icon

5+4tt, máte už klasické těhu příznaky?

bemama
22. únor 2016

Ahoj holky, dnes jsem 5+4 tt - je tu nektera podobne? Jak se citite, mate uz klasicke tehu priznaly jako bolest prsou,nevolnost apod.?Mne snad krome trochu vyssi unavy a mozna mirne vetsich (ale nebolavych) prsou nic neni. Hrozne moc se na mimco tesim, ale zaroven se bojim, aby bylo vse ok, asi se uz moc sleduju 🙂

Strana
z4
kristinaja
22. únor 2016

Ahoj, já jsem 5tt +1 🙂 a prsa mám nafouknutý a možná sem tam střevní potíže... jinak nic 🙂 zítra jdu na gyndu, doktor mi dnes po telefonu říkal, že by tam mohlo něco být už vidět 🙂 a jinak jsem někde četla, že nevolnosti jsou až po 6 týdnu 🙂

bemama
autor
22. únor 2016

Je, tak to jsme na tom podobne 🙂 Me doktor objednal az na 7 tt a to cekani je hrozne (akorat se vic pozoruju a ctu ruzne diskuze, ktere me pak jen desi :-O 🙂, vim, ze bych se nemela stresovat, ale clovek si neporuci.. at se tem nasim rijnatkum dari 🙂

martiniquest
22. únor 2016

V 5. týdnu jsem byla akorát hodně unavená, měla jsem bolavá prsa a průjem. Blbě mi začalo být až v 7.

martiniquest
22. únor 2016

Každá to má velice individuální a někdo si těhotenství všimne až mnohem později, nemá totiž žádné příznaky (a pokud nemá pravidelný cyklus, pak nechybí ani MS).

bemama
autor
22. únor 2016

@martiniquest diky 🙂, mas pravdu, nema cenu se tolik pozorovat a srovnavat, cloveku to na klidu neprida a je to zbytecne..

drakenn
23. únor 2016

Ja nemela skoro zadne priznaky, pouze mi ztmavly bradavky. Zadne nevolnosti, nic. Ale pokud chces, aby ti bylo blbe a citila jsi se uz tak brzy tehotne, tak si to vsugeruj a muzes blinkat jedna radost. To jde.. preji hlavne klidek

kristinaja
23. únor 2016

Tak jsem dnes byla na te gyndě, a fazolka vidět nebyla... udělali mi krevní testy a HCG vyšlo 2500, takže těhotenství je potvrzený. Až se doktor divil, že hodnoty jsou tak vysoký a nic nebylo vidět... vypadá to, že každým dnem to tam bude, takže v pondělí musím znovu 🙂

brunetkavalery
24. únor 2016

Ahoj holky ja jsem dnes 5+6, citim pouze trochu vetsi unavu(a to jsem doma). Prmsa neboi, ale zvetsuji se. A streva-nikdy jsem nemela obtize, ale ted mam zacpu☹ a velkou chut na ovoce zeleninu, nebojte, myslim ze zacnem za tyden a hromadne blinkat😉

brunetkavalery
24. únor 2016

Ahoj holky ja jsem dnes 5+6, citim pouze trochu vetsi unavu(a to jsem doma). Prmsa neboi, ale zvetsuji se. A streva-nikdy jsem nemela obtize, ale ted mam zacpu☹ a velkou chut na ovoce zeleninu, nebojte, myslim ze zacnem za tyden a hromadne blinkat😉

machacisko
24. únor 2016

Ja zase nekde cetla, ze nevolnosti zacinaji 4tydny po oplozeni...Ja jsem teda jeste v pohode, dnes me malicko boli prsa a predchozi dva dny jsem byla hrozne nafouknuta ;) jsem teprve 5tt, takze to teprve ocekavam :D

bemama
autor
24. únor 2016

@brunetkavalery tak to jsme jak pres kopirak 🙂 verim, že vse je, jak ma byt ;)

brunetkavalery
24. únor 2016

@bemama to doufam take. Jo a stridani nalad, absolutni stesti x strach pochyby, zda bude i nadale prosperovat a tlouct srdicko...☹

