icon

Kočárek Adamex Barletta/Vicco 2017 vs. Camarelo 2017

verci_k
17. čer 2017

Dobrý den dámy,

jsem v očekávání (jsem prvomatka😀) a termín mám až v listopadu, ale strašně to utíká a už koukám na kočárky. Už jsem pár prošla a jeden, který jsem měla v seznamu, tak jsem si ho odškrtla, protože byl moc těžký. V seznamu mi zbyly 2 kočárky na výběr, které bych si ráda osahala a je to kočárek ADAMEX Bareltta nebo Vicco 2017 (viz odkaz: https://www.slune-cz.cz/kocarky/adamex/) nebo kočárek CAMARELO 2017 (viz odkaz: https://www.slune-cz.cz/kocarky/camarelo/).
Snažila jsem se najít nějakou recenzi z tohoto roku nebo popř. minulého roku, ale bohužel. Tak budu ráda za jakékoliv recenze, který je z nich nejlepší (co se týče terénu, jelikož budu jezdit v zimě, lehkostí, pérování, atd. ).
Předem moc děkuji! 🙂
Hezký den.

ivetkavysocina
17. čer 2017

Já jsem zvolila camarelo art, je to hodně velká korba prostorná, dítě se mi tam vešlo po celou dobu, některým kamarádkám v jiných kocarkach to mělo dítě už ve 4.mesici natěsno😉 vyměnila jsem v 6 měsíci za sporťák, ale jen proto, že mi malej nevydržel lezet a furt řval, jinak by se tam vešel jeste dlouho. Dobře odpruženy, pohodlné i v terénu, jsme na vsi, tak jsem jezdila i po polních cestách a pres pole, bez úrazu kocarku, vše vydrzel😀

mrskato
17. čer 2017

Ahojky, přidávám svou zkušenost, a to, co se týče konstrukce kočárku. Měli jsme podobný, akorát název zn. Deimos, Sun baby. Cenově velmi podobné (bez autosedačky 10000Kč), vzhledově ještě víc. Mám i srovnání camarela od kamaradky. Po 7 měsících nám praskla kovová konstrukce v místě spoje šroubu. Díl vyměněn, ale 30 dnů jsem byla bez kočáru. Kolečka se špatně nafukujou, ventil je blbě umístěný. Brzy se rozvrže a zdá se mi nestabilní, co se týče převážení. Je velmi lehký a jede se s ním dobře, ale už bych nepořídila. Samozřejmě pevně věřím, že ostatní značky mají kontrukci z lepšího materiálu, ale pochybuji, poté, co jsem srovnala s camarelem. Známý má adamex a dle popisu je to to samé, zrovna předevčrem ho na to totiž manžel upozorňoval. Ted máme britax B-motion 3 a je to uplně jiná liga, super, stabilní, jede skoro sám 🙂

pajuska252
17. čer 2017

My máme camarelo art limited v šedé. korbička je opravdu prostorná a dítko tam vydrží dlouho, pokud to není zvědavý rarášek, my z hluboké museli taky přesedlat po půl roce do sporťáku díky našemu zvědavci. jinak kočárek je fakt super lehký, ale s tím souvisí i vratkost, ale to bohužel bude asi každý lehký kočárek... nesmí se přetěžovat ta taška na opěradle a sporťák v určitých polohách taky není úplně stabilní, ale malý se nám nikdy nevyvrátil, vím o tom a hlídám si to... ano kočárek zvládne i terén, ale např. když jedeš přes velké kameny a kořeny stromů tak už má problém i kvůli vratkosti, ale vždy když jsme s chlapem jeli tak jsem to nějak zvládli. polní cesty a trávu zvládne určitě lehce... pérovat péruje a do terénu to pérování můžeš zaaretovat a kočárek je pak stabilnější a líp se s ním jede. taky se mi líbí že můžeš polohovat i hlubokou korbičku, má to okýnka na větrání, různé zipy, které se dají v létě odepnout... jelikož máme dlouhána přijde mi ten sporťák trošku malý, ale nemám porovnání s jiným kočárkem tak nevím... taky se lehce rozkládá a skládá. v zimě v hlubokém sněhu to není nic moc, ale tak to bude asi se všemi těmito kočárky, ono se to nalepí na ty přední kolečka a jede se špatně, ale tak pokud ve městě rozhrnují chodníky, tak se to dá...nevím jestli by pomohlo kdyby byly všechny čtyři kola stejně velké jak u těch starých kočárků... taky je super že můžeš dát korbičku směrem k sobě i od sebe

pajuska252
17. čer 2017

nevím jak je to jinde, ale v obchodě kde jsem dávala já kočárek camarelo spravit, protože se pokazily brzdy, tak mě dali po dobu opravy kočárek jiný a oprava trvala snad jen týden až dva a vše vyměnili zdarma ač tvrdili, že je to způsobené používáním, dokonce vyměnili i něco navíc co jsem ani nevěděla, že už je opoužívané ... 🙂

markytka21
18. čer 2017

Ahoj, tak já se také rozhoduji mezi stejnými kočárky. Chtěla jsem Adamex Barlettu nebo Camarelo Alicante. Bohužel Adamex Barlettu jsem na živo neviděla, ale Vicco ano a přišel nám hodně těžký, takže jsme ho vyloučili, Adamex Barlettu nakonec taky, protože jsme ji nikde neviděli, prý jsou problémy s dodavatelem, neochotou i co se týká reklamací. Takže místo něho jsme se rozhodli pro Coletto Florino a čekáme až přijde, je srovnatelný s Camarelem. Oproti Adamexu má mít Coletto větší sporťáček.

