Cysta ve vaječníku během těhotenství, máte zkušenost?
Zdravím, jsem v 8 týdnu těhotenství a lékař mi objevil cystu na vaječníku cca 16 mm, před 14 dny... V podstatě to vůbec nekomentoval... ☹ Cystu jsem dřív nikdy neměla... Od včerejška mě tak nějak bolí břicho na pravé straně, není to nějak k nevydržení... síš se bojím... máte někdo zkušenost?
Ahoj, já jsem 11 tt a též mám od začátku těhotenství cystu na pravém vaječníku o velikosti 4cm. Dr. říkal, že problém by dělat neměla, buď zůstane a nebo vymizí. Tak si s tím vůbec nelámej hlavu 🙂.
Ano, praskla mi v 8tt a bolelo to hrozně, doktorka to viděla, volnou tekutinu na utz a měla jsem klidový režim a tekutina se vstřebala těhotenství dál v klidu pokračovalo..
@daisyr @kiara28 @ebsian zdravím dámy, jen můj příběh jak to nakonec všechno dopadlo.... cysta dle ultrazvuku na další kontrole už nebyla, tak jsem se uklidnila a ejhle v 16.týdnu na ultrazvuku cysta velikosti 12x7cm, nikdo neveděl o co jde zda je to cysta žlutého tělíška, nádor či něco podobně hnusného.. do týdne laparoskopická operace v celkové narkoze s odstraněním cysty, naštěstí to opravdu byla jen cysta žlutého tělíska a vaječník i vejcovod mi nechali, ale strašili mě před tím řádně, nikdo neveděl co mi tam tak rychle vyrostlo... dnes jsem cca 2 měsíce po operaci a já i moje dceruška pořád bojume.... držte palce.. cystu museli odstranit kvůli velikosti, pokud je takhle velká hrozí náhlá příhoda břišní s následným zánětem podbřišnice což je pro miminko velké riziko....
@vodvarkova jé, tak to mě mrzí, hlavně, abyste to zvládli až do konce pokud možno ve zdraví! Já měla cystu v 16tt ještě taky, ale je pravda, že do 10cm a pak už se vytratila, ale s tím prasknutím to je blbé 😒
Budu držet palce, ať vše dobře dopadne. V mém případě cysta opravdu vymizela.
Zdravím všechny. Já mám cystu na vaječníku 2,5x4,5 cm. Měla jsem ji už před těhotenství, ta nezmizí. Nikdy nedělala problém, a zatím ani nedělá. Jen nevím, jestli porod bude probíhat klasicky nebo rovnou císař? Neslyšela jste některá o tom, jak se to řeší? Popř.nezažily. Vím, že mi určitě řeknou, ale všimla jsem si této diskuze.

ahoj, možná píši pozdě, ale mé zkušenosti.. já měla cystu při obou těhu, vždy zjištěna už v 4tt o velikosti cca 4cm, pak se zvětšovala, max asi v 8-10tt cca 8-9 cm, po 16tt už u prvního těhu se vytratila u druhého později, ale také. Takže si myslím, že budeš mít podobný průběh, neboj se vůbec. Poprvé jsem to také hrotila, i dr. si mě zvala co 2 týdny na utz., podruhé už to vzala normálka, žádné častější kontroly. Tak snad ti to dopadne podobně.