icon

Vaše zkušenosti či používáte nějaké krémy proti striím? Děkuju

lalusheee
8. srp 2018
35_a_budu_mamka
8. srp 2018

@lalusheee Rano jsem se mazala Bepanthenem proti striim a vecer sadlem nebo maslem a nemam ani jednu.

sumitra
8. srp 2018

@lalusheee Ja pouzivala rano ElastiQ a vecer masirovala bricho olejem, bud kokosovym, nebo takovym oranzovym od Hipp

balogis
8. srp 2018

Ja používala bioil ,i mimo těhotenství,a jsem moc spokojená

uzivatelkapetra
8. srp 2018

Geneticky mám velké sklony ke striím, však mám i nějaké staré z puberty a od druhého trim. mažu bioilem jednou denně, teď jsemv 9. měsíci a mažu už dvakrát, jelikož jak mimčo klesá, začal mi lehce praskat úplný spodek břicha.
Já jsem s ním zatím velice spokojená

eithelwing
8. srp 2018

Olejicek od Hippu, v posledních týdnech jsem Matala i dvakrát denně, když jsem cítila nepříjemné napínání kůže. Olejicek pomohl, dispozice v rodině nemám.

lalusheee
autor
8. srp 2018

Já přemýšlím právě nad bioil no.. Děkuju moc holky. Já strie nikdy neměla a nemám tak chci tomu předejít abych je neměla. Prostě..

hanih
8. srp 2018

@lalusheee Já mám ke striím taky předpoklady - moje maminka jich má po těhotenství plné břicho a já mám nějaké z puberty na stehnech a zadku. V těhotenství jsem se mazala oleji od Saloos (Antistri nebo Těhotenský olej, alespoň jednou denně), plus obyčejnými tělovými mléky nebo krémy (prostě co jsem zrovna měla doma) a nemám na břiše jedinou strii. Po prvním těhotenství se mi tedy udělalo pár nových na zadku, ale ten jsem nemazala. Ve druhém těhotenství jsem už mazala i ten a žádná nová nepřibyla.

poah
Autor odpověď smazal
pratensis
8. srp 2018

@poah Jsem na tom stejne,ale myslim si,ze je prece jen lepsi mazat preventivne,casto to clovek dopredu neodhadne,jak se to u nej bude vyvijet.Pokud ma predpoklady,tak asi nemuze striim uplne zabranit,ale verim,ze zmirnit ano.Ja v prvnim tehotenstvi nemazala nicim,ve druhem kremem z DM a take nemam ani jednu.Kamaradce se strie vytvorily dva tydny pred porodem,kdyz uz si myslela,ze tomu unikne...

duckie
8. srp 2018

Používám ráno krém Elasti Q, někdy i po obědě, jak si vzpomenu. A večer pak BiOil. Mažu břicho a prsa a sjedu až ke stehnům. Mamka nemá strie z těhotenství žádný. Ale nespoléhám na to. Spousta ženských ke striím přišlo až posledních pár dní ve finále a nebo dokonce i při porodu. Takže pořád nemám vůči striím "vyhráno" 🙂

lucie01
8. srp 2018

Já bych řekla, že se tomu predejit nedá, pokud k tomu má někdo dispozice, tak tomu neunikne. Ale aspoň pro ten dobrý pocit, je dobré mazat jakýmkoliv mastným krémem, vazelinou, někdo doporučuje sadlo. Mě lehce popraskalo už nějak po 20 týdnu, kdy mi teprve bricho začalo růst.

evee24
8. srp 2018

@lalusheee bi oil. Ale u nás v rodině moc strie nejsou. A do porodu se mi zadna neudělala ale po porodu par jo. Ale ten bi oil je fajn. Me sedel.

montyjack
8. srp 2018

@lalusheee ahoj, pouzivala jsem cele tehotenstvi krem lameloderm od Justu, na brise nemam jedinou strii. Na tom kremu myslim zalezi hodne, protoze ke striim mam sklon dost - udelaly se mi na bocich i stehnech, i kdyz jsem pribrala treba jen 5kg davno pred tehotenstvim. Krem je drazsi, ale muzu jen doporucit.

zuzan88
14. srp 2018

Používám bio-oil

katka900
14. srp 2018

Nobilis