Krvácení ve 13. tt. Jít k dr. nebo počkat?
Ahoj holky ,je normální ,že jsem po sexu slabé krvácela ? (Nahnědla krev ) v pátek jdu na první ultrazvuk ,mám počkat ? Nebo jít k Dr.driv? :/
Jinak po sexu se spinit muze? Ale vzdyt ty nevis vubec nic. Ani zda mate srdce, nic
Já bych jela hned, dokud není pozdě, určitě nečekej
@barulina A nekdo se zase vyhyba naduzivani utz kvuli jeho vlivum na plod, obzvlaste v prvnim trimestru.
Pokud jde o neco vazneho, tak to stejne nezastavis. A pokud je to jen kvuli sexu, tak je to jednorazova zalezitost a nebude to pokracovat.
@jituli84 Jak pozde? Pokud se nahodou jedna o pocinajici potrat, nikdo to nicim nezastavi a je to zcela v poradku. Telo vi, co ma delat, pokud detekuje neopravitelnou chybi.
No ...jsem těhotná poprvé a tak jak mi Dr .řekne tak chodím na kontrolu ....jsem ve 13 tydnu ,mám za sebou potvrzení že jsem těhotná a že plod odpovídá velikosti týdne ...krev mám za sebou a screening mě čeká už v pátek ...pak jdu na konci měsíce do nemocnice na dovysetreni čípku ,protože jsem měla před otěhotněním špatnou citologii.....samozree že jsem nervózní ,že se bojím co bude ale všude čtu že do toho 13 týdne je to vyšetření běžné ....to co jsem podstoupila a zatím by tam stejně nemusel nic extra vidět ne ?
Teď mi šlo hlavně o to krvácení ....teď už na sobě nepozoruji žádné špinění jen pár hodin po sexu ,když js šla čůrat ....tak zda je nutné jít k Dr . Nebo zbytečně plasim...jinak mě nic nebolí a je mi dobře
@martiniquest no, jiste, asi vadi kazdy tyden ultrazvuk. Nebo mozna taky ne ;) protoze me nejake stidie opravdu jeste nikdy nepresvedcily a kdyz tam o tom, ze se zase za rok zmeni. Ale nemit ve 13 tt napr.potvrzene srdce, to je docela zvlastni
@petranaty zdar. Nahnedla krev po sexu je asi celkem normální. I trocha jasně červený. Cipek je hodně prokrvenej a často se stane že praskne zilka . Jestli z toho máš blbej pocit tak jdi. Ale chtěla jsem tě jenom trochu uklidnit - že to pravděpodobně souvisí jenom s tou... "zátěži " cipku ;)
@barulina stran utz . Tam kde bydlím je běžná praxe dělat první utz až ve 13tt. Kvůli omezení vlivu utz vln na formující se plod. Takže mě to divný vůbec nepřipadá. Naopak.
@barulina Neplas, zakladatelka nikde nepise ze nema potvrzenou srdecni akci a ani nepise ze ji ma. Ale kdyz vi jak je plod velky tak na ultrazvuku urcite uz byla a pravdepodobne akce byla videt a jen se nezminila. Pochybuju ze by ji dr nrchal kdyby srdicko nevidel
@verunka11221 no o srdíčku mi doktor nic neříkal ,řekl jen že velikost odpovídá danému tydnu.
@verunka11221 neplasim. Me je to celkem jedno ;)
@petranaty neboj, pokud ti rekl, ze odpovida tydnu, urcite tim myslel, ze je ok, tzn.je i srdecni akce, neres to 😉 jinak ja v Tve situaci tenkrat volala na pohotovost a tam mi sestřička tak nejak laxne rekla, ze jakoze asi o nic nejde, ale nemuze mi rict at nejezdim, ze kdyby to neco bylo, aby to jakoze nebylo na nu 😂 ze nevi, ze to většinou byva plany poplach, at si sama urcim zda chci nebo nechci přijet. Ja stara hysterka 😂 jsem jela. Doktor mi rekl, ze je vse ok, trochu ze me udelal hypochondra 😂 ale me to za to uklidneni stalo 😂 takže zalezi na Tobe, klidne nekam zajdi, nemas se ceho bat, max toho ze budes za hysterku 😂 a to bych fakt neresila 😂 drz se!
Já jsem byla na pohotovosti pro špinění celkem 3x, pokaždé mi bylo řečeno, že to nic není, že drobné zašpinění po sexu/gynekologické prohlídce atd. je úplně běžné. Že mám jet při čerstvém krvácení intenzity menstruačního a silnějšího.
Ale záleží, jak moc jsi vystresovaná, zase lepší 5x zbytečně....
@petranaty Pokud to byla jednorazovka, uklidni se a nikam nechod. Stres skodi zdaleka nejvic.
Mohla tě prasknout nějaká cevka.. Známá to tak měla vždy po sexu a vždy si ji v nemocnici nechali.. Dostávala vitamíny... V tehu je to běžný

Ty jdes ve 13 tt na pprvni ultrazvuk?