Pilulka k vyvolání potratu. Můžu ji chtít ještě tentýž den? Pustí mě domů?
Ahoj holky, Je mi 24 a již mám už 2 dcerky , asi 3 dny nazpátek jsem se dozvěděla že jsem těhotná (měla jsem již 7 dní zpoždění) někdy to tak myvam a někdy ne , udělala jsem si tedy těhotenský testy ( 2 rána po sobě a byl //) ať jsem to počítala jak jsem to počítala ( jsem nějakých 6-7 TT ) Dítě teď opravdu neplánuji , jsem objednaná na příští týden (až) ...Ale k otázce když si řeknu o pilulku která onen potrat vyvolá můžu ji chtít ještě tentýž den? Pustí mě domů ? Nemám s interupci ještě žádnou zkušenost. Děkuji vám za vaše odpovědi 🙂
@marketaduratna ja byla v 9tt, zůstat jsem tam nemusela
Postup ti vysvětlí doktor. Obecně se dává jedna tabletka, po hodině můžeš jít domů. Ta vyvolá odúmrtí embrya. Druhá tabletka za 2 dny, zase po hodině domů. Ta vyvolá stahy a krvácení, a embryo se vyloučí. Pak by měla následovat kontrola, zda odešlo všechno. Někdy se stane že ne, a musí se stejně na revizi. Průběh je individuální.
Popravdě já bych asi volila klasickou miniinterupci, než takhle zdlouhavý nejistý průběh. U žen co rodily se dělá do 8tt. Ale záleží čemu dáš přednost. Farmakologická cesta je bez narkozy a až na tři návštěvy Dr jsi doma.
Tabletky se davaji jen v nemocnici pod dohledem, tvuj dr ti napise zadanku, v nemocnici 1.davka jsou 3 tabletky, pak za 2 dny posledni jedna. U tech prvnich se sedi v cekarne jeste min hodinu po uziti.
@marketaduratna takhle to určitě nefunguje, u nás se tohle provádí podle mě jen v nemocnici a rozhodně si nemyslím, že to proběhne ten samý den.
@marketaduratna zkusila bych si zavolat svému gynekologovi a domluvit se s ním alespoň nějak orientačně po telefonu, aby se to třeba trochu urychlilo.
@marketaduratna tak to je na houby. Ještě třeba u nás na pediatrii funguje meil, na který se můžeme doktorovi ozvat, nemá doktor něco podobného?
Zrovna dneska na mě vykouklo svědectví žen po tomhle tabletkovém potratu, který je prezentován jako jednoduchý, jak mají zpětně psychické trauma, kdy viděly plod, který vypadá a je jako člověk. Zabitý z jejich vůle. Nehledě na šílené bolesti, kdy se svinuté do klubíčka celé pozvracely. Kvůli častým rizikům musí být prováděn ve zdravotnickém zařízení. Je mi to líto, že je to takhle..potrat jako první a jediné řešení 😭😭
@bonavoxa A na me zase vykoukly i spousty normalnich svedectvi, kdy to dotycne absolvovaly relativne (vzhledem k okolnostem) v poklidu. Ja jsem jedna z nich.
Tabletkovy potrat je pro telo setrnejsi, nez operativni, neovlivnuje plodnost. V nemocnici se provadi mj. proto, aby nedochazelo k odnaseni tabletek a kupceni s nimi. Takto mi to vyslovene rekla doktorka, i spolknout jsem to musela pred ni. A taky preci jen reakce muze byt na jakykoliv lek, je lip byt tu hodku pod dohledem.
Zakladatelka se pta na prubeh, nepotrebuje moralizovat.
@brusinka91 děkuji vám .
@brusinka91 ja musela několikrát na revizi kvuli zt, plodnost to neovlivnilo.
@marketaduratna ten den nejspíš ne, tvůj gynelolog to neudělá, musíš do nemocnice. Příště to chce ochranu
@brusinka91 Jiný pohled není moralizování. Naopak mi třeba přijde nemorální to přitakávání, jak je to v pořádku.
@bonavoxa Ale zakladatelka se neptala na jiny pohled. Neptala jiny nazor, co ma delat nebo jestli si to nema rozmyslet.
Odpoved na polozenou otazku neni pritakavani.
