icon

Opakované potrácení - SP i ZP, jsem v 7tt

lucinella
16. lis 2014

Ahoj,

mám za sebou 3 SP a ZT (11, 6, 8. týden), momentálně počtvrté těhotná 7. týden a opět to nevypadá moc dobře. HCG přes 4 000, ale v děloze jen maličký gestační váček bez srdeční činnosti. HCG ukázkové, ultrazvuk propadák a tak je to a bylo pokaždé.

Mám všechna vyšetření přes genetiku, imuno, hemato, hormony, celiakii, stěry, vše negativní. Zkoušela jsem už 4krát lázeňskou léčbu, listovku i femibion beru. Zhubla jsem 16 kg.

Už mi dochází inspirace, jak tuto situaci řešit, lékaři vypadají také bezradně. Děkuji za jakýkoli tip nebo radu.

zofka44
19. lis 2014

@lucinella ahoj, ja měla potratu 7, nakonec se mi podařilo donosit holčičku. Vyšetření jsem měla vsechna v pořádku. Byt tebou, zkusím nějakou alternativní léčbu - čínskou medicínu, tedy akupunkturu, byliny, změnu stravy. Držím palce, aby se ti to nakonec podařilo, ja uz ani nevěřila, ze to vyjde...

lucinella
autor
20. lis 2014

@zofka44 Tak to je pro mě velkou motivací. Děkuji ti za tvůj komentář. Ráda bych se tě zeptala, zda jsi to zkoušela celou dobu přirozenou cestou a také na to, zda jsi některou z popisovaných alternativních léčeb zkoušela. Já jezdím každý rok na měsíc do lázní, kde užívám slatinné koupele a tampony a chodím na vaginální irigace a gynekologický plyn. Vždycky mi to velmi pomůže ke zhojení sliznice po kyretážích, upraví se mi cyklus a ustane kontaktní krvácení. Poslední rok a půl také pravidelně 2-4 krát týdně sportuju.

pulecp
20. lis 2014

@lucinella Zvu Tě do skupiny Emoční terapie. Podívej se na manuálek FasterEFTu ve článku na mém blogu, ve skupině se ptej, nasměruju Tě. Nebo si můžeme domluvit "skype serzení" (případně, jsi z Brna i u mě ve škole - tedy pokud dovolí "žďárská opatření").

zofka44
21. lis 2014

@lucinella ahoj, vždycky jsem otěhotněla přirozeně, na první pokus, v tom problém nebyl, vždy ale konec zhruba 8. tyden, gynekolozka uz nevěděla, co se mnou, a ja uz pak po ni nic nechtěla, měla jsem vsechna dostupná vyšetření a vsechna negativni. Psychicky nic moc. Požádali jsme o adopci a po dvou letech dostali chlapečka. Na terapie v rámci čínské medicíny jsem chodila cca rok, a pila byliny, chodila na akupunkturu a dostala doporučení ohledně úpravy stravy, které tedy byla dost sila dodržet, skoro všechno, co jsem jedla a měla rada, mi zakázali🙂. Měla jsem pocit, ze jsem proste divná, porad jsem si říkala, co mi sakra chybi, ze nedokážu donosit dite? Jestli to dobre napisu, Číňanka mi řekla, ze mám slabé ledviny a prave ty jsou podle Číňanů zdrojem energie a životní sily, kterou předávas dítěti. A kdyz sama "zivoris", tak nemůžeš ani nic předat, ze? Z příznaků slabosti ledvin jsem měla studené nohy a bolesti v bedrech. Terapie pomohla, ale jestli to nakonec pomohlo k dítěti, to nevím.
Kdybys chtela ještě něco vedet, ptej se. Taky jsem furt hledala rady a někoho, kdo je na tom podobne jako ja, aby mi dodal naději, ze to muže dobre dopadnout...

lucinella
autor
21. lis 2014

@zofka44 Mam v planu navstivit jednoho lecitele. Doporucila mi ho pritelkyne.
Dnes jsem musela jitna laparo,hcg 15000 a v deloze nic. O mimodelozni ale nakonec asi neslo. Aspon ze tak.

majdula
21. lis 2014

@lucinella Ahoj, mam za sebou behem jedineho roku tri potraty (2x SP 7+8tt, 1x ZP 9tt).
Absolvovala jsem stejna vysetreni jako ty, vse ok.
Zaver byl - blba nahoda (doslovne receno nekolika dr.) a nevzdavejte to.
Tak jsme to nevzdali - a tak po trech potratech nasledovaly tri deti 🙂 (prvni mesic po posledni kyretazi)

To se vi, ze jsem byla v depce, po druhem jsem mela chut se na to vykaslat a zazadat o adopci.
Po tretim jsem si naopak rekla, ze dokud ovuluju, tak to nevzdam. Moc ti drzim palce, at to i u vas ma stastnej konec. Treba to jeste potrva. Ale vis co - uz jsi udelala asi vse, cos mohla. Ted uz jen zbyva hodit se do klidu - ne ze by to nejak pomohlo v udrzeni tehotenstvi. Ale proste kvuli sobe. Ja se tehdy obrnila tim, ze bude-bude, nebude-nebude a bylo mi dobre.

lucinella
autor
22. lis 2014

@majdula Dekuju za povzbuzeni a tvuj pribeh. Je pro me velkou inspiraci. Snad jeste do petice to zkusim.

zuhra
22. únor 2015

Holky, jak se mate? Mam za sebou 3zt, jsem objednána do gennetu. Odeslou tam i na jiná vysetreni než genetiku, nebo si je mam vydupat u obvodního? Jak jste to zvladaly? A jak se daří?