Růst hCG. Je to v pořádku?
14dpo jsem měla hodnoty hcg 442. V pátek 23dpo to bylo 23 500🙄 Ať počítám jak počítám, to tempo mi příjde extrémní. Úplně ani nesedí do tabulek.. Dnes jsem 5+6tt
Kontrolu mám až za dva týdny. Prsa ani břicho mě vůbec nebolí, nekrvácím, cítím se fajn. Jen je mi hodně špatně od žaludku a jsem unavená..
Myslíte, že je vše ok? Jaké byly vaše hodnoty koncem 6tt nebo začátkem 7tt? Bojím se trochu Moly, ale bříško mě vůbec nebolí, a to je myslím příznakem...Snad jen blbnu a trochu panikařím a vše je v pořádku :/
@reeeza Pokud jsi ted 5+6, tak to koncis sesty tyden, a vzhledem k tomu, ze v tabulce je v 6tt normalni hodnota od jednoho tisice do 56 tisic, tak si myslim ze jsi v norme 😉 vis ono to s temi hodnotami a cisly je tezke, jedna se o hormony, takze to nikdy neni na jednotku presne. Mnozstvi hcg v krvi ovlivnuje spousta veci, i proto je tak velky ten rozptyl, protoze to muze byt u kazde zeny, u kazdeho tehotenstvi uplne jine a pokazde v poradku.
Tehotenstvi je fascinujici proces, a i kdyz se ho lekarska veda pokousi popsat pomoci nejakych cisel a tabulek, neni mozne ho takto obsahnout v cele te komplexnosti. Viz treba to pocitani tehotenskych tydnu, ktere je velice orientacni a za par tydnu na screeningu ti ho zmeni podle namerene velikosti plodu, takze uz nebude souviset s trvanim tehotenstvi, dobou od posledni ms ani nicim, je to proste jen prirazene cislo pro lepsi orientaci doktoru, ale nevypovida vubec o nicem 😀 je potreba to zacit brat trochu s rezervou a neupinat se tolik na cisla, protoze proste tento mocny prirodni proces je rizeny uplne jinymi vecmi nez cisla dokazou popsat. Nechci znit nejak ezo, nejsem vubec, ale musim rict ze pro me jako cloveka, co je zvykly mit svuj zivot “pevne v rukou”, bylo tehotenstvi velka lekce o pokore a ztrate kontroly. Nebo resp o tom, ze jsou veci absolutne mimo nasi kontrolu, a nejlepsi (jedine) co muzeme udelat je myslet pozitivne, doufat, verit v to nejlepsi a uzivat si jizdu. Protoze kam te nakonec zavede neurcujes ty…
Ani u jednoho těhotenství jsem vůbec nárůst HCG neřešila. Dokonce ani po IVF mi krev nebrali a čekala jsem na ultrazvuk.
Fakt to tolik neřeš. Vždyť jsou ty hodnoty strašně individuální.
Moc děkuju. Bohužel se asi něco děje. V pátek bylo hcg 23500, ale 4 dny později jen 60000:(. Což není dvojnásobek za dva dny:( ach jo, snad je vše vpořádku...
Moc děkuju. Bohužel se asi něco děje. V pátek bylo hcg 23500, ale 4 dny později jen 60000:(. Což není dvojnásobek za dva dny:( ach jo, snad je vše vpořádku...
@reeeza Asi bych to být tebou zkusila neřešit. Na krev tě posílá doktor nebo chodíš sama? To je fakt cesta do blázince to pořád sledovat. Mám pocit, že už jsi tu psala, že se minule nějak nepodařilo (pokud ne, tak se omlouvám), takže chápu, že máš strach, ale zkus se nenervovat a měj radost, že to vyšlo. 🌸 Pokud nekrvácíš, nemáš křeče nebo nic nenaznačuje tomu, že by mělo být něco špatně, tak to nech plynout. A jo, je to rada nad zlato no. 🤷🏻♀️ Na špatné zprávy je vždycky dost času a dost pravděpodobně se stresuješ zbytečně. ❤️

@reeeza