Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    V nedávném příspěvku jsem zmiňovala Metafolin. O co se vlastně jedná? A je opravdu tak důležitý? Nestačí „obyčejná listovka“? Není to jen marketingový tah?
    Odpověď na všechny tyto otázky se dá shrnout do pár výstižných vět. Až 50 % populace trpí poruchou genu MTHFR. Pokud někdo trpí poruchou (mutací) tohoto genu, je omezena funkce enzymu, který tento gen kóduje. A tento enzym je nepostradatelný k tomu, aby se z neaktivní kyseliny listové stala aktivní forma – tzv. folát. Z toho plyne jediné – až u 50 % populace je v těle narušená přeměna kyseliny listové na nezbytný aktivní folát a může tedy trpět rizikem nedostatku folátů (aktivních folátů) i při dostatečném příjmu kyseliny listové ve stravě. A právě Metafolin je již aktivní forma kyseliny listové, která nemusí být v těle metabolizována. Je tedy plně využitelný i u žen, které mají mutaci genu MTHFR.
    A teď by mě moc zajímalo – kolik z vás má přímo potvrzenou mutaci genu MTHFR? Spousta žen o tom totiž celý život neví!

    #femibion

    Vitamin D3. Už jsem o něm psala mockrát. Ráda bych ale ještě upozornila na jednu věc. Nedostatek vitaminu D3 v naší populaci, obzvláště v měsících, kdy je málo slunečních paprsků, je všeobecně velký. V letních měsících navíc tvorbu vitaminu D3 snižují opalovací krémy, pleťové krémy a make-up s ochranným faktorem. A přitom je zrovna vitamin D3 pro nás obzvláště důležitý, a to zejména v období těhotenství/kojení, kdy je pro miminko jediným zdrojem vitaminu D3 jeho maminka.
    Vitamin D3 pomáhá udržovat zdravé kosti, svaly a zuby maminky a navíc podporuje imunitní systém. U miminka se vitamin D3 podílí na správném dělení buněk a správném nastavení vrozené imunity. Proto je určitě na místě jeho pravidelné doplňování. Nespoléhejte se tak pouze na sluneční záření a vhodnou stravu (např. ryby, mléko a vejce), ale doplňujte vitamin D i skrz vhodné doplňky stravy.
    Věděly jste, že je vitamin D3 obsažen i ve Femibionu?

    #femibion

    Věděli jste, že esenciální omega – 3 mastná kyselina DHA, obsažená ve Femibionu 2 a 3 je součástí všech buněk lidského těla (konkrétně jejich membrán)?
    Zvlášť vysoké koncentrace jsou pak v sítnici oka a v mozku. Proto dostatečný příjem během těhotenství přispívá k normálnímu vývoji očí a mozku děťátka.
    (foto: Fotobanka Profimedia)

    #femibion

    Femibion je doplněk stravy pro ženy, které plánují miminko, jsou těhotné, nebo kojí (Femibion 1, Femibion 2 a Femibion 3).
    Už jen svým zařazením – DOPLNĚK stravy, nám ukazuje jednu velmi důležitou informaci – tím zásadním, obzvláště v tomto období, by vždy měla být pestrá a vyvážená strava. Femibion ji pak doplní především o velmi důležitý folát (aktivní formu kyseliny listové) a další mikroživiny, pečlivě vybrané pro maminku i děťátko přímo v daném období.

    #femibion

    hanica83
    Zpráva byla změněna    13. pro 2020    

    Kdysi dávno, když jsem nad něčím pronesla, že to rychle uteklo, mi má babička řekla - "jo děvče zlatý a bude to utíkat čím dál rychleji". A měla svatou pravdu! Každý rok se mi zdá, že utekl zase o něco rychleji, než ten předešlý. Máte to stejně?

    Hrozně rychle taky uteklo 14 dní, kdy jsme tu pro vás s úžasnýma holkama @michaelllas @vanea @petuliiik01 @tratatundra @mariegroth @apacheee @kristinandbaby @88petule a @ivakalinova měli nachystaných spoustu inspirativních článků a skvělých soutěží v rámci #vanoce_s_ambasadorkami 🎄🎁
    Chtěla bych vám moc a moc poděkovat za krásnou účast, za vaše milé komentáře a doufám, že se vám to líbilo alespoň tak, jako nám 😊
    Mým milým kolegyním moc děkuji za parádní spolupráci a za to, že jsem mohla být součástí, bylo to prima 🥰

