1 / 1

    Strašné, to je, to je pravda, ale jen to, co napsala paní učitelka.

    2. čer 2022

    Jsem učitelka prvního stupně a zatím jsem pracovala jen půl roku. Ale právě tady tento přístup z fotky člověk v té praxi vidí kolem sebe neustále. Podle mě se v realitě nic nezměnilo 30 let. Je to smutný pohled. Sama tihnu k alternativně, ale bohužel jsou i velmi mladé učitelky, které mají systém každý den patiminutovka, každý den diktát.. Že polovina děti dostala z diktátu za pět a tedy byl asi příliš těžký? Nezájem, to mají umět.
    Hrůza.

    2. čer 2022

    moje holky maji strasny rukopis a tak jsem rada, ze mely a maji ucitelky normalni a zas to tolik neresi. To ja jim spis nadavam, ze se to neda po nich precist😀

    2. čer 2022

    Napsat Fuj Strašný.. to je je mazec.. jsem šťastná za naši učitelku, která v první třídě, pokud písanka nebyla o.k., tak napsala max V, ale zakroužkovala zelenou hodně povedená písmenka... Fotím pár škol a také mě kolikrát dostává, jak se někteří pedagogové chovají k dětem- ale to je běh na dlouhou trať a hlavně musí být snaha něco změnit..

    2. čer 2022

    Paní učitelka by měla změnit profesi, toto je v 1. třídě hnus. Navíc tam má taky chybu. Neříká se (To je) strašný, ale strašné. Ať vrátí diplom 😠

    2. čer 2022

    Do tedka si pamatuju tu krivdu od učitelky, kdy jsem jako levak s poruchou pozornosti, snad po hodině napsala úkol. A on mi tam dala razítko skaredeho brouka. Všechny mé děti se učí na německé skole , jedou tempem jakým zvládají. Jsem za to vděčná.
    A fuj strašný, jesileny napsat prvnackovi. Chudák jak se musel cítit, když to četl. Motivace na bodu mrazu.

    2. čer 2022

    Když to vidím a představím si naše září a mého prvnacka 🙄

    2. čer 2022

    Naše paní učitelka je zlatá. Přála bych si ji i pro další naše děti. Vlastně bych ji přála všem dětem 🙏

    2. čer 2022

    Chudák dítě, to je normálně k pláči 😔 Já teda učím druhý stupeň a i když některé děti píšou nehezky a kolikrát jsem to jejich písmo luštila pomalu s lupou, nikdy by mě ani nenapadlo napsat jim k tomu tohle.

    2. čer 2022

    😲 nechci věřit že tohle nějaká paní učitelka umí.....

    2. čer 2022

    To je nějaká vyhořelá škeble, ne?

    2. čer 2022

    Takovéto paní učitelky by neměly dělat na prvním stupni 🙈

    2. čer 2022

    Dcera končí čtvrtou třídu, i s covidem a online výukou, budu na paní učitelku vzpomínat, úžasná, empatická, pohodová, vstřícná. Prostě Paní učitelka. Ono je to o lidech. Jaké to bude od páté třídy se uvidí po prázdninách.

    2. čer 2022

    My máme suprovou paní učitelku. Kluk má tedy samé jedničky a většina podtržená a sem tam 1-, když napíše třeba písmenko navíc, ale je na děti fakt hodná. Maximálně napsala třeba netlač a místo známky dala V. Já bych mu občas dala i trojku za psaní, když to evidentně odflákne. Ale sama škrábu jako kocour, i když vlivem poúrazové epilepsie. Budou jí mít ještě ve druhé třídě a pak se uvidí. Ale od kolegyně, co má starší děti, slýchám hlavně chválu na učitelky a učitele. Tak snad to bude v pohodě.

    2. čer 2022

    moje deti maji vsichni hrozny rukopis.... prostredni dite muselo kvuli tomu zmenit skolu- neb u nas na to baziruji strasne a tak jsme ho dali jinam, kde to neresili a pani ucitelka rukopis proste neznamkovala - jinak by mel furt za 5

    2. čer 2022

    To je právě ono - dobré a skvělé učitelky existují i v ČR, ale je to loterie ☹ A když narazíte na čúzu, tak nenaděláte nic, leda změnit školu, protože kdyby to ředitelka chtěla řešit, tak už tam ta čúza není dávno nebo se dávno chová jinak...