@brusinka91 přesně tak.. Tady se na něco zeptá a místo odpovědi ji někdo chytrý vysvětlí, proč je její rozhodnutí špatné.. Už mi tady trochu rupou nervy, nejen tady, ale i ti chytří ohledně covidu a tak.. Poslední dobou kazdej odborník na vše
@opicaa ahoj já sim mám zkušenosti nemocnici mi dali 3piulky a poslali domu za dva dni jsem šla zas do nemonice a dali mi jedu piulku a byla jsem tam na pozorování 4 hodiny, rozjela se mi ms měla jsem ji silnou asi 4 dni a potom jsem ji měla měsíc a potom jsem šla na kontrolu všechno bylo pořádku
@bonavoxa Ale kecy v kleci. Ty pilulky se dává do 49. gestačního dne, takže tam miminko fakt neuvidíš. Šílené bolesti se nekonaly, max mě trochu bolela hlava. Mestruace před porodem jsem měla tisíckrát milionkrát horší.
**** slabší povahy přeskočte zbytek zprávy ****
Já jsem zrovna včera potratila s pomocí pilulky ještěrku, která umřela sama (a moc chtěná mimochodem, rok už čekám) a sorry jako, ale pár týdnů staré těhotenství není miniaturní panenka v bublince, jak antipotratáři rádi straší, ale krvavej tuhej chrchel, ve kterým při troše hledání najdeš centimetr velký váček.
@marketaduratna Já jsem si pilulky brala doma, ale vzhledem k tomu, že jsem byla v jiné situaci (spontánní nekompletní potrat), tak jsem dostala jen mispregnol (tu druhou), zato ve 4násobné dávce.
@marketaduratna hned po vyšetření dostanes na zapiti 2ks. Po 2 dnech prijdes znovu pro další 2ks. Stojí to 5tis a je to dost strašný. Kdybych se měla rozhodnout zpět. Volim revizi.
@bonavoxa děkuju a souhlasím. Ale pořád věřím, že každý, kdo se pro tuhle cestu rozhodne, k tomu má dobrý důvod. Sama jsem před tou volbou nikdy nestála a stát nejspíš nebudu (manžel plánuje při určitém věku / počtu dětí vasektomii), ale to považuju za štěstí. Kdybych se rozhodovat musela, byla bych za tu možnost ráda. Proto mi další psychický nátlak na někoho, kdo už se rozhodl, přijde jako zbytečné týrání. Navíc tazatelka není nějaká naivní holčička, ale máma dvou dětí. Určitě dobře ví, čeho se vzdává a proč.
@inssomnia Rozhodně to zní vznešeně, ale být máma dvou dětí jako záruka vyzrálosti, oponuji... Ta poslední věta mi přijde jako oxymorón, protože kdyby to člověk domyslel bez nějakých ,, dobrých důvodů", a rozmělnění viny mezi společnost, která to z lhostejností akceptuje, tak by toho nebyl schopen. Psychický nátlak si představuji jinak... právě, že mi svědomí nedá k tomu mlčet. Jako k činu, ne k osobnosti a okolnostem. Maminky je mi líto, proto jí k tomu rozhodnutí negratuluji, protože to je prostě krystalické zlo, jen zabalené do pěkných frází. Ale všechny tyhle obecné debaty pokračují podobně. Každý má svobodnou vůli. Existuje spousta jiných možností. Tím bych to uzavřela.
@bonavoxa asi nemáme šanci se v tom základu shodnout, protože pro mě není krystalické zlo zabít zárodek na počátku vývinu, ale přivést na svět nechtěné nebo ne zcela chtěné dítě. Děti si zaslouží lásku, trpělivost a nemalou dávku sebeobětování. Pokud to nemají dostat, je lepší, když se vůbec nenarodí. Pokud navíc má být máma dvou dětí nevyzrálá, je lepší, když žádné další už nemá (a tím pro mě projeví vyzrálost).
Každý má právo na svůj názor (a já ten tvůj respektuji), ale zrovna v tomhle případě je důležitý jen názor zakladatelky a její rodiny.

@marketaduratna nevím, jestli Vám ji dají ten den. Já podstupovala potrat pomocí těchto pilulek z důvodu zamlklého těhotenství. Zavedli mi 2 tbl.vaginalně a po 3 hodinách další 2 a po další hodině jsem mohla domů.