iwussska
25. únor 2016

Ahoj holky, je mi 29 a s přítelem jsme si mimčo přáli. V úterý jsem byla na kontrole a už tam bylo konečně něco vidět, jsem asi v 5 tt, pořád nechápu ty zkratky 🙂. Doufám, že bude všechno v pořádku, tak mám trochu strach ze všeho 🙂 . Není mi špatně, jen jsem unavená. Přemýšlím, jestli mám dál chodit do práce. Tento týden jsem si vzala dovolenou, měla jsem mít noční a pak se mám rozhodnout. Nevím, možná by byla možnost přeřazení, ale pořád potřebuji odbíhat na wc, tak nevím. Abych tam poslouchala nějaký řeči od ostatních ...Jak to máte vy, jak to budete řešit? Jde o to, že pokud budu na neschopence, budu to asi muset oznámit rodičům, jde o to, že by se to pak mohli dozvědět od někoho jiného (jedná se o velký závod). A takhle na začátku jsem to opravdu nechtěla nikomu říkat, chtěla jsem počkat do konce 3 měsíce.

nazka
25. únor 2016

@iwussska Ahojky, kamarádka,co dělala ostrahu objetu, tudíž i noční, ihned odešla z práce. Je to rizikové pro těhotné.. Rozhodně to začni řešit v práci. Doktor ví,že děláš i noční?

machacisko
25. únor 2016

V tomto případě bych také odešla...když je ta možnost 😉 Než nějak riskovat 😕 Já také půjdu už ve 3 nebo 4 měsíci, to by mi za to nestálo 😉 To se ti nedivím, také to nechci takhle brzy říkat 😒 Ale tak rodičům by jsi mohla, aby se to pak nedozvěděli od někoho cizího 😕

iwussska
25. únor 2016

Ahoj holky, děkuji za odpovědi, jj doktor to ví, chtěl mi napsat přeřazení (abych chodila na 1 směnu), pak jsme si povídali a řekl sestře, že mi napíše hned neschopenku, ale zatím jsem si vzala dovču, pro tento týden 🙂 A mistrovi jsem volala, tak mi řekl, že mu mám pak dát vědět (říkal, že na 2 směny by to asi šlo domluvit, ale ne jednu, že neví), poprosila jsem ho, aby zatím nic neřikal ;) potřebuji to říct teda našim, fakt jsem neměla v plánu to tak brzy ukončit, ale nemůžu myslet jen na sebe, že 🙂 ale je fakt, že jsem často chodila na wc, špatně mi nebylo, jen únava a sem tam se mi motala hlava, ale to jsem měla často i před těhu, ...A myslím si, že jak by se to některé kolegyně dozvěděli, zbytečně by to řešili (protože bych měla nějaké úlevy buď v tý směnnosti nebo že bych nemohla vykonávat všechnu práci, ale většinou se tam střídáme po dni ..no a pak bych musela s pravdou ven), a je mi jasný, že bych z nekterých řečí měla zbytečný stres ;)
Tak si myslím, že do konce února budu mít dovču a od března na neschopenku. Ale přijde mi to jako dlouhá doba, čekat někdy do konce řijna ;)
Holky, je Vám některým špatně? Taky čekáte první nebo už máte doma dítko? 🙂
Zatím 🙂

machacisko
25. únor 2016

Jen jdi ;) kdyz mas tu moznost...budes v klidu, doma se urcite nejak zabavis :D mas co vymyslet, vybirat, nakupovat atd...ja jdu teprve v pondeli k doktorovi, aby mi tehu potvrdil. Dnes bych mela byt 5tt. Priznaky zatim jen nafoukle brisko a bolava prsa :D a obcas me boli podbrisek :/ Nase by to bylo prvni mimi 🙂

bemama
autor
25. únor 2016

@iwussska ahoj, ja jsem stejny rocnik jako ty a o miminko jsme se s pritelem uz nejakou dobu snazili, takze jsme moc stastni (je to nase prvni 🙂 ja jsem dnes asi 6 tt (na prvni utz jdu ale az v pondeli, tak uvidim, co se dozvim). Nicim, jako je nevolnost nebo nesnesitelna bolest prsou, jak nektere holky pisou, netrpim - taky jsem kvuli tomu dost plasila. Jen me obcas boli bricho jak pred ms, prsa mam trochu vetsi, jsem mozna trochu vic unavena a rozhodne stale hladova 😀
k te praci - byt tebou, jestli se necitis, tak zustan doma, tva pohoda je ted nejdulezitejsi. ja bych to take nejradsi udelala, ale nemuzu, tezko by me ted nekdo nahradil, takze musim alespon do kvetna vydrzet...