    2. čer 2022

    Existuje, ale musí se hledat. My měli štěstí, že u nás vznikla úplně nová státní škola bez "soudružek", takže žádné dědictví z minulosti a vše nastaveno od nuly. Známky až od 4 třídy, angličtina od první třídy, škola začíná v 8:30, nezvoní, učitelé jsou dětem průvodci (tykají si, ale v tom to není), žádná buzerace s rukopisem, snaží se dětem školu nezošklivit.

    2. čer 2022

    Já teda učila na 2. stupni a občas lustila takove hieroglyfy... 😄 Tohle by bylo nádherný!
    Každopádně jsem zažila i druhou stranu, kdy mě pěkně sepsuli rodice, nastoupila jsem jako začínající ucitelka v průběhu roku a rodice se na mě vrhli jako psi za věci, co jsem neudelala. Nebo hadky rozvedenych rodičů prese mnou o prospěchu jejich ditka... 🤦😄

    2. čer 2022

    @hojda já tím myslela, že v Rakousku neexistuje urážení dětí a řvaní na ně. Že v Česku existují školy a učitelé se super přístupem, o tom nepochybuji. Ale jak píšeš, musí se hledat nebo musí mít člověk kliku :-/

    2. čer 2022

    Fuj neříkám ani psovi, protože mi to připadá blbý. Ach jo, šílený přístup.

    2. čer 2022

    To je ale FUJ pani ucitelka!

    2. čer 2022

    Tu poznámku si mohla paní učitelka odpustit, to je pravda. Ono je všechno strašně relativní. Zažila jsem to dvakrát. Dvě různé učitelky, obě skvělé. Nicméně obě trvající na tom, aby písmenka byla správně, slova správně, slovo na lince. Moje mladší sem tam i 4 donese. Opis a přepis trénovali od začátku, co začali s písmenky.

    No z pohledu rodiče je to pro mě k zamyšlení, co s dítětem trénovat a na co se více zaměřit.

    2. čer 2022

    @rastynek Takoví lidé by obecně ve školství neměli co dělat 😖

    2. čer 2022

    @suzanna123 Učím na velké škole, před tím jsem učila opět na velké škole. Ani jediná moje kolegyně se takto k dětem nechová, ani ta nejpřísnější. Vždy ve stylu "snaž se víc, oprav, zkus lépe", když už je to fakt hodně děsné. Nepovažuj toto za normu, norma to není. A zrovna před pár dny je tu debata o bavorském školství, které je prý extrémně přísné. Nevím, já na bavorské škole nebyla.

    2. čer 2022
    2. čer 2022

    Zrovna ucim v prvni tride a detem davam max za 2. V pismu povzbuzuji a chvalim viditelne pokroky. Moje kolegyne jsou taky fajn. Ucitelky mych vlastnich deti jsou ok - takze za me toho respektujiciho uceni neni jako safranu ani v CR

    2. čer 2022

    @drzticka81 já vím. A tu učitelku, co jsme měli pak, jsem měla moc ráda. Bohužel není v ČR jako šafránu ani toho druhého a to je to, o čem mluvím. Opravdu nechci házet všechny české učitelky do jednoho pytle, jen říkám, že je prostě špatně, že je tenhle přístup v ČR vůbec možný. A bohužel je i dost častý.

    2. čer 2022

    Do téhle třídy by chodil David, kdybych ho dala do spádové školy. Levák. Takhle hezky zatím nepíše, jedeme pomaleji. Takže všechny pochybnosti o domácích vzdělávání, které jsem kdy měla, tahle fotka definitivně zahnala.

    2. čer 2022

    @rebe Zuzi, tohle byla Julinky třída, David by bojoval společně s Dandou - taky levákem. A produkuje regulérní prasopis, což k mému překvapení jeho paní učitelka naprosto ignoruje a řeší jen, jestli napsal ta písmenka gramaticky správně

    3. čer 2022

    @suzanna123 Já to teda špatně pochopila, že šlo o letošní první třídu. Tak to beru zpět, každopádně neřešení a bagatelizace ze strany vedení školy mi stačí sama o sobě.

    3. čer 2022

    @rebe https://cutt.ly/MJvPFDr
    Ona to sdílela až teď. A přijde mi, že to je přesně ta škola, kde se dobrý učitel může vyskytnout, ale žádný tlak seshora na nějaké inovace nebo na to, aby to dělali dobře, tam není.

