Opakované potrácení - SP i ZP, jsem v 7tt
Ahoj,
mám za sebou 3 SP a ZT (11, 6, 8. týden), momentálně počtvrté těhotná 7. týden a opět to nevypadá moc dobře. HCG přes 4 000, ale v děloze jen maličký gestační váček bez srdeční činnosti. HCG ukázkové, ultrazvuk propadák a tak je to a bylo pokaždé.
Mám všechna vyšetření přes genetiku, imuno, hemato, hormony, celiakii, stěry, vše negativní. Zkoušela jsem už 4krát lázeňskou léčbu, listovku i femibion beru. Zhubla jsem 16 kg.
Už mi dochází inspirace, jak tuto situaci řešit, lékaři vypadají také bezradně. Děkuji za jakýkoli tip nebo radu.
@zofka44 Tak to je pro mě velkou motivací. Děkuji ti za tvůj komentář. Ráda bych se tě zeptala, zda jsi to zkoušela celou dobu přirozenou cestou a také na to, zda jsi některou z popisovaných alternativních léčeb zkoušela. Já jezdím každý rok na měsíc do lázní, kde užívám slatinné koupele a tampony a chodím na vaginální irigace a gynekologický plyn. Vždycky mi to velmi pomůže ke zhojení sliznice po kyretážích, upraví se mi cyklus a ustane kontaktní krvácení. Poslední rok a půl také pravidelně 2-4 krát týdně sportuju.
@lucinella ahoj, vždycky jsem otěhotněla přirozeně, na první pokus, v tom problém nebyl, vždy ale konec zhruba 8. tyden, gynekolozka uz nevěděla, co se mnou, a ja uz pak po ni nic nechtěla, měla jsem vsechna dostupná vyšetření a vsechna negativni. Psychicky nic moc. Požádali jsme o adopci a po dvou letech dostali chlapečka. Na terapie v rámci čínské medicíny jsem chodila cca rok, a pila byliny, chodila na akupunkturu a dostala doporučení ohledně úpravy stravy, které tedy byla dost sila dodržet, skoro všechno, co jsem jedla a měla rada, mi zakázali🙂. Měla jsem pocit, ze jsem proste divná, porad jsem si říkala, co mi sakra chybi, ze nedokážu donosit dite? Jestli to dobre napisu, Číňanka mi řekla, ze mám slabé ledviny a prave ty jsou podle Číňanů zdrojem energie a životní sily, kterou předávas dítěti. A kdyz sama "zivoris", tak nemůžeš ani nic předat, ze? Z příznaků slabosti ledvin jsem měla studené nohy a bolesti v bedrech. Terapie pomohla, ale jestli to nakonec pomohlo k dítěti, to nevím.
Kdybys chtela ještě něco vedet, ptej se. Taky jsem furt hledala rady a někoho, kdo je na tom podobne jako ja, aby mi dodal naději, ze to muže dobre dopadnout...
@lucinella Ahoj, mam za sebou behem jedineho roku tri potraty (2x SP 7+8tt, 1x ZP 9tt).
Absolvovala jsem stejna vysetreni jako ty, vse ok.
Zaver byl - blba nahoda (doslovne receno nekolika dr.) a nevzdavejte to.
Tak jsme to nevzdali - a tak po trech potratech nasledovaly tri deti 🙂 (prvni mesic po posledni kyretazi)
To se vi, ze jsem byla v depce, po druhem jsem mela chut se na to vykaslat a zazadat o adopci.
Po tretim jsem si naopak rekla, ze dokud ovuluju, tak to nevzdam. Moc ti drzim palce, at to i u vas ma stastnej konec. Treba to jeste potrva. Ale vis co - uz jsi udelala asi vse, cos mohla. Ted uz jen zbyva hodit se do klidu - ne ze by to nejak pomohlo v udrzeni tehotenstvi. Ale proste kvuli sobe. Ja se tehdy obrnila tim, ze bude-bude, nebude-nebude a bylo mi dobre.
Holky, jak se mate? Mam za sebou 3zt, jsem objednána do gennetu. Odeslou tam i na jiná vysetreni než genetiku, nebo si je mam vydupat u obvodního? Jak jste to zvladaly? A jak se daří?

@lucinella ahoj, ja měla potratu 7, nakonec se mi podařilo donosit holčičku. Vyšetření jsem měla vsechna v pořádku. Byt tebou, zkusím nějakou alternativní léčbu - čínskou medicínu, tedy akupunkturu, byliny, změnu stravy. Držím palce, aby se ti to nakonec podařilo, ja uz ani nevěřila, ze to vyjde...