametam jen technickou mistnost, kam neposilam kvuli hrubym necistotam roboticky vysavac a jsem lina tam kazdy den tahat klasicky.

martinka_33
14. dub 2024

Já radsi robota, leda pod stolem kdyz deti posnidaj, tak to je smetak dobrý. Muz ale zameta, pry robot je moc pomalý 😅