icon

5. těhotenství - jsem hrozně unavená a mám bolesti už ve 24.tt. Jak vydržet do konce?

petrastovickova
18. zář 2019

Teda čekám 5 dítě a tohle těhotenství nic moc ať ležím, sedím, chodím tak mě bolí spodek záda že nemůžu někdy ani chodit na kontrole je vše v pořádku ale jsem s toho hotová Teda.a na to že jsem 24 tt a termín porodu mám 31.12.jeste dlouhá doba.

Strana
z2
mamal34
18. zář 2019

@petrastovickova ja jsem teda těhotná po třetí a mám to samé... Jsem těhotná po 10ti letech a je mi 34 prý asi věkem 😃

petrastovickova
autor
18. zář 2019

Mě je Teda třicet a 4 kluka když jsem čekala tak prosedel celí těhotenství a taky tak šel ven. Sice to taky nebylo nic moc ale ne tak hrozný jako teď ať dělám co dělám tak mě bolí všechno

denca033
18. zář 2019

@petrastovickova mě je teda 26 a jsem po třetí těhu a můžu vám teda holky taky říct že tohle těhu opravdu stojí za to. Mám ho se vším všudy ani u dcery ani syna mi takhle nebylo. Záda bolí ukrutně břiško jak se všechno natahuje a to mám ještě pocit že mi malej děla z vnitřností kaši 😀

petrastovickova
autor
18. zář 2019

@denca033 přesně když začnou řadit stojí to za to, snad to do silvestra nak preziju ikdyz jsem byla zvyklá dělat všechno i na zahradě a teď nic moc

2hanah
18. zář 2019

@mamal34 Jo, je to tak, měla jsem to úplně stejně jako Ty, po deseti letech 3.dítě a 34 roků a bylo to teda fakt strašný, u mě to komplikovala teda ještě cukrovka, kterou trpím od dětství a už je to znát, ale fakt to bylo náročný, celý těhotenství mi bylo hrozně zle a to u prvního vůbec, jen jsem spala, malej se narodil o měsíc dřív a už ten osmý celý jsem se skoro nehla, příšerný otoky, i na stehnech😂 naštěstí to ale dobře dopadlo a malej je nejúžasnější děťátko.

pavca1982
18. zář 2019

Vím o čem mluvíš. Mě je 37 a doma mám 4 děti. To poslední těhotenství bylo fakt vyčerpávající.Drž se.

martiniquest
19. zář 2019

Já jsem těhotná potřetí (druhé těhotenství skončilo na konci prvního trimestru), je mi 31 a cítím se taky o dost hůř než se synem před 3 lety. Ale můžu říct, že mi dost pomáhá rebozo šátek, kterým si podvazuju břicho.

petrastovickova
autor
19. zář 2019

Tak uvidím co mi řekne pan doktor čím by to mohlo být ráno jsem Teda vstala a celej spodek bolel a bolí do teď a na zádech nemůžu spát vůbec to mám pak pocit že se už nepostavim.zatim se to dá Teda přežít ale člověk je s toho unavenéj.

mamal34
19. zář 2019

@2hanah někdy mám pocit že normálně umřu... Včera večer jsem myslela že si donesu peřiny na WC. Už jsem nemalá ani sílu vstát... Ale hlavně aby bylo miminko v pořádku

petrastovickova
autor
19. zář 2019

@mamal34 hold musíme vydržet všechno a nejdůležitější je aby jste oba byli vporadku

2hanah
19. zář 2019

@mamal34 chudino malá😔 jsem ráda, že už to mám za sebou, bylo to fakt náročný a chlap nepomáhal, ale zvládla jsem to a malý je v pořádku, tak Tvoje miminko bude určitě taky. Chceš se zasmát? Byla jsem někdy ve 4.měsíci na nákupu v Globusu, konkrétně tam mi bylo nejvíc a zaručeně vždycky zle, měla jsem plný koš nákupu, byla mezi lidmi, nízkými regály u konce nákupu, když se mi hrozně navalilo, měla jsem plné ruce, žádný pytlík po ruce, zimní bunda zaházená nákupem. Při představě, jak jim zvracím na to všechno zboží, lidi na mě zírají a já vysvětluju, že jsem těhotná a omlouvám se uklízečce a vedení, jsem spolkla plnou pusu zvratků, které se mi draly dlaní přes prsty ven, nechala nákup na místě a rychle běžele na toaletu, protože bylo jasné, že po takovém "předkrmu" musí i sama o sobě přijít další zvracecí vlna. Od té doby jsem nosila plné kapsy sáčků😂 Snad jsem nikoho nepohoršila🙊

