Kosmetika je péče o zachování tělesné krásy, resp. odstranění její nedostatků. Využívá poznatky vice oborů, např. dermatologie, plastické chirurgie, chemie, biologie, sociologie.
Produktové hodnocení, recenze, zkušenostiKosmetika a hygiena
Kosmetika a hygiena
Hodnocení a zkušenosti s kosmetikou a hygienou
Máš zkušenost s kosmetikou a hygienou?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenostNejnovější hodnocení
Univerzální voňavá houbička
Univerzální houbička na různé povrchy. Je ohebná, dobře čistí, hezky voní. Nejvíc mi vyhovovala žlutá Lemon, proto této dávám o hvězdičku méně.
Vileda houbička PUNCH Apple
Jablečná - univerzální pomocník pro každodenní domácí chaos
Tuto houbičku používám pro běžný úklid asi nejčastěji. I když už dostala docela zabrat, pořád si drží tvar a po umytí v myčce je zase jako nová. Akorát mám pocit že voní nejméně z těch testovaných
Vileda houbička PUNCH Orange
Oranžová - když je potřeba přitvrdit
Tato houbička se mi opravdu osvědčila na pracovní plochy, venkovní prostory nebo hodně špinavé nádobí - zvláště hrnce.
Dobře padne do ruky, špína z ní jde snadno vymýt a může se pokračovat dál.
Dobře padne do ruky, špína z ní jde snadno vymýt a může se pokračovat dál.
Vileda houbička PUNCH Lemon
Voňavá mise splněna: od špinavého k čistému
Citronová houbička je opravdu ohebná pomocnice do všech koutů. Abrazivní povrch je na nejrůznější špínu super, ale nepoškrábe povrchy.
Voní moc hezky, to mě na tom uklízení teď fakt baví, protože citronové vůně jsou pro mě takový symbol čistoty a svěžesti.
A navíc houbička i působí pozitivně a optimisticky 😉
A navíc houbička i působí pozitivně a optimisticky 😉
Vileda houbička PUNCH Orange
Houbička nezvládne vyčistit, co slibuje
Tahle houbička byla nejhorší ze tří zkoušených. Zašlou špínu nezvládla vyčistit. Když jsem více přitlačila, nebyla mi příjemná na kůži, trochu dřela. Doporučila bych použít rukavice. Ale nádobí nepoškrábe. Vůně byla slabší.
Měkká a krásně voní
Houbička splnila moje očekávání. Byla příjemná do ruky, měkká a ohebná. Nejvíc mě potěšilo, že drobky z linky na ní samy drží. Nemusím nic stírat ubrouskem. Nejvíc ze všech houbiček mi voněla. Nádobí dobře umyla.
Vileda houbička PUNCH Orange
Nepoškrábe, čistí, voní, zbytky jídla se z ní vypláchnou.
Houbička punch orange vyzkoušena na nerez hrnce a zahradní nábytek.
Vileda houbička PUNCH Lemon
Citronová vůně, měkká a poddajná.
Zkušenost je taková, že skleničky perfektně vyleští a dostane se opravdu všude i do špatně přístupných míst a zàhybů.
Výborná zkušenost, doporučuji.
Vileda houbičku jablíčko jsem vyzkoušela na nádobí i vydrhnutí dřezu a jsem spokojená, dřez se krásně leskne a voní po jablkách.
Vileda houbička PUNCH Lemon
Praktická a flexibilní houbička, která se hodí hlavně tam, kam se s klasickou houbičkou špatně dostává
Žlutou Vileda PUNCH Lemon jsem vyzkoušela hlavně na vinné skleničky, které se snažím nedávat do myčky, protože mám strach, že by se mohly poškodit. Právě při ručním mytí mi tato houbička přišla opravdu praktická. Skleničky umyla dobře a zároveň se díky své flexibilitě snadno přizpůsobila jejich tvaru. Flexibilita je podle mě její velká výhoda. Houbička se dobře dostane i do užších a hůře přístupných míst, takže se s ní pohodlně myjí i skleničky, lahve nebo různé nádoby, kam se s klasickou houbičkou někdy dostává hůř. Oceňuji také, že se po použití dobře oplachuje a nezůstávají v ní zbytečně zachycené drobné nečistoty. Na ruční mytí křehčího nádobí mi proto přijde opravdu povedená.
