icon

Gestační váček 11 mm. Je to v 6. týdnu těhotenství normální?

anueska
23. čer 2025

Ahoj, chtela bych se zeptat podle ms jsem 6+3 ale mohla sem pocit i o týden později. Mam stale na ultz Vacek a jen 11 mm neni zo moc malo ? Muze to byt uz zamkle ?

malytlustyhroch
23. čer 2025

@anueska to by melo byt celkem normalni na 6+3, ne? Jestli nekdo uz v 6+3 ma videt o neco malo vic, muze mit o par dni starsi tehotenstvi pocitano od ovulace... Ten prvni trimestr je takovy na houby, ze se clovek furt stresuje, jestli to vyjde, jestli to vyjde, nedivim se, ale tahle cisla nevypadaji jako duvody k tomu propadat do skepse, ne?

anueska
autor
23. čer 2025
@malytlustyhroch

@anueska to by melo byt celkem normalni na 6+3, ne? Jestli nekdo uz v 6+3 ma videt o neco malo vic, muze mit o par dni starsi tehotenstvi pocitano od ovulace... Ten prvni trimestr je takovy na houby, ze se clovek furt stresuje, jestli to vyjde, jestli to vyjde, nedivim se, ale tahle cisla nevypadaji jako duvody k tomu propadat do skepse, ne?

@malytlustyhroch no me v nemocnici rekli ze v tento tyden musi byt uz srdíčko nebo aspoň zárodek ze to bude zamkle uz

malytlustyhroch
23. čer 2025
@anueska

@malytlustyhroch no me v nemocnici rekli ze v tento tyden musi byt uz srdíčko nebo aspoň zárodek ze to bude zamkle uz

@anueska a mas dve kontroly uz za sebou? Jestli je to treba tyden stejne, tak je to blby. Ale jestli ne, tak varianta, ze je tehotenstvi o tyden mladsi nez by melo byt podle MS je stale ve hre, ne?
Reagovala jsem proto, ze mam prave zkusenost, ze jsem mela tehotenstvi mladsi o 10 dni, nez odpovidalo datu MS, a vsechno bylo posunute, i tehotensky test mi vysel az vic jak tyden po vynechani MS a doktor se tvaril profesionalne ale spise skepticky.

an346
Autor odpověď smazal
an346
27. čer 2025

@anueska ahoj, já měla v 5+2tt váček 13mm bez žloutkového, v 6+2tt srdeční akci, takže bych spíš řekla, že jsi o týden mladší.