mamal34
19. zář 2019

@2hanah jo tak to je hodně záživné... Já teď momentálně skoro nikam nechodím. Nakupuje chlap nebo jen do malýho obchodu u nás na vesnici, a k sousedce kde mi vždycky odklidi židli abych měla přímou cestu 😀😀😀 neriskuju nějaký nákupy právě kvůli zvracení mezi regály 😀😀😀, navíc mám blbý zkušenosti s důchodci a tím že se zrovna nese*ou do koho vrazí.... modřina přes půl břicha mi nedávno zmizela a důchodkyně která do mě zcela úmyslně vrazila vozíkem tam možná s otevřenou pusou stojí do dnes, protože jsem byla fakt sprostá 😀 prostě to naply tvrdý břicho to jako fakt bolí 😀😀😀

mamal34
19. zář 2019

@petrastovickova no jasný, hlavně ta odměna pak stojí za to.... Hrozně se na miminko těším...

2hanah
19. zář 2019

@mamal34 Věřím, důchodci jsou umíněný a hlavně, aby jim tam nic neuteklo! A to nemluvím o nemocech v supermarketech, ale mám chlapa tak nějak na nic, tak mi nic jiného nezbylo, není zrovna ohleduplný nebo obětavý😔 přeju hodně sil, oba se držte☺️

mamal34
19. zář 2019

@2hanah aha no to je škoda, můj teda nakoupit jde ale taky jsem si líp vybrala až na podruhé. Jsme ženský my to dáme 😉

posterez
19. zář 2019

Těhotenská jóga, tejpování, těhotenské fyzio masáže na uvolnění, masážní váleček??? 5. těhotenství je hold záhul, tělo není bezedné. Je potřeba mu trochu ulevit...

2hanah
19. zář 2019

@mamal34 No jo, jenže já už tohle mám napodruhé😔 První manžel nasekal dluhy, trestnou činnost, podvody, pak se oběsil, děti měly 4,5 a 6 roků a nynější partner sice nemá dluhy, ale zase chování a povaha po většinu času našeho vztahu je hrůza, jsem permanentně ve stresu, i v těhotenství, absolutně necitlivý člověk a sobec, divím se, že máme z tak hrozného a stresového a hádkového těhotenství tak úžasnýho chlapečka, jedině on je moje radost. Už jsem hodila flintu do žita, na výběr chlapa bych já měla mít zbrojní pas, už na chlapy kašlu, neznàm jediného normàlního😔

petrastovickova
autor
19. zář 2019

@2hanah tak to Teda nezávidím mě bylo ze začátku špatně ale nikdy jsem Teda nezvracela

petrastovickova
autor
19. zář 2019

@posterez to máš pravdu ale běhat s dětmi někde na masáže nejde mám skveliho chlapa akorát jezdí mezinárodní dopravu tak moc doma není ale když je tak se nám věnuje na sto procent. Protahuju se Teda doma když mám nak klid tak uvidíme

petrastovickova
autor
19. zář 2019

@2hanah jak čtu tak si to neměla jednoduchý tak prvního syna mám s bejvalim ale ten byl furt jen v práci a v hospodě tak jsem odešla s dalším co jsem byla tak se ukázalo že čekáme mimčo a jak zjistil že bude mít dalšího kluka protože už měl svy dva tak radši utekl, ale manžel siho zamiloval hned jak ho po prví viděl a dál mu svoje příjmení, a spolu ještě máme Davida a Míšu a to poslední u kteryho jsme mysleli že bude konečně holka ale nakonec nic tak jméno ještě ani nemáme vybraný,občas je to zahul Teda ale jsou to mojí zlaticka

