icon

Děložní čípek ve druhém těhotenství. Máte zkušenost?

marble93
26. led 2020

Ahoj! Jsem v 9tt a zjistila jsem, že mám pootevreny čipek ☹ na kontrolu jdu za měsíc.. nekrvacim, nespinim, vše ok... je možné, že to je po prvním porodu a že nebude úplně uzavřený? Byla jsem tenkrát dost sita..
Mám z toho nějak nahnano ☹

Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji

katari85
26. led 2020

Řeším stejný problém. Mě o tom ani dr nic neřekla, vyčetla jsem to až teď po kontrole ve 14. týdnu z průkazky. Další kontrola klasicky za měsíc. Jako znervózňuje mě to taky dost. Zvlášť proto, že syna jsem rodila předčasně ve 35.tt. Takže s čím počítat tef, když čípek není zavřený od začátku netuším. Můžu se zeptat, co konkrétně ti k tomu dr řekl? Nějaká omezení nebo něco?

puhelin
26. led 2020

Ja jsem ve 27tt musela na cerklaz, protoze se mi cipek moc otevrel. Za sebe bych se nenechala odbyt a trvala na castejsi kontrole, aby nebyl prusvih.

marble93
autor
26. led 2020

@katari85 zatím mi právě dr neřekl vůbec nic.. asi jsem na kontrole ještě problém neměla nebo nevím.. já si všimla až teď... ☹ já poprvé přenášela a rodila až vyvolanim

krupka3
26. led 2020

Ja mam pootevreny cipek od uplneho zacatku tehotenstvi, nic to neznamena. Cipek samotny by vubec nemel byt bran v potaz jako diagnosticke kriterium v tehotenstvi, proto do tehotne (mimo ji same nebo akutnich potizi) nema nikdo sahat.

puhelin
26. led 2020

@krupka3 Jeste ze do me dr. sahala, jinak bych ted nemela zdraveho syna, narozeneho po terminu.

astyna88
28. led 2020

Ahoj,ja jsem teh potreti a jiz od zacatku mam cipek pro prst propustny. Gyndar mi na to rekl,ze cipek uz u dalsich teh nebyva uplne jak u nulipar (u zen,ktere nerodily), ale spis se divat na delku a tuhost. Ted mam treba uz volny pro prst uplne,cs1 a jeste mam pry rezervu. Druhy syn se nar v 36tt, tak si nemyslim,ze donosim tentokrat do 40tt...

astyna88
28. led 2020

@krupka3

Ono je to na diskuzi. Znam holku,co se porad sama vysetrovala a potratila vlivem zavlecene infekce. Ale ona to delala sama sobe. Tohle nesahani byva v Anglii,ale taky se "pysni" velkym mnozstvim predcasnych porodu a potratu. Myslim,ze jednou za mesic nebo dva to neni zadna silenost a kdyz vezmes v potaz,ze teh ma.taky sex,tak ten prst je uplne nic.