1 / 1

    No jo, ale jak to udělat v případě nefunkčního vytahu? Jinak se člověk ven nedostane ☹

    5. čer 2022

    @bramarfi ve valné většině stanic je výstup i po normálních schodech. Takže někoho poprosit a nést.

    5. čer 2022

    Masakr, to proste nepochopím…. Jesteze tam nebylo mimino 😓

    5. čer 2022

    No,fuj,to chapu to rozruseni...Z toho bych byla taky hotova. Ja osobne se jizdy s kocarkem na eskalatorech bojim. Ale uz jsem taky tak parkrat musela jet. Ne vsechny stanice jsou s vytahem. Me se stalo na Vysocanske,ze vytah byl mimo provoz. Kratke schody jeste ok,ale ty co jsou na Kobylisich bych si netroufla,jeste k tomu s ditetem v ruce 🤦 Jinak,nevim,jestli se neco menilo,ale jizda na eskalatorech neni zakazana,ale jsou pro to pravidla,jak to udelat a maji byt k tomu 2 osoby. Tak si to pamatuji z drivejska,kdyz pritel delal dozorciho na metru. Ted nevim,jestli se to nezmenilo. Ale me prijde,ze maminky nemysli ani v autobuse nebo tramvaji. Neumi spravne nastoupit a hlavne vystoupit z vozu. Jako vyjizdet s kocarkem popredu je taky gol. Obzvlast se sportovnim kocarkem nebo golfkama,kdy si maminky vlastne vyklopi dite na chodnik. Tata jezdi busem,takze ma za sebou na vlastni oci i uraz takto vyklopeneho ditete na obrubnik chodniku. Odkaz na jizdu busem,tram a eskalatory: https://www.dpp.cz/cestovani/cestovani-mhd/cest...

    5. čer 2022

    @bramarfi Tam ale fungoval, nebyla tam ani fronta nic! Já nefunkční výtah řešila popojetím autobusem do další stanici metra. A další správné řešení je požádat dozorčího metra o pomoc (nebo kolemjdoucího muže). Jediný bezpečný způsob je ten, že jeden člověk drží kočárek a druhý ho zespod jistí. Na webu PID jsou instrukce včetně obrázků. Tato matka měla ke všemu plné ruce dítěte. Je to stejná hloupost jako přebíhat dálnici apod.
    Doufám, že si to tady přečte hodně maminek a nic podobného se už nestane.

    5. čer 2022

    @kristyn86 ja treba jako blbec plánovala cesty po Praze opravdu podle vytahu a nizkopodlaznich spoju, tolik jsem se toho bala. A přesně, na Vysočanske me nefunkční výtah dostal do úzkých☹ ještě že už je éra kocarku za mnou

    5. čer 2022

    @bramarfi
    @veroniquecz
    Me se stalo na Vysocansky,ze nejel vytah. Ty dlouhy schody jsem se bala. Mela jsem kocarek a 2,5 lete dite k tomu. Tak jsem se vydala na druhou stranu vystupem,jenze tam jsou taky eskalatory. Nastesti kratsi o neco a jeden pan se mi nabidl a pomohl mi se starsim,tak to slo...

    5. čer 2022

    @danask88 ja jsem za info rada, byt nejsem cílovka, protože ja se na eskalátory s kočárkem bála, takže jsem dělala roky psi kusy, abych nemusela...

    5. čer 2022

    Kdyz upustis kocar na normalnich schodech nebude to o moc lepsi nez na eskalatorech. Vetsina nejezdicich schodist v prazskem metru neni pro noseni kocarku vubec vhodna, jsou strme a maji kratkou naslapnou plochu, to jsou eskalatory bezpecnejsi. Pouzitelne vytahy jsou v minimu stanic. Kdyz jedes po eskalatorech bez kocaru a treba omdlis a skacis se dolu take ohrozis sebe i ostatni na zdravi (takhle omdlela moje babicka a skutalela se po eskalatorech dolu), je to proste riziko jako vsechno.

