Jsem těhotná po čtvrté... na sushi a tataraku neujizdim ani normálně, takže to není problém. Zejména ve druhem trimestru jsem si nedala plísňový sýr, jinak jim vše. Co se týče pití, sem tam (2x do měsíce si dám deci vína), jinak alkohol nepiju. Rozhodne si nepřijdu nijak omezená, co se týče jídla...
První těhotenství jsem vynechala pouze tatarák u druhého už jsem měla i ten tatarák, ale teda od známého řezníka extra čerstvé.😊
Měla jsem dokonce i tatarák 😂 ale věděla jsem od koho to je a ze to maso je čerstvé. Jinak jsem si dala i decku vina nebo sklenicku piva po obědě. Ale já nikdy nebyla úzkostlivá těhulka ani úzkostlivá matka 🤷🏻♀️😂
Já myslím, že by to každý měl dělat podle nejlepšího vědomí a svědomí... Náhoda je blbec a pak už není cesty zpět. Někdo omezí vše, co si myslí, že by mohlo být riskantní, někdo neřeší vůbec. Ten, kdo omezuje může mít smůlu a chytit něco ze zeleniny, ten, co neomezuje se vůbec, může mít štěstí a nic nechytí. Takže za mě nejlepší je intuice. Já osobně nejedla syrové vejce, syrové (i narůžovělé) maso, syrové ryby, nepasterizované mléčné výrobky, plísňové výrobky, nepila alkohol, nebrala léky, pokud to nebylo nezbytně nutné a pouze ty, co lze v těhu. Nepila jsem některé bylinkové čaje, které jsou rizikové během těhu.
Jim vsechno s mirou, krom teda toho tataraku, ale na ten nemam ani chut a celkove se mi ted z predstavy syroveho masa navaluje 😄
Jediný čemu jsem se obě těhotenství vyhýbala byl alkohol…Jinak jsem si dala vše na co jsem měla chuť…tatarák, plísňové sýry, to vše jsem si dala ale samozřejmě s rozumem a na kila…
Tatarák nejím ani běžné, natož těhotná...jinak jsem jedla vše, na co jsem měla chuť 😉
Ja normalne nejim sushi ani tatarak, brr takze to jsem ani neresila a jinak jsem jedla uplne vse...
asi bych si nedala tatarák, ale vzhledem k tomu, že si ho sám tak 1x za tok, tak se toi nepočítá. jedla jsem stejně jako předtím. Všechno. Včetně hermelínu a oblíbených čajů (černých i bylinkových - např. maliník jsm pila sezónně odjakživa od dětsví, nějaký vliv na těhotenství jsem neřešila)
já jsem se nevyhýbala ničemu :D jedla jsem všechno jako před těhotenstvím
@verunkanatalka má tam být a ne na kila…🙈
Syrové maso nebo syrová vejce nejím ani netěhotná. Na hermelín jsem v prvním těhotenství měla chuť, tak jsem si ho občas upekla v troubě, a v dalším těhotenství jsem ležela několik týdnů v nemocnici a dostala jsem hermelín minimálně 3x. U nás se ty sýry prý stejně dělají z pasterovaného mléka.
Já jím jako dřív. Takže i tatarák, sushi, hermelín, sýr atd. Člověk to nejí denně, pokud vím, odkud to je, dobré skladování, tak není problém 🙂
Samozřejmě, tvrdý alkohol bych si nedala 🙂
Vyhýbala jsem se těm jídlem, co mě navalovaly. 🤣
Sushi první trimestr bylo prakticky to jediný co se dalo. Tatarak poslední trimestr byl zase závislost.
Hermeliny taky dost.
Nejedla jsem vařený maso cely tehu. A ještě rok a půl po porodu mi maso vadí i cítit. Hlavně když se dusi hovězí.
U první se mi dost změnily chutě, takže si tělo řeklo samo co chce a co ne.. Dala jsem si i ovocné pivo a nebo decku vína po obědě či večer. A teď jsem 10tt a konečně mě opouští nevolnosti, ale nemůžu už cítit hodně potravin. A tedy ani alkohol,decka vína už nejde navaluje se mi, 😁
Hermelin bych si kkidne dala, ale ten nemuzu ani normalne. Jinak si skoro u vseho overuju jestli to muzu, poctive jim jen cerstve otevrene a ne starsi nez dva dny v lednicce, maso a vejce jen tepelne upravene (krom komercne kupovane majonezy teda, v tech eckach nic neprezije, tak si ji dopravam :D), hlidam i bylinkove caje a koreni (treba se vyhybam nadivce se salveji). Alkohol si maximalne cucnu od manzela na ochutnani, pokud ma neco fakt dobreho. Ale obcas piju cerny caj a kafe. V prvnim tehu jsem to vsechno hrotila vic.

Já jsem se vyhýbala syrovým masům (tatarák, sušená šunka) a plísňovým sýrům. Sushi nesnasim, takze s tim nebyl problem, jinak jsem zbagrovala vsechno co bylo po ruce :D