Úklid není vždy procházka růžovým sadem. Čas od času je to pot, dřina a pořádná "makačka". Každá z nás však zbožňuje ten pocit čisté a uklizené domácnosti. Zbavit se posledního zrnka prachu, vyleštit okna či provonět domov právě vypraným prádlem však není tak náročné, pokud máte po ruce ty správnéh pomocníky v podobě čisticích a pracích prostředků.
Produktové hodnocení, recenze, zkušenostiKosmetika a hygienaČisticí a prací prostředky
Čisticí a prací prostředky
Hodnocení a zkušenosti s čisticími a pracími prostředky
Máš zkušenost s čisticími a pracími prostředky?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenostNejnovější hodnocení
Univerzální voňavá houbička
Univerzální houbička na různé povrchy. Je ohebná, dobře čistí, hezky voní. Nejvíc mi vyhovovala žlutá Lemon, proto této dávám o hvězdičku méně.
Vileda houbička PUNCH Apple
Jablečná - univerzální pomocník pro každodenní domácí chaos
Tuto houbičku používám pro běžný úklid asi nejčastěji. I když už dostala docela zabrat, pořád si drží tvar a po umytí v myčce je zase jako nová. Akorát mám pocit že voní nejméně z těch testovaných
Vileda houbička PUNCH Orange
Oranžová - když je potřeba přitvrdit
Tato houbička se mi opravdu osvědčila na pracovní plochy, venkovní prostory nebo hodně špinavé nádobí - zvláště hrnce.
Dobře padne do ruky, špína z ní jde snadno vymýt a může se pokračovat dál.
Dobře padne do ruky, špína z ní jde snadno vymýt a může se pokračovat dál.
Vileda houbička PUNCH Lemon
Voňavá mise splněna: od špinavého k čistému
Citronová houbička je opravdu ohebná pomocnice do všech koutů. Abrazivní povrch je na nejrůznější špínu super, ale nepoškrábe povrchy.
Voní moc hezky, to mě na tom uklízení teď fakt baví, protože citronové vůně jsou pro mě takový symbol čistoty a svěžesti.
A navíc houbička i působí pozitivně a optimisticky 😉
A navíc houbička i působí pozitivně a optimisticky 😉
Vileda houbička PUNCH Orange
Houbička nezvládne vyčistit, co slibuje
Tahle houbička byla nejhorší ze tří zkoušených. Zašlou špínu nezvládla vyčistit. Když jsem více přitlačila, nebyla mi příjemná na kůži, trochu dřela. Doporučila bych použít rukavice. Ale nádobí nepoškrábe. Vůně byla slabší.
Měkká a krásně voní
Houbička splnila moje očekávání. Byla příjemná do ruky, měkká a ohebná. Nejvíc mě potěšilo, že drobky z linky na ní samy drží. Nemusím nic stírat ubrouskem. Nejvíc ze všech houbiček mi voněla. Nádobí dobře umyla.
Vileda houbička PUNCH Orange
Nepoškrábe, čistí, voní, zbytky jídla se z ní vypláchnou.
Houbička punch orange vyzkoušena na nerez hrnce a zahradní nábytek.
Vileda houbička PUNCH Lemon
Citronová vůně, měkká a poddajná.
Zkušenost je taková, že skleničky perfektně vyleští a dostane se opravdu všude i do špatně přístupných míst a zàhybů.
Výborná zkušenost, doporučuji.
Vileda houbičku jablíčko jsem vyzkoušela na nádobí i vydrhnutí dřezu a jsem spokojená, dřez se krásně leskne a voní po jablkách.
Vileda houbička PUNCH Lemon
Praktická a flexibilní houbička, která se hodí hlavně tam, kam se s klasickou houbičkou špatně dostává
Žlutou Vileda PUNCH Lemon jsem vyzkoušela hlavně na vinné skleničky, které se snažím nedávat do myčky, protože mám strach, že by se mohly poškodit. Právě při ručním mytí mi tato houbička přišla opravdu praktická. Skleničky umyla dobře a zároveň se díky své flexibilitě snadno přizpůsobila jejich tvaru. Flexibilita je podle mě její velká výhoda. Houbička se dobře dostane i do užších a hůře přístupných míst, takže se s ní pohodlně myjí i skleničky, lahve nebo různé nádoby, kam se s klasickou houbičkou někdy dostává hůř. Oceňuji také, že se po použití dobře oplachuje a nezůstávají v ní zbytečně zachycené drobné nečistoty. Na ruční mytí křehčího nádobí mi proto přijde opravdu povedená.
Na běžné každodenní mytí bych ale osobně sáhla spíš po Orange nebo Apple, které mi přijdou univerzálnější.
Vileda houbička PUNCH Apple
Univerzální houbička na každodenní mytí nádobí, která se příjemně přizpůsobí podle teploty vody
Vileda PUNCH Apple jsem vyzkoušela hlavně na elektrické varné desce, kde mi po vytečení hrnce pravidelně zůstávají připálené zbytky a nečistoty. Právě na tom jsem ji chtěla pořádně otestovat a musím říct, že si s nimi poradila opravdu dobře. Na začátku může působit trochu pevněji, ale po namočení v teplé vodě změkne a pracuje se s ní příjemněji. Překvapilo mě, jak dobře zvládla právě připálené zbytky na varné desce, většinou s nimi mám docela práci, ale s touto houbičkou šly dolů mnohem snadněji. Na běžné mytí nádobí je podle mě také praktická, ale za mě se opravdu osvědčila hlavně na ty připálené zbytky na varné desce.