    5. čer 2022

    No jo, ale co treba na Kacerove, kde proste vytah neni a je to hodne frekventovana stanice 🤷🏻‍♀️ Prosit nekoho, aby mi do schodu tahnul kocar, co ma s ditetem asi 30kg. Uz s druhym ditetem to porad jak debil objizdim pres Budejovickou nebo Pristaviste nebo Michli, skoro kazda cesta +15min navic a to jen kdyz jede nizkopodlazni tramvaj apod. A taky (mimo tema teda) me bavi slalom rozkopanyma chodnikama mezi lampama, zabranama, se starsim ditetem za ruku 😀 Obcas si i v obchode rikam, ze by si to meli nekdy zkusit projet s kocarkem a ditetem.

    5. čer 2022

    Podle čl. 7 odst. 1 na pohyblivých schodech musí kočárek s dítětem přepravovat dvě osoby tak, že jeden musí stát pod kočárkem a druhý na vyšším stupni než kočárek, přičemž podle odst. 4 si tuto pomoc druhé osoby musí zajistit cestující sám (není to povinnost dopravce).

    5. čer 2022

    @danask88 no mně zrovna tento doporučený postup jištění kočárku na eskalátoru přijde taky mimo. Ten, co jede proti směru zakopne, zavrávorá a co?

    5. čer 2022

    @bramarfi Ja taky vzdy poctive planovala a hledala bezbarierove cesty a vozy atd...😂 Za prve jsem srab,za druhe nerada nekomu rikam o pomoc. Akorat ten vytah na Vysocanske me vypekl a nenasla jsem jine reseni,kdyz uz jsem tam byla,jak se dostat na Prosek...Nastesti uz taky kocarek nevedeme 👍

    5. čer 2022

    @malytlustyhroch Ano ale to jestli někdo omdlí nelze ovlivnit.
    To že paní dlabe na výtah, který tam je, který funguje a drží si kočár jen jednou rukou bez jištění je šílený hazard se životy a ovlivnit to mohla velmi snadno. Stačilo přemýšlet, nebo nebýt totálně bezohledná nebo hloupá.

    5. čer 2022

    @kiitaa jo ten Kačerov bez bezbariérového přístupu nechápu, tam měl být dodělán už dávno. Jinak s kočárkem po eskalátoru už jsem jela, cca jednou ročně se mi to povede.

    5. čer 2022

    @kiitaa Já to také vždy řešila objížděním přes jinou stanici. S nejstarším jsme bydleli na Roztylech a tam tenkrát také nebyl výtah nic (nejstarší má 17). Tak jsem vždy šla pěšky má Chodov.
    Teď jsem měla dvouletého pro jistotu v nosítku na břiše. Důležité je vždy to udělat bezpečně. Jako za volantem - spěch, překračování rychlosti, zběsilé předjíždění…. To vše je nerespektování pravidel a vede to k ohrožení životů. Toto je prostě stejné a neznalost neomlouvá.

    5. čer 2022

    @kiitaa Tak na Kacerove jsou aspin kratke,ne? Ja mysim,ze ty kratke nejsou tak hrozny. Hlavne kdyz ma clovek rozum a nejede tam s ditetem v naruci a v druhe ruce nedrzi kocar...

    5. čer 2022

    @la_amanita Ja obcas taky nahoru proste vyjedu, zvlast kdyz se clovek vraci vecer, tak se mi nechce to nejak objizdet. Jinak se taky snazim vytahama nebo jinak. Ale fakt nechapu, jestli to ma nejaky duvod, proc tam ten vytah neni.

    5. čer 2022

    @danask88 Jojo, to nositko v tomhle pomuze. Ale ja ted teda objizdim, resp. moc necestuju metrem, protoze starsi za ruku, kocar, eventualne to nositko... staci mi nekdy nastupovat a vystupovat do autobusu 😀

    5. čer 2022

    Moje mamka dělá na metru a konkrétně na Kobylisích jako dozorčí stanice, tohle je tam furt 🤦🏻‍♀️ Přitom vedle eskalatoru výtah je na obou stranách. Nepochopím to.

    5. čer 2022

    Si pamatuji, jak byly mimo provoz výtahy na Andělu, bo tak co se dalo dělat. 😄

    5. čer 2022

    @drago49 Furt? To mi snad ani neříkejte 😢
    Co tam přidat nějakou infografiku? Nějaké cedule…
    Já tedy jak mám děti daleko od sebe tak mám ještě i to srovnání jak se po Praze jezdilo s kočárkem před 17ti lety a jak dnes. A dnes je to tisíckrát lepší, tehdy bylo výtahů minimum, nízkopodlažní spoje skoro vůbec a tak. Ani ta nosítka se ještě moc nedělala, spíš šílená visítka. Tak jsem chodila hlavně hodně pěšky.
    Dnes je to oproti tomu dost pohoda.

    5. čer 2022

    @kiitaa Přesně, také jsem měla čtyřletou za ruku a dvouleťáka v nosítku. S kočárem by to snad ani nešlo.
    Kdyby se ten kočár řítil na nás, tak fakt nevím jak bych děti ochránila.

    5. čer 2022

    Ona se situace s výtahy lepší jen velmi pozvolna. Děti už mám odrostlejší, ale na jezdících schodech jsem si užila taky dost, já možnost často jednoduše nebyla, naštěstí v Brně, tedy bez výstupů z metra. Pamatuju, když jsem měla čerstvě druhé dítě a starší mělo čerstvě dva roky, nechápala jsem, jak to mám udělat. Mamka se mi smála, že to zvládala se mnou a sestrou v Praze (bydleli jsme tam pár let), kde jsou schody z metra dlouhé a rychlé. A teda ze šaliny či busu se přece s kočárem vždy vystupuje předkem napřed, ono se totiž předkem kočáru ven ze dveří i nastupuje a to někdy lidem nedojde. Zažila jsem už i případy, že jednoduše nebylo o pomoc koho požádat, naštěstí jsem si s teréním kočárem uměla poradit i sama.

    5. čer 2022

    @zuzkasim pokud je vysoký nástup, vystupuje se z busu pozadu. Je-li nízký, jde to klasicky - popisuji situaci, kdy je na ten kočárek člověk sám.

    5. čer 2022

    @tahejhula Máme v Brně na MHD i obrázky, nic pozadu tam není... možná to máte v Praze zavedené jinak, netuším.

    5. čer 2022

    Na eskalatory s kocarem lezu, kdyz neni zbyti ale: kdyz jedu nahoru, tak drzim kocar pred sebou a pridrzuji se jednou rukou madla. Kdyz jedu dolu, je kocar opet prede mnou, mam jej pripoutany k ruce bezpecnostnim paskem a vzdy se drzim madla. Pokud je k dispozici vytah, jedu ale vytahem.

    5. čer 2022

    @zuzkasim nejde o to, co je kde jak zavedené, ale vystupovat z vysokého vozu MHD dítětem dopředu je hazard.

    5. čer 2022

    Strašné. Na Kobylisích jsem leta žila. Kdyz nefungoval vytah, radeji jsem popojela busem na Ládví. Ty schody tam jsou strašně dlouhé a strme. Dodneška nenavidim situace, kdy musím jet po eskalátorech.
    A autobusy.. Někdy řidič zastaví tak daleko, ze ani z nízkopodlažního busu nevystoupim.

    To musí byt v Brně vážně nízké spoje. Taky mi prijde hazard vystupovat popredu.
    @zuzkasim

    5. čer 2022

    @tahejhula V tom případě jsi to napsala spíš obráceně, ne? Pokud je nízkopodlažní vozidlo (a člověk nemusí tušit, jestli zastávku už stihli zvýšit), je lepší vystupovat pozadu, ne? Jinak vystupovat se dá taky tím stylem, jako když sjíždíš schody - těžiště kočárku posunout směrem k sobě, takže předek zvednu a opatrně sjíždím po zadních kolech kočárku. Tak jsem to musela často řešit... když bydlíš zastávku před konečnou, občas prostě nemá kdo pomoct.

    5. čer 2022

    @rotkapchen Jo, kéž by, těch nízkých moc není, pouze na některých trasách a hlavně nejsou upravené ani zastávky (někde to nejde, když se vystupuje do silnice).

    5. čer 2022

    Já to tak nesnáším, neumím to a považuju to za strašně nebezpečné, radši jedu delší trasu, abych nemusela na eskalátory. Zrovna ten náš Kačerov je úplně debilní, takže taky už s druhým dítětem jezdím jak idiot až na Budějovickou a pěkně se projdu k výtahu. A Smíchovské nádraží s tou svojí šnečí plošinou, to je taky kapitola sama pro sebe 🤦🏼‍♀️ Teď jsem tam jela a radši poprosila o pomoc, dítě do náruče a kočár mi snesla ochotná slečna zvlášť.

    5. čer 2022

    @zuzkasim ono u toho výstupu z autobusu je největší problém, když nejsou zaaretovaný kolečka, to pak nemáš šanci z vyššího vystoupit popředu vůbec 🙈 Já teda taky nevím, že to máme někde namalované, ale vystupuju pozadu obecně, protože je to prostě bezpečnější.

    5. čer 2022

    @zuzkasim napsala jsem to dobře, ale můžu to zkusit jinak, velký skok dolu, vylézám s kočárkem pozadu (viz obrázek) rovina, vylézám jakkoli, je to fuk. A to je prostě vidět, jakmile autobus zastaví.

    5. čer 2022

    @malenka3 Jo, ta plosina na SN je uplne dokonala. 😂😂😂

    5. čer 2022

    Zrovna minulý týden jsem byla s dítětem v Praze na výletě, na Florenci jsem nemohla najít výtah a zrovna tam stáli revizoři, tak jsem se jich ptala, jestli by mi neporadili, kde tam je výtah a oni na mě proč to řeším, ať sjedu po tom eskalátoru a dívali se na mě jako na mimozemšťana. Podotýkám, mám obří břicho (36tt) + velký kočár Thule Urban Glide 2 s dvouleťákem.🤷

    5. čer 2022

    V Pražském metru jsem nikdy s kočárkem nebyla, vždycky s nosítkem 😀 Na nádražích preferuju výtah, bývá při ruce, když na něj nečeká zástup pěti maminek, to pak jedu po eskalátorech a hlavně v nákupácích, tam ty výtahy bývaji taaaak blbě bokem a ještě třeba jen dva na celý nákupák, tak se pďi velké frekcenci čeká a čeká... A to já zas nemam trpělivost 😀

    5. čer 2022

    @malenka3 😀 Vitam v klubu. Myslela jsem, ze jsem jedina, kdo furt nekde neco objizdi. A tresnicka je, ze od nas jezdi na Budejarnu vecne zpozdena mikro 117, ktera vymeta kazdou debilni zastavku v Krci, kde ridici jezdi brzda-plyn, takze je mi z toho vzdycky blbe. Nastesti mne, detem ne 😀 A pak teda prochazka k vytahu uplne na druhy strane od zastavky vetsiny autobusu 😀

    5. čer 2022

    @zuzkasim Takhle sjíždím i obyčejné schody, přední kolečka ve vzduchuna zadníma schůdek po schůdku, když je nekde pet schodíků, je to rychlejší než čekat až mi kolemjdoucí pomůže

    5. čer 2022

    @kiitaa já letos jezdím s kočárem nejspíš naposled, tak jsem fakt zvědavá, bych si tipla, že to v brzké době předělají, abych byla naštvaná, že si to už neužiju 🤣
    Ten Kačerov je idiotský celý, když přijedu autobusem směrem od Lhotky, tak těch schodů jen než se dostanu k metru 🤦🏼‍♀️

    5. čer 2022

    @malenka3 hlavne na smichaci je naprosto "dokonaly" ze tam z peronu neni vytah.. takze jsem kolikrat tahala kocarek sama ze/do schodu.
    Samozrejme kdyz uz jsou vytahy, tak je fajn je pouzit, me kocarkovani prahou bylo vesmes v dobe, kdy to nebylo tak bezne... je dobre, ze ted jsou vytahy na spouste mist 🙂

    5. čer 2022

    @mahafi jj, minule jsme jeli vlakem a prostě ty schody jak trubka musím vycvakat nahoru nebo dolů 🤦🏼‍♀️ Ale pořád je to pro mě paradoxně menší zlo než jezdící schody.

