Clexane v těhotenství. Do kdy užívat?

tynat7
15. lis 2023

Ahoj holky,
Jdu si pro radu😊 podstupovala jsem umělé oplodnění a z výsledku z krve mi byla zjištěna laidenska mutace takže my byl nasazen clexane na ředění krve, k tomu užívám utrogestan a estrofen, tyhle léky mám brát do 12tt momentálně jsem 11tt.
Na klinice mi byli řečeno ze clexan budu pichat cele těhotenství kvůli placente , v 7tydnu mě předali mé gynekolozce a mám být hlídaná na hematologii.
Tam by ale bylo řečeno ze cele těhotenství nedoporučuje pichat clexan takže teď absolutně nevím co mám dělat jsem t toho docela na nervy.

marketa1218
16. lis 2023

@tynat7 Já sice nemám laidena, ale kvůli prodělané trombóze v dřívější době jsem si také musela píchat clexan. A pichala jsem si ho opravdu celé těhotenství i všestineďelí. Tak oni ti budou hlídat D-DMERY, uvidí, kdyby se něco dělo.

ludmilka90
16. lis 2023

@tynat7 Ahoj, já mám taky Leidnenskou mutaci. Po IVF jsme píchala clexane do konce 12 tt. Po konzultaci na hematologii jsem vysadila clexane, ale chodím každý měsíc na kontroly, clexane mi bude nasazen od 36 tt a celé šestinedělí. Doporučuji se hned objednat na hematologii, tam už si tě pohlídají

helena1033
16. lis 2023

Mám antifosfolipidovy syndrom, nevím zda je to podobné ,mela sem clexane 0.2 vlastně už tak měsíc dva před otěhotněním ( také prez IVF IUI, ) až do konce šestinedělí, hlidana i na hematologie a tam mi to jen potvrdili chodila sem na kontroly co 2 měsíce ..... Po šestinedělí pak kontrola p 3mesicich a výsledky 0 protilátky pryč krev v pořádku. ..... Ale jela sem celé těhotenství každý den injekce 0,2 .

tynat7
autor
16. lis 2023

@ludmilka90 ahoj, na hematologii jsem objednána až v prosinci a teď nevím jestli si začátkem 12tt mám zavolat jestli mám clexan už vysadit nebo ho brát do doby objednání na hem. 😣

@marketa1218 ahoj, mě děsí to ze všude mi řeknou něco jinyho ale zase si říkám ze doktoři vi co dělají.

Holky děkuji za rady ❤️

ludmilka90
16. lis 2023

@tynat7 Vážně? Když jsem řekla, že jsem těhotná po IVF a mám leidna, tak mi našly termín ještě ten týden. Určitě tedy zavolat a bez porady na hematologii bych nevysazovala.

denissima
16. lis 2023

@tynat7 Já nemám leidenskou mutaci, ale prodělala jsem kdysi dávno embolii a clexane jsem si píchala preventivně celé těhotenství a šestinedělí. Řídila bych se hematologem, do té doby bych určitě nevysazovala.

sarihy
16. lis 2023

Píchala jsem od 9tt celé těhotenství a myslím, že chvíli i po porodu... Mám MTHFR mutaci.

teenyel
16. lis 2023

Mam leidena heterozygota a pichala jsem v obou tehotenstvich cele tehotenstvi a sestinedeli. Dochazela jsem na hematologii (cca 1x mesicne, na konci tehotenstvi po 2 tydnech), kde mi upravovali davky dle potreby. Jde o to, ze srazlivost se v tehotenstvi prirozene zvysuje a u tehle mutace, kde je srazlivost i normalne zvysena, je treba hlidat hodnoty, aby vse spravne fungovalo a nemohla tebe ci mimco ohrozit srazenina, zhorseny prutok atd.

tynat7
autor
17. lis 2023

Holky moc děkuji za zprávy jsem z toho totálně na nervy a spis bych se priklanela k tomu ze bych píchala radši cele těhotenství tak jak mi bylo řečeno na klinice.
Na Hematologii mi doktorka řekla ze muzou nastat nejake rizika ze to nedoporučuje a rozhodnout se mám prý sama.
Ze za moje těhotenství není zodpovědná 🫤
Taky mi řekla ze se mám poradit s gynekolozkou ta mi ale řekla ze nemá z čeho určit zda pichat nebo nepichat cele těhotenství.

Co vy jste dělali na mem místě 🫤
Vy co jste si pichali cele těhotenství proběhlo všechno v pořádku ???
Picham si 0,4

marge_s
17. lis 2023

@tynat7 to je strasny, podle ceho se jako ty mas rozhodnout 🤷🏾‍♂️ nemas moznost zkonzultovat nekoho jineho? Vubec nevim co bych delala 🤔 (ja jela durch az do konce sestinedeli, ale kazdy je jiny, to je pro tebe info na prd)

teenyel
17. lis 2023

@tynat7 a neni v okoli jina hematologie, kde by poskytli konzultaci s ohledem na vysledky krevnich testu? Zda se bude jejich nazor shodovat s hematologii, kam dochazis? Me se to popravde zda dost divne, ze by to nemeli z ceho urcit. Vzdyt by te meli pravidelne testovat (vzdy jsem mela kontrolu 3 hodiny od vpichu, aby videli reakci na redeni) a podle toho nastavovat dal postup. Zda je treba, nebo ne. Pokud bys byla naredena moc, snizit davku ci vysadit, pokud malo, naopak zvysovat. Korigovat to na zaklade aktualniho stavu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru