1 / 1

    Mě by zajímalo, jestli jezdí i do Hostelů, nebo jen do Hotelů. Mají vždy all inclusive? Asi záleží na financích rodiny. A cestují více méně jen tam, kde se mluví anglicky, čili po americkém kontinentě, nebo i do Evropy? Na Erasmu v Polsku jsem poznala jednu Američanku a ta se na nás dívala dost skrze prsty, že jí nerozumíme a že angličtinu neovládáme tak jak ona. Mluvila americkou angličtinou a dost rychle. Jela jsem se tam naučit polsky a moje angličtina mi stačila na takovou tu běžnou konverzaci.

    5. bře 2021

    Jezdí se v USA stopem? 🙂

    5. bře 2021

    No nejenom kam jezdí, ale i kdy na to berou čas? Protože netuším, zda je u nich zvykem mít 4-5 týdnů placené dovolené za rok, jako u nás?

    5. bře 2021

    je pro američany dovolená v Egyptě, Turecku...luxusní a výjimečná, nezvyklá podobně jako pro Evropany třeba Karibik?

    5. bře 2021

    Kam jezdí lyžovat? A jestli to taky vyhledávají jako Češi 🙂 ?

    5. bře 2021

    Jezdí Američané stanovat? Je dovolená, třeba jen týden v roce v rámci státu, finančně dostupná pro většinu obyvatel? Existují v USA organizované zájezdy? Co si Američané myslí o Evropě, když se z ní vrací?

    5. bře 2021

    je běžná dovolená i v délce 2-3 týdnů (mají zaměstnanci v USA dovolenou běžně jako v ČR, 4-5 týdnů?) nebo jezdí na dovolenou častěji a na kratší dobu?

    5. bře 2021

    Taky by mě zajímalo, jak to je s dovolenou. Tady se traduje, že často bývá neplacená a často ani na tu neplacenou nemají nárok a/nebo si ji brát nechtějí, aby nebyli za "nemakačenka". Samozřejmě spíš u té chudší třídy.

    5. bře 2021

    A me by zajimalo, jak Americane řeší prázdniny s detmi...pokud maji mene dovolene jak Cesi. "Kam" s temi detmi jinak? Fungují "prázdniny u babicek" jako v CR? Tábory? Chůvy na hlídání si předpokládám nemůže dovolit každý, spíš vyšší střední třída a "smetánka".

    5. bře 2021

    S dovolením se přidám. Zajímá mě všeobecně vše.

    5. bře 2021
    5. bře 2021

    V Krumlově jsem jich potkala hodně a utkvěl mi jeden “týpek”, co jel na trip na půl roku po světě 🙂 mě by zajímalo, jak to mají s prací vs dovolená - jestli je to pak třeba jako ve filmech, kdy musí být neustále šéfovi k dispozici 😀 nebo prostě fakt makají, jako šroubci a pak vypnou na delší dobu?

    5. bře 2021
    5. bře 2021

    To mě taky všechno zajímá

    5. bře 2021
    5. bře 2021

    Zajima me vse :D, rada si poctu 🙂.

    5. bře 2021
    5. bře 2021
    5. bře 2021

    Mohu se zeptat trochu OT, ale mohla bych se zeptat, proč se Williamovi říká zkráceně Bill?😅 Tu nad tím dumám už asi 4 dny😁😁😁😁😁

    5. bře 2021

    @simix22 zrovna Marie má hory (jako Hory!) téměř za barákem. Sjezdovky jsou luxusní, i díky poloze a množství sněhu. Hory rozsáhlé, počet lidí na m² jako na našich pomičkách se nedá ani srovnávat. Sezóna od října do dubna... naši známí ze Seattlu těch půl roku nemohou nikam jet, mají přece permici! 😉 ale kolik je takových lyžařských fanoušků, to netuším. Asi v závislosti na dostupnosti hor, v různých státech to bude různé.