    5. čer 2022

    @mahafi v úterý pojedu do Revoluční, takže Smíchovské nádraží a Náměstí Republiky, kde zas ten výtah je někde až u Masaryčky 🤦🏼‍♀️ takže taky úplně na pytel. Takže si dám radši okružní jízdu busem a tramvají, protože to jinak líp nevymyslím 😁

    5. čer 2022

    @malenka3 ja tam prave jezdivala pravidelne, jelikoz vlakem jedu domu :D, takze ja uz ty schody nenavidela... hlavne jsem se pokazdy bala, ze sebou nekde seknu a vysypu holky. Nejhorsi bylo, kdyz jsem jeste mela s sebou starsi. Ja bych tam brala takovy ten jezdici chodnicek 🙂.
    Ji, namesti republiky bylo taky fajn 🥴. Ono je pravsa, ze ty vytahy dost casto jsou v mistech, kde je ta obchuzka dost daleka.. (nebo me treba vyplivl nelde, kde jsem vubec nevedela, kde jsem a jak se dostanu tam, kam potrebuju :D). (Ale porad je to lepsi jak eskalator nebo pevny schody 🙂 )

    5. čer 2022

    @mahafi jj, to mi udělal výtah na Národní třídě minulý týden 🤣 vyplivnul mě v Lazarský někde v nějaké boční ulici a než jsem se s dětma zorientovala 🤣
    No, oddychnu si, až se kočáru zbavím, teď ho musím tahat proto, že jedu v době, kdy malá potřebuje spát 🙈 takže ji z kočáru ani nevyndám.

    5. čer 2022

    Anebo spěchá a zrovna v Kobylisích čekat na výtah je pro zlost. Na Ládví nedávno výtah nefungoval, taky super. A světe, div se, jsou stanice, kde výtah není, případně ústí do něčeho, co připomíná no-go zónu.
    Chápu, že to byl hrozný zážitek. Ale klídek, asi jsem malinko citlivá na komentáře typu, co si ta matka jako myslela. Ty s ní nežiješ, takže to prostě nevíš. Ale hodnotit cizí rozhodnutí a cítí život je ták easy.

    5. čer 2022

    @malenka3 jooo tak tenhle vylez jsem presne mela namysli... ac jsem si myslela, ze okoli celkem znam, tak tam jsem byla uplne ztracena :D.

    5. čer 2022

    @mourovatakocka Jó no, spěchala možná a porušila všechna možná pravidla. Kočárem srazila dítě. Není jasné jestli to opravdu dopadlo dobře, holčička byla potlučená, otřesená a držela se záda. Udělat podobnou věc v autě tak jde sedět. To takhle před 10 ti lety mojí kamarádce spěchající frajer přejel dceru na přechodu. Šel sedět, ale život jí to nevrátí, že? Proto jsou pravidla, aby bylo bezpečně. Né aby se porušovala. A toto není hodnocení cizího života, ale hlavně varování pro ostatní. Nemyslíš- zaplatíš.

    5. čer 2022
    Autor komentář smazal

    @danask88 víš ty co, máš samozřejmě pravdu. Nemá smysl se dohadovat. Taky takhle v nouzovce občas jezdím a držadla kočárku se držím jako klíště. Ale gratuluju Mirce Dušínové, která pravidla neporušuje a neváhá hodnotit jiné 🍀