neslinka
19. čer 2017

My máme vybraný Adamex Vicco. Je velký, dobré je možné upravení odpružení podvozku. Viděli jsme i již zmiňované Coletto, jsou velmu podobné,ale neviděli jsme je vedle sebe, takže porovnání není úplně objektivní. Srovnatelně velký je i Tudore

nikolasa
25. črc 2017

Take budu mit listopadove mimco a na 99% procent mame vybrany adamex vicco. 🙂 Byla jsem se na nej divat, libi se mi, ze je hluboka korba prostorna a ma polohovatelna zada, takze nez dam sportak bude tam moct mimco i sedet. Dal se mi libi, ze je v cene spousta prislusenstvi navic. Je i do mirnejsiho terenu, coz mi vyhovuje, protoze jsme s manzelem akcni. A pani v krame mi rikala, ze na tuhle znacku neni tolik reklamaci - je otazka jestli ji verit. 🙂 Tezsi mi oproti ostatnim, stejne velkym, nepripadal. Jedine co by mi nevadilo je kdyby mel vetsi tu tasku dole u kol. Kdyz clovek pujde na nakup, tak tam da tak mozna chleba a salam, ale vic ne. 🙂

jythka
27. črc 2017

@neslinka prosím a jak těžký kočárek Adamex Vicco?? Jak jste s nim spokojena?

jythka
27. črc 2017

@nikolasa prosím kolik kočárek váží?

jythka
27. črc 2017

Já se také rozhoduji mezi těmito kočárky. Jsem z města kde je to samy kopec, kostky atd. Tak chci aby byl kočárek pohodlný jak pro mě tak pro mimčo. Ale je to těžký výběr.

nikolasa
28. črc 2017

@jythka oni jsou 2 typy vicco a vicco deluxe a jedna je lehci. Ale pohybuje se to kolem 14 kilo podvozek a korba. Jako nejlehci kocar to neni, ale oprati ostatnim mi neprisel tezsi. A zase si rikam, ze je urcite bytelnejsi nez ty lehke trikolaky. 🙂 Ale urcite doporucuju jet na nej nekam podivat nez ho koupis pres net. Take se mi na netu jeden kocar libil a v realu vubec. 😉

neslinka
31. črc 2017

@jythka Co se týče váhy, tenhle typ kočárků (cenová relace ->polská výroba) jsou všechny obdobně těžké, liší se opravdu málo, ale i tak si myslím že 14 kg je super. Adamex Vicco/Barleta jsou dost vysoké, možná dokonce nejvyšší kočárky co jsem viděla.
Spokojenost zatím nedokáži posoudit, budeme s ním jezdit až od konce října.

markytka21
31. črc 2017

@jythka: Adamex Vicco má těžký podvozek, hned jsme to poznali, když jsme ho zkoušeli dát do auta, má to i v technickém popisu. Já nakonec koupila Coletto Florino, moc se mi u něho líbí sporťák. Snad budu brzy testovat, tak dám vědět. Nejlepší je opravdu najít prodejnu kde mají všechny tyto kočárky a vyzkoušet.

jythka
1. srp 2017

No já právě nejsem pojizdna a na delší cestování vlakem nebo autobusem už se moc necítím a u nás taková žádná prodejna není tak proto se ptám. Vím ze dle parametru je kočárek těžší ale neumím si to úplně představit v prax. Ale má zase jiné plusy které jsem u jiných kočárku tak úplně nenašla

neslinka
1. srp 2017

@markytka21 My viděli coletto asi 14 dní před tím v jiné prodejně a rozhodovali jsme se pro něj, nakonec vyhrál Adamex, ale možná proto, že už jsme si coletto moc nepamatovali. Můžu se zeptat z jakého důvodu vyhrálo coletto?

markytka21
1. srp 2017

@neslinka Důvodem bylo, že byl problém objednat Adamex (barletu) na prodejnu, museli by jsme si ho vzít i kdyby se nám nelíbil, u coletta jsme se mohli pak rozhodnout jestli ho chceme. Já už byla rozhodnutá pro tu barletu, ale když byl takový problém s dodavatelem tak jsme od toho ustoupili. Mám coletto florino, uvidím jak budu spokojená až budeme jezdit, zatím jsem.