    5. bře 2021
    5. bře 2021
    5. bře 2021

    Jo a otázka trochu mimo 😅
    Co říkáš na Meghan a Harryho ? 🤷A rozhovor s Oprah ? Jestli to sleduješ ? 🧐😅

    5. bře 2021

    Taky by mě zajímalo, jak to dělají o prázdninách s dětmi. U nás se rodiče prostridaji s dovolenou, příměšťáky, babičky a prázdniny v trapu 🙂

    5. bře 2021

    Děkuji za tohle povídání, ráda si počtu 😊

    5. bře 2021

    @petaov Hostely tady jsou vyuzivane jako predevsim levna moznost pro solo cestovatele. Na mistech jako New York a Havaj, kde ubytovani je dost drahe, je takovych hostelu pomerne dost. Myslim si, ze vetsina lidi predpoklada, ze se domluvi anglicky. Cestovani do Evropy nebo mimo USA neni zase az tak cenove dostupne. Vyjimkou je treba Mexiko nebo prilehle ostrovy. Myslim si, ze vetsina Americanu je naopak prijemne prekvapena, ze lide mimo USA umi anglicky, treba ne perfektne, ale umi a k tomu ovladaji jeste treba dalsi cizi jazyk.

    5. bře 2021

    @antoinet Stopovani je v USA na vetsine mist zakonem zakazane

    5. bře 2021

    @zuzkasim Tolik dovolene prumerny clovek opravdu nema. Oni moc nejezdi na takove ty flakaci dovolene na dva tydny do hotelu 🙂. Nic proti takovym dovolenym. Oni si dovolenou casto setri na Vanoce a v lete jedou treba nekam na tyden. Pocty dovolenkovych dnu se u kazdeho lisi. Obecne receno plati, ze cim lepsi firma a pozice, tim lepsi vyhody kolem dnu volna.

    5. bře 2021

    @petaov All inclusive v USA neexistuje. To je vec treba rezortu v Mexicu nebo na Bahamach.

    5. bře 2021

    @mateees Ja si myslim, ze vetsina z nich si takova mista asi nespoji s dovolenou. Ale spousta Americanu by spis chtela videt Italii a Recko. A Chorvatsko by je take mile prekvapilo. Ale jinak pro ne je dovolena v Karibiku asi jako pro nas ten Egypt, Tunis.

    5. bře 2021

    @simix22 Jak kdo. Neni uplne bezne, ze by lide z Floridy letali na zimni dovolenou. Neni to jako u nas, ze rodiny si rady odpocinou v zimne na horach a v lete treba u more. Pokud bydlis ve State, ktery ma velke hory, tak je bezne, ze treba lide chodi o vikendech lyzovat. Ale takovy ten tyden na horach asi moc lidi nepraktikuje. Velka strediska jsou treba v Utahu a v Coloradu. Kdyz jsem delala letusku, tak spousta bohacu treba litala s nami do Aspenu v COloradu.

    5. bře 2021

    @tyname Ano, jezdi. Casto maji take obytne privesy nebo karavany. Jezdi po narodnich parcich, coz musi byt super a jednou to chci take zazit! Ja si myslim, ze je, ale proste kazdy to ma podle svych moznosti. Nekdo si muze dovolit jen treba kempovat a druhy letet na Havaj do nejdrazsiho hotelu. Ale to je jasne. Organizovane zajezdy a cestovky se tady moc nevedou. Vetsina lidi koupi letenku a zabookuje hotel a hotovo.

    5. bře 2021

    Nečetla jsem všechny komentáře, tak se možná dotaz bude opakovat. Ale mě by zajímalo, zda jezdí na dovolenou jen rodiče a děti nebo je taky zvykem, že třeba jede banda kamarádek s dětmi? A funguje v USA vůbec třeba dovolená v pronajaté chatě?

    5. bře 2021

    @anecak Dovolena je ruzna. Muj muz ma tri tydny a to je hodne nezvykle. Oni celkove jezdi treba na kratsi dovolene a nekolikrat za rok. Takove ty vikendove vylety jsou bezne. ALe kazdy jede podle vlastnich moznosti. Americane take casto pracuji z domu "remotely" a mohou si odjet a stale pracovat.