    5. čer 2022

    @mourovatakocka Děkuji za příspěvek do diskuze, jak je vidět, taková diskuze je nesmírně důležitá. Ale nepomlouvám zde něčí účes nebo plastiku….
    Né světě div se neporušuju pravidla. Mám 3 děti a žila jsem doteď v Praze. A po eskalátorech jsem jela jednou když mě u nich vyplivnul na Muzeu výtah a rozbil se. Ale čekala jsem tam půl hodiny než šel pán, který mi kočárek jistil. To samé v autě / parkuju kde se má, dodržuju rychlost. Přecházím jen na přechodu, pokud tam je. Mimo obce kde není se rozhlédnu a vše to učím děti. Pokud chceme riskovat, tak probůh tak, abychom nikoho neohrozili! Přece nemusíme všichni zkoušet co se stane když pojedeme obcí kilem nebo po dálnici v protisměru. A od toho je tato diskuze dobrá. Vsadím boty že tu maminku nenapadlo co může způsobit. Osobně bych taky možná čekala že se kočár vyklopí, né že se bude takhle šíleně řítil dolů.
    Možná by podobnou kampaň měl udělat i dopravní podnik a otevřít diskuzi okolo bezpečného cestování. Za mě není úplně v pohodě aby mi šlo i na eskalátorech o život.

    5. čer 2022

    @mourovatakocka Argumentační fauly vám jdou. Ale ne, jestli jste si nevšimla tak paní je v anonymitě a o jejím životě tady nepíšu půl slova. Jen o bezpečnosti. Mějte hezký den a příště výtahem.

    5. čer 2022

    Mne by zajimala nejaka statistika, kolik urazu vzniklo kvuli jizde po eskalatorech s kocarkem 🙂

    5. čer 2022

    @treasurka To mě taky, ale už jsem slyšela a četla o mnoha úrazech způsobených různým blbnutím na eskalátorech. A píše zde @drago49 že má mámu dozorčí a takové případy jsou každou chvíli 😳

    5. čer 2022

    @danask88 Prave. Cetla jdem o opilcich, detech, co tam strci nohu, ze nekdo omdli, nekdo nekoho strci, ale nikdy o zraneni od toho, ze by nekomu ujel kocarek. Tak usuzuju, ze to nebude zas takova nezodpovednost takhle jezdit 🙂

    5. čer 2022

    @treasurka Ona ale měla na ruce dítě a jen jednou rukou držela kočár, který nikdo nezjistil. To je extrémně nezodpovědné. Jak už bylo zmíněno výše: když je funkční výtah (tady byly 2), tak výtahem. Když není zbytí tak v nouzi eskalátor dle pokynů na webu pid - viz obrázek. Nikdy jinak. A to je důvod proč to vlastně celé píšu. Nestyděl se požádat o pomoc, lepší než někoho zabít.

    5. čer 2022

    @treasurka Hlavně asi ani o tom případu včera nikde nepsali. Nepíše se o tom.

    5. čer 2022

    @danask88 Nadruhou stranu, tys ty pravidla taky neznala a už jsi hodnotila 🤔 To je myslím k zamyšlení... Nemůžu kritizovat něco, o čem si nezjistím, jaká má pravidla nebo to je v pořádku?
    Byla chyba maminky, ze nekoho nepoprosila o pomoc, aby ji kočárek zespodu jistil, tím pravidla porušila a doufejme že následky nebyly vážné 🙏 Zároveň ty jsi psala, že s kočárkem na eskalátorech porušuje přepravní podmínky a to pravda zřejmě není. Můžeme si myslet, že jsou ta pravidla příloš bebevolentní a že je to nebezpečné a že by se každý měl řídit rozumem a nebezpečné věci nedělat i když nejsou zakázané, ovšem každý tu míru nebezpečí vnímá jinak...

    5. čer 2022

    @martinka_33 Neznala? Já z tohoto důvodu nejezdila s kočárky po eskalátorech a ten screen u příspěvku je z webu PID. Co vás vede k tomu že jsem pravidla neznala? Plus i kdyby tak ke očividně nutné na ně upozorňovat.

    5. čer 2022

    @danask88 znovu ti píšu, ten obrázek je blbost a každý, kdo někdy jel s kočárkem eskalátory, to ví.

