Jak určit správně TT?
Asi jsem těhotná, ale mám problém, na utz není vidět zatím miminko, jen váček, ale nic v něm. Dle dr je to zhruba 8tt, ale poslední ms byla 8/7, sex až 5/8, takže musela být pozdě i ovulace, že jo. Kolik vlastně ten plůdek má?
@denca033 No to mi ukazuje to co si myslí dr, nebo je nějaká lepší kalkulačka?
Tak pokud toho 5.8 byl jediný sex tak to vypočítej od tohoto data
A Dr řekl 8 tt podle ultrazvuku?
@kochichak84 nevím oni jsou asi všechny stejný na netu ale jak píše @agneska7 zkusto vypočítat od toho datum co byl poslední sex
Tak tehu se určuje podle posledni MS a pak až podle utz velikosti plodu ve 12tt . Já podle ms jsem 16+6 , ale dle utz 17+1 takže teď musiš čekat
@kochichak84 protože kdybyto bylo podle posledního sexu vycházelo by ti tak 4tt. A tehu se počítá od prvního dne poslední menstruace
@agneska7 Ne dle té jejich chytré tabulky. Ale plod vidět nebyl. Jen sliznice jak peřinka a váček.
@denca033 Takže myslíš že je ještě brzo na to něco vidět? Dle ms mám mít zhruba ten 8tt, ale dle sexu to není ani měsíc...
@kochichak84 no tak je to jasné jsi cca v 4 týdnů
@agneska7 Tak snad bude vše v pohodě, neb na utz jsem byla minulé pondělí a v pátek musela na pohotovost, neb jsem zakrvácela. A dr mi vcelku hnusně sdělil, že to asi ok nebude. A na kontrolu mám jít zítra. Tak nevím zda stále doufat. Jsem relativně v klidu, akorát nevím, zda díky tomu krvácení nejít radši na marodku, než bude "líp"... ale zas když není potvrzený plod...
@kochichak84 tak ono ve 4tt ani moc vidět není. Já jsem šla k doktorovi taky zhruba když jsem byla ve 4tt a šla jsem za dva týdny znovu aby se dalo vůbec určit zda je to tehu nebo ne
@kochichak84 počkej co ti zítra řekne doktor. Tadyti to nikdo neřekne. Jen to že ve 4tt tehu to vidět opravdu není
@kochichak84 TT se počítá od data poslední MS, ale nebere se v potaz, že ne každá žena ovuluje 14. den MS cyklu. Takže od data sexu (+-ovulace) odečti 2 týdny, a máš termín "tabulkové" MS od které si vypočítáš TT. Mi to fungovalo a dle pozdějšího utz se potvrdilo. Já měla MS 2.11. a ovulaci 28.11. První termín porodu byl 9.8. dle skutečné MS, ale dle UTZ byl termín 19.8. Dcera se narodila 16.8.
@kochichak84 Dle sexu jseš 6tt.
Na netu je i kalkulačka pokud víš datum oplodňující soulože
@katherine177 Vsechny tyhle kalkulacky picitajins cyklem 28 dnu a ovulaci presne v prostredku = u vetsiny zen jsou na hovno 🙂
@sudylichozrout tak aspoň přibližně by věděla kolikátý je týden, nějaké + - 3dny neni rozhodující
@katherine177 tak u me treba ten rozdil cini tyden, tady to je vic. Zakladatelka je sice dle ms v 8tt, ale dle doby poceti v 6tt. A to je na utz sakra rozdil.
Já jsem přesně nevěděla, kdy jsem měla poslední MS jen přibližně, teď jsem 25tt+5 a když jsem to počítala zpětně vypočítala jsem si přesný datum poslední MS a sedí mi to přesně. Takže určitě to počítej podle poslední MS. Každopádně kdyby jsi podle utz byla 8tt mělo by byt vidět i srdíčko já jsem byla na prvním utz v 7tt a bylo vidět vše.
HOLKY je tam srdíčko ❤️❤️💝💝💝💝💖💖💖💖💖
@kochichak84 Tak moc gratuluji☺️. Ať miminko krásně roste🍀!
@kochichak84 Paráda ☺️ Gratulace 🌹❤️
@kochichak84 nedávno jsem prošla tím stejným... Nervy a strach, sliznice jak peřinka a Vacek velký ale prázdný.... O 14 dní později mimco i srdíčko, prý se asi schovalo ve sliznici... Jinak podle chytré tabulky jsem už v 11tt, podle utz jsem 9tt...
Děkuju moc. Jsem neskutečně ráda, ač byl druhý prcek neplánový, tak jsem šťastná!!

A tehu kalkulacku jsi zkoušela?