Na běžné každodenní mytí bych ale osobně sáhla spíš po Orange nebo Apple, které mi přijdou univerzálnější.
Vileda houbička PUNCH Apple
Univerzální houbička na každodenní mytí nádobí, která se příjemně přizpůsobí podle teploty vody
Vileda PUNCH Apple jsem vyzkoušela hlavně na elektrické varné desce, kde mi po vytečení hrnce pravidelně zůstávají připálené zbytky a nečistoty. Právě na tom jsem ji chtěla pořádně otestovat a musím říct, že si s nimi poradila opravdu dobře. Na začátku může působit trochu pevněji, ale po namočení v teplé vodě změkne a pracuje se s ní příjemněji. Překvapilo mě, jak dobře zvládla právě připálené zbytky na varné desce, většinou s nimi mám docela práci, ale s touto houbičkou šly dolů mnohem snadněji. Na běžné mytí nádobí je podle mě také praktická, ale za mě se opravdu osvědčila hlavně na ty připálené zbytky na varné desce.
Vileda houbička PUNCH Orange
Silná hubka na poriadne zaschnutú špinu, ktorá ma prekvapila najmä tým, ako ľahko sa z nej vyplachujú zvyšky jedla
Oranžovou Vileda PUNCH jsem vyzkoušela především na zaschlých hrncích a nádobí, kde už běžná houbička někdy nestačí. Na začátku může působit trochu tvrdší, ale po namočení v teplé vodě změkne a pracuje se s ní mnohem příjemněji. Zároveň má podle mě opravdu dobrou čisticí sílu a není potřeba na ni při mytí tolik tlačit. Co na ní ale oceňuji asi nejvíc, je to, že mnohem méně zachytává zbytky jídla. Typickým příkladem jsou chia semínka, v klasické houbičce se jich zachytí spousta a pak je dostat ven je skoro nadlidský úkol. U této houbičky stačí opláchnout vodou a zbytky jsou pryč prakticky bez námahy. Dobře si poradila i s mastnotou a zaschlými zbytky na nádobí. Líbí se mi také, že se po použití snadno propláchne a nezůstávají v ní kousky jídla jako u klasických houbiček.
Vileda houbička PUNCH Lemon
Jediná co plní moje očekávání
Tahle houbička jako jediná splnila co slibuje. Je velmi měkká, hodně tvárná. Dostane se opravdu až na dno sklenice, díky tomu že tvar je podlouhlý právě jako citron.
Zvládla i záhyby na kuchyňské lince. Na varné desce nenechává šmouhy.
Zvládla i záhyby na kuchyňské lince. Na varné desce nenechává šmouhy.
Zázrak se nekonal
Houbičku jsem použila na čištění trouby.
Zvládne povrchové nečistoty, ale zašlou špínu prostě ne a ne vydrhnout. Na skle špína nepustila vůbec. Neškrábe povrchy. Což je super.
Zkusila jsem ji dát šanci v koupené na dlaždičky od kamene. A ani tam nebyl výsledek viditelný.
Slibuje hodně, ale nezaujala
Houbičku jsem chtěla s nadšením vyzkoušet, protože slibují opravdu hodně. Skoro až zázraky. Ale ty se nekonají. Bohužel.
Houbička má pomoct s usazenou špínou, například i v koupelně.
Poradí si s klasickou nečistotou, stejně tak jako jakkoliv jiná houbička.
Chtěla jsem ji dát šanci pořádnou, proto jsem ji zkusila v koupelně na usazeniny kamene. Na dlaždicích. Bohužel beze změny.