Vileda houbička PUNCH Orange
Silná hubka na poriadne zaschnutú špinu, ktorá ma prekvapila najmä tým, ako ľahko sa z nej vyplachujú zvyšky jedla
Oranžovou Vileda PUNCH jsem vyzkoušela především na zaschlých hrncích a nádobí, kde už běžná houbička někdy nestačí. Na začátku může působit trochu tvrdší, ale po namočení v teplé vodě změkne a pracuje se s ní mnohem příjemněji. Zároveň má podle mě opravdu dobrou čisticí sílu a není potřeba na ni při mytí tolik tlačit. Co na ní ale oceňuji asi nejvíc, je to, že mnohem méně zachytává zbytky jídla. Typickým příkladem jsou chia semínka, v klasické houbičce se jich zachytí spousta a pak je dostat ven je skoro nadlidský úkol. U této houbičky stačí opláchnout vodou a zbytky jsou pryč prakticky bez námahy. Dobře si poradila i s mastnotou a zaschlými zbytky na nádobí. Líbí se mi také, že se po použití snadno propláchne a nezůstávají v ní kousky jídla jako u klasických houbiček.
Vileda houbička PUNCH Lemon
Jediná co plní moje očekávání
Tahle houbička jako jediná splnila co slibuje. Je velmi měkká, hodně tvárná. Dostane se opravdu až na dno sklenice, díky tomu že tvar je podlouhlý právě jako citron.
Zvládla i záhyby na kuchyňské lince. Na varné desce nenechává šmouhy.
Zvládla i záhyby na kuchyňské lince. Na varné desce nenechává šmouhy.
Zázrak se nekonal
Houbičku jsem použila na čištění trouby.
Zvládne povrchové nečistoty, ale zašlou špínu prostě ne a ne vydrhnout. Na skle špína nepustila vůbec. Neškrábe povrchy. Což je super.
Zkusila jsem ji dát šanci v koupené na dlaždičky od kamene. A ani tam nebyl výsledek viditelný.
Slibuje hodně, ale nezaujala
Houbičku jsem chtěla s nadšením vyzkoušet, protože slibují opravdu hodně. Skoro až zázraky. Ale ty se nekonají. Bohužel.
Houbička má pomoct s usazenou špínou, například i v koupelně.
Poradí si s klasickou nečistotou, stejně tak jako jakkoliv jiná houbička.
Chtěla jsem ji dát šanci pořádnou, proto jsem ji zkusila v koupelně na usazeniny kamene. Na dlaždicích. Bohužel beze změny.
Potom sem si řekla, dobře, tak kuchyně. Trouba už se hlásila. Dokáže si poradit s povrchovou špínou, ale takové ty větší usazeniny už bohužel nezvládne. A i tak člověk vyvine sílu na to, aby houbička vzala nečistotu z povrchu.
Na fotkách lze vidět srovnání s pomerančovou houbičkou.
Houbička má pomoct s usazenou špínou, například i v koupelně.
Poradí si s klasickou nečistotou, stejně tak jako jakkoliv jiná houbička.
Na fotkách lze vidět srovnání s pomerančovou houbičkou.
Lenor Unstoppables Fresh – vonné perličky do pračky
Intenzita vůně
Perličky pro přivonění jsou velmi intenzivní, doporučuji dávkovat menší množství. Skvěle voní na bavlněném prádle typu povlečení a přehozy.
Somat čistič myčky Intensive
Čistič myčky Somat
Myslela jsem si, že bude stačit manuální čistění myčky. Jednou za čas vyčistím vnitřek, vyjmu filtr a hotovo. Bohužel jsem chtěla být eko a nedávno jsem koupila ekologický prášek do myčky, kvůli kterému se mi vnitřek myčky celý pokryl bílou usazeninou. Na některá místa jsem se nemohla vůbec dostat, abych je vyčistila. A s tím mi právě pomohl Somat 5v1. Vnitřek myčky vyčistil perfektně, nikde žádná bílá usazenina. Filtr byl čistší, ale musela jsem ho dočistit. Myčka krásné voněla.
Byla jsem zvědavá, zda se změní umytí nádobí. A můžu říct, že ano - nádobí bylo umyto lépe a z myčky nešel ten klasický odér.
Co jsem si musela před používáním vyhledat - který režim myje na 65-75 stupňů. Běžně myjí na eko, ale na kolik je to vlastně stupňů jsem nevěděla.
Další věc - chtěla jsem lahvičku pověsit, ale vrážela by do vrtule. Takže nakonec jsem dala držák na příbory nahoru a do ní lahvičku se Somatem. Použití je pak už úplně snadné, zapnete program a čekáte, až se myčka suprově umyje.
Lenor Unstoppables Fresh – vonné perličky do pračky
Voňavé prádlo několik týdnů
Vonné perličky Lenor se snadno dávkují pomocí víčka na obalu. Vhodí se přímo do bubnu pračky. Nezanechávají žádné skvny a dobře se rozpouští. Prádlo vydrží vonět i několik týdnů, provoní celou skříň s oblečením.
Denkmit tekuté žlučové mýdlo
Pomocník na odolné skvrny
Se žlučovým mýdlem z DM se mi zatím daří odstranit každou nečistotu včetně těch zaschlých a odolných.