icon

Gynekolog v karanténě. Mám čekat?

26. pro 2020

Hezký den přeji. O Vánocích jsem se dozvěděla radostnou novinku z testu ale jediný gynekolog v okolí je aktuálně v karanténě a nevíte kdy se vrátí jak byste tuto situaci řešili? Mám prostě čekat? Nebo zkusit zavolat jinam do jiného města? Ach jo to je těžká doba 🙄

klea81
26. pro 2020

Tak z karanteny bude za 14 dní venku, ne? Stejně by tě objednal nejdříve 6-8 tt

gruyerre
26. pro 2020

Počkala bych na něj, ale v případě potíží jeď na pohotovost

lachtanice86
26. pro 2020

Takže máš sotva počurany test a uz chceš letět k dr? Proč? Počkej až se vrati z karantény a pak mu zavolej.

autor
26. pro 2020

@lachtanice86 tak jelikož mi to vychází na 5 týden a ten 7 už si myslím že je kontrola vhodná 👍 a i tak by asi bylo dobré skontrolovat mimoděložní apod 😳

autor
26. pro 2020

@klea81 tak pokud je to karanténa tak ano. Pokud mu bude vycházet měsíce pozitivní test jako naší zubaře už dva měsíce....proto se ptám zda to někdo neřešil v podobné situaci

luhana
26. pro 2020

Gratuluji k tehotenstvi. Urcite neni kam spechat. Pockala bych si az bude mit dr. po karantene. Urcite v ni nebude vecne. I kdyby jsi sla na prvni kontrolu v 8tt, tak se nic nedeje 😉

jakreb
26. pro 2020

@luhana Ja som bola na prvú kontrolu az v 8.tt+4, kamoška v 12.tt
To len tu na MK-aspon mam ten pocit- ledva zena ocura test uz vola gynekológovi...

martiniquest
26. pro 2020

Jedine podstatne vyšetření v prvnim trimestru je prvotrimestralni screening, ktery se stejne nedela u kazdeho lekare, ale na vybranych klinikach, kam se sama objednas neb si ho sama platis.
Pokud nemáš divne bolesti ci krvaceni, tak je tehotenstvi v deloze a nikoli mimodelozni. Nic jineho neni treba resit.

2hanah
26. pro 2020

Já teda myslím, že jsou tady dospělé ženské, i to tak vypadá podle těch obhajovacích argumentů, co zakladatelka píše, tak nechápu, proč zkrátka nepoužije zdravý rozum, a pak se tady radši obhajuje před hromadou cizých lidí, co mají odlišný názor, proto nechápu tyhle dotazy, které už zavání otázkou "holky, mám dýchat nebo ne?" A "holky, velký nádech nebo střední, a pak výdech?"🤦🏼‍♀️

lachtanice86
26. pro 2020

A ty mas bolesti? Nebo krvacis? Že řešíš mimodelozni?

mimi1004
26. pro 2020

Jediný gynekolog v okolí!? A ty nejsi ještě u žádného registrována, že řešíš toho nejbližšího? Navíc v 5. týdnu toho ještě moc neuvidí, tak kam spěcháš?

autor
26. pro 2020

@2hanah já zase nechápu nutné výlevy názoru, když nechcete přispět odpovědí 👍

puhelin
26. pro 2020

Kdyby cokoliv, tak jed na pohotovost.

autor
26. pro 2020

@martiniquest na ten je třeba doporučení a žádanka, alespoň u nás
@jakreb a právě v 8 a 12 se dělá screening a krevní testy
@mimi1004 jsem registrovaná u tohoto
@lachtanice86 bolesti mám vždy večer akorát a beru pro neschopnost otěhotnět utrogestan, očividně zapůsobil

martiniquest
26. pro 2020

U nas tedy neni (Olomouc). A i kdyby byla, objednas se a nez tam pujdes, budes uz zadanku davno mit. Chodi se v 11.tydnu na krev a o dva tydny pozdeji na utz

jakreb
26. pro 2020

@anonym Naozaj? Vdaka za info ale ja som už bola 2x tehotná. Este raz-pokial nemáš žiadne komplikácie máš cas.

jijulka
26. pro 2020

opakovane testy se nedelaji, pokud bude bez priznaku, muze byt za 10 dni z izolace

2hanah
26. pro 2020

Tak jedině Ty sama tady znáš dokonale svůj zdravotní stav a důvody, proč navštívit gynekologa hned nebo později, tak proč vznášet dotaz, který je Tobě už předem jasný a stejně si to vyřešíš sama podle aktuální situace, těžko budeš sedět doma na zadku, kdyby jsi začala nedejbože krvácet, protože by Ti to tady někdo poradil, chce to zapnout zdravý rozum nebo zvednout telefon k sestře, co třeba aspoň dělá administrativu i bez doktora nebo zavolat do nejbližší nemocnice na gynekologicko-porodnické a zeptat se nebo jinému doktorovi z města a zeptat se. Nebo stačí Tvému doktorovi napsat dotaz e-mailem, jestli je jen v karanténě a ne nemocný, tak si ho dost možná přečte😉

surikata131
26. pro 2020

V 5tt by tam stejně pořádně nic nešlo vidět, když půjdeš třeba až v 8tt, žák bude už i srdíčko. Pokud bys měla bolesti, krvácela, tak pohotovost, jinak ti nic neuteče, screening je až na konci 1.trimestru, takže máš cca 6 týdnů čas, to už by měl být Dr z karantény dávno venku

veronika9595
26. pro 2020

Nic si z ostatních nedělej, v těchto diskusích se opakuje pár uživatelek, které vždy rády přispěchají s nadřazeným a rýpavým komentářem protože si neuvědomují že ne každý sežral Šalamounovo houno 😂 já taky na začátku nevěděla spoustu věcí, které teď už beru jako úplnou samozřejmost... jela jsem k dr na rychlo s krvácením v 5. týdnu, bylo z toho biochem. těhotentsví, to jsi měla vidět ty urýpané slepice tady “proč jako jezdíš k doktorovi s takovou blbostí vždyť to má každá druhá?!” 😂 teď už vím o co se jedná, mám za sebou dvě a s dr už bych to ani neřešila... ale musela jsem na to nejdřív asi nějak přijít žejo 😀
karantény doktora bych se nebála, za 14 dní je to úplně akorát na první návštěvu 🙂

puhelin
26. pro 2020

Ja jsem byla na screeningu ve 13/14tt, rano mi brali krev a pote delali screening. Vysledky jsem mela v pondeli v mailu.

jakreb
27. pro 2020

@veronika9595 Nikto jej tu nepíše, že ak by krvácala alebo mala ine problémy tak je blbosť ist k lekárovi. Zase dalsia co číta co nikto nepíše.😀

veronika9595
27. pro 2020

@jakreb to byl jen příklad z mojí zkušenosti, že tady sjede par uživatelek každého úplně za cokoliv 😉 stačí slušně napsat kdy se chodí k lékaři poprvé a že do screeningu je spousta času. My už to víme, já to před pár měsíci taky nevěděla a spousta žen na to také poprvé přijde tady, není potřeba být hned urýpané. A pokud už to někoho vytáčí že se každý den opakují podobné dotazy, tak se nemají do každého tak aktivně angažovat 😂 ty uživatelky jsou pokaždé ty samé 😉 ale co já vím, třeba je to jejich hobby čekat až se objeví někdo kdo neví to co ony a můžou si povýšeně rýpnout 😂
Mimochodem ty co mě sjely za to že jsem šla k lékaři s krvácením jsou přesně ty co tu teď taky rýpou 😉