    Vánoce s ambasadorkami sice končí, ale ty pravé, ty teprve začínají 😍
    Všem vám z celého srdce přeju, ať je prožijete v klidu, pohodě a hlavně s těmi, na kterých vám nejvíc záleží ❤
    Tak šťastné a veselé!
    Hanka a #femibion

    (2 fotky)
    hanica83
    Zpráva byla změněna    1. pro 2020    

    Od zítřka už se můžete těšit v rámci akce #vanoce_s_ambasadorkami na spoustu zajímavých článků a krásných soutěží 🎁
    Dnes tu mám pro vás na takový poklidný rozjezd otázku za ❤

    🎄Kdo u Vás doma zdobí Vánoční stromeček? Zdobíte spolu s dětmi, nebo je to překvapení?🎄

    My to máme zatím nastavené tak, že stromeček přinese a dá do stojanu tatínek a Ježíšek (rozumějte maminka 😀 ) ho do rána nazdobí. Nejdřív sme to chtěli jako úplné překvápko, ale to sme zavrhli, protože ten náš dvoumetrový strom tajně tahat domů a stavět v noci by asi bylo dost o nervy 😀 Vloni jsem ho zdobila v osmém měsíci a jak se malej těšil na ráno, tak se za noc několikrát vzbudil, takže jsem ho dozdobila někdy v osm ráno 🙈 Ale ty rozzářený očička co pak měl prostě stojí za to 😍

    PS: Vím, že #femibion je produkt pouze pro určitou kategorii - ty co se o miminko snaží, nebo ho již nosí pod srdcem. Nezapomeňte však, že nově je i Femibion 3, který je vyvinut speciálně pro kojící maminky. A taky to může být fajn dárek pod 🎄😉

    Takle trojka Linkimals od FP u nás frčí ve dne v noci 👍 Nejoblíbenější "hra" spočívá v sundání a zakousnutí lamí hlavy a k tomu puštění písniček na lenochodovi 😍😀
    A sem teda překvapená, jak si to už v těch 9měsících krásně a cíleně sám zapíná!
    #test_fisherprice4

    Víte, kolik je doporučený denní příjem esenciálních omega – 3 mastných kyselin? Je to 250 mg DHA (kys. dokosahexaenová) a EPA (kys. eikosapentaenová) u dospělých. Obě jmenované jsou obsaženy hlavně v rybách, respektive v rybím tuku.
    Příznivého účinku pro děťátko v průběhu těhotenství, ale i při kojení, je dosaženo při dodatečném příjmu 200 mg k již zmíněným 250 mg. Proto jsou u Femibionu 2 a 3 tobolky právě s tímto množstvím DHA.

    #femibion

    hanica83
    Zpráva byla změněna    25. lis 2020    

    Aktuální foto od nás (čas 1:10) 🙈😀
    Aneb když rostou zoubky a máš k dispozici Linkimals.
    #test_fisherprice4

    Mám velikánskou radost, že i u nás se díky @konik_testuje zabydleli úžasní Linkimals od Fisher-Price. První dojmy jsou víc než kladné. I tatínek byl jako u vytržení, když při rozbalování zjistil, jak spolu tihle tři komunikují 😀
    Kluci už je zkoumají a za mě je momentálně největší přínos v tom, že toho menšího na nějakou chvíli opravdu zaujmou (tím pádem máme na chvíli "klid", protože jinak ho celý den zajímá jediné - stavět se u všeho, u čeho mu to jde 🙈 ). Ten větší se zase vyžívá v roli učitele 🙂 Ale celkově ho tihle frajeři zaujali víc, než jsem myslela - povídá si s nima, tancuje... Zatím deset bodů z deseti!
    #test_fisherprice4

    V inovovaném Femibionu 2 a v novém Femibionu 3 je jednou z novinek zinek. Ten mimo jiné přispívá ke kognitivním funkcím. Víte, co toto krkolomné slovo znamená? (Když jsem ho použila před mojí mamkou, řekla mi – „můžeš na mě mluvit česky?? Co to jako je? 🙂 ).
    Takže, kognitivní neboli rozpoznávací funkce nám pomáhají poznávat svět kolem nás a jsou to paměť, koncentrace, pozornost, bystrost a hbitost, vyjadřování a porozumění. Tedy vše, co mi teď dost pokulhává 😀
    Jde o jednu z hlavních oblastí lidské psychiky, uloženou v různých částech mozku.
    (obrázek: http://www.sci.muni.cz)

