icon

Jaké doplňky stravy brát během těhotenství?

moncici00
5. čer 2022

Ahoj holky, dnes jsem zjistila dle testu, že jsem těhotná. Co bych měla brát za doplňky stravy? Případně zda mužů brát dal B complex, C, D, zinek 🙂 děkuji 🙂

trilien
5. čer 2022

@moncici00 B komplex ano, C ano, zinok ano. D max 800 U.I. denne.

beruska97
5. čer 2022

@moncici00 určitě kyselinu listovou🙂

moncici00
autor
5. čer 2022

@beruska97 stačí ta listovka jen z Dr. Max? Ale nevím jestli 400 nebo 800 ☺️

trilien
Autor odpověď smazal
trilien
5. čer 2022

btw B9 je synergická s B12, B6, vit C, železom a zinkom, ak chcete správne suplementovať 🙂

trilien
5. čer 2022

mrknite, či nemáte B9 (=folát=k.listová) už v B komplexe, kt máte doma, nech ho zbyočne nekupujete separátne 🙂

moncici00
autor
5. čer 2022

@trilien B complex mám už doma jen poslední 4 tablety 🙈 zkusím objednat tu listovku z Maxe (30 tbl.), pak se poradím na gynde 🙈

mysh_me
5. čer 2022

Moje gyn rika listovku 400 pri snazeni, po pozitivnim tt zvednout na 800/denne. Takove ty kombinovane vitaminy pro tehotne (mamavit apod) maji taky tech 800. Jinak ja jsem krome tohoto pak brala od 2.trimestru vitaminy s DHA, kvuli spravnemu vyvoji mozku. Pripadalo mi, ze ze stravy nemam sanci ziskat dostatecne mnozstvi…

trilien
5. čer 2022

@mysh_me to záleží od stravy, či je nutné pridávať aj DHA, železo, jód, prípadne niečo iné 🙂

trilien
Autor odpověď smazal
trilien
5. čer 2022

@moncici00 @moncici00 lekári spravidla doporučujú prípravky, ako Femibion, Fertiprona a pod, kde je metylfolát, kt je lepšie využiteľný ;) Aj v lekárni vedia výborne poradiť 🙂

pampeliska1313
5. čer 2022

Femibion je fajn.🙂

kamce
5. čer 2022

Obyč kyselinu listovou a omega 3 🙂

kajda_12
7. čer 2022

Beru Femibion - doporučila mi ho gynekoložka i endokrinolog

katula94
9. čer 2022

@moncici00 me gynekolog doporucil Gravital s tim, ze femibion je predrazeny a Gravital vyrabi v Brne, tak aspon podporim mistni produkt. Je v nem fakt vsechno snad krome D3, ten beru vegansky z myproteinu, at uz jsem tehotna byla nebo ne. Pres leto jeden, jinak dva.

sishina
21. čer 2022

Ahoj holky,
řešily jsme s holkami v jiném fóru. Srovnávala jsem složení tablet pro maminky, nejlépe mi vyšel “GS Mamavit Prefolin+DHA”, je komplexní a nic dalšího k němu nemusíte brát.

Femibion je také fajn, ale složením je bohužel slabší než Mamavit, zato má spolupráce (letáky s reklamou) v každé druhé ordinaci. Ale určitě tím taky nic nezkazíte ☺️.

Jak píšou holky kyselina 800 je v obou výše zmíněných.