icon

Nevolnosti v těhotenství. Zmírnily se už 9. týdnu?

nika787
15. led 2026

Ahoj holky stalo se některé z vás, že se vám zmírnily nevolnosti už v 9tt?

anonym_9112bf
15. led 2026

Proč ne, každá to má jinak. Některá vůbec neví, co nevolnosti jsou. Některé se těsně před porodem vrátí, miminko má málo místa, tlačí na orgány. Některá zvrací na porodním sále.

kuki012
15. led 2026

V těhotenství jsem nezvracela ani jednou, ale nejhůř mi bylo 7.-8. týden, kdy jsem myslela, že to přijde. Takže jo, v 9. se to zlepšilo.

bereni
16. led 2026

@nika787 ahoj - no takhle prvni dve tehotenstvi jsem prozvracela od 7 tt do porodu 🙂. Treti tehotenstvi mi ustaly nevolnosti v 10 tt - bohuzel se jednalo o zamlkle ☹. Ctvrte tehotenstvi se podoba tem predeslym, cili zvracim od 7-8 tt doposud (28 tt). Ale nemusi to nic znamenat, kazde tehotenstvi u zen je jine. Mam kamaradky co mely stesti a nemely zadne nevolnosti, nebo jim ke konci 1.trimestru skoncily, je to ruznorodost.

nel_ias
16. led 2026

To máš opravdu hodně individuální. Nedá se v tom řídit někým jiným. Ale říká se, že časem to postupně ustupuje, takže čím dál, tím by to mělo být lepší.

luckamiksova
16. led 2026

Me ustaly ve 12 tydnu..ale s dcerou prvni těhotenství mi zůstaly některé potraviny, ktere jsem nemohla citit, ale nevolnosti jako takove jsem nemela..kazda a kazde těhotenství je jine 🙂

nika787
autor
17. led 2026

Holky děkuji. Člověk má obavy po ZT. Příznaky jsou jak na houpačce. Někdy mi je celý den špatně bez zvracení. Někdy dopo, někdy odpo. Musím doufat a věřit🍀🙏🏼

krisstina93
17. led 2026

Ne v 9tt to teprv začínalo.

ladyhacek
18. led 2026

a někomu není špatně celé těhotenství, u staršího mi bylo zle do 12 týdně a mladšího do 5 měsíce

eviicka
18. led 2026
@nika787

Holky děkuji. Člověk má obavy po ZT. Příznaky jsou jak na houpačce. Někdy mi je celý den špatně bez zvracení. Někdy dopo, někdy odpo. Musím doufat a věřit🍀🙏🏼

@nika787 chápu obavy, mně třeba příznaky trvaly dál i když to ZT bylo. Ty dny do kontroly jsou nekonečné, ale ty nevolnosti nemusí nic neznamenat. 🙂

gangam
20. led 2026

U dcery se zmírnilo kolem 10tt, ale ustoupila kolem 14-16.tt Tentokrát se zmírnilo už v 9.tt a bohužel to bylo ZT zjištěno až v 11. Tt na ko. Ale je to individuální jak všichni píšou a nemusí to vůbec nic znamenat. Každé tělo je jiné a reaguje jinak na hormony. Zatim bych se ničím nestresovala a byla v klidu 😊 Taky to muže 1-2 dny byt v pohodě a potom zas tyden hrozne. Takze nozky nahoru odpocivat a věřit miminku ❤️🍀

nika787
autor
20. led 2026
@gangam

U dcery se zmírnilo kolem 10tt, ale ustoupila kolem 14-16.tt Tentokrát se zmírnilo už v 9.tt a bohužel to bylo ZT zjištěno až v 11. Tt na ko. Ale je to individuální jak všichni píšou a nemusí to vůbec nic znamenat. Každé tělo je jiné a reaguje jinak na hormony. Zatim bych se ničím nestresovala a byla v klidu 😊 Taky to muže 1-2 dny byt v pohodě a potom zas tyden hrozne. Takze nozky nahoru odpocivat a věřit miminku ❤️🍀

@gangam děkuji za povzbuzení. Příznaky mám pořád, ale takové jak na houpačce. Zvracím každé ráno a pak mi je celý den dobře nebo mi je šoufl dopo nebo odpo. Někdy mě to vzbudí nad ránem. Nechutenství a pachuť v puse je často teda a poslední dny mám šílenou žízeň. V pátek mám kontrolu tak se modlím, ale věřím že to bude v pořádku.

gangam
20. led 2026
@nika787

@gangam děkuji za povzbuzení. Příznaky mám pořád, ale takové jak na houpačce. Zvracím každé ráno a pak mi je celý den dobře nebo mi je šoufl dopo nebo odpo. Někdy mě to vzbudí nad ránem. Nechutenství a pachuť v puse je často teda a poslední dny mám šílenou žízeň. V pátek mám kontrolu tak se modlím, ale věřím že to bude v pořádku.

@nika787 no nezbývá nic jiného než počkat do kontroly. Ja uz teď taky vim ,ze i ty příznaky jako uplne nic znamenat nemusi i pokud jsou. Mela jsem je horší a drive než u dcery i hodne vysoké hcg a stejne to nakonec ok nebylo. Je to na 💩 ale je to proste bud a nebo. Věřím ,ze to u tebe dopadne lépe jako u me 🍀

nika787
autor
23. led 2026

Holky tak dneska kontrola. Vše v pořádku jsem 10+1tt a maličké už má 3cm. Už jsme viděli jak se hýbe 🍀🍀🍀🍀🙏🏼. 9.2. mám screening. Ale co mě překvapilo je, že po mě chtějí 3tis.. 1500 Kč za screening a 1500 Kč za těhotenský balíček.

eviicka
23. led 2026
@nika787

Holky tak dneska kontrola. Vše v pořádku jsem 10+1tt a maličké už má 3cm. Už jsme viděli jak se hýbe 🍀🍀🍀🍀🙏🏼. 9.2. mám screening. Ale co mě překvapilo je, že po mě chtějí 3tis.. 1500 Kč za screening a 1500 Kč za těhotenský balíček.

@nika787 gratuluji, za chvilku miminko učítíš a to je člověk hned klidnější.
Screening se takto platí, a co se týká balíčku, tak záleží co obsahuje. Někteří doktoři si nadstandardní věci účtují zvlášť, někteří vůbec a někteří takto.

nika787
autor
23. led 2026
@eviicka

@nika787 gratuluji, za chvilku miminko učítíš a to je člověk hned klidnější.
Screening se takto platí, a co se týká balíčku, tak záleží co obsahuje. Někteří doktoři si nadstandardní věci účtují zvlášť, někteří vůbec a někteří takto.

@eviicka děkuji určitě si pořídím angel sounds. Prý v tom jsou ultrazvuky, ale musím se ještě doptat v pondělí jak půjdu na krev.

elesse
23. led 2026
@nika787

@eviicka děkuji určitě si pořídím angel sounds. Prý v tom jsou ultrazvuky, ale musím se ještě doptat v pondělí jak půjdu na krev.

@nika787 zjisti co v balicku vubec je. Jinak poplatek za scrreening tak odpovida, nekdy ho proplaci pojistovna. Ja bych si angelsound nekupovala, jednak zo neni nerizikove a jednak nemusis vubec slyset miminko, ale zvuky tveho tela🙂