    #femibion

    Víte, že zformování tělíčka nenarozeného děťátka je plně dokončeno již ve třináctém týdnu těhotenství? Je to neuvěřitelné, ale je to tak. A co se děje celé ty týdny potom? Následuje období neuvěřitelně rychlého růstu. Právě proto se od třináctého týdne těhotenství doporučuje přejít z Femibionu 1 na Femibion 2, který je tomuto období perfektně přizpůsoben.
    PS: Na fotce "pózuje" 13ti týdenní Tomášek 🙂

    #femibion

    Kyselina listová a její unikátní aktivní forma Metafolin, obsažená ve Femibionu, přispívá mimo jiné k procesu buněčného dělení, ale také k růstu mateřských tkání a placenty. A jak jistě víte, právě přes placentu putují k děťátku veškeré živiny i kyslík. Placenta dále produkuje důležité hormony a v neposlední řadě je podstatná i z hlediska imunologického – brání mateřskému organismu napadnout plod (který je jím svým způsobem vnímán jako „vetřelec“). Pro správný vývoj děťátka a celého těhotenství je proto správně fungující placenta naprosto nezbytná.
    Pamatujete na moje fotky z porodu? Tak na jedné mám úžasně zachycenou právě i celou placentu a vzpomínám, jak mě fascinovala její velikost.

    #femibion

    Už v několika příspěvcích jsem zmiňovala velmi prospěšný vitamin D, který je obsažen ve Femibionu (1, 2 i 3). U miminek do jednoho roku se pak doplňuje pomocí kapiček. Už jste slyšeli, co je při užívání tohoto vitaminu vhodné dodržovat? Jelikož je hlavním zdrojem tohoto vitaminu sluneční záření, jako vhodnější se jeví užívat tento vitamin během dopoledne, případně po obědě, raději však ne na večer (některé zdroje uvádí v případě užívání na večer zhoršené usínání). A protože jde o vitamín rozpustný v tucích, určitě je vhodnější užívat ho spolu s tučnějším jídlem (nemám tedy na mysli bůček, ale spíš třeba zdravější tuky ve formě avokáda nebo třeba ořechů).

    #femibion

    Jelikož už doma nemáme bezzubku, zahájili jsme čištění "zoubků"
    Čím čistíte/čistili jste první zoubky Vy?
    Já nedám dopustit na tuto čistící rukavici od MAM - speciální mikrovlákno na ouškách efektivně stírá povlak, a navíc máte pěkně pod dohledem (lépe řečeno pod pohmatem 🙂 ), kde přesně a jak silně čistíte. Ideál na první řezáky, pak doporučuji již první klasický kartáček (my máme jednosnopcový a Curaprox pro děti). U prvního syna jsem rukavici používala cca do roku.
    Určitě prosím nepoužívejte k čištění prvních zoubků silikonové prsťáčky - jsou fajn na masáž při prořezávání, na zvykání pocitu čištění, ale povlak opravdu nesetřou (můžete si zkusit na sobě).

    #femibion

    Femibion 2 je po inovaci krom jiného obohacen také o hořčík, který přispívá k normálnímu energetickému metabolismu (přispívá k energetické rovnováze těla) a také k normální činnosti nervové soustavy a psychiky. Zde můžu zmínit ještě takový osobní tip k doplnění hořčíku bez vnitřního užívání – koupel s Epsomskou solí (dopooručeno i pediatrem při opakovaných bolestech hlavy syna během koronavirové karantény – nevím zda to bylo přímo tím, ale pomohlo to).
    Koupel v průběhu těhotenství však konzultujte s ošetřujícím gynekologem! (já se třeba koupala celé těhotenství, jen mi můj gynekolog doporučil nepřekračovat teplotu vody 37st, hlavně v počátku).

    #femibion

    Jelikož už byla vyhlášena výherkyně poslední soutěže, chtěla bych vám všem moc poděkovat za krásnou účast v naší ambasadorské akci #leto_s_ambasadorkami , za všechny vaše komentáře i 👍a v neposlední řadě chci taky poděkovat všem mým skvělým kolegyním, bylo to prima 😊
    @vanea
    @ivakalinova
    @mariegroth
    @mummy88
    @kikina7
    @kristinandbaby
    @tratatundra
    @88petule
    @apacheee
    @michaelllas
    @petuliiik01

    A zajímalo by mě - líbily se vám články, byly pro vás přínosné? Případně který nejvíc?
    A jako soutěžního outsidera by mě ještě zajímalo - jaká cena od #femibion by vás příště potěšila/zaujala? Děkuju!