    5. čer 2022

    A za sebe musím říct, že víc ve stresu jsem byla v situaci, kdy bylo dítě třeba tříleté a jelo se mnou za ruku. Stejně tak se na eskalátory nedoporučuje obuv typu crocsy a stejně v tom lidé jezdí.

    5. čer 2022

    @tahejhula Znovu píšu že je možné jezdící schody použít jen nouzově (když např. není nebo nejede výtah) a to pouze s dopomocí. Pokud je ve stanici funkční výtah či plošina, je povinnost to prioritně použít.

    5. čer 2022

    @danask88 já neříkám že ne. Ale tvrdím, že ten obrázek je naprosto ujetý a fakt doufám, že to takhle nikdo nedělá. Ať už nahoru nebo dolu.

    5. čer 2022

    @danask88 ten obrázek je z roku 2012, platí to i dnes? Mam si ty smluvní prepravní podmínky přečíst? Nechce se mi, me osobne to nebude k ničemu 🤔

    5. čer 2022

    @martinka_33 Já měla první dítě 2005, tak jsem automaticky předpokládala, že se pravidla spíš zpřísnila než rozvolnila ;) ale já se toho držela. A kdybych viděla to co včera dřív než jsem jezdila s kočárkem, tak na eskalátor nejdu ani v nouzi. I tak jsem na nich nejezdila, mám z nich hrůzu od typ doby, co mi na střední eskalátor “sežral” školní batoh. A babička mi vyprávěla, že ty madla u eskalátorů nějakému dítěti uřízly prsty, že to viděla na vlastní oči, že je strkalo zespod. Možná je to z kategorie “Urban legend” ale mám respekt a jsem opatrná (nejen na eskalátorech ale obecně v životě).

    5. čer 2022

    @martinka_33 Na eskalatorech se smi jezdit s kocarkem,neni to zakazano. Ten text neni ze smluvnich podminek. Jen musis dodrzet doporuceny postup,jak kocarek vest. Viz muj odkaz. Bud tento nebo v prvnim mem komentu. https://pid.cz/prakticke-informace/pid-s-kocarkem/
    Je i rozdil jestli je kocarek trikolovy nebo ctyrkolovy. Myslim,ze kdyz vezes kocarek bez ditete v ruce,ze se takovy karambol nestane. Ja osobne se bojim po eskalatorech. Vyuzivam vytahy nebo jine spoje. Zato muj muz se neboji a ma silu a ten klidne jezdil i po eskalatoru..

    5. čer 2022

    Jestli byl kocarek prazdny a mimino na ruce bylo to, ktery melo jet v tom kocarku, tak pokud by v nem bylo, asi by mela lepsi moznost s kocarkem manevrovat.

    5. čer 2022

    Klid ženy, mama má zítra noční, tak už je pověřená se podívat jak to bylo 😂 každopádně je to teda doooost častý, ze jezdej na eskalátoru s kocarem a hned u nástupu nebo nahoře se stane karambol a při nejlepší variantě se ty schody vypnou.

    5. čer 2022

    @malenka3 Mne jeste tak rok a pul ceka, tak uz aby zacli! 😀 jo, pres silnici je to taky dobry, tam clovek ani nemusi mit kocar a staci to trilety dite za ruku a schody dolu, nahoru, dolu 🤷🏻‍♀️ btw, to jsme teda asi sousedky, ja sidlim na Cílkově.

    5. čer 2022

    @kiitaa no my ještě trochu dál 😁

    5. čer 2022

    @drago49 byla to sobota, 4.6. Čas asi okolo 17té hodiny. Budu ráda za info jestli jsou všichni v pořádku nakonec.

    6. čer 2022

    btw, prave jedu z Florence a je tam uzavren vychod bez eskalatoru a nejezdi vytah, jak jsem zjistila 😀 ted hlasili, ze je to ode dneska priblizne na rok a pul, muhehe 😀

    6. čer 2022

    @kiitaa No to ani nežertuj 😒 Jak nejezdím tak daleko, určitě budu mít cestu, známe ty náhody.

    6. čer 2022

    @danask88 není psáno o sanitce ani nic podobnyho takže evidentně jsou ok

    6. čer 2022