icon

Lokální anestezie při vrtání zubu v počátku těhotenství. Zkušenosti?

emmanessa
6. říj 2020

Hezky vecer,

cetla jsem par nazoru na lokalni anestezii pri vrtani zubu v tehotenstvi, ale presto mam strach,aby nedoslo k poskozeni miminka (embrya) nebo potratu. Velice se bojim i za normalnich okolnosti je to pro me velky stres,ale mam rozsahly kaz,zasahuje skoro az k nervu. Mate zkusenost nebo nejaky nazor odbornika?

saruler
6. říj 2020

@emmanessa pri obou tehotenstvich jsem absolvovala zakroky u zubare v lokalni anestezii. (Dva ruzni zubari). Vzdy jsem byla ujistena, ze je to opravdu lokalni, nic se nevatrebava do krve. I pri kojeni to je bezpecne.

amazonkajanik
6. říj 2020

@emmanessa byla jsem v 7.měsíci a normálně lokálně umrtvené. Co jsem si vyhledala,je větší riziko ta bolest,než umrtvení. A můžu za sebe říct,že když jsem pak byla na dodělání (první zákrok byl na pohotovosti),tak bývalá zubařka umrtvení nedala,syn se mi kroutil v břiše a já pak na chodbě rozdychavala. Bylo mi zle,téměř na omdleni ...

emmanessa
autor
6. říj 2020

@saruler
@amazonkajanik diky za vase zkusenosti.Pro me je to prave hodne velky stres,i kdyz mi da injekci,mam strasny strach,ted dvojnasobny

avaya
6. říj 2020

Moje zubarka nedela zakroky v prvnim trimestru, pokud neni urgentne.

emmanessa
autor
6. říj 2020

@avaya ja fakt nevim,jjak se k tomu postavit,kdyz me pred mesicem objednaval,nebyla jsem tehotna...rikal,ze kaz je velky..asi tam zitra zavolam,ale fakt nevim,at se mi nerozjede zanet,je to skoro u nervu az

avaya
6. říj 2020

@emmanessa rozumim, ja mam jini pripad, počekam az do 6nedeli protoze mam mali Kaz a rizikove tehotenstvi. Nejlepe domluvit se s zubarem, ale anestezia by nemela mit vliv na tehotenstvi. Hodne stesti!

emmanessa
autor
6. říj 2020

@avaya dekuju moc,taky drzim palce,at je vse ok

eviicka
6. říj 2020

@emmanessa já jsem to podstoupila (myslím 7tt), lokální anestezie by prý měla působit jen lokálně, podle zubaře můj stres z bolesti byl pro dítě horší. Těhotenství to nijak neohrozilo. Pravdu, jestli to může škodit se stejně nedozvíme.

kacvac
7. říj 2020

Taky jsem teď řešila. Konzultovala jsem s několika lékaři nezávisle na sobě, kterým důvěřuji a všichni se shodli, že lokální anestezie je lokální, miminko neohrožuje a daleko horší je stres jak už psaly výše. Sama musím říct, že poprvé mě to zastihl nepripravenou, neinformovanou a už z toho jsem měla největší stres. Že nevím. Hrozně jsem to obrecela a bylo mi pak zle. Myslím, že to opravdu bylo pro mimco horší, než když už jsem se pak informovala a uklidnila a při dalším nutném zákroku jsem prodychavala a myslela na něco hezkého a byla v klidu. Celkově jsem to zvládla daleko líp a věřím, že i pro mimi to bylo lepší. Stres je prostě špatný vždy. Držím palce 🍀

tulikiss
7. říj 2020

Lokalni anestezie je vpohode, me cistily v tehotenstvi kanalky a bez toho by to neslo. Urcite rychle opravit, on ten pripadny zanet ze zubu, muze udelat mnohem vetsi paseku nez nejaka anestezie.

ajulamamula
7. říj 2020

Ja byla trhat zub 7 tydnu pred porodem😂 a v pohode😉

i_vet2
7. říj 2020

Ahoj , taky jsem to v těhotenství řešila , byla jsem trhat zub moudrosti s kazem v prvním trimestru , zubarka mě uklidnila , ze je všechno v pořádku , ze lokální anestézie nemůže uškodit těhotenství . Všechno bylo v pořádku , vůbec se neboj. Po trhani jsem byla ještě za cele těhotenství tak třikrát vrtat vždy s umrtvenim a teď už mám doma sestitydenniho chlapečka 😊 chápu ze se bojis , měla jsem to stejne , ale vůbec se nestresuj všechno bude v pořádku miminko to neovlivňuje 😘