2hanah
19. zář 2019

@petrastovickova Jà se hrozně snažila najít pokaždý skvělýho tátu pro svoje děti, ale asi to neumím, protože vždycky hrůza🙄 běhàm v kruhu, jsem nešťastná, pořád sama a nemůžu z toho ven, snažím se žít a fungovat jen pro svoje děti, ale bývá mi mizerně, jak jsem pořàd na vše sama, i doma pořád jen sama s dětma, nikoho nezajímám, nikomu na mně nezàleží, nemàm vidinu nic moc hezkýho, pořád unavená, pořád nemocná, bydlíme na vesnici, takže bez auta nenakoupím, děti nezavezu do školy, na kroužek, nikam, protože "můj partner", co tady nikdy ani není, protože buď usne po práci v autě nebo u rodičů a rozhodně za náma nespěchá a většinou ani nechodí domů, tak "mi koupil" auto, kterým jsem jezdila asi 8 měsíců, a těsně před porodem loni v květnu mi ho zase sebral a prodal, abych se trénovala autobusem, zmetek, on si vyvàží prdel kam se mu jen zlíbí a já mám vždycky problém i s nemocnýma dětma k doktorovi a jeho to nezajímá, já fakt nevím, že jsem musela potkat takovýho hajzla, takové sobecké individuum🙈😔

mamal34
20. zář 2019

@2hanah hele nikdy to není ztracený, a to že bys měla mít na výběr chlapa zbrojní pas mi sedí i k mojí sestře. Má tři děti a každé má jiného tatínka... Jeden větší vul než druhý. S tím třetím je podle mě jen proto že si sama a asi ani okolí nechce přiznat že zase šlápla vedle. I když teda ona má takový nadání že po dvou měsících tvrdí že je to dokonalej chlap a hned tehotni...já šlápla vedle zatím jen jednou, a v tom vztahu jsem kvůli dětem a tchanovcum který jsem měla fakt ráda byla 18 let ... Holt sehnat pořádnýho chlapa dneska je asi umění

2hanah
20. zář 2019

@mamal34 Tak první dvě děti mají stejného tatínka a "tati" říkají tomu náhradnímu, se kterým mám toho posledního, já teda netěhotněla hned, ale u manžela se bohužel vyskytly problémy až po asi 8 letech, byla jsem s ním celkem 9 let, tchánovci otřesný, dodnes mě bývalá tchyně honí po soudech kvůli mým dětem a chtěla by mi rozkazovat a vychovávat. S druhým jsem si pořídila třetí dítě po pěti letech a určitě už jsem skončila. Ale znám i ty horší případy, moje sestřenice má 4 děti a k ni 3 tatínky😂 stará se o ně dobře, děti mají všechno, ale chlap - taky škoda mluvit, takovej průďa, děvkař a ještě pedant, sobec, diktátor, násilník, děs🙄

petrastovickova
autor
20. zář 2019

@2hanah tak to ho max kopnout do prdele a nebo mu dát co proto tady máš děti a já jedu si odpočinout.to já když toho mám plný zuby tak jedu na kafe aspoň k mámě na kafe a manžel hlídá, přála bych ti hodnyho chlapa taky jsem si myslela že už žádný ho nenajdu a nakonec jsem našla manžela a jsem za něj šťastná jo občas mě taky štve ale jen chvilku. Tak to já mám už několikáté auto manžel taky pokazdy prodal ale nikdy se nestalo aby mě tady nechal bez auta. Hele držím ti palečky, já jsem taky sama doma jen s detmi

