icon

Babské rady na noční můry. Pomohou vám usnout klidněji?

tatranka1997
27. črc 2022

Dobrý den jsem 12+1 a poslední dobou mě trápí nocni můry včera jsem se probudila v noci hodně ve stresu nevíte někdo co by mi mohlo pomoct nějaká Babská rada ?
Moc děkuji 🙂

cilkat
27. črc 2022

Mě pomáhalo jedině uvědomění, že je to sen a sny můžu ovládat... nebo se z nich cíleně probudit... jenže to musí dojít v tom snu.

kelerub
27. črc 2022

@tatranka1997 v těhotenství jsou noční můry časté. Mi se každou noc zdály takové marasy, že by se podle nich daly točit horory. Přešlo to až po porodu 🤷

qistyna
27. črc 2022

@tatranka1997 jediné co znám já a pomohlo mi to vždy, je nejíst hodinu před spaním

tatranka1997
autor
27. črc 2022

@qistyna děkuji za radu zkusím

katula94
28. črc 2022

@tatranka1997 taky je mivam. Jak clovek v tehotenstvi hur spi, tak ma vic lehcich fazi spanku, kdy prave probiha sneni, a obcas se vyroji pekna hnusarna. To asi nijak neovlivnis. Kazdy mame sve obavy a strachy, a mozek je holt v noci zpracovava. Maximalne se muzes snazit o co nejvetsi kvalitu spanku (zajistit si klidek, tmu a chladek v loznici, nestresovat se pred spanim, neponocovat, a tyhle zakladni veci)

emillyhk
28. črc 2022

Já mám hodně živé sny celý život, ale těhotenství to posunulo na úplně jinou úroveň 🤦‍♀️ Navíc v každém trimestru se moje noční můry točily kolem jiného tématu. Ale po porodu se to vrátilo to starých kolejí. Hodně pomáhá už v tom snu si uvědomit, že je to jenom sen, že ho můžeš ovlivnit, že nebezpečí není reálné. Ale to chce vědomý trénink, mě trvalo měsíce to nějak zvládnout...