icon

Bolest břicha v 15. týdnu těhotenství. Mám se obávat?

lafata
12. lis 2025

Ahoj všem, někdo s obdobnou zkušeností? Od začátku 15.týdne mě začalo bolet břicho, je to jako menstruační bolest, ne úplné křeče. Občas vzbudí ta bolest i v noci. Záda mě bolí permanentně od začátku těhotenství, tak to úplně neřeším. Ale ta bolest břicha a podbříšku mě trochu děsí. Je to celodenní, občas se mi uleví, když mám možnost si nachvilku lehnout a nebo chvilku chodit možná taky.
Nevíte jestli na to něco pomáhá? A nebo se mám začít bát, že může jít o něco závažnějšího a měla bych raději jet hned k doktrovi ? Kontrolu mám za týden u své gynekoložky-...

Moc Vám děkuji za cokoli, co poradí nebo mě i uklidní. ..

jancaroul
12. lis 2025

Zkonzultovala bych tento stav alespoň po telefonu se svou gynekoložkou. Je lépe se zeptat zbytečně, než situaci podcenit. ;) Držím palce, ať je vše v pořádku.

miryp
12. lis 2025

Tak gyn samozřejmě zavolat můžeš, pokud se ti cokoliv nezdá a podle domluvy tam případně pojedeš dříve. Já si ale myslím, že ta bolest zad a břicha spolu úzce souvisí. Tipuji to na slabé core a s tím související nestabilitu, což vede k těm bolestem. Ideální je objednat se na fyzio, kde ti opraví špatné návyky v držení těla a naučí tě cvičit a protahovat tak, aby to pro tebe bylo v tomto stavu bezpečné a zároveň ti to pomohlo od bolestí. Pak je dobré investovat do podpůrného těhotenského pásu, je to velký pomocník při bolestech zad a při tahání vazů v břiše, dokáže to předejít i přesunu bolestí do kyčle a tzv. tahání nohy za sebou...

lafata
autor
12. lis 2025
@miryp

Tak gyn samozřejmě zavolat můžeš, pokud se ti cokoliv nezdá a podle domluvy tam případně pojedeš dříve. Já si ale myslím, že ta bolest zad a břicha spolu úzce souvisí. Tipuji to na slabé core a s tím související nestabilitu, což vede k těm bolestem. Ideální je objednat se na fyzio, kde ti opraví špatné návyky v držení těla a naučí tě cvičit a protahovat tak, aby to pro tebe bylo v tomto stavu bezpečné a zároveň ti to pomohlo od bolestí. Pak je dobré investovat do podpůrného těhotenského pásu, je to velký pomocník při bolestech zad a při tahání vazů v břiše, dokáže to předejít i přesunu bolestí do kyčle a tzv. tahání nohy za sebou...

@miryp Děkuji za odpověď, ale jsem si na více než 100% jista, že slabým corem to nebude. Ten mám pevný až až... Já doufám, že to prostě je tím, že tam všechno roste a tak. A miminko je doufám v pořádku. Na podpůrné pásy ale určitě kouknu, děkuji.

misha31
12. lis 2025
@lafata

@miryp Děkuji za odpověď, ale jsem si na více než 100% jista, že slabým corem to nebude. Ten mám pevný až až... Já doufám, že to prostě je tím, že tam všechno roste a tak. A miminko je doufám v pořádku. Na podpůrné pásy ale určitě kouknu, děkuji.

@lafata ja to tak mela se synem od druheho trimestru az do konce. Ale spis hlavne po namaze, pri prochazce, stani u plotny. Vse bylo vporadku