    Krásný večer/ krásnou noc 🙂
    Konečně jsem tu s výsledky z včerejší soutěže s #femibion
    Dnes běží soutěž dvanáctá a zároveň poslední, tak doufám, že jste si to s námi užili a odnesli si z článků i nějakou tu inspiraci.

    A teď už slíbené výsledky. Generátor náhodných čísel vylosoval čísla 55, 23 a 20.
    Knižní trilogii a Femibion dle vlastního výběru tak vyhrává @kaciky a po 2ks Femibionu dle vlastního výběru vyhrávají @liduskabalanova a @renat115
    Moc gratuluji! 👏 Brzy se ozvu s dalšími pokyny do IP
    #leto_s_ambasadorkami

    Krásnou slunečnou neděli 🌞

    Určitě už ste si všimli, že se něco chystá 😉
    Máme tu léto v plném proudu a od zítřka bude opět v plném proudu i soutěžení s ambasadorkami. Těšíte se?
    Děláme to hlavně proto, abychom vám udělali radost, tak doufám, že se nám to podaří.

    #leto_s_ambasadorkami
    #souteze
    #femibion

    Femibion 3 – novinka speciálně vyvinutá pro potřeby kojících maminek obsahuje mimo jiné na rozdíl od Femibionu 1 a Femibionu 2 vitamin A. Ten, jak jistě víte, udržuje zdravé oči a pomáhá uchovat zdravý zrak, což je důležité nejen pro maminku, ale i pro miminko (má ale i jiné důležité funkce).
    Proto mě teď, když je čím dál víc slunečných dní, napadá otázka – používáte sluneční brýle pro své děti? Ochrana očí kvalitními! slunečními brýlemi už v dětském věku totiž snižuje možné riziko problémů s očima v dospělosti či stáří.
    (My koupili první brýle pro Dominka letos – zvolili jsme kvalitní francouzké brýle značky Kietla).

    #femibion

    hanica83
    Zpráva byla změněna    17. črc 2020    

    V nedávném příspěvku #femibion jsem se věnovala železu.
    Je logické, že organismus ženy vyžaduje více železa, než organismus muže (menstruační krvácení, krevní ztráty během porodu…).
    Potřeba železa narůstá úměrně s postupujícím těhotenstvím (objem krve matky se v průběhu těhotenství zvětší až o 40 %), proto si můžete všimnout, že Femibion 2 (stejně jako Femibion 3) obsahuje více železa než Femibion 1. Ve třetím trimestru je dostatečný příjem železa navíc potřeba také k přípravě organismu na porod a následné šestinedělí.

    Tablety inovovaného Femibionu 1 i 2, stejně jako Femibionu 3 obsahují jako jednu z „novinek“ železo. Víte v čem je železo tak důležité?

    1. Přispívá k normální tvorbě červených krvinek a krevního barviva – hemoglobinu a tedy i k optimálnímu přenosu kyslíku krví ke tkáním a orgánům
    2. Přispívá ke snížení únavy a vyčerpání – podporuje normální energetický metabolismus
    3. Přispívá k normální funkci imunitního systému
    4. Podílí se na procesu dělení buněk (které v těhotenství probíhá ve zvýšené míře)

    #femibion

    hanica83
    Zpráva byla změněna    19. čer 2020    

    Jak už jsem několikrrát zmínila, novinka pro kojící maminky – Femibion 3, obsahuje na rozdíl od Femibionu 1 a Femibionu 2 vitamin A, který napomáhá mimo jiné zdravému zraku. Určitě jste už slyšely, že se těhotným ženám užívání doplňků stravy s vitaminem A nedoporučuje. Běžné a rozumné doplňování tohoto důležitého vitaminu ze stravy – mrkev, batáty… je ale zcela bezpečné (nedoporučuje se pouze konzumace jater, z důvodu velmi vysokého obsahu vitaminu A).
    Proto není vhodné užívat Femibion 3 v těhotenství namísto Femibionu 2. Pokud Vám však zbyl nějaký Femibion 2 a už kojíte, není v jeho doužívání žádný problém.