    5. bře 2021

    @knoflikarka Dovolena je individualni vec. U lidi, kteri jsou placeni od hodiny, tak to funguje vetsinou tak, ze za kazdy odpracovany den se jim strada dovolena. Napr za jeden odpracovany den dostanes jednu hodiny do tve "vacation bank". Tu si pak muzes vybrat. U lidi, kteri jsou "salaried" pak tohle stradani vetsinou neexistuje a dovolenou maji casto uz pridelenou. Vetsinou tak kolem deseti dni. Muzes si vzit neplacene volno. Spousta zamestnavatelu se snazi byt flexibilnich a lze si mnohe vyjednat.

    5. bře 2021

    @ninive211 Ruzne primestske tabory, aktivity, prarodice, dalsi pribuzni a atd. Je to hodne improvizace no.

    5. bře 2021

    @vonrataj Kazdy to ma jinak, ale predpokladam, ze ta pul rocni dovolena byla bud neplacene volno, nebo pracoval remotely na pocitaci. 🙂

    5. bře 2021

    @bekinka Ja jsem nekde snad cetla, ze je to pozustatek z davnych dob, kdy bylo v mode prehazovani prvnich pismenek, aby se to jmeno snadneji vyslovilo. Je to stejne jako Richard a zkracenina je Dick.

    5. bře 2021

    @mariegroth Děkuju za odpověď, tak to není zas takový masakr 😅

    5. bře 2021

    @simix22 Oprah nesleduju a rozhovor jsem zaznamenala, ale nevidela/necetla. Meghan mi moc sympaticka neni. Podle me uz hned od zacatku chtela rodinu prestehovat do USA a podle me se moc nesnazila do rodiny a Britanie zapadnout. Na druhou stranu si Harryho mam ted tak nejak radeji. Porad ale u me vede Kate. Ta to vzala za rozumny konec. Podle me umi skvele skloubit rodinu a verejny zivot.

    5. bře 2021

    @sunnurse Ruzne primestske tabory, aktivity, prarodice, dalsi pribuzni a atd. Je to hodne improvizace

    5. bře 2021

    @gabkekoczi Jj, urcite funguje oboji. Jezdi treba i nekolik rodin. A ano, chatu si pronajmes treba pres airbnb.com

    5. bře 2021

    @mariegroth můžu se zeptat, proč rovnou zákonem? Jaké k tomu mají důvody? Děkuji
    A ještě k těm jazykům. U nás se nejčasteji učí na školách angličtina a němčina. Co se učí oni jako další jazyk? Děkuji

    6. bře 2021

    @sebinka123 Rekla bych, ze asi z duvodu bezpecnosti. Uci se spanelsky. Obcas take francouzsky

    6. bře 2021

    @mariegroth děkuju za odpověď...to by mě asi vůbec nenapadlo. Ale je fakt, že ten Richard to mám ještě "o level" jinde 😁.

    6. bře 2021

    Super tema 🙂 me by zajimalo co je tvuj cestovatelsky sen? A jaka jsou tvoje oblibena mista v USA? Dekuju 🙂

    6. bře 2021

    @mariegroth Díky za odpovědi, překvapil mě zákaz stopování☹ I když i v Evropě už to přestává být běžné, já před 20 lety jezdila stopem běžně i v ČR, až jsem měla vlastní auto, snažila jsem se to hodně oplácet, ale teď už jsem pár let stopaře ani nepotkala.

    6. bře 2021

    @bekinka v Irsku treba rikali (uz to neni tak caste pry) Wiliamovi Liam. A taky Harry je vlastne nickname pro Henryho.takze ten Will/Bill and Rob/Bob...jsou si jeste podobne🙂 ale taky jsem nad tim premyslela😅

    6. bře 2021

    @mariegroth a ty 3 týdny jsou tedy placené?

    6. bře 2021

    @iris92 Ja chci vsude, kde jsem jeste nebyla :D. Rada bych se podivala na Fiji a Bora Bora. Oblibena mista v USA jsou urcite treba Havaj, Florida a Charleston.

    6. bře 2021

    @zuzkasim Ja videla stopare jen na Havaji

    6. bře 2021
    6. bře 2021