pilisecka
26. únor 2016

Já jsem v 5 tt byla děsně unavená, nesoustředěná a neskutečně mně bolely prsa - což trvá dodnes 😀 Klasické nevolnosti mi přišly cca v půlce 7 tt. Teď se mi hodně točí hlava, mám pocity na omdlení a je mi nevolno...no snad to brzy odezní a tebe se to týkat nebude 🙂

miafi
Odpověď byla odstraněná
molly2013
6. bře 2016

Ahojky mamimky 🙂 Jsem v 6 tt před 4 dny jsem byla u doktora a ten mi ukázal ten,, flicek,, a potvrdil tehu 🙂 Ale pak ho zaskočil druhý téměř úplně dtejny flivek. První sám nevěděl který je mimi a pak řekl ze ten druhy flek je asi! Menstruační tekutina která může dělat mimimku zle pak ho měřil a říkal ze 4,5 mm je na 5 +4tt je málo..což se mi Teda nezdá ze by to bylo nějak hrozne malé. No řekl mi ze mě chce vidět za týden a ze uvidíme a mam se modlit, bud to vyjde nebo ne... Jsem z toho úplně špatná☹ ☹ co si o tom myslíte? A co by mohl byt ten druhy stejný flek? Všem děkuji za odpovedi

klaraslavickova
6. bře 2016

Já podle všeho jsem 4+1 a cítím prsa jsem unavená a chvilkama se mi zvedá zaludek

kvetule1
7. bře 2016

Ahoj, jsem 6 týden, únava šílená, prsa bolavá... na uzv je krásně vidět "vajíčko" 🙂 doufám, že nepřijdou nevolnosti..🙂 jo a nááálady... to je mazec, při dřívějším těhu neznám.. teď mám na krajíčku co chvíli.. a za moment už zase zuřím... to je prča..🙂 chudák manžel...

andrejka3741
7. bře 2016

Jsem dnes 6+1, k dr. jedu za chvilku tak doufám,že už bude něco vidět. Kromě trochu vyšší únavy nepocituju vůbec nic.

biene007
7. bře 2016

@molly2013 Ahoj, hlavne se nestrachuj, urcite to nebude nic zleho. Drzim pesti 🙂

biene007
7. bře 2016

@iwussska Ahoj, mam pocit ze existuje neco jako prekazka na strane zamestnavatele... Zkus si to vyhledat v zakoniku prace. Myslim, ze jako tehotna ma narok na beznou pracovni dobuk ze to zmestnavatel musi umosnit. Otazka je, jake penize bys dostavala na neschopence a po porodu versus prekazka u zazestnavatele...

konik_mischel
7. bře 2016

ahoj holky, podle poslední MS bych měla být 4 +3 , nic mi není, blbě bohužel taky ne ( to by se hodilo, vzhledem k té žravce, co mám), pořád se mi chce na wc , píchá mě v podbříšku a bolí prsa a dneska jsem málem usnula v práci 😀 . ... No ale co ... cokoli pro vymodleného bobíška 🙂

molly2013
8. bře 2016

@biene007 Děkuji, snažím se být v klidu ale mam hrozny strach... Včera jsem se ještě pohadala s golegou došlo to až k slzám které jsem zastavila až tak po hodině doma takže určitě výborné pro prcka.. ☹

nazka
8. bře 2016

@molly2013 a co dvojčátka? 🙂

nazka
8. bře 2016

@andrejka3741 ahojky, jak jsi dopadla u dr?

Strana
z4