icon

Jak zvládat netrpělivost a obavy při těhotenství?

ivettestrack
11. čer 2023

Kočky, jak zvládáte to, když máte obavy a čekáte na kontrolu gyn? Jak uklidnit mozek? Otěhotněla jsem v prosinci a v 10. týdnu těhu zamlklo. Čekalo se na spontání odkrvácení týden a nakonec stejně byla nutná revize. Znovu jsem otěhotněla začátkem května. Na první kontrolu mám jít až 19.6. Nebyl dřívější termín. Holky, jsem tedy cca 6+5tt Ale nulové těhu příznaky. Minule jsem taky cítila, že pominuly příznaky a ukázalo se, že přestalo být srdíčko. Nyní zatím nenastoupily. Protože k udržení beru 2x denně Gynprodyl 200mg, tak samovolně určitě krvácet nebudu. (je mi celkem dost let, 40+, takže proto i ten stres). Ze začátku jsem si dělala testy a sledovala jak druhá čárka sílí. Ale dočetla jsem se, že pokud někdo potratí, HCG klesá až 6 týdnů, takže i o revizi stále vidíte 2 proužky. Včera jsem trochu špinila, ale to bylo jen ráno, pak nic a všude se píše, že to je cajk. I když to nevycházelo na MS. Mě by nejvíc uklidnil UZ, i kdyby to bylo špatně, tak čím dřív to budu vědět....A to jsem vzala včera v práci i směnu navíc, ptz doma je to horší, víc na to myslím a těch 8 dnů, co mi do kontroly zbývá je nekonečných. Napadlo mě samozřejmě jít na pohotovost, ale je to nefér, blokovat ordinaci, když mi nic není.

clairexr
11. čer 2023

@ivettestrack Ja jsem z toho byla totalne na prasky. Klidne si domluv UZ hned. Nebo tam proste prijd, ze krvacis a at te zkontroluji. Domu te neposlou.

ivettestrack
autor
11. čer 2023

No, ono je to tak, že moje Dr. tam dělá jen pondělky, ale tento měli plný a je mi to blbé. Jinak dělá v nemocnici,ale spíše zákroky, než ambulance a když prostě nekrvácím, je to divný. Zdráhám se jí napsat. asi jí pošlu zprávu, nebo tam ráno zavolám, vím, že větší podporu mi už dát nemůže, takže max kontrola, zda to stále trvá....

1772
11. čer 2023

Termín kontroly je určený tak, aby bylo viditelné srdíčko. Momentálně vyšetření moc neukáže a ani nedokáže zachránit případný nezdar. Držím pěsti a přeji dobré zprávy. A hodně trpělivosti.

1pomnenka
11. čer 2023

Vydrž to týden, aby bylo vidět srdíčko. Všechny musíme vydržet. Držím pěsti.

laxesis
11. čer 2023

Bud vydrž, nebo si zajdi jako samoplátce 2x na krev na hcg, jestli se obden zdvojnásobuje, jak by mělo🙂 aesku např..

ivettestrack
autor
13. čer 2023

Tak jsem tam včera byla. Ale na klidu mi to nepřidalo. Čekala jsem buď a nebo a je to něco mezi.... tehu 6+5 a je vidět gestační a žloutkový váček, není vidět zatím embrio... Jdu za týden.

ivettestrack
autor
13. čer 2023

Dr říkala, že by tam embrio už být mělo, takže už mě připravila i na to, že to budu zkoušet znova s nějakou podporou ještě, ale to je asi jediná možnost už. Jinak mám i hematom, ale ten je trochu jinde. Takže vše změřila a za týden řekla nejméně týden, ale ten termín už mám dlouho, takže jdu za týden. Moc od toho nečekám už. Ach jo. Uz jsem letos jednu revizi měla, tak jsem taková nesvá. Věk je už vysoký.