    3. čer 2022

    Tak to je strasny a sla bych se na pancelku podivat, zvedlo mi to mandle, chudak decko...ja vim, sem prudas, ale takovyhle clovek nema delat s lidma a uz vubec ne detma...🤬🤬🤬

    4. čer 2022

    Také máme s chováním učitelek mnohé zkušenosti, mnohé... a nejen ohledně psaní. Když mě s prominutím na*erou příliš, píšu řediteli.

    4. čer 2022

    Ucitelka si muze psat, co chce. Byt rodicem, na ucitelku nabehnu, ze takto ne a doma diteti reknu, ze to ma hodit za hlavu. Jedna vec je, jak funguje kantor a druha, jak to doma preberou diteti rodice.

    4. čer 2022

    Takhle například učitelka způsobila dceři v první třídě poměrně hluboké zhmoždení kosti křížové a kostrče. Byli bruslit, dcera zkrátka není fyzicky zdatný a obratný jedinec, takže pořád dokola padala, padala zřejmě dost blbě a za ty dvě hodiny mnohokrát. Učitelka jí zakázala sedět, opakovaně ji na ten led tahala, nutila ji jezdit, ačkoli už dcera plakala bolestí a co, dítě mi přišlo ze školy v předklonu, později odpoledne už muselo ležet rovně jako prkno, poněvadž se bolestí nedokázalo ani posadit.

    4. čer 2022

    Můj synovec, když byl malý tak měly za úkol namalovat papouška. Všechny děti malovaly neurčité papoušky, různě barevné, ale synovec si vybral papouška Alexandra, který je prostě celý zelený a tak ho tak namaloval. Paní učitelka ho sprdla proč má jenom zelenýho papouška a že měl bejt víc barevnej a že je ošklivej. Synovec přišel domů s výkresem a s pláčem, že má ošklivého papouška a nechápal, proč by ho měl malovat jinak, než ve skutečnosti vypadá. Upřímně bych takovýhle učitelky nejradši propleskla..

    4. čer 2022

    Pani ucitelka Souckova, ZS Spitalska, Praha 9 https://robertcapek.cz/ma-zs-spitalska-prolhano...
    Byli jsme v jine spadove skole stejne mestske casti, a taky uz jsme pryc. Pristup “delame to takhle 20 let, takze je overene, ze to funguje, a netreba nic menit” mluvi za vse 🙄

    4. čer 2022
    Autor komentář smazal

    @treasurka Panebože, to je za rohem. Skvělé. Máme ZŠ v ulici, žádnou chválu neslyším, ale neumím si představit jezdit jinam. Třeba paní učitelku a jí podobné mezitím srazí auto.

    4. čer 2022

    @suzanna123 : jsem dyslektik a dysgrafik. A můžu v říct že po celou dobu studií jsem mela trauma. Nepujcovala jsem sešity, u diktátu jsem rovnou žádala o 5tku - odmítla jsem ho napsat ( bylo to po mě extrémně potupně) . I na střední , protože jsme dostali p. Učitelku co chtěla 2x týdne diktát... Dostala jsem vždy za pět, ať jsem psala nebo ne. Můj učitel na střední ( matematiky ) mi dokonce vynadal před celou třídou do dementu a podobně, měla jsem podle něj chodit do speciál. Třídy pro tupce atd. Koko* to byl. A třída se za mě postavila a donutila ho se mi omluvit ( samozřejmě se mi omluvil v kabinetu a žádne velké proslovy, jen že to nebylo vhodné a konec ). Teď předčítám dětem bez problému, když na to mám čas, tak píšu hezky, jinak je to jako těsnopis ( rozumí jen pár lidí ) ...☺️ Se špatnými kantory jsem si užila své. Od roztrhání sešitu, ať si ho přepisu - čitelněji až horší příhody.. a to můj brácha je ještě horší , rozhodl se že existuje jen jedno " i " a nic ho v tom nezastaví 😅...

    4. čer 2022

    @mourovatakocka už je jinde. Tahle…
    @martiniquest maminka to řešila i s ředitelkou-a vyřešila prd 🙁 A sice fajn, že má dítě doma podporu, ale ve škole tráví půl dne a dostává se mu feedback tohohle typu. To nevykompenzuješ 🙁 Teď je kluk na domácí výuce.