    #femibion

    hanica83
    Zpráva byla změněna    11. čer 2020    

    V minulém příspěvku jsem se zmínila o přítomnosti vitaminu D3 ve všech Femibionech.
    Víte, proč je vitamin D tak důležitý? Podílí se na vývoji imunity ( a když tu máme dobu koronavirovou, nedá mi to nezmínit, že dostatek vitaminu D se pojí s nižším výskytem onemocnění horních cest dýchacích, protože ovlivňuje jak vrozenou tak získanou imunitu - vlastně se dá říct, že imunitní systém kultivuje), dále vývoji kostí, svalů (svalový tonus), ale i CNS.
    Dostatek vitaminu D u těhotné ženy pomáhá bránit odvápnění jejího organismu. U dětí v období růstu se dává jeho nedostatek do souvislosti i s růstovými bolestmi. Dominek jimi teď třeba trpí dost často ☹ Takže vitamin D na základě konzultace s pediatričkou doplňujeme.

    #femibion

    Femibion 1, 2 i 3 obsahují důležitý vitamin D3. Myslím, že je všeobecně známé, že hlavním zdrojem vitaminu D je sluneční záření a to až z 90 % (závisí ale na mnoha faktorech - na intenzitě UVB záření a na sklonu slunečních paprsků – tedy na zeměpisné šířce, ročním období, použití ochranných krémů…., ale i na množství cholesterolu v kůži, ze kterého se vitamin D právě díky UVB záření tvoří). Novorozenec je však odkázán na příjem vitaminu D pouze ze stravy, protože syntéza ze slunečního záření je nedostatečná (proto je také miminkům až do 1 roku věku doporučován vitamin D doplňovat pomocí kapiček). Je proto velmi důležité, aby maminka měla jeho dostatek nejen pro sebe, ale i pro mininko.

    #femibion

    hanica83
    Zpráva byla změněna    26. kvě 2020    

    Zatím nejvíc dotazů ohledně Femibionu mi přišlo na novinku – Femibion 3.

    Tady je tedy takové nejzákladnější shrnutí:
    - novinka přímo pro období kojení
    - byl vyvinut speciálně s ohledem na potřeby kojících matek
    - stejně jako u Femibion 2 jsou v balení tablety a tobolky (tobolky mají totožné složení jako inovovaný Femibion 2, v tabletách je oproti Femibionu 2 navíc cholin, vitamin A a vápník, naopak neobsahují hořčík)

    #femibion

    hanica83
    Zpráva byla změněna    26. dub 2020    

    Určitě jste zaznamenaly, že Femibion má inovované složení. Tady je hlavní shrnutí toho, co je nové:

    Femibion 1 nově obsahuje cholin, selen a železo.

    Femibion 2 má v inovované podobě v tabletách nově selen, zinek, železo a hořčík, v tobolkách pak lutein.

    Úplná novinka vyvinutá speciálně pro kojící maminky – Femibion 3 obsahuje oproti Femibionu 2 v tabletách navíc vitamin A, cholin a vápník, naopak v nich neobsahuje hořčík. Složení tobolek je s Femibionem 2 totožné.

    (Obrázek z www.vitalmix.cz)
    #femibion

    Omlouvám se, že jsem včera nezvládla popřát všem úžasným ženám tady na kobylce všechno nejlepší, ale náš život teď velice dobře vystihuje tahle fotka - stále v poklusu 😀
    I když mám dvě zlaté děti a úžasného manžela, toho času teď nějak nezbývá, nebo to prostě neumím zorganizovat. Tak snad to bude časem lepší a lepší.
    Každopádně Vám dodatečně přeju za sebe, za všechny tři moje chlapy i za #femibion všechno nejlepší! 😘

    Nová balení Femibionu mají pro přehlednější užívání označené jednotlivé tabletky (a tobolky) dny v týdnu. Už jste to zaznamenyly? A co na to říkáte?
    Mě to teda vyhovuje, protože jsem kolikrát přemýšlela, jestli už jsem si je vzala nebo ne.

    #femibion

    Určitě jste zaznamenali, že se dřív prodávalo výhodné dvojbalení #femibion s Bi-oilem.
    O výhodách užívání Femibionu už snad ani nemusím psát (ale stejně zase napísu 🙂 ).
    Za mě určitě doporučuju i mazání bříška. Vyzkoušela jsem Bi-oil, který je myslím super, ale nakonec jsem se vrátila k Eucerinu, který jsem používala i celé první těhotenství. Už jedu páté balení 🙂
    Je jasné, že záleží na elasticitě kůže, je to i hodně geneticky podmíněno, ale mazáním můžete alespoň něco málo udělat samy. A já mám teda už druhé těhotenství slušnej balón a je vypnutej a hladkej jak dětská prdýlka 😉
    A co vy, mazaly jste? A pomohlo/nepomohlo?