icon

Bolesti bříška v 19. týdnu těhotenství: Kdy vyhledat lékaře?

slunicko1551
15. srp 2022

Chtěla bych se zeptat. Párkrát za den mi ztvrdne bříško, ale cca jednou denně to nepříjemně bolí. Přirovnala bych to k bolesti, jakou většina z nás zná, když v noci chytne křeč do lýtka. Jen to teda nebolí tak silně, nicméně je to nepříjemné. Dnes mě to chytlo asi dvakrát, ale nějaké výrazné ztvrdnutí břicha jsem během té bolesti nezaznamenala. Tak jsem z toho jelen, ale nechci zas být za hysterku a hned volat doktorce. Nemám zkušenosti…. Je to normální nebo to mám řešit?

guliii
15. srp 2022

Také se mi stávalo od nějakého 18tt, začni brát magnesium. Mě to pomohlo. Tvrdnutí břicha je normální, ale nemělo by být moc časté. Doktorka mi říkala do deseti ztvrdnutí denně je ještě normální. Ale chce to se trochu šetřit a kdyby se ti něco opravdu nezdálo je lepší si přinejmenším zavolat doktorce a poradit se.

slunicko1551
autor
15. srp 2022

@guliii děkuji za odpověď 🙂 a bolelo tě to u toho tvrdnutí?

guliii
15. srp 2022

@slunicko1551 občas trochu jo, teď jsem v 31tt a tvrdne mi břicho pořád a je to i víc nepříjemné až i bolestivé. Ono jak ti ztvrdne to břicho můžou se víc natáhnout vazy a svaly na břiše, pokud to zase odezní a není to často nebo v pravidelných intervalech tak by to mohlo být tím. Ono to napínání těch vazů bolí asi jako křeč nebo natažený sval. Ale když by se ti to nezdálo je lepší se nechat zkontrolovat.

slunicko1551
autor
15. srp 2022

@guliii dobře, děkuji moc 🙂

zuzangel
15. srp 2022

Určitě taky doporučuji magnézium, já pila i minerálku Magnesii 🙈 aby křeče a "bolest" ustoupili.
Za mě raději dvakrát jet než nejet a mít falatni následky. Doktoři jsou v nemocnici od toho a nikdo se na tebe nebude dívat špatně, samozřejmě pokud nebudeš hysterická apod. Normálně bych zajela a řekla že mas takové a takové komplikace a že se ti to nezdá. Oni tě vyšetří, udělají monitor a budeš v klidu.
Držím pěsti 💐

gbp
16. srp 2022

@slunicko1551 ja myslim, ze ta "krec" je roztahovani delohy. mela jsem to taky. magnesium bych brala akorat kdybych ho mela malo a chybelo mi. ale to samozrejme zalezi, jak moc a jak casto ti to tvrdne, zeptala bych se doktorky. ona ta deloha taky potrebuje procvicit 🤷🏼‍♀️