    4. čer 2022

    @suzanna123 Vykompenzujes. Vzdy mas pravo volby. Existuji jine skoly. Nebo to domaci vzdelavani. Mame moznost volby a je to skvele 🙏🏻

    4. čer 2022

    @mourovatakocka Tahle už tam myslim neni...

    4. čer 2022

    @treasurka z takové školy jsme letos v dubnu dali pryč druhacku a prvňáka. Už jsem to nemohla vydržet, arogance, nezáleží na dítěti, nerozvíjení chytrých dětí (žádná práce navíc, jen omalovánky... Opakovaně jsme prosili o individuální přístup, že se v hodinách nudí...), A přesně přístup,, paní učitelka učí už 30 let,, tak to ví nejlíp. Ale že zamrzla před těmi 30 léty a školství je jinde (aktuálně studuju ped minimum, ségra učí Atd,vhled mám)...to ignorace...

    @mourovatakocka doporučuju se fakt zeptat po okolí, jak jsou rodiče spokojeni se školou, fakt na tom dost záleží. I kdybys měla fakt dítě dát radši jinam. Já si rvu vlasy, že jsme děti dali na místní ZŠ, abychom mohli chodit pěšky, kamarádi... Nakonec to byly jediné (!!!!) klady a když jsem se pak říkala že jsme děti dali jinam, začala se z okolí skládat skládanka, že to bylo dobře (a přesvědčuju se o tom každý den).

    4. čer 2022

    @vetyver
    @mourovatakocka
    Holky, a taky Praha 9?

    5. čer 2022

    @treasurka nee,já Jsem z plzeňského kraje..z menšího města teď jezdíme do Plzně..

    5. čer 2022

    @treasurka jj, taky. Jsem "ráda", že ta žena přesídlila na sedmičku, ale co to všechno vypovídá o ostatních úcach, o ředitelce.

    5. čer 2022

    @baja1122 a co když nebudu chtít, aby se moje dítě učilo psát tímto stylem písma? Existuje nějaká jiná možnost?

    5. čer 2022

    @lucie_nj V některých ZŠ mají jen psáno tiskacim, ale u nás na vesnici je psací a podle mě vy, jako rodič, s tím neuděláte nic protože..
    1) učí se to nacvikem všichni společně
    2) děti mají citanky i slabikáře (třeba i psací texty) s tímto stylem - musela byste nakoupit svoje a v praxi při 20 dětech si to nedokážu představit, že by jedno dítě mělo jiné pisanky i slabikář..
    Takze asi moc nelze uspět. V ZŠ Vám spíše řeknou, že pokud chcete, aby se vaše dítě ucilo jen tiskacim, tak ať ho dáte na školu s tímto přístupem a ne tam, kde se učí psacím.
    Pokud se mohu zeptat čistě ze zvědavosti, proč jste proti psacímu vázanému písmu? 🙂

    5. čer 2022

    @baja1122 rozumím, hodně s manželem pendlujeme ČR zahraničí a kdekoliv jinde než v ČR když začnu psát psacím, tak na mě koukají jako na zjevení z dob středověku a nikdo si s tím neví rady a tak od jisté doby píšu už jen tiskacím včetně ČR.

    5. čer 2022

    @lucie_nj Aha, tak tomu rozumím. Já totiž mám vázané písmo třeba osobně moc ráda, že ho má každý originální a ráda s ním píšu dodnes, ale s tím zahraničím máte pravdu. Tiskací je prostě všude na světě a je to fakt, že je mnohem praktičtější a mnoho lidí se pro něj rozhodně v dospělosti i tak a psacím "umí" psát málokdo. Určitě bych tedy ve vašem případě hledala ZŠ s tímto požadavkem a nebo se zkusit domluvit, popsat Váš problém a třeba to umí vyřešit i v běžné ZŠ. Hodně štěstí ☺️☺️

    5. čer 2022

    @suzanna123 tak tohle je na stížnost, absolutně neprofesionální přístup 😱

    5. čer 2022

    Mě teda vytočí i červeně "dopiš!!!" "doplň!!!", jak kdyby nešlo požádat slušně.. ale naše učitelka rychle pochopila, že s tímto přístupem ji pošleme do.. taky jsme ji začali podobně odepisovat na její vzkazy "nedopíšeme!!!" "dopište si sama!!!" nebo jsem ji její výlevy v sešitě rovnou zaškrtala 😂 najednou to umí i hezky..

    7. čer 2022