emmanessa
autor
7. říj 2020

Ted jsme volala k zubari,ze mam zitra prijit na opravu rozsahleho kazu a jsem cerstve tehotna. Tlumocila mi to sestricka,prvni jakoze to nevadi,ale pak se dival do pc na muj rtg snimek a najednou uz to tak jiste nebylo,uplne jsem neslysela,co tam rika..ale mam prijit a domluvime se pry...jen se ptal,jestli jsem uz byla na dentalni hygiene a tam mam jit az v listopadu

jsme
7. říj 2020

@emmanessa mě paní zubařka čekala do 2 Trimestru se zkaženou osmičkou. Říkala že je to lepší a injekci mi dávala nějak slabší. Stejně jsem nic necítila a vše proběhlo v pohodě. Samozřejmě kdyby začalo bolet tak by trhala hned ale chtěla počkat. Nechte si udělat dentální hygienu a kaz nechte na později ať jste v klidu 😉

aspie83
7. říj 2020

Mně na konci 1. trimestru trhali osmičku a zubař mě ujistil, že lokální umrtvení určitě miminku neškodí 😉

emmanessa
autor
7. říj 2020

@aspie83 uf to muselo byt strasne,ja bych to nedala ani jako netehotna

emmanessa
autor
7. říj 2020

@jsme ja to prave moc nechapala,proc se pta na dent.hygienu,to nejak pomuze?Oni meli termin az v listopadu na hygienu

aspie83
7. říj 2020

@emmanessa on mi dal vybrat, jestli to chci odložit po porodu nebo hned.. Mě to sice nebolelo, ale bála jsem se, aby se to pak nerozjelo a nebylo to horší, tak jsem řekla, ať mi ji vytrhne hned 😁 a bylo to v pohodě, až mě to překvapilo. Nejvíc bolela ta injekce do čelisti - tam i potom 😉

lida9
7. říj 2020

nejvic miminku skodi stres.... takze klid, nozky nahoru a neresit kazdou kravinu... boli zub? tak ho nech spravit, hotovo a kliiidek🙂 u zubare resit jen to, ze nemuze delat rtg...

emmanessa
autor
7. říj 2020

@lida9 rtg mi delal nastesti pred mesicem,kazdopadne zitra tam jedu a uvidime

emillyhk
7. říj 2020

@emmanessa Na dentální hygienu se ptají, protože když máš zuby vyčištěné po dent. hygieně, není plak u krčků a dásně potom nekrvácí a ta plomba potom líp drží. Pokud dásně krvácí, je velká pravděpodobnost, že se plomba uvolní a pod ní se může znovu udělat kaz...

leymea
7. říj 2020

Taky mi zubar trhal osmicku v prvnim trimestru. Ptala jsem se na to a pry v pohode.

jsme
7. říj 2020

@emmanessa jak říká emillyhk lépe to drží.
Mě dělala hygienu moje zubařka a rovnou právě řekla že chce radši počkat do 2trimestru. Jen že to nemá ráda že tělo si zvyká na těhotenství a nechce zbytečně prudit. Pak bylo všechno absolutně bez problémů. Ale o žádném ohrožení mimča neříkala.

emmanessa
autor
7. říj 2020

@jsme
@emillyhk aha,dekuju to jsem nevedela,ja uz jsem objednana na DH od zacatku zari a pujdu az v listopadu bohuzel

levandulka_fialova
8. říj 2020

@emmanessa Neboj se, naopak zánět z nevyléčeného zubu může způsobit potrat. Rozhodně zub nechat opravit.

emmanessa
autor
8. říj 2020

Tak jsem tam dnes byla a nakonec mi vrtal zub,ktery je uz mrtvy,takze bez anestezie,ale i tak to bylo dost neprijemne. Dalsi termin mam presne za tyden,den predtim jdu teprve k doktorce,aby potvrdila tehotenstvi,takze se pak se zubarem budu domlouvat,co dal...jeste ze je takovy rozumny,ale sam rikal,ze je lepsi to resit v druhem trimestru

emillyhk
8. říj 2020

@emmanessa Držím palce, ať vše dobře dopadne 😉

emmanessa
autor
8. říj 2020

@emillyhk moc dekuju

ilema
8. říj 2020

@lida9 ale může i rtg, je to jako s tou injekcí. Když si zlomíš těhotná nohu, tak ti rtg taky udělají, hodí přes tebe ochranou zástěru a to spíš pro psychiku, protože plod obdrží nulovou dávku.