Ahoj holky, nyní jsem teprve konec 7tt a pár dnů zpět mi začaly potíže s dýchánímm U předchozích 2 těhotenství s tím mám zkušenost až ke konci,to jsem se zadýchávala jako hroch. Teď se mi nějak špatně dýchá nosem,jako bych nemohla pořádně dodechnout a dýchám střídavě i pusou místo nosem. Má s tim prosím už takto na začátku některá z vás zkušenost? Na kontrolu jdu až 20.2. Děkuji moc za komenty 😉
@janousekzhk těhotenská rýma. měla sem celou dobu 🙈
Taky si myslím, že těhotenská (/vazokonstrykční - hormonální) rýma... Pokud je to jakoby "ucpanej nos", Bohužel na to reálně zabere až porod, i když pokud ji máš takle brzo, je šance, že se ještě zhoupnou hormony tak, že zmizí třeba na další trimestr...
@mamikajuli děkuji 😉, snad je to jen tím nedostatkem železa
jj taky mě hned napadlo, jestli teda myslíš dušnost nebo rýmu? v těhu všechno normální, přesně, těhotenská rýma, mě se přesně takhle dýchá blbě především v noci... musíme vydržet :-B
Také jsem hodně zadýchavala v 1. tr. Nejdříve jsem myslela, že to je snad astma, až pak vyšlo najevo, že je to projev těhotenství (ještě jsem tehdy netušila) a jak jsem začala brát železo, tak to rychle přešlo.
To je hormonální...pořád se s Dr ona bude vědět jak ti pomocí
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@janousekzhk V první řadě mě napadá, že to může být hormonální..jinak ještě železo,štítná žláza-to tě za chvíli čekají odběry, tak by ses dozvěděla. Nebo i nižší tlak..taky se mi v začátku někdy hůř dýchalo,jinými zase víc tlouklo srdce - prostě tělo se postupně začíná měnit 🙂