icon

Kontrola v 7. týdnu těhotenství: Kdo zažil podobnou situaci?

klara95
2. pro 2024

Ahoj holky .
Mám otázku , dnes jsme byla poprvé od zjištění pozitivního testu na kontrole. Dle poslední MS bych měla být dnes 7+1tt.
Na ultrazvuku můj doktor našel gestacni váček s žloutkem ,ale bez plodu . Gestacni váček dle jeho utz velikostně 7+1.
Dostala jsem utrogestan na noc 2x tbl. A jsem objednaná na utz za 14 dní. Zda tam něco bude či nikoli . Asi si sem jdi pro podporu že to někdo měl podobné či stejně a dopadlo to dobře.
Tento rok jsem těhotná byla bohužel skončilo to ZT, proto jsem z toho ve stresu.
Jinak moje poslední MS byla 13.10. , dle výpočtu na internetu ovulace , ta měla být cca 28-30.10. sex byl 29.10. , implantace dle tě kalkulačky 5-6.10.
U tohoto těhotenství mám mnohem silnější příznaky jak u toho předešlého , velké nevolnosti , bolení prsou atd...
Omlouvám se za tak dlouhé psaní , je to pro mě těžké.
Děkuji všem 💜

Kontrola v 7. týdnu těhotenství: Kdo zažil podobnou situaci?
livianapuntik
2. pro 2024

@klara95 Klárko, mooc mooc Ti držím palce, aby to za 14 dní dobře dopadlo a bylo vidět mimi i srdíčko. Mooc chápu tvoje obavy, já jsem si ZT prošla v 10+1 před 3 lety a zitra mám jít na gyn...také pozitivní testy..dle ms bych mela být 7+3...

klara95
autor
2. pro 2024

@livianapuntik děkuju moc . Budu držet moooc palce klidně sem zítra napiš jak si dopadla 💜

livianapuntik
2. pro 2024

@klara95 Dám vědet.Zatím přeji klidný večer a držím pěsti🍀

corry21
2. pro 2024

Moje zkusenost bohužel dobrá nebyla a v tomto týdnu by tam měl být videt aspoň terčík zloutkovyho vacku, základ embrya, v případě že je těhotenství mladší... Ale pokud velikost gestacniho odpovida a v něm vůbec nic, asi bych se připravila spíš na tu horší variantu 🙁

rosalindamelinda
3. pro 2024

Ahojky, v této tématice to chce více zákl.info. Nepíšeš věk? Ani, jestli se snažíš o první těhu X nějaké děti máš? těžko se pak dá víc komplexně zamyslet a poradit, proč se nedaří a co je příčinou, kde je problém. Navíc by ti měl pomoct hlavně tvůj OG. Už ti někdy dělal HP a kontroloval Prg, že nasazuje Utrogestan? Ten se dá nasazovat už po ovulaci, aby udržel případné těhu.
V textu máš jistě chybu - ta implantace je asi myšlena v listopadu ne? Každopádně, tady se nedá naprosto ve všem spoléhat jen na internetové kalkulačky a na mobilní aplikace. Je dobré vzít si ms kalendář nebo tužku+papír a napsat si to. Pokud svůj cyklus znáš, pak ovu vypočítáš, můžeš přidat nějaké metody na zjištění ovu a dle toho se pak řídit.

lenerka1
3. pro 2024

Výpočty podle internetu bych nebrala v potaz, ovulace mohla být později, tělo není stroj. Já to měla podobně, jen jsem věděla, že ovulace byla později, takže na první kontrole jen gestační a žloutkový váček, za 14 dní už vše v pohodě.

reeeza
3. pro 2024

Myslím že má koníkovi je těhotenská kalkulačka podle data ovulace..zkus si to spočítat dle ovu jak píší holky výše..

vlasta1981
3. pro 2024

@klara95 ahoj buď v klidu já měla plod až v 8+2 . Věř malému

hennrietta
3. pro 2024

Zažila jsem. Bohužel anembryomola a musela jsem na revizi.

klara95
autor
3. pro 2024

Dobrý den všem děkuji za zprávu ač pozitivní či negativní .
Psala jsem to v emocích takže chyby tam určitě nějaké jsou . Děti nemám , těhotná jsem byla jednou letos v lete a bylo to ZT. A bude mi 30 let.
Ono stejně člověk musí čekat jak to bude na kontrole. Každá to má jinak ,každé tělo je jiné . Ale moc vám všem děkuji ❤️ přeji krásný den .

vlasta1981
3. pro 2024

@klara95 věř malému já v květnu potrat v 8tt a měsíc na to ..a malá je se mnou už 24tt. A to je mi 43 a čekala jsem na ni dlouhých 23 let . A začátky nebyli vůbec růžové . Věř a vše bude v pořádku

klara95
autor
3. pro 2024

@vlasta1981 moc děkuju za podporu ❤️ malá ať roste do sílí a zdraví 💜💜