2hanah
20. zář 2019

@petrastovickova Děkuju, jsi moc milá. Já už jsem tak nějak na chlapy rezignovala😔 můj táta to zhodnotil slovy "Ty už nemáš nárok se třema děckama si někoho jiného najít!" a musím přiznat, že já se toho taky asi trochu bojím, jinak bych ho asi už dàvno vyhodila, a taky asi malej, má ho hrozně rád, někdy vyjímečně bývá fajn a nějak fungujeme, ale jinak totálně nebere ohledy na nás a nemůžu se s ním domluvit ani na financích, to je taky věčnej boj, každý den přemýšlím, jak to s ním stàle po šesti a půl letech vyřešit - rodinný rozpočet, nebo vše rozseknout a strčit ho k soudu i zpětně za výživné na malého a asi i na mě a zůstat úplně sama, což nechci, je to pro mě peklo😔 občas mi zaplatí nějaký nàkup, pokud má dobrou náladu, někdy zaplatí oběd nebo večeři, někdy já, teď poslední dobou jsem se fakt naštvala a prostě mu přeposílám platební údaje nebo přímo upomínky za zàlohy na energie, protože mi nikdy nedal ani korununa malého nebo domácnost a většinou se dohádáme, ikdyž po něm chci polovinu na složenky a nechce mi tŕeba dát nebo vyjímečně nedal nic, na Vànoce mi třeba koupil sušičku a mobil, ale říkám, nic na domácnost a spoléhat se na to, že malému koupí oblečení, plínky, Nutrilon nebo jídlo jen tehdy, když má čas a navíc náladu je o nervy, je to s ním fakt složitý a domluva není možná, zkoušela jsem úplně vše😔

2hanah
20. zář 2019

@petrastovickova no a nejvíc mě štve, že já nemůžu ani na to kafe, on věčně není doma ani v noci, nemám tak žádný hlídání, když mu řeknu, tak třeba zvlášť schvàlně nepřijde, pak bez toho auta je to nahouby, pač u nás dost blbě jezdí autobusy a se třema dětma se to i blbě kombinuje a hlavně, jak on mi nic nedává, otáčím každou korunu, tak se snažím neutrácet takhle za sebe, radši koupím dětem oblečení nebo něco dobrého nebo oblečení pro sebe, jinak bych chodila nahá. Ale říkám si, že tohle se dá vydržet, hlavně, že mám děti zdravé.

petrastovickova
autor
21. zář 2019

@2hanah mám kamarádku která má 4 děti a přesto i když ji to neklaplo s ostatníma tak našla chlapa kteréj má rád ji i její děti a je spokojená holt občas člověk musí jen chvilku počkat ale tak jak píšeš to není život takhle to mít tak radši budu sama jen s prcka a než se furt jen nervovat, ale věřím že se nakej ten hodnej chlap najde kteréj tě bude brát taková jaká jsi i to že máš 3 děti. Záleží co chceš ty buď žít stále takhle a nebo na novo ale nekaz si život nebo se s toho akorát zhroutí, moje mamka měla 5 děti a zvládla to snama úplně sama.

petrastovickova
autor
21. zář 2019

@2hanah tak to mě mrzí občas jít na to kafe sama s kamarádkou je fakt dobrý, ale jestli ti ani tohle nedopreje tak je to hulvat. Jak píšeš tak ani moc nevypadá že by jste spolu bydleli když je furt pryč, a od kad jsi jestli můžu vědět.ja nemít Teda auto tak bych se asi zbláznila a to víš taky radši koupím dětem než sobě ale vím že mi manžel s cesty vzdy něco malého přiveze a je snama když přijede a užíváme si každou hodinku spolu, teď jsme vzali toho nejmenšího a jeli snim do Španělska sice to měl pracovní ale jeden den u moře jsme měli a užili si to.

posterez
Autor odpověď smazal
bemo
26. zář 2019

@petrastovickova já měla páté těhotenství taky nejnáročnější. Spíš bych to napsala jinak. Ty předchozí čtyři byly úplně v pohodě. I týden po termínu jsem toho hodně nachodila, byla jsem rychlá, moje Mega břicho mě nikdy neomezovalo. U všech dětí jsem extrémně zvracela, ale jinak, zda kosti úplně OK. U pátého to bylo úplně jinak. Od 25tt jsem chodila jen kde to bylo hodně nutné, všechno mě bolelo hned po probuzení a i v noci mě to budilo ze spaní. Dle slov doktora to prostě bylo těmi pěti těhotenstvími během 10ti let a co bych prý čekala u pátého. Po termínu jsem se donutila každý den chodit alespoň 2-3 hodinky a u když jsem byla po procházce unavená. Tak záda a kosti na tom byly překvapivě lépe, než když jsem odpočívala. Tak přeji ať je ti lépe a zbytek těhotenství zvládáš lépe než teď.

Strana
z2