Potom sem si řekla, dobře, tak kuchyně. Trouba už se hlásila. Dokáže si poradit s povrchovou špínou, ale takové ty větší usazeniny už bohužel nezvládne. A i tak člověk vyvine sílu na to, aby houbička vzala nečistotu z povrchu.
Na fotkách lze vidět srovnání s pomerančovou houbičkou.
Houbička má pomoct s usazenou špínou, například i v koupelně.
Poradí si s klasickou nečistotou, stejně tak jako jakkoliv jiná houbička.
Na fotkách lze vidět srovnání s pomerančovou houbičkou.
Lansinoh Padsicles poporodní chladivě-uklidňující vložky v bylinné směsi
Perfektní pomocník po porodu
V dubnu jsem podstoupila plánovanou sekci, tudíž by se mohlo zdát, že vložky na poporodní poranění zcela nevyužiju, přesto jsem ho našla 😊 a to právě na obklady jizvy. Nedávala jsem tedy do mrazáku, ale pouze do lednice a pak přes čistou plenu přikládala na jizvu.
Sérum pro podporu růstu vlasů Elseve Growth Booster
Doslova továrna na nové vlasy v jedné lahvičce
Tohle sérum považuji za nejsilnější článek celé řady. Musím se přiznat, že jsem ho nepoužívala úplně poctivě podle návodu (skoro každý den), ale přesto s mými vlasy udělalo neskutečné divy. Pokud někdo dodrží doporučenou frekvenci, musí být výsledek naprosto dechberoucí. Už jen to, že u mě dokázalo nastartovat růst nových vlasů a zaplnit kouty i při mém nepravidelném režimu, je pro mě důkazem, že to skutečně funguje. Pro mě je to největší objev v péči o pokožku hlavy.
Balzám proti vypadávání vlasů L’Oréal Paris Elseve Growth Booster
Balzám používám jako druhý krok v mé rutině proti vypadávání vlasů. Má velmi příjemnou konzistenci, která vlasy nezatěžuje, což je u mých mastnějších vlasů klíčové. I když je těžké říct, který z trojice produktů má největší zásluhu, jako celek fungují fantasticky. Balzám vlasy krásně zjemní, jdou lehce rozčesat a dodává jim zdravý lesk. Společně se šamponem a sérem mi pomohl nastartovat růst nových vlasů i v kritických oblastech koutů.
Šampon proti vypadávání vlasů Elseve Growth Booster
Vlasy mi přestaly tolik padat, ale především začaly ve velkém růst nové.
Šampon má příjemnou vůni, dobře pění, i když na mastné vlasy je ho potřeba trochu víc. Používala jsem ho poctivě. Vlasy si myji cca 3x týdně. Používám ho asi 3 měsíce a v kombinaci s balzámem a sérem dělá doslova zázraky. Vlasy mi přestaly tolik padat, ale především začaly ve velkém růst nové. Mám vyloženě vysoké kouty na čele, ale i tam, na těch mých kritických místech, začaly rašit baby vlásky. Stejně tak i po obvodu celé hlavy. Po vyfoukání mám na hlavě prostě ježka. Skutečně je to řada produktů, která funguje a obnovuje růst vlasů.
Lansinoh Zklidňující tělové máslo s hořčíkem
Moje večerní záchrana
Tohle máslo mi fakt sedlo a stalo se mým nepostradatelným večerním rituálem. Těžko říct, jestli je to čistě tím hořčíkem v balení, nebo prostě tím, že jsem si každý večer poctivě masírovala nohy, čímž jsem si rozproudila krev a lymfu. Pravda bude asi někde uprostřed, ale ten výsledek za to stojí. Nohy jsou po něm krásně uvolněné, pocit napětí zmizel a díky levanduli se mi i mnohem lépe usíná. Je to taková příjemná tečka za celým dnem, která mě hodí do klidu.